Šta je novo?

[A1] Kucni net

Pozdrav! Da li je neko vec dobio router za 5g mrezu od A1? Vidim da se oni u krecu oko 200e pa ne znam kako im se isplati da za cenu preplate daju i novi uredjaj.
Zato što je cena koju plaćaju provajderi za isti proizvod daleko, daleko manja od one koju bi ti platio u radnji.

Da li je neko probao da predje sa 4g kucnog neta na 5g kn?
Ja sam pre 6 meseci uzeo ovaj 50/10 paket. A sad se u mom mestu, na moje veliko iznenadjenje, pojavio 5g signal. Doduse samo a1
Pa sam mislio da prebacim paket na ovaj 5g 300/50

U pitanju je mesto Kovacica

Ja sam pre 6 meseci uzeo ovaj 50/10 paket. A sad se u mom mestu, na moje veliko iznenadjenje, pojavio 5g signal. Doduse samo a1

Svi to čekamo, ali za sada nemamo info da su krenuli sa modemima za nove 5G ugovore a kamoli za nas stare što bismo prešli

Jel ima neko da je prlazio sa MF296R modema na ZTE MC888pro ili drugi i kakvi su utisci po pitanju agregacija? Ja doduse vidim B1 / B3 stranice i B20 koji je tuturutu sa vise PCI. Ne kapiram u fullu kako radi agregacija al me zanima ako na telefonu imam tipa 70/10mbit a na ovom drljavom ruteru MF296R imam 35/10 i koristim pritom dve 11db antene, dal bi primetio nesto sa jacim ruterom?

Pozdrav drugari moze pomoc . Uzeo sam danas A1 5g pripejd karticu , zelim da testiram A1 net . Imam Zte 888d ruter kako da iskljucim autom.azuriranje firmera . dali je to moguce pre ubacivanja kartice ? Ne zelim da napravim gresku strah me da kada ubacim karticu ne povuce updejt automatski (posto kazu da ovaj ruter pobrljavi kada se azurira )

Jel ima neko da je prlazio sa MF296R modema na ZTE MC888pro ili drugi i kakvi su utisci po pitanju agregacija? Ja doduse vidim B1 / B3 stranice i B20 koji je tuturutu sa vise PCI. Ne kapiram u fullu kako radi agregacija al me zanima ako na telefonu imam tipa 70/10mbit a na ovom drljavom ruteru MF296R imam 35/10 i koristim pritom dve 11db antene, dal bi primetio nesto sa jacim ruterom?
Ja koliko vidim taj ruter podrzava do 5CC agregaciju tako da bi trebalo da izvlaci sa antenama ili ko telefon ili bolje jer telefon mozda imaa slabiji signal a neretko su stariji modeli telefona 3CC a ne 4CC odnosno 5CC

Pozdrav drugari moze pomoc . Uzeo sam danas A1 5g pripejd karticu , zelim da testiram A1 net . Imam Zte 888d ruter kako da iskljucim autom.azuriranje firmera . dali je to moguce pre ubacivanja kartice ? Ne zelim da napravim gresku strah me da kada ubacim karticu ne povuce updejt automatski (posto kazu da ovaj ruter pobrljavi kada se azurira )
Trebalo bi da mozes bez kartice da ugasis automatic update u UI , hajde javi bas kako se ponasa i koje brzine dobijas . Ruter je sa neke mreze domace/strane?

Ne može, mora novi ugovor i novi uređaj. Ja sam danas uzeo, kućni net plus, ruter je TP-link nx520

Prilozi

• Speedtest.jpg
    Speedtest.jpg
    52.1 KB · Pregleda: 202
Ne može, mora novi ugovor i novi uređaj. Ja sam danas uzeo, kućni net plus, ruter je TP-link nx520
Da, nazalost, to mogu i ja da potvrdim. Skoknuo danas do ispostave A1 ovde u selu, i isto mi potvrdila devojka koja tamo radi, nemoze sa 4g da se predje na 5g, mora nov ugovor

Je l' se desilo nekome da je imao 5G pun signal i da sad odjednom vise nema 5G signala? Ceo dan danas nema nikako 5G.. Nisam u gradu, okolina sam Beograda

Upravo merim i nema uopšte 5g na a1 a do pre 2 dana na probnom mts broju su bile užasne brzine a sad mi je 360/17 trenutno. Ko će da prelazi na lopovski mts sad... Valjda će se stabilizovati malo. P.S a na yettelu mi je 5g blaga katastrofa a 4g 200/10 😒

Upravo merim i nema uopšte 5g na a1 a do pre 2 dana na probnom mts broju su bile užasne brzine a sad mi je 360/17 trenutno. Ko će da prelazi na lopovski mts sad... Valjda će se stabilizovati malo. P.S a na yettelu mi je 5g blaga katastrofa a 4g 200/10 😒
Nema ni meni 5g, a 4g merim 250/30.. na A1.. a mts je uzas kod mene 4g.. bazna stanica mi je 17 metara od kuce i prebacuje me

IMG_5118.jpeg

Kako mogu da provalim gde je toranj koji gadjam obzirom da ga vizualno ne vidim 😀 ovo mi je najboljii signal koji mi hvataju externe antene jos malo cu ga dici zbog suma al ne znam jel to ima veze sa zagusenjem ili prepreke posto je sinr losh.

Na cellmapper ne mogu da ga nadjem :/ A1 - Smederevo / Plavinac. Da li postoji mogucnost da mi kazu iz A1 korisnickog servisa?

Doduse ne mogu ni da se zalim download varira download 30-50mbit / upload 10mbit

Dodatno sam uspeo da vidim Cell: 2887200 😀
Al ako ti tako kazes onda je to do, obzirom da mi je antena bas i okrenuta ka plocicama. Cudno da signal dolazi do mene uopste,a da iz grada ne mogu da ubodem hmmm...

Velika mi ovo razdaljina
wtf.jpg

Poslednja izmena:
Naručio paket u ponedeljak, ruter stigao pre možda sat vremena, upalim ga (ZTEMF296R) i prvo svetle dve lampice normalno, a treća za net crveno. Rekoh ok ajde da restartujem. Sad svetli samo lampica za WIFI, a u panelu mi stoji 'limitiran servis.' I tako vec nakon par restartovanja i resetovanja.

Jel propuštam nešto očigledno oko ove prvobitne instalacije ili? 🙂

Dodatno sam uspeo da vidim Cell: 2887200 😀
Al ako ti tako kazes onda je to do, obzirom da mi je antena bas i okrenuta ka plocicama. Cudno da signal dolazi do mene uopste,a da iz grada ne mogu da ubodem hmmm...

Velika mi ovo razdaljina
Pogledajte prilog 517864
… to ti je možda i bolja vatijanta, ako BS nije opterećena… svakako, signal iz bližih bi bio logičniji… kada i ako te ne bude mrzelo, eksperimentiśi i prema gradu… čisto da isprobaš kakva je situacija, ali ako je i ovako ok… strpi se do 5g paketa… 🙂

… to ti je možda i bolja vatijanta, ako BS nije opterećena… svakako, signal iz bližih bi bio logičniji… kada i ako te ne bude mrzelo, eksperimentiśi i prema gradu… čisto da isprobaš kakva je situacija, ali ako je i ovako ok… strpi se do 5g paketa… 🙂
Ma grad tesko kad se ja popnem na brdo ne mogu da vidim soliter gde su antene 😀 Ne mogu da ubodem i da hocu. Bas mi je losa topografija. Ovo sa plocicama dodje top jer je cistina ka tamo. E sad 5g sumnjam plocice ima 1500 stanovnika : D Jedino da se operateri smiluju i stave toranj da zatvore rupu kod plavinca i Jugova. Ja bi im dao da metnu na moj plac da hoce 🤣

Ako si kupio samo ruter, treba da izmenis APN podatke, imas ih na sajtu.
Bili su već učitani APN podaci.

Na kraju sam zvao i ispalo da još uvek nisu aktivirali paket/sim pa čekam da me obaveste. Valjda je takav protokol za potpisivanje ugovora na daljinu, ali mi je presmešno da nema nikakvo obaveštenje da postoji period čekanja za aktivaciju...pomislio sam da će morati da šalju nov ruter/sim a daleko mi je ponedeljak 🙂

Nocas posle 3h mi se diskonektovao ruter sa neta i logujem se na 192.168.0.1 i net se opet konektovao.
Bio sam na mobilnom telefonu.
Moze li neko da mi kaze sta se desilo?

Nazad
Vrh Dno