Šta je novo?

BeotelNet

Treba mi pomoć. Moram da menjam adresu a beotel nema tehničkih mogućnosti da mi adsl prebaci na drugu lokaciju. Moram da raskinem ugovor a imam još godinu dana ugovorne obaveze. Oni mi traže da platim neke penale u iznosu od 17 i nešto hiljada dok po onome što sam pročitao u zakonu ja imam opciju da njima platim samo razliku izmedju promo cene i pune cene za period kada mi je važila promo cena.
Da li neko ima iskustva sa ovim.

1990 dinara je cena bez ugovorne obaveze. Možeš da platiš broj meseci * razlika

Arene nema.

Имају нову понуду на сајту за ВДСЛ:

• Like
Reagovanja: uji
Не знам да ли се нешто изменило у пословању али када сам их контактирао за АДСЛ понуду рекоше ми да немају техничких могућности иако сам некада са њима управо имао АДСЛ на истој адреси...
Хтео сам баш њих јер сам имао сасвим добру сарадњу али морао сам да потражим другог провајдера.
Да ли је неко имао овакво искуство?

To se dešava kada Telekom neće da ostavi port za druge provajtere i onda ti jave da jednostavno nemaš tehničkih mogućnosti.

Јавише и Црногорци.

ODOBRAVA SE u skraćenom postupku sprovođenje koncentracije učesnika na tržištu koja se
tiče sticanja pojedinačne kontrole od strane privrednog subjekta Preduzeća za telekomunikacije
„Telekom Srbija“ AD, sa sjedištem na adresi ul. Takovska 2, Beograd, Republika Srbija, matični
broj 17162543, nad privrednim subjektom Društvo za pružanje usluga interneta BEOTELNET–
ISP DOO Beograd, sa sjedištem na Bulevar Vojvode Mišića 37, 11040 Beograd (Savski venac),
Republika Srbija, matični broj 20141425, na osnovu Ugovora o kupoprodaji udjela, zaključenog
30.05.2025. godine.

Nešto mrljavi internet večeras, kao da se neko u Beotelu pobunio...

Jel ovo znači da mogu napokon da raskinem ugovor sa njima?

Pa pazi svi koriste mufljuz kombinaciju, i neznanje korisnika, realno i pravno gledano, ako neko ne želi mts ima pravo na raskid. Tu počinju zatim pretnje penalima i slično. Pravno gledano može se raskinuti ugovor. Niko vas ne može naterati kod nekog drugog operatera ukoliko vi ne želite. Vi ništa niste potpisali lično sa mts-om

Ako je pripajanjem došlo samo do preuzimanja prava i obaveza, prava na raskid nema. Međutim, kako je obaveštenjem najavljen prelazak na Telekomove pakete i izmena kablovske televizije gde je raskid moguć samo ukoliko je došlo do ukidanja nekog od TV kanala koji je bio deo ponude Beotela, a Telekom ga ne emituje, to sve spada pod promenu specifikacija usluga po članu 131 zakona o elektronskim komunikacijama i u tom slučaju se može tražiti storniranje računa za period nakon podneska zahteva za raskid iliti takozvanog otkaznog roka (po istom članu zakona navedeno kao troškovi u vezi sa raskidom). U prevodu, čim budete dobili matricu migracije ili videli da neki TV kanal fali (iskomunicirajte kao prigovo da imate napismeno kao dokaz ako obaveštenje izostane), moći ćete da raskinete.

Ako je pripajanjem došlo samo do preuzimanja prava i obaveza, prava na raskid nema. Međutim, kako je obaveštenjem najavljen prelazak na Telekomove pakete i izmena kablovske televizije gde je raskid moguć samo ukoliko je došlo do ukidanja nekog od TV kanala koji je bio deo ponude Beotela, a Telekom ga ne emituje, to sve spada pod promenu specifikacija usluga po članu 131 zakona o elektronskim komunikacijama i u tom slučaju se može tražiti storniranje računa za period nakon podneska zahteva za raskid iliti takozvanog otkaznog roka (po istom članu zakona navedeno kao troškovi u vezi sa raskidom). U prevodu, čim budete dobili matricu migracije ili videli da neki TV kanal fali (iskomunicirajte kao prigovo da imate napismeno kao dokaz ako obaveštenje izostane), moći ćete da raskinete.
Zato većina i prolazi kako prolazi. Jel mogu ja vas da nateram da kupite fiću, ne mogu, tako niko ne može da vas natera kod nekog operatera ukoliko vi ne želite, to što svi oni igraju na mufte i dele kolače između sebe, to nas korisnike ne zanima. Možda neko ima veoma loše iskustvo sa mts-om, i sad opet kod njih, da li bi ikome to bilo u redu i prijatno, naravno da ne. Da je iko želeo mts ne bi bio u beotelnetu.

Razumem šta hoćeš da kažeš, ali sa pravnog aspekta to prosto ne funkcioniše tako. Kada je Beotel kupio Verat, ostao mi je isti paket do kraja ugovorne obaveze (10mb/s po akcijskoj ceni). Dakle, ugovor sam potpisao sa Veratom, a ne sa Beotelom. Da sam hteo da budem kod Beotela, bio bih, ali u Beotelu ništa nisu dirali. Druga je tema što sam sa Beotelom kasnije imao korektnu korespondenciju oko dogovaranja promena paketa tako što bih formalno raskinuo ugovor, razdužio staru i zadužio novu opremu dok je port i dalje aktivan (prelazak sa ADSL 4 uz modem na 10mb/s i WiFi ruter bez UO pa posle na studentski paket).

Nazad
Vrh Dno