Neko od nas je nesto pomesao, nisam siguran ko...Užas, znači još jedna aplikacija, obavezno zaključavanje telefona biometrijom/pinom iako ne želim da imam karticu na telefonu, plus njihov kurs od 120din za dolar kada plaćam karticom, pa ne mogu da imam AnyDesk na telefonu koji mi je potreban zbig posla uporedo sa mBanking aplikacijom, krajnji momenat da idem u drugu banku.
krajnji momenat da idem u drugu banku.
Pitanje je koliko će vam to pomoći. Sve banke su dužne da implementiraju tzv. pouzdanu autentifikaciju do kraja godine, uz određene izuzetke. Osnova za to je prevenstveno Zakon o platnim uslugama (član 2 je definiše, član 75v propisuje gde je neophodna, a pominje se na još nekim mestima), a zatim i Odluka o tehničkim standardima za pouzdanu autentifikaciju korisnika Narodne banke Srbije. Drugim rečima, za plaćanje preko interneta uvek će biti potrebno predstaviti makar dve od sledeće tri komponente: znanja (lozinka, PIN i slično), posedovanja (telefon, kartica i slično), svojstvenosti (otisak prsta i slično). Time OTP kod preko SMS-a ne može biti dovoljan jer predstavlja samo jedan faktor. Praksa očigledno kasni, budući da su to, po mojim saznanjima (mahom zasnovanim na forumu, hahah), odradile samo NLBKB i Raiffeisen.Vidim da će morati da se koriste neke druge kartice
Možda mobilno bankarstvo ne radi kada vidi da je instaliran? Ne znam, doduše, da li je to moguće, ali nečega ima u tome, čim član pominje.Kakve veze ima AnyDesk na fonu sa time?
Objašnjeno je još pre prve tvoje poruke o čemu se radi otprilike. To uopšte nije kurs nego poslednica drugih nameta.Ne znam kako ali dolar i evro imaju skoro identičan kurs(120 i nešto) u NLB za plaćanje preko VISA kartica.
Ako ti Ali prikazuje cene u evrima, onda ti valjda u njima i naplaćuje.Na Ali-ju kada plaćam cene su mi u € jer mi Ali preracuna dobro u € sa $ a posle svakako platim po 120 🙂
Da li se ovo odnosi na sva plaćanja ili samo ona koja su do sada koristila autentifikaciju preko 3D sistema (ili kako se to već zove)?Novi način potvrde plaćanja…
Kako slican??Ne znam kako ali dolar i evro imaju skoro identičan kurs(120 i nešto) u NLB za plaćanje preko VISA kartica. Na Ali-ju kada plaćam cene su mi u € jer mi Ali preracuna dobro u € sa $ a posle svakako platim po 120 🙂
Daj sume molim te....Ma kažem idioti, baš bezobrazno sa dolarom, a paypal, ebay i slično pretežno vezani za njega, vude baš fino šišanje u nekim situacijama. Evo manje više ok, nije divno ali nije strašno, evo gledam 120,17 poslednja transakcija.
A alternativa je da tražim master kard da izbegnem 2% vize, i da promenim banku da ne bi radili auto konverzije?
Između ostalog i jedna i druga opcija stoje. Pored toga možeš da naglasiš i da ti je vežu za devizni. Ako bi trošio dinare, opcija je besplatan račun u Alta banci za otvorene do kraja godine, gde se izjašnjavaš da nemaš račune u drugim bankama, a potom tražiš i Visa karticu (koja podrazumeva i otvaranje deviznog).A alternativa je da tražim master kard da izbegnem 2% vize, i da promenim banku da ne bi radili auto konverzije?
Jeste, ali se to smatra povlašćenim kursom za set i aktuelne pakete. Prepaid kartica je vezana za namenski račun koji može samo da prima uplate.U app je bolji kurs, ali zar prepaid kartica nije vezana za dinarski račun?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari