Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme maxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ðubre skinuto, mašina ugradjena..
Gori sve kako greje. Napolju 1°C provejava susnežica, Fuji radila na Turbo 20ak minuta, kondenzator vani Suv potpuno…. Zver od klime, jedva je podigoh.

U prilogu snimak rada na turbo i pri odrzavanju temp, klima je izuzetno tiha..

Ovaj Hishit pored Fuji ko da je dobijen u Kinder jajetu 😆

Нордик климе су озбиљни уређаји (прави нордик, не чунга-лунга где се дода грејач тацне и назове нордик). И стандардна европска LM би изгледала као играчка поред ове.

Нордик климе су озбиљни уређаји (прави нордик, не чунга-лунга где се дода грејач тацне и назове нордик). И стандардна европска LM би изгледала као играчка поред ове.
Pazi nije da branim Hisense, po brojkama nije nordic. Ali meni je bio best buy pre dve god 33kg spoljasnja sa dvorednim izmenjivacem i grejacem od 150w dok standardan fuji mi ide u df na sat vremena po 15 min meni nordic radi df na 12 sati. Ja sam je platio bio 55k i isplatila se za sve pare greje neizolovan prostor. E sad koliko ce da radi u odnosu na Fuji to ce vreme da kaze. Ima boljke glasan DF i mora stavis 20c da bi u sobi bilo 23 ali ako poredis koliko sam je platio u odnosu na druge i dalje je best buy bila.

Ðubre skinuto, mašina ugradjena..
Gori sve kako greje. Napolju 1°C provejava susnežica, Fuji radila na Turbo 20ak minuta, kondenzator vani Suv potpuno…. Zver od klime, jedva je podigoh.

U prilogu snimak rada na turbo i pri odrzavanju temp, klima je izuzetno tiha..

Screenshot_20251130_044453_Chrome.jpg

Jel ovo ta klima, oznake dali su tacne?
Kazes da je nordik da grije do -30, ali nikakve informacije nema za hladna zona...

Па пише и у том документу PdesignH 3,6 kW.

Izveštaj za daikin FTXF35D..

Prilozi

• IMG_4866.png
    IMG_4866.png
    112.9 KB · Pregleda: 78
Ivane koji tacno hisense model? Moduliranje, potrošnja, buka mimo df?
U pitanju je model QH35XV0EG, prvi model Hisense Nordic. Modulacija min 350w na grejanju na hladjenu mislim da ide do 150w. Za moje uslove tiha pogotovu za spavacu sobu imam je u dnevnoj i na spratu u spavacoj. Spoljasnje jesu bucne u odnosu na Fuji al i to se resava ako se stavis 2m od kuce na zemlju. Potrosnja. Mogu ti kazem dole proslu zimu ona i 18kmta grejale su 80 kvadrata neizolovanog prostora po 300kwh su obe trosile. Sad novembar nije merodavno jer u prelaznom periodu 18kmta grejala ceo prostor a Nordic cutala. Df je bucan to stoji ali je toliko redak i uglavnom se desava kad spavam 4-5 ujutru. Prosle god kada je bilo -11 radila je na 2 sata DF.

Kakva su iskustva sa postavljanjem/zamenom nosaca za klimu gde je vec odradjena izolacija (stiropor-fasada).
Neka preporuka za neku metodu ili neki servis od poverenja koji to uspesno rade?

Uzeo sam daikin sensiru ftxf35f misleci da je ova f 28kg spoljasnja kad mi je stigla ona 24kg, mada i ovde gde sam je kupio pise 24 kg al nisam gledao,e sad da li sam se zeznuo nesto ili ove informacije o 26 i 28 kg nisu tacne?

Nisu u svim prodavnicama tacne informacije, starije serije su bile 26 kg, a ova najnovija je 24, ja sam poredio u specifikacijama sa njihovog sajta.

Izveštaj za daikin FTXF35D..
Vidim da nam je 24.11. identična potrošnja dok se ostalim danima dosta razlikuje. Kako je podešena i koliki prostor greje?
@vooz 24kg je spoljna, ali na nekim sajtovima su napisali pogrešno. Na Daikin.eu ima tačni podaci.

Prilozi

• IMG_20251201_024452.jpg
    IMG_20251201_024452.jpg
    71.2 KB · Pregleda: 46
Update za Fujitsu LMCB 12.
Greje Dnevni boravak sa kuhinjom i trpezarijom, postavljena je u tu prostoriju, a odatle dijagonalno duva ka kupatilu i spavacoj. Uspe da zagreje 45m2 bez izolacije, ispod nule a pritom bez defrosta.. Ljudi su prezadovoljni, nisu znali da klima moze ovako lepo da greje😁 Preko noci i dana set na 21c a onako predvece 22-23.. Max fan uglavnom al’ ona sama reguliše i smanjuje pomalo pa se izniveliše.

Vidim da nam je 24.11. identična potrošnja dok se ostalim danima dosta razlikuje. Kako je podešena i koliki prostor greje?
@vooz 24kg je spoljna, ali na nekim sajtovima su napisali pogrešno. Na Daikin.eu ima tačni podaci.
Postavljena Daikin u spavacu od 13m2, odatle greje drugu spavacu, hodnik i kupatilo. Sve zajedno pokriva oko 40m2 lošeg rasporeda. 23c konstantno na comfort autofan osim nocu ako ostaje da radi onda je na silent i greje samo doticnu spavacu u kojoj se nalazi. Uglavnom, prezadovoljni, gazi cetvrtu sezonu.

Baš me zanima potrošnja koja će im biti
Evo moje potrošnje za stan od 40 kvadrata
Čekam da mi dođe račun za novembar da vidim koliko je para.

Prilozi

• Screenshot_20251201_201552_Shelly Smart Control.jpg
    Screenshot_20251201_201552_Shelly Smart Control.jpg
    74.1 KB · Pregleda: 44
Meni klima radi na 22 ,kada dođem sa posla postavim na 24 .
Kada lignem da spavam mislio sam da je stavim na 21 ili 22 ali onda počne da duva hladno i rashladi mi dnevni boravak
Obično mi je ventilator postavljen na 3.

Postavljena Daikin u spavacu od 13m2, odatle greje drugu spavacu, hodnik i kupatilo. Sve zajedno pokriva oko 40m2 lošeg rasporeda. 23c konstantno na comfort autofan osim nocu ako ostaje da radi onda je na silent i greje samo doticnu spavacu u kojoj se nalazi. Uglavnom, prezadovoljni, gazi cetvrtu sezonu.
Kod mene greje 45m², postavljena na 25°c, autofan, 24h. Isto nije idealan raspored ali uspeva.

Prilozi

• IMG_20251201_214827.jpg
    IMG_20251201_214827.jpg
    79.5 KB · Pregleda: 34
Nemam ni ja neku izolaciju, isto 16 kvadrata, ali 142 kWh. Koju klimu imaš i na kolko je podešavaš?
Tesla

TA36QQDT-1232IAWT​

Setovana na 22°C
Iznad je karatavan i sva toplota bezi.Sta bi moglo da se postavi na tavan,najednostavnije i ne preterano skupo?Nesto sto bih mogao i sam da uradim.

Tesla

TA36QQDT-1232IAWT​

Setovana na 22°C
Iznad je karatavan i sva toplota bezi.Sta bi moglo da se postavi na tavan,najednostavnije i ne preterano skupo?Nesto sto bih mogao i sam da uradim.
Imam gree kliviju, isto je držim uglavnom na 22°C, u zgradi sam iz '65 što znači debeli betonski zidovi bez izolacije. Okej, misterija rešena, nisam znao da si u kući. Kod mene malo komšije potpomažu da plafon i pod ne budu totalno hladni.Prozori mi jesu pvc sa duplim staklom, al su ih ugrađivali neki ćaci majstori još pre nego da se uselim i trakama sam izolovao koliko toliko.
Prelistaj temu malo mislim da je bilo pominjanja šta ljudi stavljaju na karatavan, ja stvarno ne znam

Nazad
Vrh Dno