Šta je novo?

5G stigao u Srbiju! [nije tema za rezultate merenja brzine ni za Samsung]

• Začetnik teme Začetnik teme Echo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kod mene je sledeca situacija.Kod A1 odmah dobio 5g,flip 7 i na tabletu s8 ultra.KoD MTS-a sam cak i tarifu promenio na 5ica XL, i dalje nista,ni s25 ultra,ni fold 6,ni jedan od tableta samsungove ultra serije).Ni yettel,dva postpejd ugovora za internet,Kraljevo.
yettel ne radi ni meni na s24u 5g
Mi 12T pro radi 5g
zte MC888D radi 5g
Ovo znaci da je problem do samsunga izgleda

Веће сам писао овамо гдје ја живим када је увођен 5G био проблем са Самсунгом али се ријешио. Малтене сваки проблем који пишете био је и овамо. Баш данас мјерим на послу ми је 5G око 500mbps а код око 40 тако ће и брзини и сигнал зависити од локација.
Мада чудно да МТС који од почетка у држави у којиј живим од почетка има 5G допустио да има проблем са Самсунгом.

Ne znam za vas, ali u gradu mi mnogo lose radi 5g, neupotrebljivo bukvalno. Morao sam u podesavanjima da stavim 4g da bih ovu poruku otkucao. MTS je u pitanju, soko lite, ne znam da li me oni ogranicavaju, jer vidim ovde brzine preko 1000mbita imaju ljudi a ja jedva izvucem 20-30 mbita

Ne znam za vas, ali u gradu mi mnogo lose radi 5g, neupotrebljivo bukvalno. Morao sam u podesavanjima da stavim 4g da bih ovu poruku otkucao. MTS je u pitanju, soko lite, ne znam da li me oni ogranicavaju, jer vidim ovde brzine preko 1000mbita imaju ljudi a ja jedva izvucem 20-30 mbita
Kod kuće 5g ne radi nikako (MTS Soko lite) max. 10-15 mbps, na otvorenom imam skokove do 150 mbps i par "ostrva" gde brzina ide oko 600-1000 mbps, kada odem po gradu.

Telefon sam podesio da bira 4g LTE tu imam brzine do 120 mbps.

Videću kako će biti za neko vreme, možda poprave.

Isto imam Soko lite, mogu da iskreno kazem da meni radi top. Za sad sam se kretao po NBG, iPhone 16 Pro. Nemam ni jednu racionalnu zamerku od kad je jutros mts pustio 5g.

A1 Loznica nista 4g i dalje, 5G pise diskonekted.
Druga mi je MTEL RS kad prebacim na mts roming, pise da operater blokira 5G restricted...

A da eventualno sacekate neko vreme (par nedelja) da majstori zavrsnu sve srafove kako treba......
Izgleda da ćemo neki morati.
Yettel, Blok 45.
Xiaomi Mi11 lite - uSIM - radi 5G
Honor 90 Lite - uSIM - radi 5G
Xiaomi 13T Pro - eSIM - NE radi 5G

5G mi je radio i u grčkoj i u Italiji sa njihovim uSIM i eSIM karticama. Pretpostavljam da je neka zeza sa eSIM-om

Kod mene na IPhone 13 pro max 5G odmah proradio na yettel ali isti esim neće na s23u. Kod žene na s25+ 5G radi, isto yettel ali je Cosmote kartica na s23u letos radila u Grčkoj na 5G. Ima li neko A1 na s23u da mu radi 5G? Na IPhone radi 5G prepaid A1 ali pošto je esim kod mene, izbegao bi da probam na s23u jer ću morati ponovo da tražim kod ako ga deaktiviram na IPhone... Kod yettela je drugačije, onaj esim kod vam je kao sim kartica... Deaktiviram esim na jednom pa instaliram na drugom...

Kod mene na IPhone 13 pro max 5G odmah proradio na yettel ali isti esim neće na s23u. Kod žene na s25+ 5G radi, isto yettel ali je Cosmote kartica na s23u letos radila u Grčkoj na 5G. Ima li neko A1 na s23u da mu radi 5G? Na IPhone radi 5G prepaid A1 ali pošto je esim kod mene, izbegao bi da probam na s23u jer ću morati ponovo da tražim kod ako ga deaktiviram na IPhone... Kod yettela je drugačije, onaj esim kod vam je kao sim kartica... Deaktiviram esim na jednom pa instaliram na drugom...
Tako ti je za svaki esim, isti qr kod radi zauvek, prvo izbrišeš na jednom uređaju i onda ubaciš na drugi i tako koliko hoćeš puta.

Na yetelu sam, primetio sam da su brzine povecane na 4g, nikada nisu isle preko 100mb/s, malopre merim 132. Obicno je bilo oko70-80. Definitivno je mreza razgusena sa uvodjenjem 5g.

Yettel je dodao B7 na 4G, pa se verovatno zbog toga oseti. Kod A1 na 4G ne osetim nikakvu razliku, koji za sad na 4G nije ništa menjao. MTS je na mojoj lokaciji takođe dodao B7, ali je i dalje nešto niža brzina nego A1.

u jednom od jačih paketa ponudiš neograničenu brzinu, ali samo prvih 12 meseci
Jeste poruka od juče i zatrpana je drugim, ali da odgovorim, pošto si pogrešno razumeo, a ima dosta lajkova, pa potencijalno još neki misle isto. Najjači paket Yettel Mobile XL sve vreme ima neograničenu brzinu, uz saobraćajnu kvotu od 600 GB. Specijalno, u okviru praznične promocije, ta kvota je 700 GB u prvih 12 meseci. Na to se odnosi vremensko ograničenje, na dodatne gigabajte, ne na ograničenje brzine. Zamerka im je zapravo što nemaju pravi flat rate plan (paket gde je sve uključeno u fiksnu cenu), gde nema ograničenja ni brzine, ni dostupnog saobraćaja, poput NEO Ultra u A1 (mada i tu postoji ograničenje za hotspot) ili 5ica XL (bivši Soko Max) u MTS-u.

Ali imam jedan mali problem.
Kad upalim 5G onda se i upali i Volte... Što je ok. Ali tada SMS poruke baš loše rade. Treba im po 30 sekundi da se pošalju. Zna li neko u čemu je problem?
Telefon je Honor 200 pro
Ovo je poznati problem sa Yettelom i VoLTE-om. Zvanično rešenje im je da se ugasi VoLTE kad se šalju poruke i to je to, drugo nemaju. Mislim da nema veze sa modelom telefona, mada nisam siguran. Ja na Samsungu nemam taj "izazov", dok znam dva korisnika Xiaomija koji imaju. Mogao bi detalje da potražiš ili dalje pitaš ovde, što je glavna tema o Yettelu.

Da li mora da se menja sim za 5G ili idi isti sim i u 4G i 5G?

Ljudi, primetio sam jedan ozbiljan problem.

Naime, kao što svi znate, 5G radi jako lepo radi u prisustvu n78 3.5GHz banda (brzine su, znate već kakve, sve top, sve sjajno) ... Ali, situacija nije dobra na n28 700MHz. Kada god primetim u NetMonster-u da sam trenutno nakačen na 700, istog trenutka nemam vezu. Ali bukvalno nemam konekciju. Kao da sam npr. iskljucio mobilne podatke u datom trenutku (a nisam, logično).

Evo ispod skrinšota jednog konkretnog primera:
132279.jpg
132282.jpg

Ovo je na mts-u konkretno. Drugar ima A1 5G na njegovom S25+ telefonu i prijavio mi je identičan problem.

U ovakvim situacijama, jedino rešenje je vratiti na 4G u podešavanjima i potom se konekcija odmah vrati. Da li zna neko o čemu se tačno radi?

Poslednja izmena:
Za sada, na iPhone 15 mts 5g ceo dan, bateriju je trošio kao i do sada na 4g. Čisto da javim, pošto smo pričali o tome.

Nazad
Vrh Dno