Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Mene kao da su blacklistovali, najveci popust mi je 35% vec danima, mada sam dosta stvari narucivao sa jakim popustom u poslednje vreme..

Treba mi nesto da pikljucim dva ekrana na jedan izvor slike, sve HDMI.

Ovako nesto ? Iskakalo mi je non stop za par dolara do pre 5-6 dana ali ga nisam uzeo.

I just found this on AliExpress:
US $17.06 | Vention New HDMI 2.0 Splitter Switch 2 in 1 4K@60Hz HDMI Bi-Directional Switcher Converter Monitor Adapter for PS5 Xbox Laptop

To pusta sliku na samo jedan ekran - pritiskom na taster prebacujes sa jednog na drugi.

Nasao sam ovo

www.aliexpress.com/item/1005007524410800.html

ima dva komentara, jedan kaze da ne radi
i ovo

www.aliexpress.com/item/1005010018903806.html

Kod ovog su sami naveli da pusta sliku samo na jedan ekran pa ne mogu da shvatim sta je poenta.

Treba mi informacija ako je neko kupio i probao i utvrdio da radi, neki poput ovih ili drugaciji. Ovo druge je kao kad sam svojevremeno narucio pretvarac napona sa USB 5.1V na 9V a oni mi poslali besmislicu koja "pretvara" 5V na 5V i kao sve OK. Bila je opcija u meniju ali nisam razmisljao o smislu toga dok mi nije stiglo.

Poslednja izmena:
CR20232 baterije.
Ako je neko naručivao i zadovoljan je, hvala na linku.
😎

JA sam pre Lidla (i korone) kupovao kineske na aliju 5 kom za $1.50 a pre par nedelja u Lidlu 6 za $1. Taman su mi trebale i naletim na njih ispred kase.

To pusta sliku na samo jedan ekran - pritiskom na taster prebacujes sa jednog na drugi.

Nasao sam ovo

www.aliexpress.com/item/1005007524410800.html

ima dva komentara, jedan kaze da ne radi
i ovo

www.aliexpress.com/item/1005010018903806.html

Kod ovog su sami naveli da pusta sliku samo na jedan ekran pa ne mogu da shvatim sta je poenta.

Treba mi informacija ako je neko kupio i probao i utvrdio da radi, neki poput ovih ili drugaciji. Ovo druge je kao kad sam svojevremeno narucio pretvarac napona sa USB 5.1V na 9V a oni mi poslali besmislicu koja "pretvara" 5V na 5V i kao sve OK. Bila je opcija u meniju ali nisam razmisljao o smislu toga dok mi nije stiglo.
Ne razumem sta planiraš da radiš sa tim ako to uopšte radi?
HDMI switch ili KVM switch koristimo kad imaš 1 monitor a više računara, desktop i laptop
Ili kad ti na TV zafali HDMI portova.
Skoro sam uzeo uGreen 4 port KVM switch sa daljincem jer sam nakačio čitavo čudo uređaja na TV.

Lidl je za te baterije neprikosnoven ipak.

Tako je, ima ja pakovanje tih baterija iz lidla, ok su sasvim.

JA sam pre Lidla (i korone) kupovao kineske na aliju 5 kom za $1.50 a pre par nedelja u Lidlu 6 za $1. Taman su mi trebale i naletim na njih ispred kase.

Odlično je ovo za Lidl nego meni on nikako nije uz put, bukvalno mi je zgodnije da naručim sa alija.
Lidl -> 15km, bus, peške, taxi, ništa mi to ne deluje "interesantno" + trošak + ako ih nema u "lokalnom" lidlu džaba sam išao + oni nemaju online cenovnik nikad nisi siguran po kojoj ceni ćeš naći, može da bude i 100din / komad, nema garancije na cenu!!! Pet puta sam do sad planirao par dana ranije da idem u lidl specifično zbog akcijskih artikala koji su mi trebali, jednom sam našao ono što sam tražio i 4 puta nisu imali tako da je za mene lidl jedno veliko gubljenje vremena. Super je kad ti je na 2 minuta ili prolaziš svaki dan ali...

...
Ne razumem sta planiraš da radiš sa tim ako to uopšte radi?
HDMI switch ili KVM switch koristimo kad imaš 1 monitor a više računara, desktop i laptop
Ili kad ti na TV zafali HDMI portova.
Skoro sam uzeo uGreen 4 port KVM switch sa daljincem jer sam nakačio čitavo čudo uređaja na TV.
Treba mi da uredjaj sa jednim HDMI izlazom pusta sliku na dva ekrana istovremeno.

KVM switch imam i koristim ga jedno 15-ak godina a HDMI switch jedno 10-ak tako da znam sta i kako rade.
Odlično je ovo za Lidl nego meni on nikako nije uz put, bukvalno mi je zgodnije da naručim sa alija.
Lidl -> 15km, bus, peške, taxi, ništa mi to ne deluje "interesantno" + trošak + ako ih nema u "lokalnom" lidlu džaba sam išao + oni nemaju online cenovnik nikad nisi siguran po kojoj ceni ćeš naći, može da bude i 100din / komad, nema garancije na cenu!!! Pet puta sam do sad planirao par dana ranije da idem u lidl specifično zbog akcijskih artikala koji su mi trebali, jednom sam našao ono što sam tražio i 4 puta nisu imali tako da je za mene lidl jedno veliko gubljenje vremena. Super je kad ti je na 2 minuta ili prolaziš svaki dan ali...
Lidl ne drzi to u "stalnoj ponudi" ali ima s vremena na vreme u katalogu a pocelo je i da se desava da ih ne prodaju sve pa ostanu jos neko vreme. Ovo sto kolega kaze je tacno i nisu sampioni kapaciteta i kvaliteta ali su jeftine i dostupne samo treba kupiti na vreme.

Sto se tice Alija, ja sam uzimao najjeftinije i bile su sasvim OK. Koristio sam ih za brzinomer i dve bljeskalice za bicikl, tacno jedno pakovanje od 5 komada za sve to. Inace, prosle godine sam na Aliju kupio neku jeftinu sirenu za bicikl koja je fabricki imala u sebi Lidl bateriju.

Poslednja izmena:
Camelion имају у Окову а капацитет им је 120mah тако да си нам решио све дилеме. 🫡

Ima li neko preporuku za zimske rukavice za ribolov iz čamca zimi? Nisam tačno siguran šta mi treba od materijala, ali trebalo bi da budu nepromočive i tanke. Ne treba da štite od neke opake zime jer tad ne izlazim, već za ove temperature tik iznad nule, smrznu se ruke dok vozim ili kad se pokvasim malo. Ne vrede obične rukavice, čim dobiju malo vlage još je gori efekat. Može i neka ona modularna kapa što se po potrebi pretvara u šal ako je neko uzimao, ali rukavice su prioritet.

Ima li neko preporuku za zimske rukavice za ribolov iz čamca zimi? Nisam tačno siguran šta mi treba od materijala, ali trebalo bi da budu nepromočive i tanke. Ne treba da štite od neke opake zime jer tad ne izlazim, već za ove temperature tik iznad nule, smrznu se ruke dok vozim ili kad se pokvasim malo. Ne vrede obične rukavice, čim dobiju malo vlage još je gori efekat. Može i neka ona modularna kapa što se po potrebi pretvara u šal ako je neko uzimao, ali rukavice su prioritet.
Ja sam uzimao one Kastking(ukucaj na aliju), doduse letnja varijanta sa dva slobodna prsta. Vidim da imaju u ponudi i zimske varijante koje greju i do -40c. Za ove tanje letnje sto sam uzimao, imam samo reci hvale. Daleko su jeftinije od Japanskih proizvodjaca, a odlicno vrse posao i prilicno su kvalitetne.

Znam za kastking naravno, uzimao sam njihovu strunu ali su u jednom trenutku prestali da je šalju za Srbiju. Čak sam dobio i poklon kačket kao redovna mušterija svojevremeno. 😀 Proveriću, hvala.

2. EasySMX X05 dzojstik - 10.02$ (5$ na 15$ sa flipera + kupon prodavnice + novcici) - ok budzet dzojstik, nema jeftinijeg a boljeg za te pare.

Stigao danas, u odnosu na D10 vidljiva razlika u izgledu i generalnom kvalitetu izrade, kao i u funkcionalnosti ali za generalnu upotrebu ne zaostaje previse.

Povezao se normalno bez problema na Win 11 i radi u PES 2020, ima vibraciju, doduse slabiju od D10 ali ima je.

TIpujem da ce slova i ikonice da se ogule od koriscenja ali za 10$ je sve to skroz prihvatljivo.

Prilozi

• 20251210_125338.jpg
    20251210_125338.jpg
    866.3 KB · Pregleda: 45
  • 20251210_125347.jpg
    20251210_125347.jpg
    874.8 KB · Pregleda: 39
  • 20251210_125353.jpg
    20251210_125353.jpg
    777.4 KB · Pregleda: 38
  • 20251210_125404.jpg
    20251210_125404.jpg
    697.5 KB · Pregleda: 40
  • 20251210_125502.jpg
    20251210_125502.jpg
    1 MB · Pregleda: 37
  • 20251210_125520.jpg
    20251210_125520.jpg
    926.9 KB · Pregleda: 33
  • 20251210_125529.jpg
    20251210_125529.jpg
    892 KB · Pregleda: 37
Znam za kastking naravno, uzimao sam njihovu strunu ali su u jednom trenutku prestali da je šalju za Srbiju. Čak sam dobio i poklon kačket kao redovna mušterija svojevremeno. 😀 Proveriću, hvala.
Nema na cemu
Jedino sto sam video da hvale od struna sa alija je seasir bull crvene strune. Sve se to cini dobrim dok ne probas original Japanske(ne sa Alija). Tek onda skapiras zasto Ali kosta koliko kosta naspram YKG, Varivas i ostale ekipe. Ja se na kineske vise ne vracam 😄

Neke open ear sluške nalik Soundcore V20, AeroFit 2 da valjaju?

Jel ima neko da preporuči prodavca sa aliekspresa , temua za kaljena stakla za tel. Nakupilo mi se bar 7-8 da lepim familiji, pa da neuzmem baš neki sa preslabim lepkom.

Tako je, ima ja pakovanje tih baterija iz lidla, ok su sasvim.

Onako, kada ih stavim u kuhinjsku Beurer vagu odmah se upali low battery indikator... Radi posle toga nedeljama, ali stalno svetli low battery... Polar H10 neće da se pokrene sa dugmastom baterijom iz LIDL-a, izbirljiv je, mora Panasonic ili Varta. Nešto verovatno zeza napon kod tih baterija.

Bolje mi je iskustvo sa AAA i AA baterijama iz LIDL-a.

Meni su Lidlove TRONIC, AA i AAA, počele da se pokazuju loše. Pakovanje AA je nabavljeno proletos i crkavaju u zidnom kineskom satu posle oko mesec dana. Tri sam zamenio i sve tri imaju isto ponašanje. Kad sam stavio od drugog proizvodjača, nema problema sa satom.
AAA idu u daljinske (TV, boks, klima,...) i već sam morao da ih promenim u daljincu za boks, a stavljene su na početku leta, čin imi se.

Zaboravih da napišem da AA i AAA nisu nabavljene istovremeno.

Poslednja izmena:
Sad se setih da sam naleteo jednom na aliju na punjive CR2032. Ne znam na sta to lici i da li valja ali je mozda to resenje za velike potrosace. Koga zanima nek potrazi.

• Like
Reagovanja: M J
Nazad
Vrh Dno