Ðubre skinuto, mašina ugradjena..
Gori sve kako greje. Napolju 1°C provejava susnežica, Fuji radila na Turbo 20ak minuta, kondenzator vani Suv potpuno…. Zver od klime, jedva je podigoh.
U prilogu snimak rada na turbo i pri odrzavanju temp, klima je izuzetno tiha..
Pazi nije da branim Hisense, po brojkama nije nordic. Ali meni je bio best buy pre dve god 33kg spoljasnja sa dvorednim izmenjivacem i grejacem od 150w dok standardan fuji mi ide u df na sat vremena po 15 min meni nordic radi df na 12 sati. Ja sam je platio bio 55k i isplatila se za sve pare greje neizolovan prostor. E sad koliko ce da radi u odnosu na Fuji to ce vreme da kaze. Ima boljke glasan DF i mora stavis 20c da bi u sobi bilo 23 ali ako poredis koliko sam je platio u odnosu na druge i dalje je best buy bila.Нордик климе су озбиљни уређаји (прави нордик, не чунга-лунга где се дода грејач тацне и назове нордик). И стандардна европска LM би изгледала као играчка поред ове.
Ðubre skinuto, mašina ugradjena..
Gori sve kako greje. Napolju 1°C provejava susnežica, Fuji radila na Turbo 20ak minuta, kondenzator vani Suv potpuno…. Zver od klime, jedva je podigoh.
U prilogu snimak rada na turbo i pri odrzavanju temp, klima je izuzetno tiha..

U pitanju je model QH35XV0EG, prvi model Hisense Nordic. Modulacija min 350w na grejanju na hladjenu mislim da ide do 150w. Za moje uslove tiha pogotovu za spavacu sobu imam je u dnevnoj i na spratu u spavacoj. Spoljasnje jesu bucne u odnosu na Fuji al i to se resava ako se stavis 2m od kuce na zemlju. Potrosnja. Mogu ti kazem dole proslu zimu ona i 18kmta grejale su 80 kvadrata neizolovanog prostora po 300kwh su obe trosile. Sad novembar nije merodavno jer u prelaznom periodu 18kmta grejala ceo prostor a Nordic cutala. Df je bucan to stoji ali je toliko redak i uglavnom se desava kad spavam 4-5 ujutru. Prosle god kada je bilo -11 radila je na 2 sata DF.Ivane koji tacno hisense model? Moduliranje, potrošnja, buka mimo df?
Da, to nisam podesio.. Zar nije 13pf = 1kWhTo su sjajne statistike s tim što ti je kilovat čas 20 feninga a ne pet
Ja imam podatak da je 17pf bruto, znaci sve kad se obracuna. Konkretno Banja LukaDa, to nisam podesio.. Zar nije 13pf = 1kWh
Ja nemam dvotarifno inace, nama je prva zona 9pf, druga 13pf do 1000kWh ako se dobro secam, tako je bilo na racunu. PrijedorJa imam podatak da je 17pf bruto, znaci sve kad se obracuna. Konkretno Banja Luka
Da to je neto cijena ( isto je to BL Prijedor ) kad se doda porez, koristenje mreze i te gluposti dodje na 17pfJa nemam dvotarifno inace, nama je prva zona 9pf, druga 13pf do 1000kWh ako se dobro secam, tako je bilo na racunu. Prijedor
Koliki prostor greje, kakva je izolacija? Izvini ako si vec negde pisao, nisam uspeo da nadjem.Izveštaj za daikin FTXF35D..
Vidim da nam je 24.11. identična potrošnja dok se ostalim danima dosta razlikuje. Kako je podešena i koliki prostor greje?Izveštaj za daikin FTXF35D..
Postavljena Daikin u spavacu od 13m2, odatle greje drugu spavacu, hodnik i kupatilo. Sve zajedno pokriva oko 40m2 lošeg rasporeda. 23c konstantno na comfort autofan osim nocu ako ostaje da radi onda je na silent i greje samo doticnu spavacu u kojoj se nalazi. Uglavnom, prezadovoljni, gazi cetvrtu sezonu.Vidim da nam je 24.11. identična potrošnja dok se ostalim danima dosta razlikuje. Kako je podešena i koliki prostor greje?
@vooz 24kg je spoljna, ali na nekim sajtovima su napisali pogrešno. Na Daikin.eu ima tačni podaci.
Kod mene greje 45m², postavljena na 25°c, autofan, 24h. Isto nije idealan raspored ali uspeva.Postavljena Daikin u spavacu od 13m2, odatle greje drugu spavacu, hodnik i kupatilo. Sve zajedno pokriva oko 40m2 lošeg rasporeda. 23c konstantno na comfort autofan osim nocu ako ostaje da radi onda je na silent i greje samo doticnu spavacu u kojoj se nalazi. Uglavnom, prezadovoljni, gazi cetvrtu sezonu.
Nemam ni ja neku izolaciju, isto 16 kvadrata, ali 142 kWh. Koju klimu imaš i na kolko je podešavaš?Najbitnija stvar za klimu,dobra izolacija.Kod vas potrosnja smesna.U 16m2 neizolovanog prostora,za Novembar 230kW😃
Imam gree kliviju, isto je držim uglavnom na 22°C, u zgradi sam iz '65 što znači debeli betonski zidovi bez izolacije. Okej, misterija rešena, nisam znao da si u kući. Kod mene malo komšije potpomažu da plafon i pod ne budu totalno hladni.Prozori mi jesu pvc sa duplim staklom, al su ih ugrađivali neki ćaci majstori još pre nego da se uselim i trakama sam izolovao koliko toliko.Tesla
TA36QQDT-1232IAWT
Setovana na 22°C
Iznad je karatavan i sva toplota bezi.Sta bi moglo da se postavi na tavan,najednostavnije i ne preterano skupo?Nesto sto bih mogao i sam da uradim.
Mineralna vuna, najjednostavnije i najjeftinije (ako ne koristiš tavan, naravno).Sta bi moglo da se postavi na tavan,najednostavnije i ne preterano skupo?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari