Šta je novo?

Supernova (2024+)

Supernova Move Box. Interesuje me sta staviti na sledecim podesavanjima u boxu. Tv mi je Ultra HD 4K 3840 x 2160 . HDMI CEC,ukljucen ili iskljucen?? HDR,adaptive ili uvek?? Koja je razlika? Meni stoji na uvek. PODESAVANJE PLEJERA,fill,fit ili zoom?? Sta staviti i ima li neke razlike izmedju fill i fit?? Meni je na fill. Da li je bolje fit i je li to vazno?? REZOLUCIJA,smtpe50hz,smtpe60hz,2160p50hz,2160p60hz ??? Meni je na 2160p60hz, s obzirom da je i televizor sam po sebi 3840x2160 . Sta znaci ovo smtpe?? Verovatno je losije nego 2160p60hz. A negde sam procitao da je bolje sa 50hz, pa da pitam sta je the best, meni je izabrano 2160p60hz.
I ovo poslednje u podesavanjima Supernovinog Move Boxa sto stoji dole i pise BOJE, tu tek pojma nemam najbolji settings, ali recimo koja je razlika izmedju 420 12bit, 422 12bit, 444 8bit, ili rgb 8bit??? Koja je najbolja opcija??? Sta da podesim ovde? Meni stoji izabrano 420 12bit. Da nije mozda bolje 422 12bit?? Ili 444 8bit?? Bolje 422 12bit nego 420 12bit, zar ne? Hvala na odgovorima, sigurno ce se naci neko sa pravim odgovorom koja su the best opcije za navedena polja za izabrati.

Supernova Move Box. Interesuje me sta staviti na sledecim podesavanjima u boxu. Tv mi je Ultra HD 4K 3840 x 2160 . HDMI CEC,ukljucen ili iskljucen?? HDR,adaptive ili uvek?? Koja je razlika? Meni stoji na uvek. PODESAVANJE PLEJERA,fill,fit ili zoom?? Sta staviti i ima li neke razlike izmedju fill i fit?? Meni je na fill. Da li je bolje fit i je li to vazno?? REZOLUCIJA,smtpe50hz,smtpe60hz,2160p50hz,2160p60hz ??? Meni je na 2160p60hz, s obzirom da je i televizor sam po sebi 3840x2160 . Sta znaci ovo smtpe?? Verovatno je losije nego 2160p60hz. A negde sam procitao da je bolje sa 50hz, pa da pitam sta je the best, meni je izabrano 2160p60hz.
I ovo poslednje u podesavanjima Supernovinog Move Boxa sto stoji dole i pise BOJE, tu tek pojma nemam najbolji settings, ali recimo koja je razlika izmedju 420 12bit, 422 12bit, 444 8bit, ili rgb 8bit??? Koja je najbolja opcija??? Sta da podesim ovde? Meni stoji izabrano 420 12bit. Da nije mozda bolje 422 12bit?? Ili 444 8bit?? Bolje 422 12bit nego 420 12bit, zar ne? Hvala na odgovorima, sigurno ce se naci neko sa pravim odgovorom koja su the best opcije za navedena polja za izabrati.
HDMI CEC uklj., HDR adaptive, player fill, ako imas 4k paket onda 2160p50Hz, ako ne onda 1080p50Hz

50hz ili 60hz? Sto ne 60hz? A ovo zadnje za BOJE? To skoro ubaceno podesavanje za te boje, pre ga nije bilo.
Za boje ne znam, a 50Hz zato sto je to standard za televiziju i tako se i emituje kod nas, nema potrebe da stoji 60Hz kad se sadrzaj ne emituje u 60Hz
Ako nemas 4K uslugu stavi 1080p50Hz da TV sam radi upscaling na 4K

Za boje ne znam, a 50Hz zato sto je to standard za televiziju i tako se i emituje kod nas, nema potrebe da stoji 60Hz kad se sadrzaj ne emituje u 60Hz
Ako nemas 4K uslugu stavi 1080p50Hz da TV sam radi upscaling na 4K
Ok. Preko Supernove nemam 4K, ne znam da li preko SN ima jedan kanal koji je 4K, ali imam neke kanale koji su mi preko Kodija i OTT navigatora i oni jesu 4K i emituju se na 60hz. Pouzdano to znam. Zato pitam za ovo 50 ili 60 hz? Ti mi savetujes 50.

Jel neko zna gde stoje cene paketa Ja imam gpon super plan 2 150 -150 optika i televiziju . Nigde nemogu da nadjem paket .

Jel neko zna gde stoje cene paketa Ja imam gpon super plan 2 150 -150 optika i televiziju . Nigde nemogu da nadjem paket .
Taj paket je u nekoj "nezvaničnoj" ponudi, imaš u sekciji Podrška --> Dokumenta i uputstva.

Sada sam trazio i mog to jest starog paketa nema ako neko moze da pomogne bio bih zahvalan , ali sam video cene novih paketa koje bi trebale da budu od sutra ako dobro vidim super plan 2s sa 4100 na 5300 . Ali brzina ide sa 200-200 na 400 400 . Skoro sam uzeo ugovor pre koji mesec . I imam 50 posto do sredine sledece godine a onda 3700 . Sta mislite da li ova povecanje uticu i na nas koji vec imamo ugovor ili ne . Ako da bilo bi super da mogu da raskinem ugovor i predjem kod lokalca . 250-100 optika 1800 dinara 😛 I 4 meseca po pola 🙂

Da, nema više tvog paketa, ovo stvarno više nije normalno da najjeftiniji duo paket košta 5300 dinara, adios ODMAH po isteku ugovora, ma ni da mi daju opet 50% popusta neću da im platim jer ne vredi.

Čik nek stave da aktuelna ponuda kreće da važi za sve korisnike, lepo će da se provedu kao prošle godine...

1000036631.jpg
1000036633.jpg
1000036635.jpg

Poslednja izmena:
Definitivno su poludeli.
Samo da okače obaveštenje o poskupljenju i pravac - poslovnica.

Kad ce da mi povecaju na 400/20 net, imam Super Plan 2, jer jos nisam dobio ni onih besplatnih 200mb sa 150mb... 😀

Čik nek stave da aktuelna ponuda kreće da važi za sve korisnike, lepo će da se provedu kao prošle godine...
Mogu da stave i 7000, i ljudi će nastaviti da plaćaju. Šta da radimo, kad u ovoj rupetini zvanoj Srbija konkurencija ne postoji, te su mnogi osuđeni na usluge jednog provajdera.

Pozdrav, da li neko zna kako na STB BOX Supernova mogu da proverim jačinu ili kvalitet signala? Optika je u pitanju. Ranije je bila opcija a sada ne mogu da nađem.

Znaci, moj paket je sa 5.600 poskupio sa 6.300 i dobio sam "unapredjenje" da vise nemam 3 kombo paketa nego dva. Cemu sluzi ugovor ako se na stetu korisnika menja svakih sest meseci.

Mogu da stave i 7000, i ljudi će nastaviti da plaćaju. Šta da radimo, kad u ovoj rupetini zvanoj Srbija konkurencija ne postoji, te su mnogi osuđeni na usluge jednog provajdera.
Šta vredi kada su kupili svu konkurenciju. Ja sam pobegao od njih kod drugog provajdera i kako sam čuo kupili su i njih i preuzeće od januara, nemoš pobeći 😕

Neopravdano poskupljenje. Ne vredi ta usluga uopste te novce. Meni istice ugovor 21.01.26. Super plan 4 plavi (Omorika M u paketu). Razmisljao sam da odvojim mobilnu liniju iz paketa da bih ustedeo i uzeo Super plan 3. Ali sama mobilna linija 5tica L neverovatnih 4.200 a ovako u Super plan 4 belom (uzeo bih zbog dodatnog paketa i HBO+) bi mi izasla 2.000. Uporedjivao Super plan 3m 6200 din i Super plan 4 beli 8200 din. Znaci mobilna linija 5tica L bi u tom paketu bila samo dodatnih 2000 din umesto 4200 da je odvojim. Tu je usteda 2200 din. Steta sto ekomomik 1400din i bit 2.500 din ne ulaze u ove Super plan 4 pakete mozda bi mi i to zavrsilo posao.
Jedino se isplati uzimati Super plan 4 pakete onima koji imaju vec postpaid u mts-u. Steta i za Deezer samo 1 mesec free. Pokusacu da izvucem 6-8 meseci 50% da bar za te dve godine otplatim Deezer koji nameravam da nastavim sa koriscenjem.
Edit: Deezer je besplatan samo u Bit postpaid tarifi.

Poslednja izmena:
Šta vredi kada su kupili svu konkurenciju.

To je i bio plan otpočetka, da sve bude pod potpunom kontrolom i na jedan telefonski poziv. Zato antimonopolska komisija bez problema odobrava dalje kupovine iako na svim tržištima osim mobilne Telekom ima preko 50% udela.

Znaci, opet poskupljenje. Sada nema vise Super Plan 3L, nego su sada stavili M, gubim jedan dodatni tv paket i placan 600 din vise.

Poslednja izmena:
Znaci, opet poskupljenje. Sada nema vise Super Plan 3L, nego su sada stavili M, gubim jedan dodatni tv paket i placan 600 din vise.
Sreća je u tome, što sam ugovor produžio na vreme.
Da sam kojim slučajem čekao, bilo bi nezgodno.
Ali, mi koji smo do danas produžili, ne moramo da brinemo.
E sad, super plan 3 m, to je umesto l.

Sreća je u tome, što sam ugovor produžio na vreme.
Da sam kojim slučajem čekao, bilo bi nezgodno.
Ali, mi koji smo do danas produžili, ne moramo da brinemo.
E sad, super plan 3 m, to je umesto l.
Ja nisam, nudili su mi pre nedelju dana 3 meseca po 50% za produzenje, preskocio sam tu ponudu. Sada, iz ove perspektive, bolje da sam uzeo. A ugovor mi istice krajem januara.

Živim za dan kad će bankrotirati i kad će morati neko da ih izvlači iz g... I A1 je posustao i umesto da izgradi svuda svoju optičku mrežu kao što su i počeli, krenuli su da zakupljuju Telekomovu, dakle cene zakupa sad reguliše Telekom kako hoće. Koliko vidim uskoro starlink će postati jefinija opcija, a televizija će da se otkazuje i preći će se na DVB-T2 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno