Šta je novo?

5G stigao u Srbiju! [nije tema za rezultate merenja brzine ni za Samsung]

• Začetnik teme Začetnik teme Echo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jedno moje zapazanje,ovamo gde radim je zgrada stara skoro 100 god...zidovi pola metra debeli...na yetel 4G internet je bio tu i tamo,cesto uspori,tesko otvori stranicu i sl.
Sa 5G je prica drugacija totalno,mnogo bolje sljaka net...iako mi se desilo par puta da prebaci i na 4G,znaci 5G nije bas 100% stabilan

Meni i dalje ne pokazuje 5g. Imam esim i iphone iz amerike. Yettel je u pitanju.

Jedno moje zapazanje,ovamo gde radim je zgrada stara skoro 100 god...zidovi pola metra debeli...na yetel 4G internet je bio tu i tamo,cesto uspori,tesko otvori stranicu i sl.
Sa 5G je prica drugacija totalno,mnogo bolje sljaka net...iako mi se desilo par puta da prebaci i na 4G,znaci 5G nije bas 100% stabilan
5g teže penetrira kroz zidove zbog veće frekvencije (~3500Mhz) i bandwitha od 100Mhz , dok 4g frekvencije idu do 2100mhz po band-u sa bandwithom do 20Mhz po bandu

Meni na Yetelu radi odlično.
Ali imam jedan mali problem.
Kad upalim 5G onda se i upali i Volte... Što je ok. Ali tada SMS poruke baš loše rade. Treba im po 30 sekundi da se pošalju. Zna li neko u čemu je problem?
Telefon je Honor 200 pro

Evo odgovora od Yettel podrske

Hej, ćao! Ne treba ti nova SIM kartica ako već imaš USIM karticu (noviji tip SIM kartice). Većina korisnika koji su je dobili u poslednjih nekoliko godina već ima USIM. Ako nisi siguran, možeš je besplatno zameniti u bilo kom Yettel prodajnom mestu.
Samsung trenutno priprema softversko ažuriranje koje će omogućiti korišćenje naše nove 5G mreže na njihovim modelima. Ažuriranje se očekuje u najskorijem roku i čim ga puste, 5G će raditi i na tvom uređaju.

Ништа, да плачу. 😀Шала.

Како ће се ово тарифирати корисницима под уговором? Данас је појавило 5Г, јутрос и јуче чиними се да није било, али нисам ни био кући.
Видим да сад ради, мени је тренутно 320/12.

МТС.

Meni na Yetelu radi odlično.
Ali imam jedan mali problem.
Kad upalim 5G onda se i upali i Volte... Što je ok. Ali tada SMS poruke baš loše rade. Treba im po 30 sekundi da se pošalju. Zna li neko u čemu je problem?
Telefon je Honor 200 pro
То су чари јетела и самсунг и хонор телефона.
И после кажу није до њих - до телефона је. Ако је до телефона, како све савршено функционише на А1?

Samsung s20 ultra 5g, probao na yettel kartici u rumi, tarifa Mobile M, nece da se zakaci na 5g. probao restart, airplane mode, 2g only, 3g only.. nista ne pomaze. A ne verujem ni da cu dobiti update koji ce to resiti jer je telefon stari i kupljen u nemackoj.

uzeo ovu probnu a1 eSIM karticu, tu mi se odmah aktivirao 5g, ima 100 gb po punoj brzini sto je ok za probu, ali u selu gde zivim a1 nema nikakav signal tako da prelazak na a1 nije opcija

brzine sarenolike (isprobano u rumi sa par lokacija, uzi centar)

speedtest Post in thread 'Kako vam radi 5G net (SAMO REZULTATI MERENJA)' https://forum.benchmark.rs/threads/kako-vam-radi-5g-net-samo-rezultati-merenja.512668/post-7610146

Screenshot_20251203_114227_NetMonster.jpg

Fold 5 i yettel takođe ne rade još uvek (tehnički mi je nebitno uopšte, i 4g mi je super). Interesuje me koji samsunzi su podržani kod nas na yettel-u, jel ima neka lista možda da se nađe...ili da je mi pravimo, čisto da se ne epamuje tema iznova i iznova istim pitanjima i odgovorom 🙂

Da li ovi pilićari iz MTS-a planiraju da puštaju 5G na (starije) biznis tarife?
Da imam neke vajde bar od tog broja kad za privatni (Yettel) očigledno moram da čekam ažuriranje (naravno, Samsung telefon).

Da li ovi pilićari iz MTS-a planiraju da puštaju 5G na (starije) biznis tarife?
Da imam neke vajde bar od tog broja kad za privatni (Yettel) očigledno moram da čekam ažuriranje (naravno, Samsung telefon).
Ja imam Biz Morava 2 i od juce imam 5G, Uredjaj je Samsung A36. Na privatnom iPhone 16 Pro (USA model) Yettel esim, paket Yettel 20 isto od juce aktivan 5G.

Imam s24 ultra i mts biz tarifu na telefonu ne mogu da vidim ni jednu 5g mrežu. Pokušao sam sa svim ali ništa, karticu sam ubacio u iPhone i odmah proradilo. Da cimam ove iz mts ili da čekam update za Samsung?

Imaš 5G na Pixelu 7? Da li je aktivan i VoLTE?
Imao sam VoLTE pomoću Shizuku/PixelIMS, mada je od Andorida 16 beta qpr 3.x radilo i bez toga.

Što se tiče 5G, radilo je u podržanim zemljama, u Srbiji je proradio sa stranom karticom, ali sa domaćim karticama nije hteo, zato je primenjena nepopularna mera 🙂 i sada radi.

Kolega je na Yettelu i na Samsungu A54 rešio problem tako što je zamenio mesto kartici iz jednog u drugi sim slot, pa probajte možda i vama pomogne.

Proradilo upravo na Yettel, MTS i dalje ništa. Nisam menjao mesta karticama, samo je proradilo samo od sebe.

Poslednja izmena:
Imam s24 ultra i mts biz tarifu na telefonu ne mogu da vidim ni jednu 5g mrežu. Pokušao sam sa svim ali ništa, karticu sam ubacio u iPhone i odmah proradilo. Da cimam ove iz mts ili da čekam update za Samsung?
Kod mene ista situacija, S24U sa Biz Omorika 50 paketom, nema 5G (još uvek 🙂)

Kod mene od 5G ništa (Pixel jelte), ali ženin Xiaomi 15 fino hvata 5G na Yettelu, neki biznis paket spočetka godine uzet.

Moj klinac na Nothing phone 1 ima 5g ali klasika i dalje ako je u pozivu od neta ništa. Kažem klasika je i dalje da bi to radili mora da ima VoLTE ,a naravno nema ga.

Ipak je bolje nama na Pixelu da imamo volte nego 5g, ako vec od neke muke moramo da biramo manju hahahha

Sad mi pade na um zbog posta iznad, jel neko možda pratio potrošnju baterije, tj. koliko troši modem telefona od kako ste krenuli da koristite 5G signal?

Meni na poslovnom sam namerno ostavio da bih probao, na iphone 15 stavljen 5g auto od jutros do sada maaalo, al stvarno malo veca potrosnja, nista specijalno puno.

Videcu sutra kada mi prodje, jer obicno mi je na njemu dva dana baterija trajala i ostajalo je 20-30% drugi dan uvece kad krenem da spavam pa stavim na punjac.

Не могу да нађем у Јетел апликацији где могу да видим тип картице. Нешто сам нашао (профил -> остало), пише: СИМ, ПУК1 и ПУК2. Је л' би можда требало да пише уСИМ? Иначе, картица је еСИМ.

Nazad
Vrh Dno