Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

HDR za UI je iskljucen, odnosno samo kad ga trazi source. Takodje sam iskljucio da mecuje frame rate. Poglasio sam pola stvari zbog kojih sam kupio box, ***. Najvise se koristi stremio, ispraticu da li se ovo desi posle neke druge app ali mislim da nije bilo. I meni sve mirise na nesto oko prenosa slike i zato sam menjao HDMI port i kablove.

Izgleda da su odustali od Androida 14 na 2nd gen zvanično? Bila je neka priča septembar, oktobar, finska verzija nezvanične verzije i ništa.

Izgleda da su odustali od Androida 14 na 2nd gen zvanično? Bila je neka priča septembar, oktobar, finska verzija nezvanične verzije i ništa.
Bas bezveze
Za Finsku su neki skinuli ,moglo je i preko VPN.Ja sam kasno saznao ,kad je povucen
Inace meni je počeo gn2 da sporije radi .Menjanje aplikacija,iz jedne u drugu i itd.Cak i na komande po glavnom meniju.
Nista prezahtevne aplikacije YouTube,Stremio ,Move ,Netflix

Kod prve generacije su odustali od androida 12, iako je zvanično krenulo apdejtovanje uređaja Neki su dobili apdejt neki nisu, kod nekih je loše radilo, kod nekih dobro. Na kraju su neki uređaji ostali na androidu 9, a neki imaju 12. Meni nikada nije ni nudio 12.

Исто тако и код мене на првој генерацији, никад није ни нудио А12. Криво ми је јер неке апликације као Deezer рецимо неће да раде више на А9.

После упдате на 12 требао је ресет уређаја, после тога ради супер.

Napiši gde je to u podešavanjima.
Kod mene ima opcija HDR to SDR (Auto/On/Off).
Android Tv 12, 2gen.

Идентично пише на боксу прве ген који имам. Он јесте добио 12. Друга ген званично није кренула даље од 11 а незванично се ишло одмах на 14. Трећа ген долази са 14.

Zdravo drugari, sta mislite da li je bolji ovaj box ili onaj xiaomi stick? Generalno imam stariji smart tv i zbog nedostatka nadogradnji pola aplikacija baguje.

Hteodh da uzmem neki tv box, vidim gomilu reklama za jeftinije kao sto je Xwave i tome slicno, ali isto tako znam da je dosta ovih loseg kvaliteta i da imaju cesto i malware u sebi.

Xiaomi box je nekih 7000, nije previse, a rekao bih mnogo bolji.

Drugo pitanje, poprilicno volim da se bavim emulacijom starijih uredjaja (Nintendo, PS1, GBA) i imam nekoliko bluetooh dzojstika za telefon i racunar. Da li su ovi uredjaji podrzani ili imaju mogucnost ubacivanja custom firmware? Vidim da su svi na 2GB memorije, ne ocekujem ne znam koju brzinu od njih. I da li uopste imaju bluetooth za povezivanjee?

box je bolji od stick.
Ako hoces da flesujes, onda uzmi nekog kineza sa vise ram i podrskom za to. Mislim da bi flesovanjem izgubio podrsku za netflix i dolbi vision pa bas i nema smisla uzimati sertifikovan box.
Na ovome bi trebalo da ti radi sve sto je sa playstore

A sideload radi normalno i bez flesovanja jel? 😀 Ne moram da se maltretiram dodatno, samo copy paste kao i na telefonima?

Bas bezveze
Za Finsku su neki skinuli ,moglo je i preko VPN.Ja sam kasno saznao ,kad je povucen
Inace meni je počeo gn2 da sporije radi .Menjanje aplikacija,iz jedne u drugu i itd.Cak i na komande po glavnom meniju.
Nista prezahtevne aplikacije YouTube,Stremio ,Move ,Netflix
Ažuriranje gen 2 na android 14 preko VPN Finska opet dostupno,veličina ažuriranja 1,09GB.

A sideload radi normalno i bez flesovanja jel? 😀 Ne moram da se maltretiram dodatno, samo copy paste kao i na telefonima?
ako pricamo o android aplikacijama, da, mozes da instaliras prakticno bilo koji apk.

Uspesno azurirano na A14, bar za sad radi, samo da se otrezni od ostalih azuriranja

I ovaj update mi je resio problem da Box nece da se upali ni na jedan daljinski, tako da od mene 10/10 bez da gledam ostalo 🙂

A Mi Box 4$? Nema ništa!

Ne bih znao.

Posle azuriranja subjektivno brze radi, medjutim morao sam da rasparim i da povezem opet BT uredjaje jer je EON daljinac poceo da brljavi, nakon ponovnog uparivanja sve radi ok.

Od ostalih sitnica vise podesavanja u podesavanjima, dalje nisam dalje gledao.

Прошао упдате, ради све ок. Сада је омогућен битстрим звука како треба и AFR.

Pre apdejta mi je prijavljivao da nema dovoljno memorije, obrisao neke aplikacije koje nisam koristio, užasno je kočio i pre i nakon apdejta. Posle dvq reseta, čini mi se da radi brže nego ranije.

ako pricamo o android aplikacijama, da, mozes da instaliras prakticno bilo koji apk.
Ahaha kasnim malo sa odgovorom.

BIo sam danas i uzeo sam na nekom snizenju ovaj S2, ne vidim neku preteranu razliku izmedju njega i S3, bar ne za moje potrebe.

Ali generalno, ne mogu se instalirati bilo koje aplikacije, prebacio sam brave browser aplikaciju i samo kaze "App not installed" nazalost.

Ali TV Bro zavrsava ono sto meni treba (par sajtova za strimovanje bez da izbacuje reklame)

Није тип бокса за ту намену деф.....боље нук да си узео.

Ahaha kasnim malo sa odgovorom.

BIo sam danas i uzeo sam na nekom snizenju ovaj S2, ne vidim neku preteranu razliku izmedju njega i S3, bar ne za moje potrebe.

Ali generalno, ne mogu se instalirati bilo koje aplikacije, prebacio sam brave browser aplikaciju i samo kaze "App not installed" nazalost.

Ali TV Bro zavrsava ono sto meni treba (par sajtova za strimovanje bez da izbacuje reklame)
Instalirao malo pre bez problema. box s3 do duse, ali ne verujem da je nemoguce na s2.
koristio sam cx explorer.
Naravno da je browser kao takav neupotrebljiv jer ne namenjen za phone/tablet i touch

Није тип бокса за ту намену деф.....боље нук да си узео.
Instalirao malo pre bez problema. box s3 do duse, ali ne verujem da je nemoguce na s2.
koristio sam cx explorer.
Naravno da je browser kao takav neupotrebljiv jer ne namenjen za phone/tablet i touch
Da odgovorim obojici, jer moje iskustvo u ovih par sati drndanja je malo drugacije, ali sasvim zadovoljavajuce.

Ispunjava sve sto meni treba, youtube, netflix, hbo i stremio sa onim addonom kojeg necu imenovati zbog pravila foruma, sve savrseno radi.

Brave sam hteo ubaciti jer ima ugradjen adblock, a kada konektujem kontroler za PS5, dobijem strelicu i mogu koristiti i standardne telefonske aplikacije koje ne podrzavaju daljinac. Ali ne da mi da instaliram Brave, dodje do kraja i samo kaze "App not installed".

Doduse, s obzirom da sam se snasao na drugom pretrazivacu nije mi ni potrebno.

Tako da generalno sve sto sam hteo i dobio sam.

Jedino sto je ostalo da prokljuvim je kako da iskljucim da mi se posle odredjenog vremena neaktivnost ne gasi uredjaj, jer je daljinski podesen da radi i na samom televizoru (uglavnom zbog volume kontrola) i kad stisnem dugme za paljenje gasi mi televizor haha.

Plus svi emulatori za starije konzole su podrzani i podrzavaju mi i kontrolere, pa cu malo igrati Mario Kart 64 sa zenom kada dodje s posla 😀

Nekon update-a sve radi fluidnije i brze. Jedino imam problem sa daljinskim od boxa, ne mogu da upalim(ugasim) box na power dugme, vec ga palim kad pritisnem dugme OK.
EON daljinski radi bez greske.

Nazad
Vrh Dno