Šta je novo?

Cyberpunk 2077

• Začetnik teme Začetnik teme starac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne znam jel sam ja uopste posebno obracao paznju na FPS, ali cini mi se da sa ovim novim patchom ima primetljivo vise FPS u 4K, samo FSR ukljucen, bez Frame Gen i prilicno dobro izgledaa

par SS

Prilozi

• Cyberpunk 2077_2025.07.18-11.19.png
    Cyberpunk 2077_2025.07.18-11.19.png
    2.6 MB · Pregleda: 150
  • Cyberpunk 2077_2025.07.18-11.19_1.png
    Cyberpunk 2077_2025.07.18-11.19_1.png
    2.4 MB · Pregleda: 140
  • Cyberpunk 2077_2025.07.18-11.19_2.png
    Cyberpunk 2077_2025.07.18-11.19_2.png
    2.7 MB · Pregleda: 156
Ja sam batalio framegen, oko 60 fps uz dlss 4 performance, bolji kvalitet slike nego sa framegen, dovoljno dobro radi. Sve max uz path tracing 1440p.

Drastična razlika u fps zavisno od dlss moda. Ultra perf 95 fps... ali je ipak previše muljavo. Quality 38 fps. Kada se isključi dlss 2 fps haha

1440p fino radi ali 4K neće da može sa 3080 10G, ni sa DLSS4 na Ultra perf. Negde radi okej, ali ima sekcija gde padne fps na 22-26, valjda nestaje VRAM-a. Framegen ne pomaže iz istog razloga.

Samo da nije vezano za anime

Au, to još gore 😆

Odradio ofrlje a i izgleda mi da je i završna obrada same Katane na tom nivou.

pogotovo za taj novac

Planiram da započnem Phantom of Liberty DLC, prešao sam base igru pre neke 2 godine, još pre 2.0 verzije.

Interesuje me da li je potrebno ponovo prelaziti i base igru, pošto vidim na internetu da neki savetuju da se ponovo obrne igra, zanima me jel vredno ponovnog prelaska 40+h ?

Ili da uronim direktno u DLC?

Opušteno može odmah u DLC.

Planiram da započnem Phantom of Liberty DLC, prešao sam base igru pre neke 2 godine, još pre 2.0 verzije.

Interesuje me da li je potrebno ponovo prelaziti i base igru, pošto vidim na internetu da neki savetuju da se ponovo obrne igra, zanima me jel vredno ponovnog prelaska 40+h ?

Ili da uronim direktno u DLC?
Promenjen je sistem nadogradnji ali realno samo nastavis. I ja sam bio u slicnoj situaciji, nista nije smetalo da samo odigram dlc.

Ja sam batalio framegen, oko 60 fps uz dlss 4 performance, bolji kvalitet slike nego sa framegen, dovoljno dobro radi. Sve max uz path tracing 1440p.

Drastična razlika u fps zavisno od dlss moda. Ultra perf 95 fps... ali je ipak previše muljavo. Quality 38 fps. Kada se isključi dlss 2 fps haha

Jel možeš da postaviš koja tačno podešavanja koristiš? Ima li uopšte potrebe držati sve na max ili si nešto smanjio?
Isto imam 3080 10GB i 1440p monitor.

I dalje ubedljivo najbolja igra koju sam ikad odigrao, pet puta.

Jel možeš da postaviš koja tačno podešavanja koristiš? Ima li uopšte potrebe držati sve na max ili si nešto smanjio?
Isto imam 3080 10GB i 1440p monitor.
Necromancy hahah.
Kada si ovo pitao situacija je bila dosta lošija nego što je sada.
Prosto rečeno Windows install je bila u totalnom autu i to se odražavalo na performanse čak i mreže, ne samo CPU,GPU,RAM.

Probao CP2077 na Linuxu par dana, tamo zaista loše radi za razliku od nekih drugih igara koje sasvim dobro rade ali CP ima užasan pad performansi čak i kada je bilo koja forma rejtrejsinga isključena, o path tracingu nema govora.

Uglavnom trenutno igram sve max, path tracing, isključeni motion blur, grain, vignete, dof i onaj chromatic, DLSS4 performance u 1440p što meni lično izgleda sasvim okej na 27" monitoru, jeste nešto oštrije i bolje na Quality ali se teško primeti tokom igranja, uz AMD FSR FrameGen koji je sada podržan nativno. Ranije kada si ovo pitao je bilo užasnog laga uz FrameGen, neigrivo skroz kada uključi u opcijama. Sada je to nekih 75-105 fps znači realnih 45 fps bez FG, što na papiru nije idealno ali je vrlo igrivo, bolje nego ijedna FG kombinacija sa ovom igrom što sam imao ranije. Low 1% je dobar, jedino prilikom 3rd person vožnje zna da zeza malo fps, ali igram i to u FPS pa nije problem.

Recimo na Linuxu low je kriminalan, a frame pacing užasan, igra štuca svako malo čak i kada je average preko 90 fps. A vožnja jednostavno katastrofa neigriva, često low 20s i 10s fps... i to sve u 1440p medium/high bez rejtracinga. FG ne radi na Linuxu ič a i DLSS ne radi sjajno.

Edit: Može čak i u 4K na OLEDu, uz Ultra performance što izgleda možda i bolje nego performance na 1440p, sasvim dobro. Ali Fps uz FG zna da padne ispod 60 što deluje groznije nego što realno jeste. Ali ipak preferiram 1440p sa ovim GPU, da imam jači pikao bi na OLEDu. Inače igram na gamepadu kao pravi konzolaš, zapravo zadnjih godina sve što mogu igram na gamepadu čak i kada sedim na stolici za stolom ispred monitora. Gamepad bruka dobar, dobri analogi, ne oseti se razlika preterano u odnosu na miš, igram svaki moderni fps na njemu. Imam dobru mehaničku i gejmerski lagani miš, pa opet preferiram gamepad.

I dalje ubedljivo najbolja igra koju sam ikad odigrao, pet puta.
Ne mogu reći da je najbolja ikad zbog nostalgije prema nekim zaista legendarnim igrama (Heroji, D2, Bloodlines, Deus Ex, Dark Souls) ali izuzetna igra u svakom pogledu i najbolja u proteklih 5 godina, možda i 10. Da je bilo prostora da malo više pažnje posvete detaljima i generalno free roam aspektu, verovatno bi bila najbolja ikad u tom slučaju.

Poslednja izmena:
Posto prvi put igram CP, da li je bolje da igram u izvornom obliku ili da instaliram neke modove?

Igra je ispeglana maksimalno. Ne trebaju ti modovi. Možda ako budeš igrao drugi put.

Nisam igrao W3 na izlasku vec kasnije i to vrlo malo i ista je priča posle X godina igra bude maskimalno ispeglana iako u startu kod CP koji sam presao par puta nije bilo "neigrivo" vec glupo da bude toliko bagovita na launchu.

Igra je ispeglana maksimalno. Ne trebaju ti modovi. Možda ako budeš igrao drugi put.
Da da, "maksimalno" ispeglana, a i dalje masu bagova ima, saobracaj se i dalje raspada, skriptovane sekvence izmedju policije i protivnika zabagovane, lebdeci aseti, T poze i da ne nabrajam... Sto je najjace, nista od toga ne moze da se resi modovanjem. Mada, opet je neuporedivo bolje stanje u odnosu na kako je bilo u pocetku. Moja preporuka za modove je FOV slider za vozila iz prvog lica, brza vozila, razne teksure za reklame u vecoj rezoluciji...
Ovo su neki koje ja koristim:
1769158964695.png
1769158978543.png

Konačno sam se nakanio da odigram ovu igru. Uhh.. baš je bagovita i dalje. Sa modovima i vrlo nestabilna. Jedno 200 puta sam imao pucanje i iskakanje na desktop. Ne znam ni sam kako sam uspeo da je završim jer obično odustajem vrlo brzo kada je ovakva situacija. Zbilja šteta jer igra je dobro zamišljena. 😓
Pripovedački aspekt igre je tu najjači momenat, ali to opet nije bolje a ni zanimljivije od onoga što je Deus Ex ponudio pre nekih 25 godina. Ipak tu je Keanu, koji je na momente čak i vrlo vrlo duhovit, usled čega je čitava igra svakako dobila malo dodatnog šmeka. Samo nemoj neko ovde da mi kaže da je ovo remek delo, da ga ne opalim mokrom čarapom po glavi. 😆 Pored stone igre Cyberpunk 2020 utisak je i da je i Deus Ex dodatno bio ovde inspiracija dobrim delom. Međutim što se mene tiče u pogledu radnje Deus Ex će ostati nenadmašan barem još neko vreme.

Sa tehničkog aspekta gledano sada mi je jasnije zašto su napustili Red engine, jer se u igri vide ograničenja te platforme. Dosta tiling tekstura naročito vidljivih na putevima, što recimo meni baš smeta. Očigledno da je RT element u kombinaciji sa vertikalno zamišljenim gradom doveo do toga da je budžet bio toliko prenapucan da jednostavno nije bilo prostora da se ovo bolje odradi. RT refleksije iako mutnjikave su prilično dobro zategnute i izuzetno stabilne, što je podvig. S druge strane PT je rekao bih neupotrebljiv, naročito u kombinaciji sa AMD kartama. Bukvalno je u domenu šou-casea, pa se logično pitanje nameće za koj andrak je uopšte tu. Utisak koji imam je da je igra najvećim delom optimizovana za NVidia karte.

Vizuelno i koncepcijski gledano Dogtown je verovatno najbolje parče igre koje je ujedno i najlošije optimizovan. Vožnja autima je prilično traljavo rešena. Upravljanje iz trećeg lica je mučenje tako da sam vrlo brzo odustao od ove varijante. Iz prvog lica je bolji osećaj ali je pregled blago rečeno katastrofalan naročito sa nekim automobilima. Srećom pa tu ima nekoliko modova sa kojima se ovo može podesiti bolje inače bi kompletan ovaj segment što se mene tiče bio neupotrebljiv. Malo je falilo da na vožnju u potpunosti zaboravim i služim se isključivo fast travel opcijama. Kretanje iz prvog lica je samo ok i ništa više. Daleko bolji osećaj kretanja kamere iz prvog lica ima Routine igra recimo koju sam imao prilike da odigram upravo pre ove igre. Uzgred ono što me je ponajviše u startu odbijalo da uopšte krenem da igram ovu igru je preterano naglašen kolorit. Ta neka zelenkasto-plava drečava osnova koju su koristili za betonske strukture me je poprilično iritirala i da nema nekog načina da se to malo drugačije podesi ne verujem da bih ovu igru ikada odigrao. Srećom pa su tu modovi, a i Reshade varijanta pa sam to mogao da podesim kako meni odgovara. Inače moram da dodam da su modovi definitivno spasili ovu igru dobrim delom. Ima dosta dobro napravljenih i to je zbilja lep dodatak ovom naslovu u ovom trenutku. Sve u svemu uzevši u obzir kompletnu situaciju sa ovom igrom 7 od 10 bi bila neka moja ocena za ovu konačnu verziju igre i to sa sve modovima. 😒

Poslednja izmena:
Ma evo sve se plašimo mokre čarape 🤣. Igra je meni lično jedna od najboljih koje sam igrao. Šteta što nema VR verzije za PS a ni zvanične ako se ne varam za PC.

u vreme kad sam je igrao sam dosta bio pod "uticajem" i tada CP svet baš uvlači duboko.

Konačno sam se nakanio da odigram ovu igru. Uhh.. baš je bagovita i dalje. Sa modovima i vrlo nestabilna. Jedno 200 puta sam imao pucanje i iskakanje na desktop. Ne znam ni sam kako sam uspeo da je završim jer obično odustajem vrlo brzo kada je ovakva situacija. Zbilja šteta jer igra je dobro zamišljena. 😓
Pripovedački aspekt igre je tu najjači momenat, ali to opet nije bolje a ni zanimljivije od onoga što je Deus Ex ponudio pre nekih 25 godina. Ipak tu je Keanu, koji je na momente čak i vrlo vrlo duhovit, usled čega je čitava igra svakako dobila malo dodatnog šmeka. Samo nemoj neko ovde da mi kaže da je ovo remek delo, da ga ne opalim mokrom čarapom po glavi. 😆 Pored stone igre Cyberpunk 2020 utisak je i da je i Deus Ex dodatno bio ovde inspiracija dobrim delom. Međutim što se mene tiče u pogledu radnje Deus Ex će ostati nenadmašan barem još neko vreme.

Sa tehničkog aspekta gledano sada mi je jasnije zašto su napustili Red engine, jer se u igri vide ograničenja te platforme. Dosta tiling tekstura naročito vidljivih na putevima, što recimo meni baš smeta. Očigledno da je RT element u kombinaciji sa vertikalno zamišljenim gradom doveo do toga da je budžet bio toliko prenapucan da jednostavno nije bilo prostora da se ovo bolje odradi. RT refleksije iako mutnjikave su prilično dobro zategnute i izuzetno stabilne, što je podvig. S druge strane PT je rekao bih neupotrebljiv, naročito u kombinaciji sa AMD kartama. Bukvalno je u domenu šou-casea, pa se logično pitanje nameće za koj andrak je uopšte tu. Utisak koji imam je da je igra najvećim delom optimizovana za NVidia karte.

Vizuelno i koncepcijski gledano Dogtown je verovatno najbolje parče igre koje je ujedno i najlošije optimizovan. Vožnja autima je prilično traljavo rešena. Upravljanje iz trećeg lica je mučenje tako da sam vrlo brzo odustao od ove varijante. Iz prvog lica je bolji osećaj ali je pregled blago rečeno katastrofalan naročito sa nekim automobilima. Srećom pa tu ima nekoliko modova sa kojima se ovo može podesiti bolje inače bi kompletan ovaj segment što se mene tiče bio neupotrebljiv. Malo je falilo da na vožnju u potpunosti zaboravim i služim se isključivo fast travel opcijama. Kretanje iz prvog lica je samo ok i ništa više. Daleko bolji osećaj kretanja kamere iz prvog lica ima Routine igra recimo koju sam imao prilike da odigram upravo pre ove igre. Uzgred ono što me je ponajviše u startu odbijalo da uopšte krenem da igram ovu igru je preterano naglašen kolorit. Ta neka zelenkasto-plava drečava osnova koju su koristili za betonske strukture me je poprilično iritirala i da nema nekog načina da se to malo drugačije podesi ne verujem da bih ovu igru ikada odigrao. Srećom pa su tu modovi, a i Reshade varijanta pa sam to mogao da podesim kako meni odgovara. Inače moram da dodam da su modovi definitivno spasili ovu igru dobrim delom. Ima dosta dobro napravljenih i to je zbilja lep dodatak ovom naslovu u ovom trenutku. Sve u svemu uzevši u obzir kompletnu situaciju sa ovom igrom 7 od 10 bi bila neka moja ocena za ovu konačnu verziju igre i to sa sve modovima. 😒
auuuu brate......
ja ne znam sta si ti igrao, ali mislim da CP77 definitivno nisi.... 😀

Ma evo sve se plašimo mokre čarape 🤣. Igra je meni lično jedna od najboljih koje sam igrao. Šteta što nema VR verzije za PS a ni zvanične ako se ne varam za PC.

u vreme kad sam je igrao sam dosta bio pod "uticajem" i tada CP svet baš uvlači duboko.
Svaka čast kad si mogao, ja sam se baš namučio jer su mi pucanja, bagovi i neki aspekti igre koji su defitnitivno mogli biti odrađeni bolje bukvalno kvarili užitak.

Nazad
Vrh Dno