Šta je novo?

Temu - online prodaja (praćenje pošiljki u zasebnoj temi) - FAQ u postu broj 2

Ja sam naručivao svašta, mini pceve, galaxy watch 7.. izgleda da smo provaljeni 😁

Nije. Obični krediti, nisam ni kupovao ništa samo mi zavalili.
Oladio sam od temua dok ne prodje praznična frka, svi su zaglavili i carina i dostave. 5-6 paketa jedva mrdaju

Taman prođu naši praznici, krene kineska Nova godina, pa onda opet zagušenje...

Može li neko da okači link od reklame za flashsale01? Za ova tri već okačena u temi mi prijavljuje da su istekli. Hvala.

Na Firefox ako je upaljen Adguard ne pokazuje proizvode , jel se jos nekom ovo desava.

Meni ne.
Jel ovo ok cena od 1040din za tih 4 ajtima:
1765805335238.png
Drugi free artikal(ta 20kAh baterija) iz QQQQ akcija, ako uspem da upecam raspberry pi(oko 5k kosta) ce da budem srecan :d

Danas više neproverenih informacija na grupama, kako su počeli da naplaćuju pdv pri dostavi. Da li ima neko sigurnu info?

Meni je jutros stiglo nesto sto je bio "free" item preko MOne (bas oni, ne dexpress ili neko drugi), i nista mi nisu naplatili... Ceka me i jedan paket u bex paket shop-u, i ista stvar - pise da je 0 za naplatu.

Pdv bi trebalo da je uključen u cenu, ako krenu zasebno da se naplaćuje pdv mislim da su završili kod nas kako su i počeli jer sa ovim cenama čak i uz cc se neće isplatiti ništa kupovati.

Valja li nešto od ovih tableta na flashsale01?
Za neku osnovnu upotrebu (vesti, yt)

Dajt linkove do proverenih radnji gde je potvrdjeno da nisu kopije. Za satove, garderobu, tehniku...

Da li jos nekome na claimcredit vrti svaki dan isti iznos? Meni vec danima isto vrti nikako da promeni malo kao pre sto je menjao svaki dan drugi iznos.

Valja li nešto od ovih tableta na flashsale01?
Za neku osnovnu upotrebu (vesti, yt)
Onaj veliki 11 ili 12" teclast i galaxy a9
Je bih da mi treba tablet igrao isključivo za Samsung Galaxy A9 ili neki drugi Samsungov koji se tog dana pojavi za izbor.
Imaćemo info iz prve ruke od našeg forumaša component-a za par nedelja kad mu stigne taj Samsung, zašto bi birao tamo neke no name tablete.

Meni je poslednji claimcredit razbijen na 10 dana/popunjen nekim polu-beskorisnim kuponima (plus naravno zadrska dok paket stigne).

Na daily rewards dele kupone tipa 2000/8000, 2000/6000, 1500/6000, 1000/4000 itd. (za veće kupovine) ali daju rok od dva dana da se iskoriste. Međutim, i nakon isteka, pisanjem support-u, mogu reaktivirati neiskorišćene kupone i da se iskoriste, pa ne bude ni to loše.

Meni su ranije dozvoljavali da kupone reaktiviram u periodu od 60 dana od njihovog isteka, ali zadnjih 10-tak dana to se promenilo... eventualno jedan kupon mi reaktivaraju a za sve ostale to odbijaju bez smislenog obrazloženja. Korisnička služba je beskorisna

Pdv bi trebalo da je uključen u cenu, ako krenu zasebno da se naplaćuje pdv mislim da su završili kod nas kako su i počeli jer sa ovim cenama čak i uz cc se neće isplatiti ništa kupovati.
Pa i ranije su to radili dok se nije pojavio Temu, ne znam sta je problem.
Pre jedno 6-7 godina, mozda ima i vise, kad sam poceo da porucejem sa Aliexpressa placao se PDV ali samo za ono sta su oni smatrali da treba i to su racunali kako im se cefne, uglavnom su pustali ono sta je sitno bez placanja, kao sto je npr. privezak ili nesto te velicine da bude mali paket.
Secam se da sam porucio kaubojski sesir, placen 3,5 evra, kad je stigao morao sam platiti 350 dinara za PDV jer su oni racunali da kosta 10 dolara i uglavnom su naplacivali za vece pakete, od 15x15 cm pa na vise. Ono sto je sitnije nista nisu naplacivali.
Ali tu se nece placati samo PDV nego ce se placati i osluga otpakivanja predmeta kao i ponovno pakovanje, ranije je bilo 140 dinara ako se dobro secam plus PDV.
Od kako su kinezi poceli za vecinu stvari da naplacuju slanje tako je taj PDV prestao da se naplacuje, mislim bar ga ja do sad nisam platio. Mozda je to bio neki dogovor izmedju drzava da se ne naplacuje ili je nase ljude na carini mrzelo da otvarju i obracunavaju PDV jer koliko sam cuo od pre pargodina imaju neki skener pa vide bez otvaranja sta je u paketu.
Verovatno ce i sad biti isto ako budu radili naplatu PDV-a, manje ce propustati, za vece i vrednije pakete traziti da se plati porez itd... i po mojoj nekoj proceni ako se sa Temu-a budu porucivale neke sitne dzidza bidze da ce to propustati ali ako se poruci tablet, telefon, odeca, obuca ili neke druge vrednije stvari onda ce se placati PDV, a ako oni procene da je to skuplje od 50e i carina. To sto je neko dobio vredniju stvar za dzabe ili za 99 dinara njih uopste nece zanimati.
Mada ja generalno nisam pristalica porucivanja vecih i osetljivih stvari iz inostranstava zbog moguceg ostecenja i zezanja oko vracanja istog, bolje kod ovih nasih svercera sa KP-a dati koju hiljadu vise za tu istu stvar nego rizikovati.

Imam više poverenja u Temu negu u KP oglase.
Koje je zezanje oko oštećenja i vraćanja? Pitam pošto još nisam imao takav slučaj.

Imao sam samo dva problema sa Temu isporukom do sada. Jednom sam dobio nešto što nije odgovaralo opisu, a juče mi je stigao paket bez jedne stavke u njemu.

Taj prvi put sam pokrenuo reklamaciju, uslikao proizvod i postavio screenshot šta su reklamirali. Tražio sam da mi vrate novac na račun i hteo sam da vratim proizvod. Vratili mi novac i rekli da ne moram da šaljem nazad.
Danas sam pokrenuo drugu "žalbu" gde sam napisao da nema stavke i dobio sam izbor da mi vrate novac ili da pošalju ponovo. Izabrao sam da pošalju ponovo i već danas su spakovali (kako kaže status). Ništa ne bi bilo ni da su odbili. Košta samo 700 dinara, ali samo su poslali bez ikakvih pitanja. Mogao sam bez problema da slažem i da dobijem još jednu istu.
Ne mogu da zamislim KP švercera da to uradi.

@zexxxx

Ako po drustvenim mrezama lupaju gluposti , takve gluposti ne treba prenositi ovde ,
jer godinama pisemo sta i kako treba da se radi i kako se radi u normalno uredjenim sistemima.

Prilozi

• AE - TEMU.jpg
    AE - TEMU.jpg
    41.5 KB · Pregleda: 96
Nazad
Vrh Dno