Šta je novo?

Haier inverteri

I šta je zaključak, da li je bolji pearl premium 18 ili flexis 18 (flexis skuplji 15ak hiljada)?
Ista klima, Flexis je sa par dodatnih dzidza bidza. Sto se realnog rada tice, ocekujem da su identicne.

Flexis je klima iz vise klase od Pearla.
Flexis ima EEV a Pearl kapilarni ventil..

Razlika je poprilična u korist Flexisa, na dosta temperaturnih tacaka daje više toplote, a mislim da konzistentno trosi manje energije.
NarPogledajte prilog 516879avno, ukoliko su grafovi i tabele u skladu sa realnošću..

Glede Mitsubushi kompresora, to stoji u servisnom prirucniku, tako da, ne znam sta da kazem

Pogledajte prilog 516878
Ako uporedite izlazne snage toplote prema ovome što tvrdi HaieR priručnik fleksis evidentno uz jači manju potrošnju električne energije u većini slučajeva. Sad, kako to verifikovati nezavisno, ne znam

Kolika je razlika između Flexisa i Pearl Premium u 18k? Čini mi se da obe imaju Pdesign (-10) 4.6Kw.

Poslednja izmena:
Poljaci su nezgodni, kada mu kazes idi pravo on ode desno.

Poljaci su nezgodni, kada mu kazes idi pravo on ode desno.
Evo ovdje transkript epizode koga zanima (izvuceno u pa sekundi putem https://notegpt.io/), samo sam preletio i otvaraju uredjaj Fleksis tamo na 31-33 minute, kažu dosta veći izmjenjivač spoljnje nego kod Pearla, i dublji, i sama spoljnja je veća i prostranija i bolje zvučno izolovana + jači kompresor.

Uglavnom sjajni su ovi naši Slaveni, ima tako i neki jaro Rus, razmontiraju čitav motor u sitna crijevca, i nabrajaju za svaki važniji dio, kolike su stope kvarova prijavljenih, otkazivanja većih i slično, dakle možeš ako imaš vremena i pameti, naći dizel zbog kojeg nećeš jaukati radi injektora, pumpi, turbine i ostalog 🙂

Dakle definitivno viša klasa.

1. Basic models: Taa Plus and Perl Plus

• Suitable mainly for occasional heating or supplementary heat.
    • Basic features include Wi-Fi module standard, 10°C frost protection mode, manual left-right flap control, and automatic up-down flap control.
    • Perl Plus adds UVC lamp for antibacterial effect and a room temperature sensor placed differently than Taa Plus.
    • Designed for mild winter conditions with operational temperature down to about -15°C (no official block on operation below 15°C).
    • Available in multiple colors and finishes.
    • Features automatic flap control in all directions, “magic eye” presence sensor for energy saving, turbo mode for fast heating, and operates efficiently down to -20°C or -25°C in Nordic versions.
    • Nordic version includes a heated condensate tray to prevent freezing and is suitable for colder climates

Evo ovdje transkript epizode koga zanima (izvuceno u pa sekundi putem https://notegpt.io/), samo sam preletio i otvaraju uredjaj Fleksis tamo na 31-33 minute, kažu dosta veći izmjenjivač spoljnje nego kod Pearla, i dublji, i sama spoljnja je veća i prostranija i bolje zvučno izolovana + jači kompresor.

Uglavnom sjajni su ovi naši Slaveni, ima tako i neki jaro Rus, razmontiraju čitav motor u sitna crijevca, i nabrajaju za svaki važniji dio, kolike su stope kvarova prijavljenih, otkazivanja većih i slično, dakle možeš ako imaš vremena i pameti, naći dizel zbog kojeg nećeš jaukati radi injektora, pumpi, turbine i ostalog 🙂

Dakle definitivno viša klasa.

