Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024 / 2025 / 2026)

Da li neko ima problem sa logovanjem u online bank? Kroz mobilni ne prihvata autentifikaciju, kroz browser ne postoji QR kod.

Od pocetka sam bio u Mobi banci i prezadovoljan njima, hvalio ih na sva usta i nagovorio bar desetak ljudi da predju kod njih; medjutim u zadnje vreme vrlo nestabilno sve radi. Pocev od aplikacije, preko redjih prekida u placanjima, zakasnelim skidanjem sredstava, pa do problema oko limita na kreditnoj kartici.
Koristim ih i dalje samo zato sto je dzabe odrzavanje i sto mi deo plate leze tu ali sam povukao sva sredstva jer mi jednostavno ne ulivaju vise poverenje i imam uporedo racun u Erste gde mi je i stambeni kredit.

znači tačno je što se piše i po drugim mrežama, na linkedinu najviše
žale se svi a ja mislio možda da pređem

Ja ne žalim što sam u yettelu. To što se "žalimo" na neke stvari ne znači da je konkurencija bolja. Na kraju svakog meseca će ti gotovo sigurno ostati više novca ako pređeš u yettel iz bilo koje druge banke, a to treba da ti bude primarni uslov kod odabira.
mislim da mi je bitnije da mi uvek sve radi i da ne ostanem bez para u nekom nezgodnom trenutku od toga da li ću na kraju meseca platiti 300 kinti za održavanje ili neću ništa

videćemo uglavnom, razmišljam

Fora je sto ni drugde ne radi sve uvek, bez para ne mozes da ostanes jedino ako uvek imas kod sebe neki kes, neka je 2-3 hiljade, dovoljno je

u poštanskoj nisam imao baš nikakvih problema koliko se sećam, tako da očigledno da može sve da radi

to je kao kad idem na put, pre ću da odem puntom nego ladom. punta kad proverim znam da me neće izdati iako nije ni tu neka udobnost

da ne možeš da platiš je ozbiljan problem, možda ti nisi plaćao kad je bilo problema

kao što rekoh punto vs lada, u teoriji lada bi lakše prošla tamo gde idem ali nikad ne znam da li će nešto da rikne. Punta ću malo zagrebati odozdole možda ali prolazim sigurno

razmišljam još uvek šta ću

Placanje struje preko eps aplikacije odjednom se vidite li ne racuna u odrzavanje,barem meni nisu racunali,pisao sam u chet ona mi rekli da se javim sutra jer ona nije nadlezna pa je prosledila (ko da je tesko da odg posalju na mejl) ja stvarno ne mogu vise da se bakcem sa njima pa sam preso na lajt paket,e sad dal ce da mi naplate odrzavanje bank maxa za ovaj mesec to je pitanje,videcemo.

Ni nakon knjiženja? Pisao sam detaljno o tome, u novembru se iz nekog razloga računalo tek posle knjiženja, a isto je važilo i za još neka onlajn plaćanja, poput Infostana.

Inače, malopre mi se ažurirala aplikacija i ispravili su onaj pogrešan prikaz kamate za prevremeno razoročenje. Sad piše Ugovorena za slučaj prevremenog razoročenja umesto konkretnog broja, što je manje precizno (mora se pogledati ugovor), ali makar nije pogrešno. Podsećanja radi, pre toga je npr. svima za tri meseca stajalo aktuelnih 4,5%, iako smo potpisali 3,3%.

Poslednja izmena:
Ni nakon knjiženja? Pisao sam detaljno o tome, u novembru se računalo tek posle knjiženja, a isto je važilo i za još neka onlajn plaćanja, poput Infostana.

Inače, malopre mi se ažurirala aplikacija i ispravili su onaj pogrešan prikaz kamate za prevremeno razoročenje. Sad piše Ugovorena za slučaj prevremenog razoročenja umesto, što je manje precizno (mora se pogledati ugovor), ali makar nije pogrešno. Podsećanja radi, pre toga je npr. svima za tri meseca stajalo aktuelnih 4,5%, iako smo potpisali 3,3%.
Da nakon knjizenja,bas sam cekao da vidim dal ce da promeni posle knjizenja jer sam platio i yetel pakete meni i zeni i to je odma promenilo nije se cekalo knjizenje.

Malopre sam bio u prilici da ispratim kako jedna osoba popunjava zahtev za kreditnu karticu i moram priznati da nisam očekivao da ima onoliko pitanja i u kakve se sve detalje ide. Ima smisla, ipak je to kreditni proizvod, a banka mora da utvrdi ispunjava li klijent sve uslove, ali nekako sam na osnovu ovdašnjih pisanja stekao utisak da se to brzinski odradi.

Nego, šta mi je zapalo za oko, a ne primećujem da se pominjalo, ni u ovoj, ni u staroj temi o banci (ako je tad uopšte bilo aktuelno), zahtev sadrži nekoliko vrlo zanimljivih saglasnosti, pored onih uobičajenih, kojim se dozvoljava provara podataka sa MUP-om, CRS-om, APR-om i sličnim. Da citiram (banka je Rukovalac):

Ovim putem dajem svoj izričit, dobrovoljan i informisan pristanak za obradu ličnih podataka u sledeće tačno određene svrhe:
a) dostavljanje ponuda u vezi sa delatnošću koje Rukovalac obavlja,
b) dostavljanje reklamnih materijala i informacije kojima će me obaveštavati o pogodnostima i novinama u ponudi Rukovaoca,
c) učešća u nagradnim igrama koje Rukovalac organizuje,
d) dostavljanje reklamnih materijala i informacija kojima će me obaveštavati o pogodnostima i novinama u ponudi privrednog društva Yettel doo Srbija.
e) dostavljanje ponuda proizvoda osiguranja akcionarskog društva za osiguranje GENERALI OSIGURANJE SRBIJA Beograd od strane Rukovaoca.

Hajde, a) i b) su mi očekivani, mada mi je i dalje glupo što se ne mogu unapred odbiti. Slično je d), mada opet, ne mora baš banka da deli sve podatke sa operaterom. Za suprotno pitaju prilikom zaključenja postpejd ugovora da li se želi, a i može lako da se kontroliše iz aplikacije. Fino se čini c), mada se ne sećam da su dosad organizovali nešto tog tipa, osim ako u to ne računaju akcije, poput skorijih sa povratom, mada one i nisu bile strogo vezane za kreditne kartice, tj. učestvovale su i debitne, a obični ugovori o otvaranju računa nemaju ovakvu saglasnost. Na kraju, e) mi je skroz nelogično. Otkud Generali u priči, kad zapravo sarađuju sa UNIQA osiguranjem i ono se dobija uz karticu?

Banke svako malo menjaju osiguravajuću kuću sa kojom saradjuju, po različitim osnovama, pa neko nije prepravio u obrascu.

Cim predjo na lajt ipak moze da se racuna eps hahah

Prilozi

• IMG_8391.png
    IMG_8391.png
    232.3 KB · Pregleda: 85
кредитна картица Јетле банке . Када се прави пресек који гледа да ли сам и колико потошио?
Односно који су то датуми од кад-до кад могу да користим средства са кредитне без неких камата?
први датум када могу да повучем средства са картице:
последњи датум када морам вратити да не би било обрачуна:

кредитна картица Јетле банке . Када се прави пресек који гледа да ли сам и колико потошио?
Односно који су то датуми од кад-до кад могу да користим средства са кредитне без неких камата?
први датум када могу да повучем средства са картице:
последњи датум када морам вратити да не би било обрачуна:

Plaćaš u toku jednog meseca. Svu potrošnju iz tog meseca treba da izmiriš do 15. u sledećem mesecu da se ne bi računala kamata. Za potrošnju se računa datum knjiženja, ne datum potrošnje. U mesečnom izvodu ćeš videti tačan iznos duga, tako da ne moraš ručno da računaš.

Banke svako malo menjaju osiguravajuću kuću sa kojom saradjuju, po različitim osnovama, pa neko nije prepravio u obrascu.
Ali UNIQA je bila i u Telenor banci pre tipa deset godina, ništa se nije menjalo po tom pitanju. Čak je u međuvremenu do mene došla informacija da ovi pristanci stoje uz sve zahteve za kreditne proizvode, ne samo karticu, i to makar od prošle godine u ovo vreme, pa nije ni neka novost, u smislu da je sveža, još neobjavljena saradnja. Našao sam, međutim, da su ranije PPF i Generali usko sarađivali, pa je verovatno odatle ostalo da dele informacije. Zanimljivo saznanje, ako ništa, nije loše čitati šta se potpisuje, hahah.

Zanimljivo saznanje, ako ništa, nije loše čitati šta se potpisuje, hahah.
Za te tipske ugovore, nema mnogo razlike, jer možeš ili da potpišeš ili ne, ali za pojedinačne ugovore/dokumente, ne da nije loše, nego obavezno!
I to reč po reč, nema preletanja.

Sećate se čuvene EULA za upotrebu besplatnog WiFi u kafiću, gde su svi korisnici pristali na ne znam koliko sati društveno korisnog rada čišćenjem đubreta u lokalnom gradskom parku 🙂

Koliko shvatam (iz teksta u nastavku, koji nisam citirao), i ovde mogu naknadno da se povuku određeni pristanci, a da se ne otkaže proizvod, pa mi je zato bez veze što to unapred nije slučaj. Ali dobro, jasno je da im odgovara pretpostavljena saglasnost, pa da onda ljudi povlače po želji.

Računaju na inertnost korisnika. Svojevremeno je u VIP (A1) uz kupovinu telefona bilo obavezno osiguranje ekrana i mislim da je prvi mesec bio besplatan, a onda možeš da otkažeš ili tako nekako. Znam da si mogao da otkažeš, a da ništa ne platiš. Otkazivanje može e-mailom. Ja, koji sam prilično revnostan što se takvih stvari tiče, sam platio bar 3-4 meseca dok nisam otkazao. Verujem da je bilo ljudi koji su plaćali tokom cele ugovorne obaveze.

Zena je bila na lite, ja uzmem i prebacim joj na max.

Medjutim ona vec prima platu u yetelu, je l dovoljno onda da se ispuni onaj drugi uslov od 30k placanja da bi racun odrzavanje bilo 0?

Ili cu ja da placam odrzavanje 😂

Gde uopste stoje ti brojcanici?

Nazad
Vrh Dno