A koji to casopis danas ima veci tiraz nego sto je imao pre npr 20 ili 30 godina?
Ja sam samo napisao da su se ljudi iz Sveta kompjutera slabo potrudili da se casopis prilagodi novim vremenima i da je to uticalo na njihov tiraz. Odavno su morali da pisu tekstove na internetu i da osveze njihov sajt ali mislili su da ce na talasu stare slave dugo moci da surfuju.
ne razumem kako neko misli da bi sve to trebalo drugacije da rade?
1. Nisu na vreme napravili novi sajt.
2. Kasno su poceli da snimaju prelistavanje casopisa a unboxing klipove ne postavljaju cesto na youtube kanal.
3. Gomila ljudi je napustila SK forum jer dugo nije osvezen i bagovit je.
4. Desava se da ne opisu poznatu igru ako je ne dobiju besplatno od izdavaca.
5. Casopis se stampa na manje kvalitetnom papiru i ne pakuje se u celofan verovatno zbog sve manjeg tiraza casopisa i povecanja remitende.
6. Kvalaitet stampe nije na zadovoljavajucem nivou pa su slike u casopisu mutne.
7. Kuzma redovno putuje na it sajmove a casopis ne moze da opise neku extra popularnu igru kada je ne dobiju besplatno od izdavaca.
8. Opisuju se igre na dve strane jer verovatno nema dovoljno novinara da se opise vise igara i uradi kvalitetniji posao u delu casopisa namenjenom za igre.
9. U casopisu se opisuju drustvene igre koje nemaju veze sa it casopisom.
10. Svake godine su indie igre sve popularnije a u SK-a nije odvojen jedan deo casopisa za njihovo opisivanje. Deluje da se opisuju igre koje se njima igraju sto se nije desavalo pre nekoliko decenija.
11. Dizajn casopisa je morao da se promeni jer je odavno passe. Tekstovi u stranim casopisima su lepse izgledali pre cetvrt veka a to znam jer sam citao PC gamer.
12. Retro hardver i igre su poceli da opisuju na vise strana jer su im to mesecima ili godinama trazili ljudi na forumu casopisa.
Volim da kupim i procitam Svet kompjutera ali od pozicije trendsetera u it novinarstvu do casopisa cije prelistavanje na youtube-u pogleda samo nekoliko hiljada ljudi su dosli zbog odbijanja da casopis prilagode novim vremenima.