BIla je i 57k pre 5-6 meseci. Nego ono sto je mene kopkalo tada, a i sada, je da ovo izgleda nije regularan ergohuman?Koga zanima, Ergohuman Ultra 2 u KlikKlak webshopu je oko 63000, nisam primetio do sada da je cena bila na tom nivou.
Kako se pokazala IKEA MATCHSPEL nakon 3 godine koriscenja?Da se samo javim - kupio sam Matchspel u Ikei, na akciji 17k ( sad vidim da su digli na 22 ). Kao sto rekoh ranije (na 178-oj strani), meni skroz odgovara, osim pomenute dve stvari gde cu ono crveno bogohuljenje rucno resiti 😆 , a sto se koze na sedalnom delu tice ... Videcemo kad opet otopli.
Ovo treba u prvi post da se zakaci i jos par komentara, za ljude koji imaju (ne zale) pare i mare za zdravlje. I sam sam slicno pisao samo sam zavrsio sa Leap v2 cisto iz razloga sto sam naisao na super ponudu i sto je HM Embody trebalo dosta vise da platim...a nije mi doliko bolja. Mada bih rado menjao uz doplatu sad da nadjem neku iole realnu ponudu.Ja imao 10ak kojekakvih stolica, od skaja, mrezica, od 100-500e.
Vremenom se od sportiste pretvorio u misicavo prase do cak i 140kg, a slozile se i godine, sa cime su me stigli i dugo odlagani bolovi u ledjima koji su se prenosili sa gornjeg dela, na lumbalni, pa cak i na levu nogu 🙂
HM Embody je to resio kroz par meseci, na kome i sedim(mozda 10% vremena) i lezim i cesto i spavam sa nogama na stolu u visini ramena...kilaza kada je kupljen je bila 135kg, sada 115.
Sedim 8-16 sati dnevno, a bilo je par slucajeva i preko 30h uz naravno ustajanja po pice, jelo i wc 🙂
Kupio me je sedalni deo, na kome njegova viseslojna struktura omogucava da se pritisak potpuno ravnomerno rasporedi i nigde ne postoji pressure point.
Svaka druga stolica(cak i SC Leap koju sam uzeo za kanc, koja mi je vrh i ima najbolju lumbalnu podrsku, koju bih i kod kuce sada imao da je postojao krsteni naslon za glavu) je imala pressure points na dupetu i nema sanse da se posle nekog vremena to ne pretvori u bol.
I da, takodje sam uzeo Atlas headrest jos u preorderu, pre stolice cak i prezadovoljan sam.
Jedino sto je lose na Embody-ju, jesu nasloni za ruku i nije mi jasno zasto ih ne promene za neke modernije i adaptivnije.
Probao sam sve zive stolice u BG-u, od 200-3000e.
Aeron mi je takodje bio super udoban, ali je i najsira verzija za mene preuska u ledjima.
Vecina stolica mi nema dovoljno dobru lumbalnu podrsku i to mi je bio najcesci problem.
Prijatno me je iznenadila Frank stolica, za oko 400e, ali prosto nije za moju kilazu, sto je i prodavac rekao, ne bi potrajala 🙂
Znam, ali ne ide mi se trenutno 100km da probam.Mozete da gledate stolice online mesecima, ali jedinu pravu odluku cete doneti ako konkretan model probate uzivo, kao npr. sto probate obucu ili pantalone.
Razumem te, ali veruj mi da vredi izdvojiti 1 dan, nego trositi nedelje razgledajuci na Internetu. Samo lepo isplaniraj oblizak radnji, a ako dolazis automobilom u BG onda si u velikoj prednosti.Znam, ali ne ide mi se trenutno 100km da probam.
Kako se pokazala IKEA MATCHSPEL nakon 3 godine koriscenja?
ja je koristim 1.5g, imam 115kg. sva se rasklimala, mrezica na ledjima se istegla, ledja su vecinu vremena oslonjena na sipku koja se nalazi iza mreze..Kako se pokazala IKEA MATCHSPEL nakon 3 godine koriscenja?
Procitaj recenzije na Amazonu za tu stolicu, jer u Srbiji to nije dostupno, kao i masa stvari sa Amazona:SIHOO M18 - na searchu sam nasao da su samo 2 clana pominjala ovu stolicu ali nema nekih recenzija.. Dobio sam istovremeno preporuku za ovu stolicu od ChatGPT i Grok-a pa me zanima ima li neko iskustva? U istom cenovnom rangu je kao IKEA Markus samo sto na ovo imam besplatnu isporuku preko Amazona dok za Markusa moram da doplatim jos 50ak evra.
više zavisi od tvoje konsitucije... te jeftine stolice trpe odlično statičko opterećenje, ali budi nežan ako si 120+ kg da kada sedaš se ne bacaš na stolicu, već lagano spustiš, isto ako je potrebno veće pomeranje napred nazad da se odigneš sa stolice a ne iz sve snage se odgurneš nogama.... ni tada im neće biti ništa prvih 100 puta... ali nemaju dovoljno materijala da godinama trpe ovakve stvari... ja uzeh pre 3 meseca jednu ovakvu https://www.emmezeta.rs/magic-iv-kancelarijska-fotelja-61x59x111-121-cm-692032.html za sada sasvim OK, naravno koliko para toliko i muzike, ali ništa ne škripi, sve je utegnuto, korektno se i sedi... još sam ja uhvatio neku akciju... (isti model imaš pod drugim trgovačkim imenom u barem 4-5 većih lanaca, napr. https://jysk.rs/radna-soba/kancelarijske-stolice/kancelarijska-stolica-billum-crna-mreza)Mene zanimaju iskustva sa SILLA stolicom KEA ex a sada FLOW model,8k je sada lepo izgleda.Kvalitet pre svega i koliko igra ulogu težina stolice jer je ova 10kg a recimo Marcus slicna je 21kg a košta 6k viŝe?
Ne provodim previše vremena za kompom,sat dva dnevno kad ugrabim vremena.Hvala.
Desava se meni svaki put kad ustanem se podigne 😀 pa sam je zamenioDa li neko ima problem da na Markusu padne nivo stolice svaka recimo 3-4 dana?
Ne secam se da je tako ikada bilo, a sada svakih par dana mi padne nivo za recimo nekih 3-5cm naspram ivice stola. Primetio sam vec koji put da sve nize i nize sedim, a i pre su mi rukohvati bili knap ispod ivice stola, a sada ima skoro dva prsta razmaka izmedju. Kako to primetim tako je podignem nazad ali opadne nivo za par dana.
Imamo 3 Markusa u firmi, nemamo takav problem (za sada 🙂)Da li neko ima problem da na Markusu padne nivo stolice svaka recimo 3-4 dana?
Gde si je uzeo? Ne vidim da ima po lokalnim prodavnicama.Stigla Fractal Design Refine. Sklapam pa javljam utiske nakon par dana koriscenja.
KP Kao sto je Labello vec napisao. Nazalost nasi distributeri za Fractal je jos uvek ne uvoze, a trebalo bi. Prezadovoljan samGde si je uzeo? Ne vidim da ima po lokalnim prodavnicama.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari