Šta je novo?

BeotelNet

Da li se zna procedura za račun? Na stari Beotelov žr ili novi Mts-ov, na kome nema poziva na broj?

Beotelnet mi ipak poslao račun za decembar i to 30. novembra i to sa uobičajenom cenom od 1.190 dinara. Mislio sam da će Telekom to već preuzeti i cepnuti mi neku nerealnu cenu.

Beotelnet mi ipak poslao račun za decembar i to 30. novembra i to sa uobičajenom cenom od 1.190 dinara. Mislio sam da će Telekom to već preuzeti i cepnuti mi neku nerealnu cenu.
Poslali i meni račun iz Beotela, samo da ne naplati i Telekom u januarskom računu za decembar, pa da plaćamo duplo, šta mislite o tome?

Jel neko placao racun,jel ide poziv na broj sa racuna i mts ziro racun?

Tako je,stigao je taj racun i obavestenje s njim.

Prilozi

• Screenshot 2025-11-30 at 16-06-38 Obaveštenje-privatni.pdf.png
    Screenshot 2025-11-30 at 16-06-38 Obaveštenje-privatni.pdf.png
    44.3 KB · Pregleda: 65
Bio danas u mts, ne priznaju mi ugovor od 36 meseci, 21.12. mi ističe druga godina, i nude novi po svojim cenama, pa sam rekao adio.
Beotel davao po 1600 ono što oni nude za 2800 i ljudi imali zaradu, pa ti vidi koje se pare okreću.
Svi u A1.
ILI.
Starlink je 30 evra mesečno 80-130mb ali je problem što još uvek ne nude ovde, pa moram cimati rođaka u Dojčlandu da mi uzme tamo opremu,
pa sa drugim rođakom, koji je kuća pored mene, podeliti. Bacićemo kabal između nas, za svaki slučaj, wireless mi nije siguran.
Za sve se nađe rešenje kad imaš pravu ekipu oko sebe.
Živeli.

Meni su mobini i net u A1 i planiram i fiksni da prebacim,poslenju sponu sa rezimom.
IPTV mi je kod kineza,haha.

A1, poslednji slobodan operater u Srbiji.
Ne zanosi se. Slao sam im prigovor, pritužio ih Ratelu i inspekciji za telekomunikacije u vezi s tim što protivzakonito zabranjuju deljenje interneta za društvene mreže u okviru pripejd planova koji mogu da se koriste samo kada je sim kartica fizički prisutna, a na hotspotu se troše regularni megabajti za sve. Institucije su uvažile njihova izjašnjenja gde su me na kraju optužili za zloupotrebu korišćenja usluge upotrebom kartice u ruteru. Ništa ni oni nisu bolji od drugih.

Ne zanosi se. Slao sam im prigovor, pritužio ih Ratelu i inspekciji za telekomunikacije u vezi s tim što protivzakonito zabranjuju deljenje interneta za društvene mreže u okviru pripejd planova koji mogu da se koriste samo kada je sim kartica fizički prisutna, a na hotspotu se troše regularni megabajti za sve. Institucije su uvažile njihova izjašnjenja gde su me na kraju optužili za zloupotrebu korišćenja usluge upotrebom kartice u ruteru. Ništa ni oni nisu bolji od drugih.
I ja sam se zalio ratelu i inspekciji na njih i uvek prihvate njihova nebulozna izjasnjenja

OVako dobio sam mail da moram da podnesem na njihovom obrascu za raskid ugovora i da nema problema raskida se odma kad dobiju mail a opremu da vratim na adresu tu i tu. Zakačili u mailu i taj zahtev u wordu koji se popunjava. A šta posle? Ja sam dobio neku akciju 1000 i nešto dinara 12 meseci i sad ako raskinem to ne važi a ako pristanem na MTS tamo deru 3 puta skoro za isti paket. Ja sam se nadam da će MTS da ponudi bar 50% na 24 meseca i da ostanem jer realno ping je dobar i dobro mi radi net. A1 kod mene u mom gradu nema optiku nude mi 4g jer ni 5g još nema. Nisam pametan šta da radim...

OVako dobio sam mail da moram da podnesem na njihovom obrascu za raskid ugovora i da nema problema raskida se odma kad dobiju mail a opremu da vratim na adresu tu i tu. Zakačili u mailu i taj zahtev u wordu koji se popunjava. A šta posle? Ja sam dobio neku akciju 1000 i nešto dinara 12 meseci i sad ako raskinem to ne važi a ako pristanem na MTS tamo deru 3 puta skoro za isti paket. Ja sam se nadam da će MTS da ponudi bar 50% na 24 meseca i da ostanem jer realno ping je dobar i dobro mi radi net. A1 kod mene u mom gradu nema optiku nude mi 4g jer ni 5g još nema. Nisam pametan šta da radim...
Ja preso na A1 4g, mts nisam hteo ni da razmatram. Uzmi A1 4g net ili preko agenta prodaje (bolja opcija) ili naruci od njih direktno da ti posalju ugovor na kucnu adresu. U oba slucaja mozes da raskines ugovor u roku od 14 dana, taman da vidis kako ti radi net.
Ja jos cekam da mi mts odobri da opremu vratim u nekoj od njihovih poslovnica jer u Beotel centrali nema ko da mi da potvrdu da sam opremu razduzio.

Kod mene je nastao haos. Jedan agent mi odobrio raskid ugovora posle me drugi zvali da kažu da ne može. I sad se vrtimo u krug.
Mislis na A1 agenta prodaje.Ako nije proslo vise od 14 dana moraju da ti odobre raskid.Po zakonu o zastiti potrosaca svaki ugovor sklopljen van poslovnih prostorija ima rok od 14 dana za odustanak od istog bez obrazlozenja zasto odustajes od istog.

Meni Telekom ne odobrava vec 2 nedelje da vratim Beotel-ovu opremu u nekoj od njegovih poslovnica.
2. decembra nisu hteli da prime opremu u poslovnici,kazu kontaktirace me neko.
3 decembra saljem mejl da li mogu da vratim opremu, odgovorili 10. 12. da im posaljem podatke o meni i kazu da budem strpljiv javice se neko. Naravno niko se nije javio, niti ce. Samo me zavlace iz neznam kog razloga.
Iz Beotela su mi rekli da opremu mogu da vratim u neku od mts poslovnica. Aj sad budi pametan.

Ako imaš više poslovnica u gradu, idi u neku drugu, ili traži da razgovaraš sa nekim ko im je šef. Nemoj ni da im objašnjavaš da imaš Beotelevu opremu, samo je donesi. Moraju da te vide da si Telekomov korisnik, ko što i mi preko moj.mts portala možemo to da vidimo. Ne znam dal treba nešto da ti odštampaju neku potvrdu da si vratio svu opremu, mislim da sam to samo u PTT dobio.

Mene su isto tako vrteli kada sam prelazio u Beotel, imao sam svo vreme internet, ali Beotel je tvrdio da ne može da me prebaci na novu brzinu dok ne vratim opremu, a u Telekom poslovnici nisu hteli da prime opremu dok Beotel "ne pusti signal". To je trajalo bar dve nedelje, pa su iz Beotela poslali urgenciju Telekomu. Deluje da zavisi na koga naiđeš.

Moraju da te vide da si Telekomov korisnik, ko što i mi preko moj mts portala možemo to da vidimo.
Kada je išla migracija iz Supernove u TiS (mts sistem), obavljala se postepeno i ja sam podneo zahtev za raskid po starom, a u međuvremenu su me migrirali u novom, potom sam raskid radio sa mts-om nakon što mi je stigao mejl da je raskid odobren. U prevodu, kod Supernove je bio obrazac za razduženje opreme, a kod mts-a je to Zahtev za raskid ugovora i skroz dole u polju stoji razdužena oprema, ispod čega se korisnik potpisuje.

Kada je išla migracija iz Supernove u TiS (mts sistem), obavljala se postepeno i ja sam podneo zahtev za raskid po starom, a u međuvremenu su me migrirali u novom, potom sam raskid radio sa mts-om nakon što mi je stigao mejl da je raskid odobren. U prevodu, kod Supernove je bio obrazac za razduženje opreme, a kod mts-a je to Zahtev za raskid ugovora i skroz dole u polju stoji razdužena oprema, ispod čega se korisnik potpisuje.
Ja sam dobio raskid od Beotela pa ne bih da trazim raskid i od Telekoma.
Elem danas sam slao mejl Beotelu i odmah dobio odgovor da oprema do daljnjeg ostane kod mene dok ne dobiju nove instrukcije.
Beotelu takodje nije moguce vratiti opremu cak ni preko poste. Izgleda cu morati da cekam rasplet na relaciji Beotel-Telekom tj. da se oni dogovore sta i kako.

Nazad
Vrh Dno