Šta je novo?

A1 optički internet

• Začetnik teme Začetnik teme bbK1ng
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pozdrav, da li ima bolja ponuda za A1 optički net i tv od ove 3m po 1dinar, a posle puna cena?
Komšije bi prešle sa SBBa na A1.

Kod mene u zgradi MTS uveo optiku evo skoro mesec dana. Preko sajta A1 pise da na mojoj lokaciji i dalje ne postoje tehnicke mogucnosti. Na Yettel-u postoje. Zna li neko koliko se otprilike ceka da puste i A1 da koriste njihovu infrastrukturu? Da znam da cekam ili da potpisem UO sa Yettel ako nece skoro....Hvala
Kolega na poslu nekoliko godina ima optički MTS internet a proverom na sajtu A1 kaže da nema tehničkih mogućnosti za A1 tako da ne znam da li ti se isplati da čekaš nekoliko godina ...

Labudovo Brdo prekid signala optike od 5h jutros, jel jos nekome ne radi?

Dobio podrsku posle 15min cekanja, kaze bili nocas radovi mozda je to. Pitali koje mi lampice svetle na ruteru i kao podigli smetnju proverice.
Nije ko kod MTS da odmah proveri i vidi da li je moj ruter vidljiv njima, niti me pitali za podatke cudna prica. Do duse zvao sam sa njihovog mobilnog broja.

Poslednja izmena:
Meni od juce od nekih 18h ne radi optika u stanu na nbgu , ono sto je neverovatno podrška uopste ne moze da reši problem(osim da ti kazu resetuj modem i ruter) , posto je optiku sproveo telekom ovde , uopste ne znaju gde je problem i okrivljuju telekom i njih kontaktiraju, ali nemaju nikakve informacije konkretne. Ne znam kako je kod vas ostalih , ali ako zavise od telekoma ( za one koji koriste optiku od telekoma, onda je to užas blago receno) jer dok se utvrdi gde je problem čovek ce da osedi. Kakvo je stanje kod vas drugih? Jel ovo globalno problem ili je samo kod usera koji su na optici od Telekoma da nema signala?

Ja sam isto preko Telekomovd infrastrukture, od 9h nema neta. Nisam skapirao da su toliko otkačeni od realnosti da ne vide da imaju ozbiljniji tj globalan problem.

Update: Dok sam ovo pisao, proradio je A1 net optika na Vidikovcu.

Kod mene na Bezaniji radi sve normalno, bez prekida, isto preko telekoma. Mada ima vremena da nestane, dugacak je dan 🙂

Evo ga proradilo sva sreća pa sada sa 5G može da se ljudski teteruje inače bih propustio sve sastanke. Eh nekada sam imao izgovor a sad prc

Ja sam preko MTS infrastrukture, od nocas 2h nije bilo.
Proradilo oko 13h danas.
Ali da slazem se da ce biti svima nama veselo ko je preko MTSa kad je prekid optike.

Poslednja izmena:
Jel postoji opcija raskida ugovora 15 dana od dana potpisivanja ugovora? Znam da kod SBB-a postoji. U slučaju ovakvih dešavanja da se ostaje bez neta po nekoliko sati.

Ne preporučujem a1 optički net nikako , ovde gde je telekom infrastruktura, vade se na njih i opet ne znaju gde je problem, ko radi od kuce tropa , mesec dana je radio top , ali kad ne radi tropa , updejtovacu stanje, 2 dana bez neta na nbgy a blok.

Ja sam svestan da je neka glupost, ali 2 dana bez neta , raskinucu ugovor i prelazim na sbb

Sreca imam 3 stana pa radim sa druge lokacije

A blok nema neta 2 dana, sta je problem, monter mi je reko da telekom koristi los software ako ste preko telekoma , ovo mora da se resi , a1 je uzeo uslugu preko telekoma a telekom je na nekom bezveze softwareu i baguje . Ajd odjavuljevem se

Može li se nešto uraditi sa MultiSIM, ako je neko i A1 postpaid korisnik, pa da isti broj ima i u 4G/5G modemu, za takve slučajeve kada ne radi optika?

Može li se nešto uraditi sa MultiSIM, ako je neko i A1 postpaid korisnik, pa da isti broj ima i u 4G/5G modemu, za takve slučajeve kada ne radi optika?
Jedino ako ćeš "glavnu" karticu da staviš u modem ima smisla, na ostale dve (fizičke ili E-Sim) internet ti je ograničen na 2GB. Takodje i napomena SMS stiže samo na glavnu karticu.

A da ostane glavna u telefonu a dodatna fizička u modemu? Zavrsilo bi 2GB za hitne slučajeve.

Dobio sam konačno net , ko radi 2 dana bez neta je bio sto je uzas, prvi mesec užasno, sacekajmo drugi mesec

Poslednja izmena od urednika:
Meni vec par dana oko ponoci i 1h ujutru bas baguje net, a i povremeno ovako. Inace su kablovi su od opticke kutije na banderi spolja ka memi od A1 nije mts deo. Jel sifra za ruter ona ispod usera na donjoj strani istoga?

Neverovatno je da se to najčešće dešava kod Yettel i A1.
Znači, MTS igra prljavo.

Ukoliko nekog zanima, danas sam bio u poslovnici A1 u Kragujecvu, da se raspitam o ponudi optike u mojoj zdradi (ulazu), uz potvrdu da ima postojeca infrastruktura A1, pitao sam za cenu paketa (tv + net - 600/300), dobijem info, 3.500 din na 24 m. Na moje pitanje, da li kao nov korisnik imam neke benefite (misleci na x meseci po 1 din), momak kaze NE, za sad nema toga?! Znaci, ovde neki kazu da su dobijali ponudu 9 meseci po 1 din, ali ne znam na koji nacin to?

Ili popuniš na sajtu proveru dosrupnosti optike i sutra te zove akviziter, tako sam dobio 12m gratis ali u septembru

Ukoliko nekog zanima, danas sam bio u poslovnici A1 u Kragujecvu, da se raspitam o ponudi optike u mojoj zdradi (ulazu), uz potvrdu da ima postojeca infrastruktura A1, pitao sam za cenu paketa (tv + net - 600/300), dobijem info, 3.500 din na 24 m. Na moje pitanje, da li kao nov korisnik imam neke benefite (misleci na x meseci po 1 din), momak kaze NE, za sad nema toga?! Znaci, ovde neki kazu da su dobijali ponudu 9 meseci po 1 din, ali ne znam na koji nacin to?
Imaš poruku, ukratko bilo je 15 meseci, pa 12, sad daju 9 i ispod toga nemoj da pristaješ 🙂

Većina nas koji smo uveli uslugu u septembru i oktobru izboksovala je 12 meseci, par kolega i svih 15 a sada je to valjda 9 što je isto sasvim korektno. Forma na sajtu je sasvim dovoljno za početak da se nešto izdejstvuje pa ako to ne uspe da se traži onda neki akviziter.

Nazad
Vrh Dno