Od danas je akcija jeftinog alata Parkside u lidl radnjama u Srbiji, tačnije Performance serija crnih alata. U ponudi ima svašta, a pošto je tema aku bušilica, o tri uređaja/bušilice iz ponude se ovde razmenjuju iskustva a koji su zapravo aku bušilice(šrafilica bez udarca, šrafilica sa udarcem, i elektropneumatska bušilica)E... onda ne znamo koji bred uopšte misli, a još manje na koju akciju.
Kod mene u kraju je sve bilo gotovo u roku od par minuta, bilo je zanimljivo to gledati.I ja sam uspeo da ugrabim veliki kofer sa udarnom aku busilicom. Ovde kod nas u KG je bila borba, morao sam da jurim radnike da mi donesu iz magacina jer su preprodavci pokupili sve u roku od par minuta

Koja prodavnica je u pitanju? Kod nas ne dozvoljavaju ovo.Nije toliko do marketinga, više je do jeftinog alata. Po forumima kao što je ovaj, po raznim Facebook grupama, ljudi jedni drugima najavljuju kada će šta biti, obično prvi koji uslikaju katalog postave, pre nego što se pojavi u elektronskoj formi u lidl app-u ili na webu, imamo te uslikane kataloge sa izloga. Zašto sve to? Pa da bi normalan svet uspeo da pazari nešto povoljno što mu treba pre nego što se desi ovo(danas uslikano):
Pogledajte prilog 517849Pogledajte prilog 517848
Na žalost, ovo je naša svakodnevnica, preprodavci i firme često pokupuju ove alate pre nego običan svet stigne do rafova sa alatom.
Ludim na ovakve prizore, i dođe mi da ih bojkotujem zbog što uopšte dozvoljavaju ovo.
Imaju jasna pravila da je dozvoljena kupovina za potrebe domaćinsva. 20 komada nečega...
Imaju mali milion načina da to zaustave(recimo kuponi, bez kupona trostruka cena) , ili da imaju online prodavnicu kao u drugim zemljama, da obesmisle ove lešinare od preprodavaca...

Za račun prihvataju i onaj iz aplikacije ( ako si se skenirao imaš ga sačuvanog) samo ga moraš odštampati.A uvek može račun da se izgubi, alat da padne pa usled fizičkog oštećenja garancija se ne uvažava...
Hvala na iskustvu, i ja za srafcigere uglavnom Wera i Wiha, a za klesta KnipexEvo da napisem i ja jedan malo duzi post sa mojim iskustvima raznih alata, sve je korisceno kao hobi alat, znaci, povremeni kucni projekti.
Necu pisati tacne modele jer kapiram da vecina korisnika zna otprilike o cemu pricam
od Parkside-a imam bas dosta alata, 90% su AKU alati:
- Dve baterije 4ah, dupli punjac
- zeleni udarni odvijac 400nm, koristili smo ga nesto malo za skidanje tockova, ok radi ako tockovi nisu stegnuti udarnim kod vulkanizera, nego na normalnih 150nm sa kilo kljucem. Sve preko toga, mora rucno odvijanje, u principu zadovoljan
- Crna ubodna testera - neki sitni projekti, tamo gde ne moze cirkular, u principu radi ok, malo nezgodan hvat, al sluzi svrsi.
- Crna aku brusilica, prezadovoljan, radili smo secenje keramike s njom, plus nekog metala, nije stucnula, stelovanje obrtaja super radi
- Zelena brusilica 125 na kabl, i ova jako lepo radi, ona je bila glavna u kuci dok nije stigla crna, nema loseg iskustva
- Crno aku rende - jedini uredjaj koji se pokvario u garantnom roku, samo prestao da radi, poslao im postom, poslali novo, bez pitanja. Odlicna prica, obradjivao grede sa njom, cisto i ravno skida sloj bez problema, ima fino stelovanje, cini mi se sa 0.5mm podeocima
- Zeleni duvac lisca na kabl, godinama u kuci, sezonski se dosta koristio dok nije stigao ovaj ispod, jer ipak je lakse po dvoristu bez kabla
- Crni aku duvac lisca 40v (cekao ga 2god da se pojavi u radnji) super radi al moraju jake baterije, po meni minimum 2x 8ah da bi se u cugu sredilo dvoriste.
- Parkside usisivac za suvo i mokro, isto sljaka ok, ume da se dernja kad se malo vise napuni kesa, al u principu radi
- Zelena tracna slajferica na struju, nisam zadovoljan, mada mozda je bila losa kompatibilnost sa koriscenom smirglom
- Zeleni ostrac nozeva na struju - jako malo koriscen, nisam preterano zadovoljan, jer nisam mogao da dobijem dobre i jednako naostrene nozeve.
- Zelena aku rotaciona slajferica - slabo koriscena, uglavnom je za finije projekte za zavrsno smirglanje finih povrsina, fali joj malo snage.
Imao sam i crni aku trimer 40v al iz nekog razloga sa mojim baterijama nije hteo da radi, dok je sa komsijinim radio super, na kraju sam mu ga poklonio 🙂
Danas pridodat i crni aku fen, videcemo kako sluzi, kad dodje vreme, za hobi poslove zavrsice posao.
Verovatno sam neke njihove alate i preskocio, imam dosta rucnih alata njihovih, rade ok, mada kad su srafcigeri u pitanju, moj izbor je Wera.
Za neke druge elektricne i aku alate uglavnom sam na plavom Bosch-u,
- Dve Bosch 4ah baterije
- aku udarna srafilica/odvijac, GDX 200c uzeta polovna, sljaka ko sat, koristena za sve i svasta,
- aku busilica/odvijac, GSB 18v-50 kupljena nova, radi ko sat
- plavi cirkular 225mm,
- Plavi multi alat na kabl - uzet polovan za 20e, jedna od najboljih kupovina ikad, cesto me vadio iz glupih situacija gde ne moze ni jedan drugi alat da pridje.
- imao sam i jednu malu plavu bosch 12 srafilicu, ali su otisle cetkice i ne isplati se popravljati je, ukupno izdrzala oko 5god kod mene za hobi upotrebu.
Nesto od ovih alata je kupljeno polovno na starom buvljaku u Pancevu, iskreno nikad ni jedan problem, samo da se dobro proveri na licu mesta.
- Pneumatska cekic busilica mi je isto neka polovna Einhell na kabl, kupljena pre par godina, odradila brdo posla, jako zadovoljan.
- Makita lisicarka na kabl, najjaci njihov model na kabl, zaboravih tacnu oznaku, al jako puno snage, mora se dozirati ili kida secivo kod tvrdjih materijala, isto jako zadovoljan, kao demolition alat, moze kucu da srusi.
E da, imam dva adaptera za baterije da Bosch baterije 18v mogu na Parkside uredjaje, i to sljaka sasvim korektno godinama unazad.
Tako da generalno sam zadovoljan uredjajima, i jeftinijim i skupljim, neki su vise korisceni, neki manje, al u principu sve sljaka za moju vrstu upotrebe.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari