Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2025)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pogledao "Last samurai standing" na Netflixu. Dobra serija po meni, nadam se nastavku podjednako dobrom.

Say nothing, izašli prevodi na jednom od sajtova koji su za to namenjeni, jesu problemi sa muško-ženskim rodom ali prevod je daleko od lošeg i totalno veštačkog. Izbacuje ih i štanca jedan lik na tom sajtu po celi dan za razne filmove i serije za koje niko do sada nije uradio prevode. Tako sam i ja odgledao par stvari sa takvim titlom i mogu reći da uopšte nije loše, naprotiv. Znači nije u pitanju sirov i surov prevod gde se ne zna ni ko pije ni ko plaća i što veze sa mozgom nema. Hrv prevodi su u pitanju.

Inače nisam znao što to bi se reklo do juče da postoji i druga sezona serije Time, tri epizode takođe, drugi glumci, videćemo na šta to liči jer prva sezona je bila sasvim okej.

Izgleda da nisu 🙂 kao nazovi uznapredovali AI. Objašnjavao lik da se to radi preko nekih programa, ako je u mogućnosti da postoji slovenački titl još bolje da bi to posle lakše u hrvatski pretvorio i tako to. Odgledah tako par stvari jer bolje išta nego ništa nego čovek kao da ništa ne radi nego samo ispunjava želje korisnicima koji skidaju prevode i izbacuje ih po celi dan.

Sinoć baš uporedih pravi prevod za jednu seriju i ovaj AI, naravno da ima "neke" razlike ali eto poneki put bude i to "daj šta daš" kada nigde na vidiku nekog prevoda.

Uključiš engleski titl i nema problema sa škotima i ircima, a posle nekog vremena se i privikneš. Prevod nikada ne može da bude bolji od originala (naravno, pod uslovom da dovoljno dobro znaš jezik)

Nisam ocekivao ovoliko negativnih komentara za Pluribus, meni je odlicna. Kao nesto sto je planirano za bar 4 sezone tece odlicno. Foreshadowing i paralele non-stop, plus fin humor.
I za BCS su govorili kako je predosadan, sad je mnogima iznad BB. (ja prestao da gledam BB u drugoj sezoni, posle drugog pokusaja i zavrsetka i dalje mi je top 1)

Apropo engleskih titlova, sve zavisi koliko neko zna jezik i da li je navikao na (brzo) citanje. Takodje zavisi i od teksta koji izgovaraju glumci, tj scenarija.

Ja inace gledam sve engleske sa engleskim titlom (cak sam gledao ne-engleske sa engleskim titlom) i generalno mi engleski nije problem, ali mi je npr Billions na momente bio problematican kad spucaju 300 reci u sekundi sa brdo nekih nestandardnih, strucnih ekonomsko-politicko-pravnih reci i slicno.

Može on da planira i 10 sezona, al na kraju već vidim da će biti cancelled posle druge, kad flopne gledanost.

Ma iznenadiće nas ne odustajte 🙂

Mene smara a ne mogu da doček da pustim epizodu. Ima nešto što me vuče jako da je gledam

Ma taj Giligan , tako je i Better Call Saul razvlačio, pa paaauzeee između sezona!

Uključiš engleski titl i nema problema sa škotima i ircima, a posle nekog vremena se i privikneš. Prevod nikada ne može da bude bolji od originala (naravno, pod uslovom da dovoljno dobro znaš jezik)
Meni ni to ne pomaze. Znam da se tako uci strani jezik ali...

Sećam se samo da sam je počeo negde u vreme kad sam gledao i Burn Notice. I da obe nisam nikad završio 😅

Kakva je ova serija, kontam da je neko gledao? Naleteo na neki kraci isecak na youtube, pa nasao o cemu se radi.

I da padne preporuka ne bih sada gledao, jer ima dosta epizoda, ali da bar stavim u wishlist ako vredi.

White Collar
Odlična, limunada komedija con man koji radi za fbi. Trebalo bi da dobije nastavak.

Jedna od retkih koje sam uspeo da odgledam sa ženom.

Kakva je ova serija, kontam da je neko gledao? Naleteo na neki kraci isecak na youtube, pa nasao o cemu se radi.

I da padne preporuka ne bih sada gledao, jer ima dosta epizoda, ali da bar stavim u wishlist ako vredi.

White Collar
Zabavna i sasvim OK da se ogleda.

Sećam se kako je u vreme njenog prikazivanja ženski deo publike padao u trans zbog glavnog glumca a onda je naposletku i on izašao iz ormara, poput kolege mu Wentworth Millera iz Prison Break...

Ima nešto kod tih glumaca čiji likovi provedu neko vreme u bajbokani...

Mene je lik podsetio na Cavila, kao da mu je brat.

Inace predstavu nemam ko je lik. Vidim da sam odgledao par filmova gde je on igrao, ali cenim da je bio neka manja uloga.

Lagana priča zaokružena skroz cool za opuštanje.

Jes da ispostavilo se da je topli brat tamo pri kraju emitovanja a u seriji šmekerica. Kao Barni u kako sam ti majku ili kako se već zove ta serija.

Nisi ti onda rodjen polovinom osamdesetih.
Jesam, '86. sam godište.
Pa eto zamisli na selu sa 3 TV kanala nikad nisam bio u prilici da vidim taj spot - zamisli ova 2 dodatna skandala:

1) nikad čuo ni za ima te pevačice ( = pojma nisam imao ko izvodi tu pesmu, i samo mi je refren pesme poznat)
2) ružna mi je za medalju.

Jesam, '86. sam godište.
Pa eto zamisli na selu sa 3 TV kanala nikad nisam bio u prilici da vidim taj spot - zamisli ova 2 dodatna skandala:

1) nikad čuo ni za ima te pevačice ( = pojma nisam imao ko izvodi tu pesmu, i samo mi je refren pesme poznat)
2) ružna mi je za medalju.
Ma znam. Zezam se.

Pa ni u gradu nije bilo više kanala. A samo se za sise Sabrine znalo. Dok se nije pojavila Pamela.
*** tad nam bila lepa, a sad je ne bih ni pogledao.
A Sidni mi nikad nije bila lepa.

Sabrina je bila hit u to vreme. Gledao sam spotove cim se pojavili... eto imao srece da je u SD bila diskoteka u kojoj su se prikazivali najnoviji spotovi, ljudi iz BG dolazili jer ni u ejjj BG nije bilo takve diskoteke. Vam zvuci neverovatno ali eto istina je da je u SD bila prva diskoteka svetskog kalibra kao na zapadu koji je drzao covek kome su roditelji bili u Francuskoj i odatle je donosio spotove i vrteli se na nekoliko televizora, dakle svo posvetskim standardima. Sabrina se tada probila na te s,se jer u spotu su ispadale. Tu je bila i Samanta Fox i njih dve su harale zbog poprsja. Inace Sabrina je gostovala nekom pevacu kasnije u Bosni ali ne secam se kom. Eto cisto informacija da znate,

Ma znam. Zezam se.

Pa ni u gradu nije bilo više kanala. A samo se za sise Sabrine znalo. Dok se nije pojavila Pamela.
*** tad nam bila lepa, a sad je ne bih ni pogledao.
A Sidni mi nikad nije bila lepa.
Kada već drvimo na ovoj temi izlizala se vhs kaseta i na Pamelin prvenac iz playboya čini mi se 94-95ta ili tako nešto. Tada nije bilo puno konkurencije ili mi nismo čuli za slične 😀. Eh tinejdžerski dani...
Inače počeo da gledam Koreansku seriju The manipulated
https://m.imdb.com/title/tt36188448/?ref_=ext_shr_lnk

Prvih par epizoda baš vuku na bindz.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno