Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024 / 2025 / 2026)

Vrti u nedogled. Ne radi.

Unazad sat vremena i na Raiff ne radi IPS baš najbolje - par naloga prošlo, par nije.

Jel mozda zbog toga i notifikacije brljave? Stogla mi jedna od dve transakcije. Mejl ni jedan.

Da li negde u aplikaciji mogu da proverim PIN kartice?
Vidim da mogu da ukucam novi, bez da kucaam stari pre toga, me interesuje da li negde može da se vidi trenutni.

Kontam da smo već tu temu apsolvirali, ali da opet napomenem za svaki slučaj: definitivno imaju problema sa računanjem potrošnje za oslobađanje od održavanja na MAX paketu. Meni je i ovog meseca sve okej, ali jednoj drugarici je recimo zakucana na nulu, iako svakodnevno plaća njihovim karticama. Zvala je kontakt centar i rekli su joj da je poznat problem, da će ga navodno rešiti, te da će joj potrošnja biti sračunata do kraja meseca. Sve u svemu, nije im baš brojač relevantan u pojedinim slučajevima, ali šta je tu je...

Aktivirao sam Yettel sve i stigla mi je malopre ona crna master kartica. Zanima me jel i sa njom nema provizije kada se diže novac na bankomatima drugih banaka kao da standardnom master (Bank Max paket sa prijemom plate)?

Kontam da smo već tu temu apsolvirali, ali da opet napomenem za svaki slučaj: definitivno imaju problema sa računanjem potrošnje za oslobađanje od održavanja na MAX paketu. Meni je i ovog meseca sve okej, ali jednoj drugarici je recimo zakucana na nulu, iako svakodnevno plaća njihovim karticama. Zvala je kontakt centar i rekli su joj da je poznat problem, da će ga navodno rešiti, te da će joj potrošnja biti sračunata do kraja meseca. Sve u svemu, nije im baš brojač relevantan u pojedinim slučajevima, ali šta je tu je...
Meni je prošlog meseca sve šljakalo okej, a sada je od negde četvrtka brojač zakucan na nekih ~3300 dinara, tako da sigurno radi po principu "izmisl'la sam je".

Aktivirao sam Yettel sve i stigla mi je malopre ona crna master kartica. Zanima me jel i sa njom nema provizije kada se diže novac na bankomatima drugih banaka kao da standardnom master (Bank Max paket sa prijemom plate)?
Tako je.

Meni prosli mjesec bilo sve ok, ovaj mjesec brojac takodje zakucao na nuli, ali primijetio sam da nijedna transakcija nije proknjizena (status "Na cekanju") iako su napravlje i po 5 dana ranije.
Vjerujem da je povezano sa tim... Kad proknjize, i counter bi trebao da se otkoci (bar se nadam 😀 ).

To je debitna pa nema provizije. Dok sa kreditnom karticom uvek ima provizije bez obzira koji je bankomat ili yettel paket (2%, min 300 din).
Čisto da napomenem da se neko ne zezne, kao što sam se ja prvi put zeznuo

Da li moze da se zatvori racun preko online naloga na mobilnom? Hvala

Može. Loguješ se preko QR koda i na eBankingu u podešavanjima odabereš opciju gašenja računa. Preduslov je da su sve rezervacije proknjižene i ako ima preostalih sredstava da navedeš broj tekućeg na koji se vrši prenos, odnosno platiš održavanje srazmerno broju dana.

Preko koga salju kartice? I jel samo ostave u sanducetu ili je licno urucenje?

Šalju običnom poštom, tako da ti se samo ostavi u sandučetu.

Niko ne javlja, a ja sad vidim da mi je juče leglo onih 5000 hiljada povrata (bez ikakvog obaveštenja), pa da zna ko očekuje. Opis transakcije: MAX Primary cash back, Bank.

• Like
Reagovanja: uji
Danas mi nije proslo placanje MTS racuna (jedan BOX4 i postpaid, ako je uopste bitno) Yettelovom digitalnom MC karticom (ova sto se dobije u app odmah po otvaranju racuna Bank MAX, pretpostavljam da je identicna fizickoj kartici koju jos uvijek cekam da mi stigne postom).

Posumnjao bih da je potrebna neka dodatna aktivacija ove kartice, da bi radila online, ali prije 2-3 dana sa uspjesno platio slican iznos na Ananasu (doduse, bez ikakvog vida 2FA, samo je svuklo sredstva, vjerovatno zbog procesora koji oni koriste).
Naravno, svi limiti i kanali potrosnje su uredno aktivirani.

Da li neko znao o cemu se radi i sta bi mogao biti problem?

Samo si jednom probao? Meni se to desilo prošlog meseca, pa ne znam da li je bila neka greška u obradi ili sam nekako uspeo da unesem pogrešan OTP. Iz drugog pokušaja je uspelo.

Probao po 4-5 puta na oba naloga, kao sto pomenuh za Box4 i Postapid racun.
Uvijek ista greska, koja kaze da se provjere podaci sa kartice (100% dobri).
Probao iz brower-a (Firefox, posto sam posumnjao na popup blocker, iako sam whitelist-ovao sajt) i jednom iz mt:s app, isto ponasanje, ista greska...

Zatim sam upotrijebio Intesinu karticu, snimljenu od ranije, i naravno proslo iz prve, za oba racuna.
Djeluje da je problem do Yettel kartice, ili nesto na relaciji Yettel/MTS.

Danas mi nije proslo placanje MTS racuna (jedan BOX4 i postpaid, ako je uopste bitno) Yettelovom digitalnom MC karticom (ova sto se dobije u app odmah po otvaranju racuna Bank MAX, pretpostavljam da je identicna fizickoj kartici koju jos uvijek cekam da mi stigne postom).

Posumnjao bih da je potrebna neka dodatna aktivacija ove kartice, da bi radila online, ali prije 2-3 dana sa uspjesno platio slican iznos na Ananasu (doduse, bez ikakvog vida 2FA, samo je svuklo sredstva, vjerovatno zbog procesora koji oni koriste).
Naravno, svi limiti i kanali potrosnje su uredno aktivirani.

Da li neko znao o cemu se radi i sta bi mogao biti problem?
Jedino da proverite preostali limit, meni se tako jednom desilo, dnevni i mesečni je bio ok ali je preostali limit bio ispod sume željenog plaćanja, otkrio sasvim slučajno.

Probao po 4-5 puta na oba naloga, kao sto pomenuh za Box4 i Postapid racun.
Uvijek ista greska, koja kaze da se provjere podaci sa kartice (100% dobri).
Probao iz brower-a (Firefox, posto sam posumnjao na popup blocker, iako sam whitelist-ovao sajt) i jednom iz mt:s app, isto ponasanje, ista greska...

Zatim sam upotrijebio Intesinu karticu, snimljenu od ranije, i naravno proslo iz prve, za oba racuna.
Djeluje da je problem do Yettel kartice, ili nesto na relaciji Yettel/MTS.
Pre par dana sam platio Mts račun, sve prošlo iz prve. Takođe virtuelna MC (prošlog meseca prešao na Bank Max, još mi nije stigla fizička).
Šta im je sa knjizenjem kartične potrošnje? Ima transakcija od prošle nedelje sa statusom "realizovan" , a ne vide se na brojaču.

@East46
Je l' ti u opisu tih transakcija koje nisu knjižene piše kartična transakcija ili nešto drugo?

Napisao sam baš prekjuče da priznaju da imaju problema sa brojačem, poruka je na ovoj stranici. Posle je još neko dodao da uopšteno sporo knjiže ovog meseca.

Jedino da proverite preostali limit, meni se tako jednom desilo, dnevni i mesečni je bio ok ali je preostali limit bio ispod sume željenog plaćanja, otkrio sasvim slučajno.
Nazalost nije do limita, to sam prvo provjerio (ima sve sumirano odmah pod karticom na jednom mjestu i daleko su iznad isnosa koje sam pokusavao da platim).
Napisao sam prigovor kroz mBank, ali ne vjerujem da ce nesto pametno uraditi.

Sto se tice brojaca, meni je brdo transakcija u medjuvremenu proknjizeno (status "Izvrsena"), ali i dalje je zakucan na 0. Tako da imaju prilicno retardiran bug.

• Like
Reagovanja: uji
Verovatno da krpljenje prikaza proknjiženih transakcija na pređašnje stanje (umesto onog Nešto nije u redu) je izazvalo zakucavanje brojača na početnom ekranu. Najsigurnije je oduzeti od maksimalnog preostali limit, sabrati potrošnju za pos/online po karticama i onda se vidi kolika je potrošnja.

Koliko im treba vremena da uplate bonus na račun? Evo prođe 5 dana...

Nazad
Vrh Dno