Šta je novo?

Supernova (2024+)

• uzmem static IP (vec sam podneo zahtev)
Da.
  • sacekam da mi donesu opremu ili me pozovu da uzmem
Ako si nov korisnik oni instaliraju opremu. Ako već postoji optički ili coax kabl ne znam.
  • povezem taj njihov modem, pa na njega moj ASUS
Da.
  • trazim od njih da njihov prebace u brigde mod (ili to mogu sam ?)
Oni mogu prebaciti njihov ONT ili modem u bridge mode na tvoj zahtev, a na nekim možeš i sam
  • cloniram MAC ili njima posaljem MAC mog novog rutera
Ako im tražiš bridge moe, možeš im u istom zahtevu poslati i MAC adresu WAN interfejsa tvog rutera.
  • iskljucim DHCP i podesim novi ruter na static
WAN treba biti podešen na DHCP - i preko njega se dobija statička IP adresa.

Ima li još uvek korisnika kojima radi nalog za staru Supernova OTT platformu? 😂

Ljudi mala pomoc, preselio sam se iz kuce u stan gde vec imam net, a ostalo mi jos 13-14 meseci do isteka ugovora. Da li postoji nacin da raskinem ugovor bez penala?

Zar ne može da se stavi roditeljska zaštita i da se zaključaju ti đubre kanali?
Za 18+ moze, za ove sto truju, izgleda ne moze. ****** zivo.
Prebaci move box u drugu sobu, a na tom tv-u stavi klasičan dvb-c pa obriši kanale, jedino tako... Tako sam i ja po kući pobrisao te trovačnice 🙂
Ma to mi cimanje, gde to, bezi.
Да избришеш канале? То је могло само на коперникусовом гт7600.
E bas ovo meni treba. Znam da nekad moglo. Recimo, Rts 1 2 , Pink,Happy izbrisem, Superstar ostavim, opet neki izbrisem. Steta sto su to ugasili da ne moze. Ne zelim ni da procitam pojedine kanale, kamoli da ih gledam. I sad ja ne mogu da izbrisem recimo SvinjFormer i slicne gluposti, jer oni moraju da stoje tu. Koja legenda to izmislila treba ga icepati.

A da se napravi custom lista koja bi sadržala sve sem pomenutih kanala? E sad još ako može da se postavi i kao default-na bio bi pun pogodak.

Ljudi mala pomoc, preselio sam se iz kuce u stan gde vec imam net, a ostalo mi jos 13-14 meseci do isteka ugovora. Da li postoji nacin da raskinem ugovor bez penala?
Jedino dokaz o promeni adrese iz dokumenta, pa ako tu ne mogu da pruže uslugu onda može raskid. Druge egzibicije ne prolaze.

Pozdrav svima,
imam super par 2s paket gde su mi brzine 400/20 mbps u toku dana net je savrsen.
Ali uvece mi padne na 300 i manje uz packet loss i jitter masivan.
Sta moze to da bude, ja sam pisao Supernovi cak su mi i njihovi momci na terenu rekli da su izlazili na teren i menjali nesto na cvoristu i da bi trebalo da je vrhunski.
Ali opet problem uvek uvece se ponavlja.

Prilozi

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    50 KB · Pregleda: 85
Limit tehnologije, sa poslednjim ubrzanjem oni su upregli mrežu do granica pa preko dana dok ljudi rade i nisu kući tebi radi super ali posle 17h svi kreću da koriste masovno i zato je taj pad. Mora se na optiku, coax je prevaziđen odavno.

Samo za nove, zasad.

Ovo je verovatno SN kabal-neko cvoriste?
IMG_20251207_130550.jpg

Да изгледа да до кутије долази оптика а из ње излазе коаксијални каблови.

Možda postavljaju optiku za mup, kao što su uradili kod nas, a privatni korisnici Supernove/ Mts-a još nemaju optiku.

Nije za mup. Ovo je u u ulici isped jedne kuce koja me interesuje. Moracu sutra do mts-a da se raspitam.

To godinama stoji ispred moje zgrade ali nece da uvedu optiku jer je samo za pravna lica 🤣

Ovo je u ulici u predgradju. Nema nikakvih pravnih lica,samo privatne kuce.

Праве за сада хибридну мрежу део коаксијалних каблова на бандерама замењују оптичким.

Jel radi još uvek sajt za gledanje na računaru i koji se podaci ukucavaju za pristup

Imam par pitanja za supernova korisnike, ako znate odgovore unapred hvala.
1. Na sadašnjoj liniji telekoma VDSL ne mogu na oba televizora da dobijem HD sliku, vele samo na jednom. Zato sam mislio da uzmem supernovu koja mi je jedina alternativa. Pa me zanima kakav je kvalitet slike u HD rezoluciji na supernovi i kakav je u odnosu na telekomov iptv koji imam sada. Možda je neko od korisnika imao lično iskustvo.
2. Ono što im piše na sajtu 400/20 kel im to brzina interneta preko koaksijalnog kabla, pošto optuku nemamo već samo koaksijalci.

Bolji je kvalitet slike,pada uvece na oko 300/20
Ne moze to generalno,prosetaj i vidi kakva je mreza
Proveriti gde su ubacili orman,ako taj lik vari,ima prekide napona moze doci do cestih prekida

Tako resio Telekonj expert da umesto pasivne optike ide raspali coax sistem

Imam par pitanja za supernova korisnike, ako znate odgovore unapred hvala.
1. Na sadašnjoj liniji telekoma VDSL ne mogu na oba televizora da dobijem HD sliku, vele samo na jednom. Zato sam mislio da uzmem supernovu koja mi je jedina alternativa. Pa me zanima kakav je kvalitet slike u HD rezoluciji na supernovi i kakav je u odnosu na telekomov iptv koji imam sada. Možda je neko od korisnika imao lično iskustvo.
2. Ono što im piše na sajtu 400/20 kel im to brzina interneta preko koaksijalnog kabla, pošto optuku nemamo već samo koaksijalci.
3 meseca sam se ganjao sa njima na VDSL da bi mi pustili na 4 STB HD uslugu (u realnosti linija podrzava 54/8) imam Net 50 i kad ne radi ni jedan STB imam brzinu 50 na speedtestu, kad radi 1 imam 47, i za svaki STB koji je u tom trenutku upaljen oduzima od interneta 6-8Mbps, sto mi nije problem jer ako se koriste sva 4 stb nece sigurno svi u isto vreme da koriste intenzivno internet da bi mi trebao taj protok 50 konstantno
Sto se tice uporedjivanja kablovske i IPTV, kvalitet je manje vise isti ali licno mi vise odgovara IPTV i VDSL iako su na SN vece brzine

U toku dosadašnjeg ugovora od IX 2024. menjali cene. Zvao, pisao, dobio odgovor na email da neće biti promene cene i sadržaja paketa, ostaje isti, naravno u odgovarajućem roku. Računi stizali adekvatni uz par greški koje su ispravili. Istakao benefit od 14 meseci od 50% i prvi naredni račun po aktuelnom cenovniku, veći za 550 din. Žalio se, priložio screenshot-ove email-a da neće biti promene cene i sadržaja paketa i dobio odgovor da su račun pravilno fakturisali i da uputili me na Ratel i vansudsko poravnjanje.
Telekom, što se mene tiče, nakon ovoga definitivno treba ugasiti, prodati, rasformirati. Divlji zapad je pravna država za ove.
Šta činiti dalje, da li je neko imao slično iskustvo sa Supernovom?

Poznato mi je više takvih iskustava, ne konkretno tvoja problematika (neispoštovano obećanje da cena ostaje ista), ali taj princip da na prigovore odgovaraju (i odbijaju ih) napamet, bez uzimanja svih činjenica u obzir. Što je zanimljivo, sva takva iskustva su sa Supernovom, a nijedno sa MTS-om, kao da su drugi ljudi zaduženi za rešavanje, pri čemu MTS-ovi stvarno razmotre sve napisano, a Supernovini pogledaju ključne reči (ako uspeju da ih prepoznaju, heheh) i odbiju bez razmišljanja.

Bilo kako bilo, najlakše rešenje u tom slučaju je da odeš uživo i da objasniš situaciju nekome iz poslovnice, ko će stvarno razumeti šta se desilo (u ovom slučaju to nije ništa posebno kompleksno) i sročiti prigovor formulisan tako da ga ovi iz centrale razumeju i prihvate. Najteže je da stvarno pišeš RATEL-u, u kom slučaju ćeš skoro sigurno opet doći do pozitivnog rešenja po tebe (pod uslovom da tvoj predmet dobije neko ko će da mu se posveti, a ne da ga zagubi, ima i toga), ali po koju cenu...

Nazad
Vrh Dno