- Učlanjen(a)
- 23.02.2024
- Poena
- 125
Kod pošiljaoca se vodi da je pošiljka primljena znači mora da krene od kurirske službe.
To nije tacno. On treba da prijavi posiljaocu da nije primio poslatu robu, a na njima je da istrazuju, odnosno da reklamiraju. Nije primalac. u ovom slucaju, ugovarao transport nego posiljalac.Kod pošiljaoca se vodi da je pošiljka primljena znači mora da krene od kurirske službe.
Idi licno, narocito ako ti je blizu.Dekspres se ne javlja na telefon niti su mi odgovorili na mejl.
Organizator se javio i rekao da će mi dati drugi uređaj ali zbog svega što se desilo pitali me da li mogu doći lično po uređaj, jer bi tako bilo najbolje..
Ja sam pristao da dođem, pa će mi danas javiti detalje..šta, kako, gde.
Ne znam, sada razmišljam da li je to ok, da li sam se zeznuo što sam prihvatio da odem lično, da li je bolje bilo da sam tražio dostavu, da pošalju uređaj ipak ?
nisi se zeznuo. ličnim dolaskom potvrđuješ da si ti taj, možda ćeš pred organizatorom potpisati da si ovog puta dobio telefon. da si insistirao da ti se opet pošalje preko kurira, onda bi verovatno bio sumnjivNe znam, sada razmišljam da li je to ok, da li sam se zeznuo što sam prihvatio da odem lično, da li je bolje bilo da sam tražio dostavu, da pošalju uređaj ipak ?
Ne razumem zašto bi se zeznuo da odeš licno? Pa zamisli da ti opet mazne kurir pošiljku?Dekspres se ne javlja na telefon niti su mi odgovorili na mejl.
Organizator se javio i rekao da će mi dati drugi uređaj ali zbog svega što se desilo pitali me da li mogu doći lično po uređaj, jer bi tako bilo najbolje..
Ja sam pristao da dođem, pa će mi danas javiti detalje..šta, kako, gde.
Ne znam, sada razmišljam da li je to ok, da li sam se zeznuo što sam prihvatio da odem lično, da li je bolje bilo da sam tražio dostavu, da pošalju uređaj ipak ?
niko me ne bi nahvatao,obzirom da su me u prethodnih 20 i kusur godina vozačkog iskutsva samo jedno 4-5 puta zaustavljali saobraćajci...i još kad zaustave,samo ono standardno "jeste nešto pili" "saobraćajnu i vozačku" "hvala i dovidjenja",niti su šta proveravali niti gledali...
A ta zabrana upravljanja motornim vozilom,koliko sam video,kontroliše se na dva načina....prvo,standardno,saobraćajci koji zaustave vozilo (iz nekog razloga) i onda zovu telefonom neku "bazu" ili sta vec,pa im ovi potvrde kakvo je stanje..... i drugi nacin su neke nove kamere koje postoje na nekim policijskim automobilima...
![]()
Kamere "love" neregistrovana vozila i vozače kojima je oduzeta dozvola
Ekipa portala N1 imala je priliku da zabeleži prve minute primene nove tehnologije za automatsko otkrivanje vozača koji krše zabranu upravljanja vozilom. Novu fn1info.rs
Da li je neko video ovakva policijska vozila sa tim kamerama,da li se to "odomacilo" na putevima Srbije??.....ja mislim da to nikada nisam video ili bar nisam obracao pažnju......nego,šta me sad zanima....ja na moje ime imam registrovana 3 auta,tj ja sam njihov vlasnik,(ja vozim ovaj najbrži 😍) a druga dva koriste clanovi moje porodice.....pa sad ako npr neko od njih ode autom u Bg i tamo ga snimi ta kamera,njima ce verovatno da iskoci negde moje ime i moja zabrana (zbog registarskih tablica koje se vode na mene)....i onda oni zovu mene da se izjasnim da li sam vozioja taj auto ili neko drugi ili kako vec ide ta pravna procedura?
Samo da bude jasno, mene je uslikala kamera pre nekih možda 30 (trideset) godina.Nema druge nego da probaš, a mi ćemo da spremamo savete za pitanje "policija me zaustavila dok sam vozio pod zabranom i sad me zanima kako da ne ostanem bez dozvole i polažem ponovo vožnju".🙃
Ove nove kamere što bi trebalo da gledaju pojas i telefon će verovatno snimati i lice (da teže može da se prebaci kazna na drugo), pa ne mora samo da te zaustavi patrola, nego postoji šansa da dobiješ i vrlo skupu sliku za foto album.🤑
Niko ništa ne pita tek tako…a pogotovo ne pita neko ko je napravio prekršaj i za njega dobio presudu i kaznu, kako je to regulisano.Pa ne tražim "rupe u zakonu" da bih to koristio,nego čisto mi je palo na pamet kako je to regulisano sa pravne strane i u praksi....
Sistem na presretaču mora biti aktiviran od strane operatera. Nije dovoljno to što presretač učestvuje u saobraćaju.Pa cek,znaci presretac na koji god auto ili vozilo naleti,njima iskacu podaci o registraciji,zabranama itd......kako to izgleda kada idu putem i susreću ili su okruzeni sa stotinama vozila? 🙂
I ako ta kamera na policijskom autu ne snimi vozača,nego samo vozilo i tablice,kako će da znaju da li sam taj auto koji se vodi na mene vozio ja (sa zabranom) ili neko drugi?
A i sad mi pade na pamet "rupa u zakonu",tj šta ako ja sa zabranom pozajmim nečiji auto i vozim ga (do mile volje),snime me sve moguće kamere ali oni će dobijati podatke od osobe na koju je taj auto registrovan,tj neće moći da ga povežu sa mnom koji imam zabranu?
Niko ništa ne pita tek tako…a pogotovo ne pita neko ko je napravio prekršaj i za njega dobio presudu i kaznu, kako je to regulisano.
Odradi razrezano i ubuduće ne divljaj za volanom.
Tako je razmišljao i moj brat, još kaže znam gde stoje sve patrole u Smederevu, Viber grupe... kada ono Džohu Safet jedan dan.
Nije moje, a nije ni kulturno da ti kažem nemoj da razmišljaš više (o tome), povućiće te da sedneš za volan. Izvini na poslednjoj rečenici.
Sistem na presretaču mora biti aktiviran od strane operatera. Nije dovoljno to što presretač učestvuje u saobraćaju.
Kada kamere detektuju vozilo u prekršaju, uvek se vlasnik poziva da se izjasni o tome. On je dužan da dostavi informacije o licu koje je upravljalo vozilom. Da li je kamera zabeležila i samog vozača, to nećeš znati, ali mogu da te uhvate u laži (pod uslovom da se snimak i izjava vlasnika ne slažu).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari