Šta je novo?

OnePlus 15

Pogledaj cetiri posta iznad, ima.

sta mislite o indijskoj verziji za 15 jel radi sve okej sto se ticne nasih mreza?

Mene zanima da li je kamera toliko loša ili ne. Jer nije loša ponuda u DE, biraš smartwatch ili tablet, tako da mi deluje kao odlična kupovina.
Ako kamera stvarno jeste krš, onda da se preorijentišem na Oppo X9 Pro.

Ja na kp nisam video ni jedan oglas sa indijskom verzijom. Ako ti nije problem baci mi link na pm ?

Mene zanima da li je kamera toliko loša ili ne. Jer nije loša ponuda u DE, biraš smartwatch ili tablet, tako da mi deluje kao odlična kupovina.
Ako kamera stvarno jeste krš, onda da se preorijentišem na Oppo X9 Pro.
Daleko od toga da je kamera krš.
Samo je unazađena u odnosu na op13, odnosno nije u flagship kategoriji.
Ako ti je kamera bitna, onda x9 pro bez razmišljanja.

Kamera jeste bitna, ali hajde da postavim ovako - trenutno imam iPhone 14 Pro i ako kamera na OP15 nije lošija od njegove, onda nemam problem.

Verovatno su kamere tu negde, po testovima OP kamera nije loša ali definitivno nije flagship, ip 14 pro kamere su 3-4 god stare tako da je, što bi klinci rekli, 6-7 situacija. 🙂

kupio sam inace juce indijsku verziju ,885e dobijas punjac treba ti adapter samo koji je 100 150 din, dobijas maskicu, zasitno staklo vec stavljeno, 512 memorija rade nase kartice sve dobro super fon kamera isto dobra uporedjivao juce sa s25 ultra tu su negde slicne, baterija drzi vrh 20% potroseno za par sati koriscenja i 8 sati tokom noci, o brzini da ne govorim

Naručio OP15 black 12/256GB sa OxygenOS za 550 eura. Jednostavno cijena je predobra za ovakav mob da ne mogu odoljeti
Sa tradingshenzhen na zemlju EU ili?
I koja je fora sa tom verzijom, oni otvore kutiju, flesuju i posalju ti tako i onda je to u stvari global rom samo nema esim, sve ostalo radi?

Oni su jednostavno napravili GUI okruzenje ove metode, gde koaaN (poznati OP developer sa XDA Developersa) daje step-by-step instrukcije kako konvertovati COS u OOS. Jedna samo caka - kada se jednom zakljuca BL, nakon prebacivanja na OOS, vise ga nije moguce otkljucati, osim EDL-om, a za to se placa nekih 100 i neki dolar. Problem kod ovako "zacementiranog" BL-a je da, u slucaju da Kinezi nesto po'ebu, nemas druge opcije nego da platis EDL i flash-ujes nazad COS.
Ovo vazi i za TS i za Giztop, svuda je bootloader zakljucan na Oksiju.
Ja cekam da vidim da li ce biti nekih *****a sa zakljucanim OOS OTA update-ima, pa da polako i ja porucujem. Fon je, za moje potrebe, izmisljen.

Mozda i najbolji review-er na YT. Nije odusevljen petnaesticom, cini mi se da je dosta realno pokrio sve aspekte telefona. I dalje moj favorit za uzimanje, narocito po cenama u Kini.

Tradingshenzhen izbacio da ni ColorOS, a ni OOS verzija, ipak nemaju Widevine L1 podrsku, pitanje je sta jos tu nije testirano i mozda ne radi..
Sad se ipak bas dvoumim da l uzeti uopste preko njih ili juriti ovde neku Indijsku verziju, ili cak neki drugi model..

1000036718.jpg
1000036719.jpg
Pre 10ak dana stigao i stoji u kutiji. Sve sto mogu da kazem je da trosi 5% baterije na 24h u demo modu, nisam stigao ni da ga podesim 🙁 Na digitecu ima 0 futrola, nisam ja odgovoran da ga koristim bez icega, cekam jos par dana isporuku sa Alija. Ljubicasta mi nije toliko ruzna uzivo, nisam opet hteo beo telefon, a crne ne podnosim. Pod nekim uglovima vuce i na plavkastu.

Eu verzija, od opreme u kutiji kabl i zastitna folija. Uzeo sam dodatno 120w punjac, koji odlicno radi i u usb-pd modu, tako da nije toliko ogranicen kao stari OnePlus punjaci, S24+ mi puni max podrzanom brzinom.
16GB/512GB + 'poklon' Watch 3 43mm = 900chf na digitec.ch

Jedva cekam da se vratim na OnePlus sa Šljamsung s24+ . Jeste da nema "pravi" OxygenOS kao stari OP6, al cu dati šansu ovom ColorOS skinu 🙂 Zeni je bio ok na OP8. Ne znam ni sto sam pokusavao sa Samsungom.

Vrv kod kineza ima za manje para, nisam proveravao.

Jedna mana - cuje se 🙂 Ne znam da li je do mog primerka ili su svi takvi, al klasican tih VF zvuk zavojnice trafoa. Meni ne smeta jer mi nije nocni punjac, al eto da pomenem ako je nekom bitno.
Takodje, slabiji je od 140w Ugreen Nexode usb-pd. Poslovni HP Zbook Fury 16 G9 ne registruje da je na punjacu sa OnePlus 120w, dok sa uGreen kockom uredno radi. Ne smatram da je to mana, samo spominjem da ne treba ocekivati cuda, tj krmace kao ovaj Laptop nece raditi sa istim. Verujem da ce svaki 65 ili 100w usb-pd laptop raditi.

Kako vam se čini telefon generalno?
Mislim na kamere, da li mogu da prođu kao neki prihvatljiv prosek ? 🙂
Hteo bih da menjam nešto iz dosade pa gledam šta mi je činiti.

I zašto mi se ekran grebe na 3jci ?
Koji je ustvari prevarant Jerry sa YouTube, mada smo to znali još od lg g6 klipa.

Poslednja izmena:
Da su kamere ostale iste kao na op 13, svakako bi dobio preporuku.
Op 15 je ok telefon ali ovaj downgrade kamera ne mogu da svarim, definitivno ga preskačem i kada dođe vreme ganjati oppo x9 pro, eventualno x8 ultra ili vivo.

Zanimljiv je ovaj materijal od koga su napravljena leđa telefona, izgleda da nije marketinški trik.

Istina.. a šteta, jer deluje da je brutalan komad telefona ako se uzme u obzir da može da se nabavi kineska verzija za oko 550e i fleshne global Rom.

Samo pitanje da li se ima OTA posle flešovanja.

To je razlika u odnosu na OP 13 onda. Top priča.

Da su kamere ostale iste kao na op 13, svakako bi dobio preporuku.
Op 15 je ok telefon ali ovaj downgrade kamera ne mogu da svarim, definitivno ga preskačem i kada dođe vreme ganjati oppo x9 pro, eventualno x8 ultra ili vivo.

Zanimljiv je ovaj materijal od koga su napravljena leđa telefona, izgleda da nije marketinški trik.
Sve to stoji i slažem se da su kamere downgrade. Ali opet ponavljam nije to downgrade takav da su slike totalni krš i neupotrebljive. I dalje je to sasvim pristojan setup kamera i bolje od npr. S25. Mada i nije to neko postignuće.
I opet, za 550 eura se može nabaviti, a jedina mana da nema flagship kamere.
Oppo X9 Pro je kompletna zvjerka.

Nazad
Vrh Dno