Šta je novo?

Video nadzor - iskustva i saveti

• Začetnik teme Začetnik teme Chupo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Drustvo treba mi pomoc 😀 prikljucio sam 2 interfona (DS-KV6113-WPE1) vani (velika i mala kapija) imam unutrasnju jedinicu (DS-KH350-TE1) pokazuje mi samo malu kapiju kao main door station i jel moguce da dodam sad i veliku kapiju u door station?! Chatgpt kaze da nije moguce jer ovaj unutrasnji model ne podrzava 2 door stationa?! i sad ispade kadd mi neko zvoni na veliku kapiju zvonit ce u kuci ali nece se kamera aktivirati da vidim ko je?! nadam se da ce neko pomoci?! hvala

Crkla mi kineska no name PTZ kamera nakon 2 i po godine.
Kakve su ove novije verzije Imou Bullet 2C sa 5MP?

Da li je neko imao prilike da uporedi IMOU vs Imilab - Xioami kamere i software? Ja sam se nekako pre 3-4 god odlucio od ove 2 "jeftine" platforme na ovo drugu Imilab - Xioami. Mozda jedan od razloga je bio i sto Xiaomi app obuhvata i mnoge druge smart uredjaje koje imam ili cu moguce imati u buducnosti, pa bolje 1 app nego 2. Imam 10tak kamera sto spoljnih sto unutrasnjih i za amatersku upotrebu nemam zamerke. Slicni su sa cenama, da li je neka od te 2 platforme ipak bolja?

Poslednja izmena:
Ja sam se nekako pre 3-4 god odlucio od ove 2 "jeftine" platforme na ovo drugu Imilab - Xioami.
Losa ti je logika...
Jesu to 2 jeftine platforme...

Ja izbegavam da uzmem xiaomi device pre svega zato sto si trajno zakljucan na xiaomi platformu i ne mozes nikuda sa nje
s druge strane sa Imou koji koji kako kazes ima jeftinu platformu mozes lako da predjes na dahua softver gde je sve jako ozbiljno uradjeno.

Losa ti je logika...
Jesu to 2 jeftine platforme...

Ja izbegavam da uzmem xiaomi device pre svega zato sto si trajno zakljucan na xiaomi platformu i ne mozes nikuda sa nje
s druge strane sa Imou koji koji kako kazes ima jeftinu platformu mozes lako da predjes na dahua softver gde je sve jako ozbiljno uradjeno.
Znaci Imou je bolji zato sto moze da koristi Dahua software. A sta fali Imou software da bi prelazio na soft starijeg brata i jel to sve kompatabilno?

+ Imou [a i Dahua], je sto prate uredjaje, sa podrskom..Izlaze cesto sa firmwarem za uredaje , a i za sw [koji zaista nije Bog zna sta.,mislim na Imou za PC].
Znaci postoji podrska i radi kako bi trebalo..
[ e, sad, da li je svaki update, poboljsanje ili se opet ceka noviji, to je za drugu pricu..]

+ Imou [a i Dahua], je sto prate uredjaje, sa podrskom..Izlaze cesto sa firmwarem za uredaje , a i za sw [koji zaista nije Bog zna sta.,mislim na Imou za PC].
Znaci postoji podrska i radi kako bi trebalo..
[ e, sad, da li je svaki update, poboljsanje ili se opet ceka noviji, to je za drugu pricu..]
Na Xiaomi Imilab kamerama sam u proseku dobio 2 update u zadnjih 2-3god. Nisam primetio ni jedan bug. Human detection bi mogao radi brze i bolje, mada verujem da sa time kubure svi. Notifikacije generalno rade OK. Nikad nisam imao problem sa pristupom kamerama zbog app, sem ako nije lokalni net u problemu.

Poslednja izmena:
Znaci Imou je bolji zato sto moze da koristi Dahua software. A sta fali Imou software da bi prelazio na soft starijeg brata i jel to sve kompatabilno?
Imou, Xiaomi, apple, Google svi oni guraju zatvoreni eko sistem gde te vezuju za svoje proizvode i platformu za razliku od profi proizvođača gde oprema mora biti kompatibilna sa proizvodima drugih proizvođača.

Ne fali njima ništa i njihov software je sasvim ok naročito za korisnika koji hoće redovno da plata njihove online usluge clouda u vidu pretplate.
A ako se ipak odlučite da koristite njihove free opcije oni se trude da vam život zagorcaju stalnim nudjenje pretplate i dosadnim reklamama.

Kod ozbiljnih proizvodjaca toga nema kupio si proizvod i nisi osudjen niti obavezan sa čim ćeš koristiti jer sve međusobno mora biti kompatibilno.

Zato je dobar imou jer za malu cenu dobijaš profi opcije bez smaranja da platiš njihove cloud usluge, a možeš da ga koristiš i onako kako je proizvodjač predvideo.

Pitanje: moze li se u Imou aplikaciji (bas kroz aplikaciju) obrisati neki video zapis koji se nalazi snimljen na kartici. Nigde da nadjem nista sem downloada zapisa

Pitanje: moze li se u Imou aplikaciji (bas kroz aplikaciju) obrisati neki video zapis koji se nalazi snimljen na kartici. Nigde da nadjem nista sem downloada zapisa
Interesantno pitanje. Nikad mi nije palo to na pamet to i bas da pogledam i na Xioami Home. Prvo sam dugo drzao na klip ali nema long press funkciju, a onda primetih gore desno ima edit btn mode i moze multiselect i delete. Ne znam za Win app da li moze da obrise ali mob ima. 3 god koristim app i prvi put pritisnuh to dugme 🙂

Poslednja izmena:
Prvo sam dugo drzao na klip ali nema long press funkciju,
Ista stvari i kod Imou
a onda primetih gore desno ima edit btn mode i moze multiselect i delete.
kod mene ima da se selektuje jedan, vise ili svi snimci, al samo opcija download, nema delete. Znaci svalerka mora u postara da se oblaci 🤣
Ne znam za Win app da li moze da obrise ali mob ima.
na Win nisam ni probao

edit: ni tamo ne uspevam naci opciju brisanja snimka

Poslednja izmena:
izvadite karticu iz kineskih kamera, ubacite u PC citac, obrisite video/a gde cinite blasfemiju i vratite karticu.
Neko vreme cete se osecati bolje u vezi sebe... 😀

Na dmss mozes da obrises dogadjaj (event) ali ne možeš video zapis.

Verovatno može i to sa računara. Ali to je već ogromno cimanje.

1765901672804.jpg

1000047050.jpg1000047051.jpg
Meni radi brisanje. Imam njihov cloud. Bulb je ona kamera - sijalica.

To je brisanje dogadjaja, (ovo o čemu sam pisao iznad) i dalje ostane snimak

U pravu si, snimak se vratio. Sad sam pokušao odmah iz samih snimaka I nudi mi opciju delete, nema više snimka od 17 i 50.1000047057.jpg1000047058.jpg

Par dana prije Nove godine stigla mi Imou Bullet 2C sa 5MP.
Nije loše ali za razliku od iCSee PTZ human detekcija je loša. Smanjio sam osjetljivost detekcije na 2 ali mi i dalje detektuje i četvoronožne drugare 😀

iCSee je bilježio i slao fotografiju detektovanog subjekta pa mi i to malo nedostaje.
Ovo je fotografija iz Imou life aplikacije. Napomena da sunce u tom trenutku udara direktno na kameru.
15648.jpg

Kupio C310, i blago je reći da sam razočaran noćnim snimanjem.
Ne može da se poredi sa Xiaomi AW200

Molim vas za preporuku za solarnu 4G kameru. Ogromna je ponuda na netu ali ne znam šta da poručim. Treba mi da obezbedim jedan objekat na kom trenutno nemam struju. Kamera bi trebalo da ima senzor za pokret i da mi javi ako se nešto dešava.

Molim vas za preporuku za solarnu 4G kameru. Ogromna je ponuda na netu ali ne znam šta da poručim. Treba mi da obezbedim jedan objekat na kom trenutno nemam struju. Kamera bi trebalo da ima senzor za pokret i da mi javi ako se nešto dešava.

Jennov 4G Lte sa slarnim panelom,
u svakom slucaju potrazi recenzije, najcesce na Amazonu. Ova je dosta hvaljena mada nije najnoviji model, ali je mozes naci na KP jeftino i ima dobru bateriju.

Poslednja izmena:
Jennov 4G Lte sa slarnim panelom,
u svakom slucaju potrazi recenzije, najcesce na Amazonu. Ova je dosta hvaljena mada nije najnoviji model, ali je mozes naci na KP jeftino i ima dobru bateriju.
Hvala na preporuci. Poručio sam Jennov sa KP videćemo kako radi.

Hvala na preporuci. Poručio sam Jennov sa KP videćemo kako radi.
napisi utiske i zapazanja. Meni je privukla paznju jer u opisu stoji da "koristi PIR tehnologiju za detekciju promene toplotnog potpisa u okolini". Zato sam i citao sta pisu o njoj, ali nisam nasao da li to podrazumeva da ima elemente termalne kamere i da li se taj efekat primecuje na snimku. Ako reaguje na toplotu, trebala bi biti bolja u slucaju kada je magla.

Ubacio sam MTS 4G data karticu ali ne može da se poveže na mrežu. Treperi plava lampica. Ima li neko iskustva sa ovom kamerom?

Nazad
Vrh Dno