Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2025)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobre su i ove 4 epizode 5 sezone Stranger Things, produkcijski još jedan korak iznad 4 sezone. Nastavak u decembru i finale 31.12. koliko vidim, u Americi i Kanadi biće i u bioskopima finale emitovano.
Series-Guide.jpg

SeriesGuide kaže 26. decembar, sačekaću svih 8 epizoda kako bi bila cela sezona.

Mislio sam pre svega na nasmejem se kad pročitam (glupost) dok gledam u telefon. Jer sve i da hoću da lupim 😂 reakciju ova tema to nema već duže vremena... a češće me mrzi da citiram komentar pa samo kao reply da stavim “😂😂😂" ili da je to nešto za max 6/10 nego što ću to da uradim kad god mi se nečiji komentar lepo namesti.
Razumem šta kažeš ali opet svi mi imamo različita interesovanja a shodno tome i različite kriterijume i shodno tome ja masu nahvaljenih serija nisam pogledao ni sekund jer iako su u najmanju ruku OK u startu znam nisu moj cup of tea, a opet za neke znam da su prema mom kriterijumu krš ali prosto ignorišem visoke ocene koje im daju pojedinci jer je apsolutno njihovo pravo da misle da iste stvarno toliko vrede - u razloge za takvo mišljenje ne želim da ulazim a tek ne želim da delim svoje neslaganje sa takvim stavom.

@Stock
Da, al samo finale biće 31.12.

Prilozi

• Screenshot_20251202_211111_Chrome.jpg
    Screenshot_20251202_211111_Chrome.jpg
    81.4 KB · Pregleda: 41
Valja li Mindhunter? Može neko poređenje sa nekom sličnom serijom, tj. serijom sličnog kvaliteta?

Gledao bih Pluribus samo zbog Rhea Seehorn. Meni je ona kao Sandra Bulok. Dejvojka iz komšiluka - komšinica. Baš mi je pozitivna a nije napadna.

Inace Animal Kingdom je meni OK serija. Eto koliko su ukusi razliciti. Serija je koliko se secam, uglavnom ujednacena, nema ni u jednoj sezoni neki veliki pad, tj, drzi taj nivo do kraja.
Sa moje strane preporuka, no ukusi su razliciti, probajte pa ako legne, teraj.

Poslednja izmena od urednika:
mora pluribus da odstoji kad izadje cela sezona

Kontam da će biti kao sa mnogim kvalitetnim filmovima, davi sat vremena i onda izvoza zadnjih pola sata...
Ja premotavam dosadne scene gde se ništa ne dešava, postali su dosadni sa tim razvučenim scenama samo da se popuni epizoda.
Black Sails se ni meni ne dopada, ali to je decija serija i treba se tako gledati te je za taj neki uzrast OK.
Keelhauling scena je baš za decu, how yes no.

Serije koje vredi pogledati delim po nekim svojim kategorijama.
Jedna su limunadice... ok su za gledanje ali onako, naivne. The Beast in Me je takva limunada, ok je za gledanje. Snajka je smorila sa svojim drhtanjem brade ali što je lik prikazao sajka, skidam kapu.
Dve scene
kad ubija prvu ženu i kad priznaje drugoj to ubistvo
je razvalio.

I ja sam završio Beast in me i bukvalno isti utisak imam. Gluma spisateljice u nekim momentima podnošljiva, ali uglavnom slaba, vidi se da se muči. Glavni baja izdominirao, nemam šta drugo da kažem, čovek pojede svaku scenu. Scenario onako, ima rupa ali generalno priča i ideja mi je skroz ok. Za Netflix standarde serija je malo iznad proseka, i može se preporučiti za gledanje.

Jaka 7/10
Ali... Nerflix smara sa guranjem gejeva (glavna junakinja) u prvi plan i već u startu sam hteo odustati ali taj gej aktivizam nije u prvom planu i retko je istican, pa sam jedva nekako prešao preko toga, a i odavno nisam gledao Claire Danes u glavnoj ulozi.
E ono što me je poprilično često nerviralo u seriji je sama Claire, non stop drhtav glas pred plakanjem, nekako stalno neurotična, možda je i uloga to zahtevala , ali meni nije leglo ili možda njoj ta uloga.
Druga stvar, ona kao da je ćerkao Hariaon Forda, u nekim, mnogim scenama, izgled i mimika isti Harison 🙂
Sve u svemu, dobro napisan psihotriler sročen u mini seriju koji vredi pogledati.

Pluribus sve više i više gubim nadu i naginjem mišljenju da je prevara. Vince potpisuje a scenario i režija "anonimusi". Samo prve dve je pisao i režirao ako je verovati imdb. Nadam se demantu u
poslednje 3 ep ali udavili su.

PA vala i meni je unosila nervozu i kad treba i kad ne treba 😄

Pluribus sve više i više gubim nadu i naginjem mišljenju da je prevara. Vince potpisuje a scenario i režija "anonimusi". Samo prve dve je pisao i režirao ako je verovati imdb. Nadam se demantu u
poslednje 3 ep ali udavili su.
Ni meni se za sad ne sviđa, previše razvlače, ubiše bukvalno. Mislio sam da će biti na fazon Severance-a, koji je bio spor prve dve-tri epizode, pa je krenuo da vozi. Al ovo bukvalno za sad mrtva linija.

Sve to ok, lepo kadrirano, dobra fotografija, da kažemo režija kvalitetna ali brate 15 milki po epizodi kao da je neko naše javno preduzeće izvlačilo pare.

Slazem se, da nije Vince nisam siguran da bih i gledao. Ali jesu lepi kadrovi, prijatno za gledanje. Zanimljiva i muzika, i ova verzija The Doors-a na kraju 6. epizode.

Što je najgore, toliko mi je dosadna da nemam neku želju ni da saznam šta se dešava, što bi zapravo trebalo da imaš, kad su spore serije u pitanju, čak bih se usudio reći da je dosadna zbog odsustva likova. Što kažeš, da nije Vince odustao bih posle treće epizode.

Mada mislim da nema nesto skriveno, od pocetka je poprilicno bez obrta, samo se razradjuje dalje. To je to izgleda.

Druže razvučeno je kao ništa što si ikada gledao. From nisam gledao.

Rekao bih da je From druga vrsta razvlačenja. Pluribus je spor ali svaki kadar i dijalog su pažljivo odmereni. Meni je i dalje odličan, a ova epizoda mi se posebno svidela. Ali razumem da se mnogima ne sviđa.

Primetio sam da lakše svarim Pluribus razvlačenje ujutru pred šljaku uz kafu da udarim epizodu. Uveče me jako nervira.

Npr poruka na njihovoj sekretarici koju svaki put 3 puta moramo da čujemo celu. Glas od bivšeg joj šefa Howarda iz BCSa.

Ja sam odlucio da sačekam celu, pa ću onda.

Inace, upravo završio Task, sasvim ok serija. Ima nekih gluposti, ali generalno sam zadovoljan.

Rufalo standardno dobar, mada mi on uvek nekako malo metiljavo izgleda, a mala Maeve pokidala devojka. Takodje Robbie odlican. Generalno mi je dobra postava uz po koji izuzetak.

Npr poruka na njihovoj sekretarici koju svaki put 3 puta moramo da čujemo celu. Glas od bivšeg joj šefa Howarda iz BCSa.
To me je iritiralo još u 5 toj epizodi 😂 znači nastavlja se mazohizam i u 6toj..sutra se bacam na gledanje kao i završnicu The Last Frontier.
Inače The Maid solidne prve tri odgledane epizode. Baš su dobro preneli emocije glavne glumice i njenu borbu. Bukvalno knedla u grlu u određenim trenucima. Podseća na Pursuit of Happiness sa Will Smithom i njegovim sinom. Slična radnja, drugačije okruženje. Za sada 8/10

Ne znam sto nije trazila da skrate poruku na sekretarici odmah, to mi je prvo palo na pamet da bih uradio.
To me je iritiralo još u 5 toj epizodi 😂 znači nastavlja se mazohizam i u 6toj..sutra se bacam na gledanje kao i završnicu The Last Frontier.
Inače The Maid solidne prve tri odgledane epizode. Baš su dobro preneli emocije glavne glumice i njenu borbu. Bukvalno knedla u grlu u određenim trenucima. Podseća na Pursuit of Happiness sa Will Smithom i njegovim sinom. Slična radnja, drugačije okruženje. Za sada 8/10
Ne znam sto nije trazila da skrate poruku na sekretarici odmah, to mi je prvo palo na pamet da bih uradio.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno