Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Meni su Lidlove TRONIC, AA i AAA, počele da se pokazuju loše. Pakovanje AA je nabavljeno proletos i crkavaju u zidnom kineskom satu posle oko mesec dana. Tri sam zamenio i sve tri imaju isto ponašanje. Kad sam stavio od drugog proizvodjača, nema problema sa satom.
AAA idu u daljinske (TV, boks, klima,...) i već sam morao da ih promenim u daljincu za boks, a stavljene su na početku leta, čin imi se.

Zaboravih da napišem da AA i AAA nisu nabavljene istovremeno.
To komentarišeš alkalne baterije?
Njih nešto ne koristim, ali punjive (NiMh) su veoma dobre, gotovo 80% punjivih baterija su mi tog njihovog brenda.

Sad se setih da sam naleteo jednom na aliju na punjive CR2032. Ne znam na sta to lici i da li valja ali je mozda to resenje za velike potrosace. Koga zanima nek potrazi.
Daj primer šta bi bio veliki potrošač za taj format baterije?

Njih nešto ne koristim, ali punjive (NiMh) su veoma dobre, gotovo 80% punjivih baterija su mi tog njihovog brenda.
Da, ne-punjive. Sa punjivim TRONIC nisam primetio problem, mada je teško i reći, jer su mahom u dečjim igračkama, pa i nije čudno ako se isprazne za kratko vreme 🙂

I just found this on AliExpress:
US $8.72 | QKZ In-Ear Headphones with Microphone for Mobile Phones - Ideal for Calls Music & Remote Game Control

Опет су доступне, са купоном продавнице, 30 центи.
Ne bih da uticem na bilo ciju kupovinu, ako imate novcice za bacanje onda slobodno. Ovo nisu QKZ brend slusalice a i da jesu verovatno ih skupljaju lopatom sa poda. Nemaju ime modela, prodavnica je 3 meseca stara i imaju AI generisane slike u oglasu. Ako bas zelite QKZ probajte QKZ Hi-6T ili QKZ AK6 pro koji barem imaju neke recenzije i mogu veoma jeftino sa novcicima da se nadju. Za ultra budzet imate ND Venus, KZ EDC Pro, CCA CRA za 2-5$ veoma cesto

Prilozi

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    311.4 KB · Pregleda: 132
I just found this on AliExpress: US $63.98 | EasySMX X05 Pro Bluetooth Gamepad Controller Compatible with PC/Phone/Switch/TV/Steam, Dual Rumble Motors, Limited Purple

Stigao Easysmx x05 pro verzija, plaćen 15$ za tu neku razliku od 5$ u odnosu na verziju bez pro dobije se bolja baterija, malo čvrśće deluje od obične verzije, dugmići takodje bolji ali daleko od mehaničkih, isto i trigger lock što je po meni must ali nije toliko dobar kao na x20. Po meni vredi tu neku razliku ako se uhvati na popustu ali daleko su od x20 koji mi je primarni. Probao sam i d10 ali mi nije lego nešto.

Prilozi

• IMG_0254.jpeg
    IMG_0254.jpeg
    685.8 KB · Pregleda: 60
  • IMG_0253.jpeg
    IMG_0253.jpeg
    796.4 KB · Pregleda: 111
I just found this on AliExpress:
US $3.69 | 1Pc Outdoor Sports LED Safety Light Reflective Magnetic Clip On Strobe Reflector Warning Clip Night Running Shoes Collar Lamp

$0.83 MKD coins

Odlicna stvar za setace, bicikliste, djake pesake a polako postaje potrebna svima koji su ikad silazili na kolovoz zato sto je na trotoaru stoka parkirala auto. Ima 3 rezima rada i kaci se kao stipaljka na ugradjen magnet. Ako kupite videcete da je sve unutra labavo tako da morate malo namestati da nadjete polozaj da najbolje svetli i da magnet hvata. Ja je uglavnom nosim na donjoj ivici majice ili jakne, leti ponekad na dnu nogavice sorca. Posle nekog vremen koriscenja crvene hteo sam da uzmem i plavu da je okacim napred posto nije bilo bele u ponudi ali i ona ima crvenu diodu tako da je malo bez veze. Vidim ovde i narandzastu koja bi bila idealna za zice na tockovima bicikla ali ako zaista svetli narandzasto. Jos jedna zgodna primena jefinih CR2032 😎

Daj primer šta bi bio veliki potrošač za taj format baterije?
Nisam mislio ne neki uredjaj kao veliki potrosac nego na korisnika koji cesto mora da ih menja i kupuje. Isto kao i sa AA i AAA baterijama, svi smo se prebacili na punjive iako su u Lidlu sve jeftine.
Iz iskustva znam da ih wireless brzinomeri za bicikl brzo trose kao i satovi koji imaju bluetooth za vezu sa telefonom. Ja sam tamo pocetkom 80-ih dobio Casio sat kome je 2032 baterija trajala 10-12 godina, toga vise nema.

Ja sam se opremio tronic punjivim i onda video da im je upotreba bas losa, zbog voltaze tako da mi propadaju.
Trimeri za nos se muce na 1.3v, dzojstici za xbox gube konekciju
da ih koristim u daljincu ili satu nema smisla jer obe obicne traju 2 godine
Igracke nemam
Jedino jos rade posao u aparatu za pritisak..
Ne znam sto su 1.3v ako su smisljenje da zamene jednokratne baterije od 1.5v

1.2V je prirodni napon akumulatorske celije. Alkalna samo na pocetku koriscenja ima ubudzenih 1.5V ali i to brzo padne. Vecina misli da akumulator za kola ima 12V ali kad napon spadne ispod 14V ne moze ni zmigavac da se ukljuci. To je zato sto u stvarnosti ima 12x1.2V=14.4V.

Tebi je verovatno problem da se baterija prebrzo prazni tj. smanjio joj se kapacitet iz nekog razloga.

Panasonic Eneloop su 1.2V... Mislim da je pre problem u nestabilnom naponu kod ovih nekvalitetnijih.

Ne bih da uticem na bilo ciju kupovinu, ako imate novcice za bacanje onda slobodno. Ovo nisu QKZ brend slusalice a i da jesu verovatno ih skupljaju lopatom sa poda. Nemaju ime modela, prodavnica je 3 meseca stara i imaju AI generisane slike u oglasu. Ako bas zelite QKZ probajte QKZ Hi-6T ili QKZ AK6 pro koji barem imaju neke recenzije i mogu veoma jeftino sa novcicima da se nadju. Za ultra budzet imate ND Venus, KZ EDC Pro, CCA CRA za 2-5$ veoma cesto
QKZ Hi-6T ili QKZ AK6 su skupe, 1.64 - 1.97$ 😥

Tebi je verovatno problem da se baterija prebrzo prazni tj. smanjio joj se kapacitet iz nekog razloga.
Ima uređaja koji su pravljeni za napon 1,5V (x2, x3 ...) ali to obično piše u uputstvu.
Npr ja imam neki laser koji sa 2 alkalne baterije radi kako treba dok sa 2 NiMh ne može da radi. To je rešeno sa ovim: https://ko.aliexpress.com/item/1005005319908350.html
Tajođe smo u servisu imali primedbu na neki snimač (glasa) za koji se ispostavilo (tako je u specifikaciji) da mora da radi sa Alkalnim baterijama inače se baguje pa i gasi.

1.2V je prirodni napon akumulatorske celije. Alkalna samo na pocetku koriscenja ima ubudzenih 1.5V ali i to brzo padne. Vecina misli da akumulator za kola ima 12V ali kad napon spadne ispod 14V ne moze ni zmigavac da se ukljuci. To je zato sto u stvarnosti ima 12x1.2V=14.4V.

Ni jedan akumulator nema radni napon 14.4v. niti su akumulatorske celije 1.2v? Gde si procitao tu glupost?

Radni napon akumulatora je 12v, to sto pokazuje 12.8v na unimeru, je samo potencijal napona, dok pod opterecenjem to pada solidno. Ako meris unimerom dok se puni akumulator, to je zbog izlaznog napona sa reglera altenatora koji je u tom nekom opsegu 14-14.8v za novija vozila u zavisnosti od tipa akumulatora. Kod nekih i vise (efb, agm)...

Alkalna se vodi kao 1.4v, sto je i njem radni napon. To sto pokazuje 1.5, to je samo potencijal na naponu, tako je kod svake celije ako je ispravna. Dok pod opterecenjem ona treba da se drzi opsega kako je naveden napon u specifikaciji.

Sto se tice samih litijumskih baterija iz lidla, konkretno 2032, to je slican kvalitet kao kineske sa aliexpressa. Jednostavno, kvalitetna originalna baterija poput Duracell, Panasonic, Sony... Kosta, ali i traje dosta. Najvise sam razliku uvideo kod losih baterija na kljucu za auto. Lildlova traje par meseci, dok orgininal Japanska traje nekoliko godina.

Kad napon akumulatora spadne na 11V moze da se startuje auto .

Prilozi

• IMG_20240615_110812.jpg
    IMG_20240615_110812.jpg
    873.3 KB · Pregleda: 97
Imam ja, odličan je:

Prilozi

• openart-image_rLM32cJA_1765534727736_raw.jpg
    openart-image_rLM32cJA_1765534727736_raw.jpg
    278.6 KB · Pregleda: 105
Da li su stigle nekom slušalice edifier, ako jesu da li su original ?🤠

Da li su stigle nekom slušalice edifier, ako jesu da li su original ?🤠
Na koje Edifier slušalice misliš (ne mogu da se seti da li su se pominjale u temi)?

Meni su baš stigle W820NB Plus. Pašu lepo, sve izgleda uredno, serijski na kutiji, muzika za sve pare, ANC o'o-ono.

Moje jos na carini, original su jer im je to glavna radnja tamo, ima 1.5 miliona followera.

Bas lepo obzirom da je cena bila vise nego korektna.

Inace onaj Toocki adapter od 65w što je kupovan nedavno na boljem coins popustu rekoh ja negde pre da treba paziti kod ovog brenda, nema PPS koji odgovara naznacenoj snazi, tj klasican toocki marketing, zapravo ima snagu kroz PD od 65W, dok PPS daje samo 30ak W u rasponu koji telefoni uglavnom koriste 3.3-11V oko 3A, znaci radice na Samsung i slicnim telefonima koji zahtevaju ovaj protokol kao i svaki drugi adapter od 25-30W, jedino sto su bili jeftini, nista drugo.

Evo ga ispod test i od adaptera koji se prodavao kao PD 40 w charger USB C fast charging cable for iPhone, on ima zapravo kroz power delivery samo 30 w a ne 40 kako je naznačeno, PPS baca oko 30 w kao i tocki od 65 w odozgo, pa kome šta treba. Cena je bila negde oko 0.9 EUR kroz coins sekciju sa kablićem, A da li se isplati prosudite sami.

Prilozi

• 20251212_134941.jpg
    20251212_134941.jpg
    353.7 KB · Pregleda: 48
  • 20251212_135338.jpg
    20251212_135338.jpg
    198.4 KB · Pregleda: 35
Poslednja izmena:
Za 90 centi je OK kupovina svakako.

Uglavnom, taj bez ekrana o kome pričaš kada se poveže na Samsung S24 Ultra, ispisuje Super Fast Charging. Onaj drugi koji je bio oko 9$ i koji ima ekran ispisuje "Super Fast Charging 2.0". Telefon mi je na 75% sada, pa ga oba pune na 20w, što nije relevantno.

Nazad
Vrh Dno