Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2025)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam kako sam propustio Dallas Buyers Club, verovatno zato što nikad ne gledam drame sa bolestima. Još neverovatnije je da ne znam da su Mekonahi i Leto pokupili oskare ovde, mada i tu pretpostavljam šta je bilo, kada sam video sinopsis izbrisao sam ga iz memorije momentalno. Ipak je ovo "mali" film, jeftin je, nije nikakav vizuelni spektakl, nije epska priča, pa se posle te 2013. nije ni previše spominjao. Sasvim slučajno sam natrčao na TV-u i zainteresovao se, prvenstveno Metjuovom transformacijom, a onda i načinom na koji se priča razvija kao i vizuelnom sirovošću i prljavštinom. Skoro nisam video Letoa da mu je ovako legla uloga, za Mekonahija znam da je majstor, pogotovo kad treba da glumi razvratne južnjake. Svidelo mi se i što nema patetike, tj. ima je ali minimalno, taman onoliko koliko treba, umire se brzo a tuguje kratko, jer život je surov a vremena je malo. Velika preporuka ko nije gledao.

Vreme je da se podvuče crta.
Svako komentarisanje boje kože, političkog, seksualnog, verskog ili bilo kojeg drugog opredeljenja će biti brisano a onima koji ne mogu da se uzdrže biće ukinuto pravo komentarisanja.
Da vam bude lakše - zamislite da je svaki film od danas pa zauvek 100% woke, white, black, gay, jewish, holivud.... pa ako ne bude baš 100% eto razloga da budete zadovoljni.

Ne znam kako sam propustio Dallas Buyers Club, verovatno zato što nikad ne gledam drame sa bolestima. Još neverovatnije je da ne znam da su Mekonahi i Leto pokupili oskare ovde, mada i tu pretpostavljam šta je bilo, kada sam video sinopsis izbrisao sam ga iz memorije momentalno. Ipak je ovo "mali" film, jeftin je, nije nikakav vizuelni spektakl, nije epska priča, pa se posle te 2013. nije ni previše spominjao. Sasvim slučajno sam natrčao na TV-u i zainteresovao se, prvenstveno Metjuovom transformacijom, a onda i načinom na koji se priča razvija kao i vizuelnom sirovošću i prljavštinom. Skoro nisam video Letoa da mu je ovako legla uloga, za Mekonahija znam da je majstor, pogotovo kad treba da glumi razvratne južnjake. Svidelo mi se i što nema patetike, tj. ima je ali minimalno, taman onoliko koliko treba, umire se brzo a tuguje kratko, jer život je surov a vremena je malo. Velika preporuka ko nije gledao.
Filmcina i obojica su izdominirali.

Metju je briljirao u tom filmu. Par meseci kasnije, krenula je prva sezona True Detective gde je ostvario antologijsku ulogu!

P.S. Pišite preporuke za južnokorejske filmove, do sad sam pogledao: Video sam djavola, Parazit i Old boy.
Greota ne pometi i Majku mu (Bong Joon Hou), kad se već priča o Sećanju na ubistvo, više bolniji i emocionalniji.
Dodao bih i Montage, ne toliko da može da mu parira, ali više nego dobar u svom žanru.
I treći na "M" neka bude Memoir of Murderer iz 2017. Mentalni rolerkoser uslovljen Alchajmerom.

Pogledah ga preksinoc. Sta znam, not great, not terrible, mozda malo blize prema terrible.

Generalno sa Glenom nemam problem (iako mi je jasno zasto ljudima ne lezi), ali meni nesto nije legao u ovoj ulozi. Facijalne ekspresije i reakcije su mu ocajne, ne znam dal se sprda, preglumljuje, nesto trece ili sve zajedno.

Iako mi se vise svidja postavka iz originala, gde bese imaju nesto tipa poligon, mislim da je ok promena u rimejku, ali mi nesto ipak fali u njoj. O stormtrooper momentima da ne pricamo.

Najvece, pozitivno iznenadjenje mi je bio Lee Pace, ali ga je premalo bilo. Takodje uz to Arnold na novcanicama je bio ok kao neki mini easter egg.

Погледао сам јуче Тркача... Жали Боже баченог времена. Морао је баја да се скине го да се види тај сикс пек. Могло је ово много боље да се уради, било је основе. Овако ми је све некако недоречено, немам појма, баш сам кренуо да га гледам у фазону ово ће бити добро.... Није било.

Odgledah sinoć, meni je legao, mada sam konstantno tražio povezanost sa originalom 🙂 Švarcijeva slika na novčanicama je FTW 😂
Inace ova verzija je verodostojnija noveli Stevena Kinga, gde je zapravo potera za trkacem u celoj zemlji, dok je original sa Svarcenegerom u zatvorenoj areni sto nije kao u noveli. Inace odgledah ga medju prvima, ranije sam izneo utiske , los film.

Sutra premijera u Srbiji, ne sećam se ni šta je bilo u drugom delu, a ne prvom iz 2009 god. 😀
Sad gledam izbacili su extended verziju prvog dela, a oba filma sad imaju Dolby vision verzije!?

Avatar: The Way of Water (2022) 192 min

Znači 6+ sati gledanja - nema ništa, gledaće se samo drugi deo, a on je, koliko se sećam prilično dosadniji od prvog dela 🙂

Odgledao napokon IT iz 2017. Sta znam, meni je ok film s'obzirom da nisam fan tog zanra.

Biram sinoc sta da gledam i kao mogao bih Bugoniu, ali se onda setim da jos nisam pogledao Kinds of Kindness.
Konstantno sam ga preskakao zbog duzine, a i za Lantimosa nisam bas uvek raspolozen, pa uvek nadjem nesto drugo.

Uglavnom, pogledah ga sinoc, i definitivni zakljucak na kraju je "WTF did I just watch?!" 😅
Neke detalje sam skontao i sam, ali za vecinu mi je pomoglo krace istrazivanje na netu i definitivno posle toga sam film ima vise smisla, s tim sto je sve prenaglaseno i onda sve deluje poremeceno zbog manjka konteksta.

Mislim da film zasluzuje vecu ocenu, verujem da je vecina ljudi ocenila slabije jer nisu razumeli i delovalo im je kao protraceno vreme, sto opet mogu da razumem.

Onaj turobni zvuk klavira, koji se ponavlja u kinds of kindness je pobedio 🙃

Odgledao IT: Chapter Two Po meni je prvi deo bolji.

Pa i nije toliko loše koliko sam mislio, po meni je bolje od drugog dela trilogije sa svim očekivanim kerefekama za sitnu decu 🙂
A i moglo je bez problema sve ovo da se upakuje ispod 3h, ali dobro biće nastavka 😀

Ovo je interesantno:
Cameron explains that approximately 40% of the third film is presented in 48fps HFR. The rest, primarily dialog scenes, are shown in 24fps. This works by placing everything in a 48fps container, where frames in 24fps scenes are doubled.
The film is 'motion graded', meaning the level of motion blur and stutter is adjusted scene by scene during editing to avoid the 'soap opera' effect that The Hobbit in 48fps HFR was criticized for.
However, most premium cinemas still involve significant compromises. No projector-based theater can deliver HDR or Dolby Vision with the extended color and brightness dynamics that the world of Pandora demands.
When choosing among projector-based options, Cameron has previously recommended Dolby Cinema. True HDR, however, is only possible in cinemas with LED displays.

Poslednja izmena:
Znači tehničke zahteve filma može retko koji bioskop da ispoštuje. Koje pranje ukoliko krene pljuvanje za soap operu. Gledaću kao i svaki do sada i verujem da je odradio kako valja, videćemo.

Vizuelno i tehnički je i drugi deo bio odličan ali su da nekim bespotrebno dugačkim sekvencama smorili za medalju a naročito me nervira taj odnos Džejka Sulija i pukovnika koji nema kraja i koji će se nastaviti i u trećem delu.

Svašta ima da se napiše, ali bolje ne, da vam ne pokvarim treći deo 🙂

Znači tehničke zahteve filma može retko koji bioskop da ispoštuje. Koje pranje ukoliko krene pljuvanje za soap operu. Gledaću kao i svaki do sada i verujem da je odradio kako valja, videćemo.
Sačekaš 50+ GB REMUX od proverenih grupa (FraMeSToR) i to je to.

Verovatno će u početku biti samo HDR verzija, a posle nekog vremena i DV...

Extended ne verujem da će izbacivati jer ne može duže od ovoga 😀

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno