Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

Ja sam mislio da je do mreze, ali ovde kaze podrzava SA i NSA, nista mi nije jasno.
Uređaj svakako podržava, ali očigledno postoji neko softversko nepodudaranje trenutnog Samsungovog programa na starijim modelima i konfiguracije mreže kod MTS-a i Yettela. Očekuje se da će Samsung pustiti ažuriranje kojim će podrška biti uvedena, to je suština. Konfiguracija kod A1 je već takva da radi bez problema, tj. nema potrebe za ažuriranjem. Noviji modeli zvanično rade na svim mrežama, dakle, poklapaju se i sa tom specifičnom (iz ko zna kog razloga) MTS-ovom i Yettelovom konfiguracijom.

Uređaj svakako podržava, ali očigledno postoji neko softversko nepodudaranje trenutnog Samsungovog programa na starijim modelima i konfiguracije mreže kod MTS-a i Yettela. Očekuje se da će Samsung pustiti ažuriranje kojim će podrška biti uvedena, to je suština. Konfiguracija kod A1 je već takva da radi bez problema, tj. nema potrebe za ažuriranjem. Noviji modeli zvanično rade na svim mrežama, dakle, poklapaju se i sa tom specifičnom (iz ko zna kog razloga) MTS-ovom i Yettelovom konfiguracijom.
A po cemu je specifična?

To je dobro pitanje, zato i ja napisah "iz ko zna kog razloga", ali nema šta drugo da bude, ako za rad kod njih treba ažuriranje, a za rad na A1 (i u inostranstvu) ne treba.

Kako se loguje na onaj open.telekom.rs email? Prebacio se na mts i hoću da aktiviram esim preko onog njihovog portala, ali kaže da treba da mi stigne neki qr na tu open.telekom.rs adresu. Probao sam da se ulogujem sa kredencijalima za mts portal, ali neće, a ne mogu da ažuriram email adresu bez odlaska u poslovnicu.

Cim objave da ce to uraditi, u roku od 30 dana od objave podnosi se zahtev za raskid ugovora, gde ce ti biti ponudjeno nakon par dana telefonskim pozivom, da se ne menja cena, eventualno ako zatrazis prenos u drugu mrezu -50% na 24 meseca, bar je tako bilo do sada.
hvala. kako mogu da zatrazim prenos u drugu mrezu kad sam jos pod ugovorom u mts-u?
I predpostavljam u poslovnici podnosim zahtev zar ne?

Kako se loguje na onaj open.telekom.rs email? Prebacio se na mts i hoću da aktiviram esim preko onog njihovog portala, ali kaže da treba da mi stigne neki qr na tu open.telekom.rs adresu. Probao sam da se ulogujem sa kredencijalima za mts portal, ali neće, a ne mogu da ažuriram email adresu bez odlaska u poslovnicu.
Na webmail.mts.rs kucas prvi deo email adrese do @ i on automatski dodaje @mts.rs i kucas password od moj mts portala, @open.telekom.rs je zamenjen za @mts.rs ali svi mejlovi poslati na @open.telekom.rs su vidljivi na @mts rs

Na webmail.mts.rs kucas prvi deo email adrese do @ i on automatski dodaje @mts.rs i kucas password od moj mts portala, @open.telekom.rs je zamenjen za @mts.rs ali svi mejlovi poslati na @open.telekom.rs su vidljivi na @mts rs
Ma neće, uvek mi kaže Wrong username or password. A logujem se sa tim podacima na mts portal. Ništa, moraću do poslovnice. Još su me cimali tamo za email kada sam prebacivao 😀

Sve to stoji ali opet mi je cudno, skoro sam imao update na UI8 Android 16.
Znam da nije identican SW/FW ko na S25U ali sto se tice mreza bi trebalo da bude.
Ne kapiram sta je MTS mogao da uradi drugacije od svih drugih 5G mreza gde mi radi.
Nek mi ucine uslugu i povecaju cene da predjem u A1 gde radi 5G na svim telkerfonima.

Burazeru na matorom Oneplus 8 radi 5g na MTS-u.

Mts mobilni net mega mi jedva prelazi 10mbps u stanu. Na moje zalbe mts kaze da nisu nadlezni i da rade na poboljsanje mreze 🫠 sta raditi?

Ovo im za divno cudo i nije skupo nasuprot A1 mega planu, tu su negde po sadrzaju, ali zato bitno da yettel nema nijedan pripejd tarifni dodatak od mesec dana.
Screenshot_777.png

Ima samo je jos skuplji... Njima je skroz nebitan prepaid...

Prilozi

• Screenshot_20251204-181717_Yettel.jpg
    Screenshot_20251204-181717_Yettel.jpg
    94.4 KB · Pregleda: 74
Mts mobilni net mega mi jedva prelazi 10mbps u stanu. Na moje zalbe mts kaze da nisu nadlezni i da rade na poboljsanje mreze 🫠 sta raditi?
Probaj istu karticu u telefonu pa javi rezultate brzine , da li koristiš mts zte ruter koji daju uz paket? , isti sam i ja dobio uz taj plan meganet , katastrofa radi sa njihovom opremom , telefon sve top , isti paket imam, iz tog razloga sam odmah posle 2 dana podneo zahtev za raskid ugovora jer uvaljuju krševe i tvrde da je to ok , čekam njihov odgovor , penale da plaćam neću .

Probaj istu karticu u telefonu pa javi rezultate brzine , da li koristiš mts zte ruter koji daju uz paket? , isti sam i ja dobio uz taj plan meganet , katastrofa radi sa njihovom opremom , telefon sve top , isti paket imam, iz tog razloga sam odmah posle 2 dana podneo zahtev za raskid ugovora jer uvaljuju krševe i tvrde da je to ok , čekam njihov odgovor , penale da plaćam neću .
Isto je i na telefonu. Jednostavno los signal u mom stanu. Prigovor je isao sve usmeno preko telefona. Pisacu ovog puta mejl i trazicu raskid ugovora takodje.

Isto je i na telefonu. Jednostavno los signal u mom stanu. Prigovor je isao sve usmeno preko telefona. Pisacu ovog puta mejl i trazicu raskid ugovora takodje.
Pa zar nisi proveravao brzine pre nego sto si uzeo meganet paket , ja znam da kod mene ide preko 180mbps jer imam postpaid soko tarifu time sam se vodio pa sam uzeo kod mts , a oni mi uvale zte koji gura max 30mbps , to ne pise u ugovoru da mi je brzina ogranicena nego mesecno 500gb download to sam prihvatio , znaci namerno ogranicavaju rutere to sam im sve i dokazao pa da vidimo , a slozice ti 1001 pricu da je sve ok ili da resavaju problem , mts me je bas razocarao , cim isteknu ugovori za telefone odoh ja u a1 posle 15 godina na mts.

Pa zar nisi proveravao brzine pre nego sto si uzeo meganet paket , ja znam da kod mene ide preko 180mbps jer imam postpaid soko tarifu time sam se vodio pa sam uzeo kod mts , a oni mi uvale zte koji gura max 30mbps , to ne pise u ugovoru da mi je brzina ogranicena nego mesecno 500gb download to sam prihvatio , znaci namerno ogranicavaju rutere to sam im sve i dokazao pa da vidimo , a slozice ti 1001 pricu da je sve ok ili da resavaju problem , mts me je bas razocarao , cim isteknu ugovori za telefone odoh ja u a1 posle 15 godina na mts.
Nisam proveravao jer sam *****. I ne ogranicavaju brzine zapravo vec taj zte modem podrzava samo LTE CAT 6, dok tvoj telefon, pretpostavljam 5G, podrzava CAT 17-21 minimum. To drasticno menja stvari sto se brzine tice kad si udaljeniji od baze.

Ovo im za divno cudo i nije skupo nasuprot A1 mega planu, tu su negde po sadrzaju, ali zato bitno da yettel nema nijedan pripejd tarifni dodatak od mesec dana.
Pogledajte prilog 516743
Ovo ne razumem bas najbolje. Da li je ovo opcija kada se prvi put aktivira broj kod njih ili moze da se obnavlja svaki mesec? Vidim da ima i neki Plan 100 i Plan 200.

ne siri dezinformacije, ovo je samo za dobrodoslicu, posle nema kako aktivirati ovaj paket.
Sada mi je jasno. Nisam pazljivo citao.

Nisam proveravao jer sam *****. I ne ogranicavaju brzine zapravo vec taj zte modem podrzava samo LTE CAT 6, dok tvoj telefon, pretpostavljam 5G, podrzava CAT 17-21 minimum. To drasticno menja stvari sto se brzine tice kad si udaljeniji od baze.
Pa i jesi i nisi u pravu , modem jeste cat6 ali je zakucan na apn fwadata koji je ne mogu da promenim , u isti ruter sam ubacio a1 karticu koja vuce normalan apn jer zte nije podešen za a1 kartice pa apn nije locked, i gle čuda , duplo brže radi a1 u mts ruteru sa normalnim apn, zanimljivo 🙂

kako mogu da zatrazim prenos u drugu mrezu kad sam jos pod ugovorom u mts-u?
Svaki zahtev podnet u toku ugovorne obaveze bio bi odbijen. Moraš prvo nje da se rešiš, a to trenutno ne možeš bez penala.

Ne kapiram sta je MTS mogao da uradi drugacije od svih drugih 5G mreza gde mi radi.
Izgleda da je ipak strogo u Samsungu problem. Detalje je jedan član naveo ovde.

Ima samo je jos skuplji... Njima je skroz nebitan prepaid...
Imaju i oni dobre ponude za stare korisnike, a i za nove dozovljavaju produženje dobrodošlice unedogled (zvanično ograničeno, ali konstantno to produžavaju).

Poslednja izmena:
Izgleda da je ipak strogo u Samsungu problem. Detalje je jedan član naveo ovde.

Nikako nije strogo do Samsunga, kartica A1 radi u mom Samsung A35 a kartica od Mts ne radi u istom telefonu.
Strogo je do diletantskog rada i ponasanja Mts-a i nije sredio sve kako treba i kad sve uradi kako treba da pusti u rad 5G mrezu.
Umesto da su radili kao A1 sve probali i testirali, sto rece jedan clan nema sanse da za taj problem nisu znali. Jednostavno su bili zauzeti racunanjem novig cena koje su im potrebne.
Ako je A1 mogao da taj problem zategne pre pustanja u rad 5G mreze mogli su Mts i Yettel. Cista jedinica i fijasko Mts-a i Yette-a.

Jesu oni krivi što nisu prijavili specifikacije svoje nove mreže na vreme (A1 je tu bio u prednosti jer im je ista specifikacija kao u regionu), ali Samsung je kriv što blokira, isto kao što je npr. Google kriv što blokira svima pristup preko njihovih Pixel telefona. Ne branim MTS i Yettel, samo kažem da je ovde blokada ipak na strani Samsunga.

Pozdrav, kako dolazite do ponuda od 15 meseci dinar + 9 puta cena prilikom zahteva za prelazak iz A1 u mts? Da li idete u poslovnicu ili se na sajtu nekako popuni neka forma da pozovu, ili pak samo direktno od nekog agenta ako se nadje broj i pozove?

Nazad
Vrh Dno