Šta je novo?

IRIS MTS TV Box (2024+) - nije tema za Iris aplikacije ni za MTS BOX pakete

Ви који сте обновили уговоре, ова ставка која пише у уговору
Naziv usluge: MOVE TV

"Move ATV i Move(hibrid) uređaj"- шта то тачно значи?

Да ли стари уређаји HP4024 се по правилу мењају или...? Они у кол центру кажу да се ништа не мења и да све остаје исто, а уговор за Move потписан.

Podaci o terminalnoj opremi koja se korisniku daje na korišćenje uz uslugu: Setop BOX (HP4024*********), POTS - modem, Setop BOX (HP4024*********)

Poslednja izmena:
Мув хибрид је оно што ми имамо на супернови уживо иде преко двбц а премотавање и видео клуб преко интернета.

Telekom Srbija ima tri grupe tv box-eva trenutno:

Za TV preko multicast IPTV - dsl i mts gpon - zvao se i zove se još uvek kod nekih korisnika Iris Box:
  • stara huawei bela velika kutija - ne znam model
  • Huawei Q11 (koji nije Android uopšte)
  • HPH07 (Android ali samo AOSP)
  • HP4024(Android ali samo AOSP)

Za TV preko DVB - supernova coax i gpon - zvao se Move Hybrid:
  • UCA-BI60R (Android ali samo AOSP)

Za TV preko Interneta i Android TV:
  • Move Box 1: SDMC DV8919-KSM (Android TV 12)
  • Move Box 2: ZTE B866V2H (Android TV 12)
  • Move Box 3: Arris VIP7300 (Android TV 11)
  • Move Box 4: SEI SEID00TKSB (Android TV 14)
(ispravite me ako sam pogrešio neki model uređaja)

Svi oni imaju "Move TV" aplikaciju - na svim možete gledati Telekomovu televiziju i video klub.

Samo poslednja grupa ima Android TV i (standardno) podržava aplikacije kao što je Max, Netflix, Prime Video...

Telekom Srbija ima tri grupe tv box-eva trenutno:

Za TV preko multicast IPTV - dsl i mts gpon - zvao se i zove se još uvek kod nekih korisnika Iris Box:
  • stara huawei bela velika kutija - ne znam model
  • Huawei Q11 (koji nije Android uopšte)
  • HPH07 (Android ali samo AOSP)
  • HP4024(Android ali samo AOSP)

Za TV preko DVB - supernova coax i gpon - zvao se Move Hybrid:
  • UCA-BI60R (Android ali samo AOSP)

Za TV preko Interneta i Android TV:
  • Move Box 1: SDMC DV8919-KSM (Android TV 12)
  • Move Box 2: ZTE B866V2H (Android TV 12)
  • Move Box 3: Arris VIP7300 (Android TV 11)
  • Move Box 4: SEI SEID00TKSB (Android TV 14)
(ispravite me ako sam pogrešio neki model uređaja)

Svi oni imaju "Move TV" aplikaciju - na svim možete gledati Telekomovu televiziju i video klub.

Samo poslednja grupa ima Android TV i (standardno) podržava aplikacije kao što je Max, Netflix, Prime Video...
I Supernova ima ERO-905X2 i GK-MPM1111C koji nisu hybrid nego OTT, a stari Huawei je EC2108v5

Да ли је неки од ових бољи избор у односу на 4024?

Koji je najbolji box ili najbolja 2 ?
Istice mi ugovor za 20 dana pa necu ga produziti ako mi ne daju neki od novih boksova 😎

Супернова има и скајмастер а неки још користе коперникусов гт7600.

Да, ако неко има инфо како се 4024 пореди са наведеним мове боковима. Знам да најновији модел је са 32GB простора.

HP4024 hardverski ima: Amlogic S905x2, 2GB RAM i 8GB Flash
Ova 4 Move box-a imaju:
1: S905X4 2/16GB
2: S905X4 2/32GB
3: S905X4 2/8GB
4: S905X5M 2/32GB

Tj imaju ~2x brži CPU i isto ili više flash memorije, a isto RAM.

@gvlada Da mi nude MOVE STB (SEI) ne bih se dvoumila. Ne bih pristala da potpisujem novi ugovor ili aneks, samo revers za opremu.

SEI it is.... Искуство са сбб је било да је еон у мрежи имао бољу слику него ван мреже. Наравно, ту је био двб-ц и отт старим а овде иптв на 4024 и отт на мове боксу. Не знам да ли има разлике у квалитету слике и звука. За сада знам да мове тв апликација касни за 4024.

Najbolje bi bilo da se javi neko ko je već dobio MOVE SEI, a još ako je pre koristio HP4024, to bi bilo idealno. Ali, ne znam da li ovde na forumu ima takvih.

Iris tv platforma je na HP4024 radila solidno, a MOVE na istom box-u radi slabije. Mi ne možemo da biramo platformu, ali ko može da bira box, zašto da ne izabere najnoviji i najbolji u ponudi.

Тренутно мове на 4024 ради пристојно, без трзавица. Слика делује исто као пре са ирис платформом.

Звали да донесу. Шта доносите? Не знамо, у кеси је. Ок, то је за замену? Не, то је додатни. Јел се наплаћује? Да и потписујете анекс уговора. Какав анекс? Не знамо, на све године ваљда. А повољности које имам? Не знамо. Позовите кориснички па се чујемо сутра.

Звали да донесу. Шта доносите? Не знамо, у кеси је. Ок, то је за замену? Не, то је додатни. Јел се наплаћује? Да и потписујете анекс уговора. Какав анекс? Не знамо, на све године ваљда. А повољности које имам? Не знамо. Позовите кориснички па се чујемо сутра.
Non stop sam pisao da ako želimo nove stb uređaje, mora aneks na nove dve godine i gube se benefiti. Meni su fazon rekli moze 1m 50%.

На прву је као смешно, али онда постане тужно.

Non stop sam pisao da ako želimo nove stb uređaje, mora aneks na nove dve godine i gube se benefiti. Meni su fazon rekli moze 1m 50%.
Има логике, да.
Јер су им битнији нови корисници.

Kakvi aneksi, je l su oni toliko poludeli? Ovo se ranije menjalo bez problema.

Baš ću da im pošaljem mejl za zamenu q11, da utvrdim gradivo...

Стигао је упдејт на ХП4024 платформу, а ово су први утисци корисника који искрено баш и не гледа толико телевизију да може уочити багове из претходне Ирис платформе.

Прво ме је дочекао скрин са слике:

IMG_20251204_021813344_HDR.jpg

Одмах сам кренуо са тестирањем и могу рећи да је одзив даљински - бокс, одмах без чекања, истог момента реагује и пребацује канал, можда и брже него на Ирис платформи. Буквално нема чекања на промену канала, говоримо о променама на команду и одзив Бокса.

IMG_20251204_025817127_HDR.jpg

Оно што јесте потенцијални проблем и који може кориснику створити слику да је бокс "спор", јесте сајдбар са леве стране, ја се искрено нешто и не сећам да је стара платформа (Ирис) учитавала одмах три колоне, биле су само две, а трећа притиском на тастер десно. Сада, када се одједном учитавају све три, може доћи до мањег застоја у учитавању, јер се садржај не повлачи одмах, већ са благим кашњењем. То некоме може засметати, али свакако није реч о чекању од пет секунди или неком већем кашњењу.

Има још нешто, кад идете горе или доле, споро канал по канал, види се ефекат "малог кочења", као да на милисекунду застане, и то ако је некоме битно. Брзи пролазак кроз мени канала је заиста брз, то буквално лети да сте у року од неколико секунди на крају листе.

У овом левом сајдбару ако нпр. пређете на најаву следеће емисије одмах можете да прочитате и опис, што би рекли у два клика и повратак назад. Исто тако можда чак и брже је са доњим сајдбаром.

IMG_20251204_025726140_HDR.jpg

У овом доњем сајдбару (тастер на доле и тастер на горе), ради флуидно и лепо, без кочења. Мана хајде да је тако назовемо јесте овај сат на средини који искрено као да је неко "намерно" убацио чисто да покаже нешто, али шта конкретно са лајт фонтом?. Замислите кад гледате на некој већој удаљености, нема пуноћу фонта као нпр. мени са сликом (горе на слици). Такође пуноћу фонта нема ни трећа колона у левом сајдбару са најавом следеће три емисије, али то је већ визуелни доживљај сваког од нас, а можда би фонт приликом учитавања кочио бокс.

IMG_20251204_022122987_HDR~2.jpg

Почетни мени опције за подешавања. Искрено сад је све на једном месту видљиво.

IMG_20251204_022342942_HDR(1).jpg

Можете да правите вашу листу омиљених ТВ канала и да је после сортирате како вама одговара, исто тако важи и за радио канале/станице.

IMG_20251204_022452649_HDR(1).jpg

Сад има много више опција за подешавање резолуције екрана.

IMG_20251204_022720412_HDR(1).jpg

Има и новитета, а то је да директно из бокса можете да урадите спидтест ваше интернет конекције.

IMG_20251204_022831437_HDR.jpg

Генерални закључак је да ово све ради, лепо флуидно. Услед учитавања информација са сервера (приликом повлачења) може доћи до малог кашњења у одзиву менија са леве стране, али не толико да вас извервира до тачке да полупате рисивер и телевизор. Фонтови су маснији у категоријама где треба да буде, а тамо где се очекује брзина "мршави" очекивано, опција подешавања сад има све информације на једном месту, лако кретање кроз опције, много јасније информације у опцијама, што би рекли за просечног корисника довољно.

Ако имате неко питање у вези бокс-а, а да није написано или вам је потребан скрин екрана, пишите у теми, сликаћу и објавити.

IMG_20251204_023415313.jpg

ПС: Ову слику изнад и слику испод са боском који виси, остављам форум заједници да мисле 😀 😀 😀 а написаћу ових дана о чему се тачно ради, вероватно ће сви знати али хајде нека буде "као" мистерија.

IMG_20251204_023534409_HDR.jpg

Стигао је упдејт на ХП4024 платформу, а ово су први утисци корисника који искрено баш и не гледа толико телевизију да може уочити багове из претходне Ирис платформе.

Pogledajte prilog 516602

Одмах сам кренуо са тестирањем и могу рећи да је одзив даљински - бокс, одмах без чекања, истог момента реагује и пребацује канал, можда и брже него на Ирис платформи. Буквално нема чекања на промену канала, говоримо о променама на команду и одзив Бокса.

Pogledajte prilog 516611

Оно што јесте потенцијални проблем и који може кориснику створити слику да је бокс "спор", јесте сајдбар са леве стране, ја се искрено нешто и не сећам да је стара платформа (Ирис) учитавала одмах три колоне, биле су само две, а трећа притиском на тастер десно. Сада, када се одједном учитавају све три, може доћи до мањег застоја у учитавању, јер се садржај не повлачи одмах, већ са благим кашњењем. То некоме може засметати, али свакако није реч о чекању од пет секунди или неком већем кашњењу.

Има још нешто, кад идете горе или доле, споро канал по канал, види се ефекат "малог кочења", као да на милисекунду застане, и то ако је некоме битно. Брзи пролазак кроз мени канала је заиста брз, то буквално лети да сте у року од неколико секунди на крају листе.

У овом левом сајдбару ако нпр. пређете на најаву следеће емисије одмах можете да прочитате и опис, што би рекли у два клика и повратак назад. Исто тако можда чак и брже је са доњим сајдбаром.

Pogledajte prilog 516610

У овом доњем сајдбару (тастер на доле и тастер на горе), ради флуидно и лепо, без кочења. Мана хајде да је тако назовемо јесте овај сат на средини који искрено као да је неко "намерно" убацио чисто да покаже нешто, али шта конкретно са лајт фонтом?. Замислите кад гледате на некој већој удаљености, нема пуноћу фонта као нпр. мени са сликом (горе на слици). Такође пуноћу фонта нема ни трећа колона у левом сајдбару са најавом следеће три емисије, али то је већ визуелни доживљај сваког од нас, а можда би фонт приликом учитавања кочио бокс.

Pogledajte prilog 516603

Pogledajte prilog 516604

Можете да правите вашу листу омиљених ТВ канала и да је после сортирате како вама одговара, исто тако важи и за радио канале/станице.

Pogledajte prilog 516605

Pogledajte prilog 516606

Има и новитета, а то је да директно из бокса можете да урадите спидтест ваше интернет конекције.

Pogledajte prilog 516607

Генерални закључак је да ово све ради, лепо флуидно. Услед учитавања информација са сервера (приликом повлачења) може доћи до малог кашњења у одзиву менија са леве стране, али не толико да вас извервира до тачке да полупате рисивер и телевизор. Фонтови су маснији у категоријама где треба да буде, а тамо где се очекује брзина "мршави" очекивано, опција подешавања сад има све информације на једном месту, лако кретање кроз опције, много јасније информације у опцијама, што би рекли за просечног корисника довољно.

Ако имате неко питање у вези бокс-а, а да није написано или вам је потребан скрин екрана, пишите у теми, сликаћу и објавити.

Pogledajte prilog 516608

ПС: Ову слику изнад и слику испод са боском који виси, остављам форум заједници да мисле 😀 😀 😀 а написаћу ових дана о чему се тачно ради, вероватно ће сви знати али хајде нека буде "као" мистерија.

Pogledajte prilog 516609
Radi preko Wi-Fi?

@bSecurity Kod mene je ista verzija MOVE aplikacije na HP4024, ali uopšte ne radi glatko. Box koriste ukućani, kažu da se koči i mora da se restartuje svaki dan. IRIS je kod nas bio pouzdaniji, ali se nadam da će doraditi i ovu platformu. Kad je instalirano bila je verzija 3.3.16, a sad je 3.3.22.

Pogledajte prilog 516602

Pogledajte prilog 516611

Pogledajte prilog 516610

Pogledajte prilog 516603

Pogledajte prilog 516604

Pogledajte prilog 516605

Pogledajte prilog 516606

Pogledajte prilog 516607

Pogledajte prilog 516608

Pogledajte prilog 516609
Ima li 4K kanale ?
Ima li promenu audio tona na Arena Sport kanalima ?
Ima li tzv mozaik ili sliku u slici opciju ?

Nazad
Vrh Dno