1. Basic models: Taa Plus and Perl Plus

• Suitable mainly for occasional heating or supplementary heat.
    • Basic features include Wi-Fi module standard, 10°C frost protection mode, manual left-right flap control, and automatic up-down flap control.
    • Perl Plus adds UVC lamp for antibacterial effect and a room temperature sensor placed differently than Taa Plus.
    • Designed for mild winter conditions with operational temperature down to about -15°C (no official block on operation below 15°C).
    • Available in multiple colors and finishes.
    • Features automatic flap control in all directions, “magic eye” presence sensor for energy saving, turbo mode for fast heating, and operates efficiently down to -20°C or -25°C in Nordic versions.
    • Nordic version includes a heated condensate tray to prevent freezing and is suitable for colder climates
Nista nije tacno napisano skoro..

Tako je izvukao AI, nemam pristup YT pa nisam u prilici provjeriti, da li bi možda mogao sazeti u par riječi?

Pearl Premium 18k grije kao centralno grijanje, to je bitno. Kad bih je usporedio sa Hisense Expert Smart, razlika je kao fićo i ferari. Hisense bi išao svakih sat u defrost, a ova neće nikako 😄, doduše nisu minusi ali blizu je 0, noćna temp.
A kada je bio onaj zadnji snijeg, išla je do dva puta u defrost u 24h, ali bila vlaga 100%, prosjek -3 do -7. Radila puni kapacitet, 50m2 slaba izolacija, u kući, bez problema drži sobnu na 25C.
To je posao.

Komparacija 18000 Jedinica Kod:
Flexis Plus - Twin Rotary HIGHLY (Hitachi) GTD130UKSF6JV8B 1188 W
Pearl Premium - Twin Rotary MITSUBISHI SVB140FCAMC-L/ MELCOM, 975 W

Razlike su značajne, pogotovo u minus kada se siđe (tu Flexis dominira) i podesi neka realna sobna u rasponu od 20 do 27 stepeni. Šteta što nemaju 22 i 24 stepena za obe, jer su to neke najrealističnije temperature kod grijanja, ovo sve iznad i ispod se uglavnom ni ne koristi mnogo.

18k btu Pearl vs Flexis Heating Capacity.png

Potrošnja, poređenje koliko % više ili manje (minus) Pearl Premium troši u odnosu na Flexis plus
18k btu Pearl vs Flexis electricity consumption.png

Ali pogledaj ovu azdaju iznad Pearl Premium, mislim da je Jade! Ubica.

Veliki pozdrav svima. Odlučio sam se da sprat kuce "konvertujem" sa entry Bergen Pine 12 klime, koja mi je do sada zavrsavala solidan deo grejanja - nije bilo planirano ali na kraju je ispalo da nju vise koristimo nego centralno grejanje na cvrsto gorivo, pa sam resio da rascistim sa kupovinom ogreva, od peleta takodje odustao i ozbiljno razmatram novu klimu.

Haier mi se nekako nakon uporedjivanja nekako namece kao best buy. E sada, zanima me da li neko ima iskustva sa Nebula Nordic modelom AS50S2SN1FA-NRC/1U50S2SQ1FA-NR ?
Trenutno ga ima za nekih 110 000din, otprilike rang sa Pearlom ili Flexisom. Vidim da je spoljna jedinica jos teza i malo jace punjenje freona.

Bogme ovo je sve oslim "otprilike" LINK
Po principu: dobićeš mnogo toplote, al ne pitaj za cijenu (potrošnju).
Izuzetno jaka mašina u jakim minusima, uzima i struje oho-ho.
Ali, ona ide gdje se ne pita za kilowate struje već kilovate toplote i tu nema kompromisa. Pdesign na -10 je 5,2 kW...

Pearl vs Flex vs Nebula capac.png

Pearl vs Flex vs Nebula consum.png

Spoljna od 45.5 kg i 1,2 kg gasa, dakle veoma jak uređaj sa Mitsubishi kompresorom SVB140FCAMC od 975 W.

Čak i 12-ka ima spoljnju mase 38,5 kg! (priručnik za 12ku)
Podsjeća na stare Nocrie po principu - troši za dvije - grije za dvije 🙂

.12000 BTU NEBULA capacity.png
12000 BTU NEBULA power cons.png

Poslednja izmena:
Tebi bi legla jedna expert nordic 12 ako si sa tim bergenom zavrsavao solidno posao kako kazes,samo sto vidim kod vas je nema ispod 130000 u Bosni se vec moze kupiti za 105000.
Vec sam pisao za klimu na vikendici da je bilo izmedu perle premium i all easy nordic.Poslusali su me i uzeli premiuma ,valjda me ne budu pljuvali 🙂
Cijena vrlo prihvatljiva 483 eura.

Gde je ta cije klime, drugu sam predložio haier pearl premium 18?
Ja sam isto iz Bih

Bogme ovo je sve oslim "otprilike" LINK
Po principu: dobićeš mnogo toplote, al ne pitaj za cijenu (potrošnju).
Izuzetno jaka mašina u jakim minusima, uzima i struje oho-ho.
Ali, ona ide gdje se ne pita za kilowate struje već kilovate toplote i tu nema kompromisa. Pdesign na -10 je 5,2 kW...

Pogledajte prilog 517979

Pogledajte prilog 517980

Spoljna od 45.5 kg i 1,2 kg gasa, dakle veoma jak uređaj sa Mitsubishi kompresorom SVB140FCAMC od 975 W.

Čak i 12-ka ima spoljnju mase 38,5 kg! (priručnik za 12ku)
Podsjeća na stare Nocrie po principu - troši za dvije - grije za dvije 🙂

.Pogledajte prilog 517987
Pogledajte prilog 517988
Iskreno - zmaj 🙂 samo će ipak ispasti da je Flexis plus 18 u mom slučaju racionalnija kupovina, s obzirom da zadnjih par godina temperatura nije pala ispod -7 u Nišu.
@jadroli u suštini bi završila i ona, nemam primedbi.
Razmatrao sam i neke Fujitsu/Daikin/Mitsubishi varijante, ali uprkos ograničenoj ponudi Haier klima uredjaja sa ove strane Drine, rekao bih da je najbolji odnos uloženog/dobijenog trenutno.

Na papiru sve lepo izgleda.Po meni su bitna iskustva korisnika inverter klima.Podrska,ovlasceni montazeri kao i servisi.Jos uvek je sve to tanko i nedifinisano.Koliko mogu da vidim nisu bas prisutni sirom regiona i EU.

Prisutni jesi, ali marketing im je 0.

Iskreno - zmaj 🙂 samo će ipak ispasti da je Flexis plus 18 u mom slučaju racionalnija kupovina, s obzirom da zadnjih par godina temperatura nije pala ispod -7 u Nišu.
@jadroli u suštini bi završila i ona, nemam primedbi.
Razmatrao sam i neke Fujitsu/Daikin/Mitsubishi varijante, ali uprkos ograničenoj ponudi Haier klima uredjaja sa ove strane Drine, rekao bih da je najbolji odnos uloženog/dobijenog trenutno.
Pozdrav druze, kad samo vec i ti i ja Nislije moram da odgovorim.

Teram HAIER AS50TDDHRA-THC TUNDRA 18cu vec 3 grejne sezone, ovu sezonu sam krenuo da pratim i potrosnju, i mogu da kazem da na mojih 65 kvadrata, potkrovlje, ja sam prezadovoljan. Kada je napolju ceo dan blizu 0 ona potrosi oko 6-8kw dnevno, naravno ja imam dobru izolaciju ali to su neverovatni rezultati, a Flexis Plus koju ti zelis je jos efikasnija jer je mora na grejanu A+ a ona A++ pa je nesto bolja.

Samo kada buse rupu obavezno popuni sa nisko ekspanzujucom pur penom nemoj da te tu zeznu...

Ja grejem od 9 do 22 na 22c, pa od 22 to 9 na 20c tokom cele zime.

Prosecnu citavu zimu izadje manje od 100 evra grejanje... smesno, pa onda kad mi neko kaze "ja trosim samo 1000 evra na drva po sezoni" ja se smejem samo a jos me poguse napolju zbog toga sto loze.

Nazad
Vrh Dno