Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Verovatno nije mesto al da ipak upitam (obrisati ili prebaciti drugde ako treba), da li ce mi telefon poslati po Tehnomanijinoj dostavi ili nekom kurirskom sluzbom?
Telefon se placa pouzećem.

Jel neko provalio kako se na UI8 postavlja otključavanje telefona sa 4 cifre, bez dodatnog OK.... Bila ona fora pre, ali izgleda na UI8 to ne funkcioniše?

To sam i ja hteo da pitam. Posle factory reset mi to ne radi, tj. ne može da se postavi 4 broja i da se otključa bez potvrde na ok.

Zar ne mora minimum 6?

Meni je 4 ostalo od ranije, nikad nisam usao da promenim pa i dalje mogu da koristim ova 4, ali vidim da ukoliko bih menjao, morao bih minimum 6. A ovu opciju da otkljuca bez pritiska OK dugmeta vise nemam. Nisam gledao da li goodlock nudi to.

S25+, UI8, 6 cifara, ide bez OK, ali ne vidim opciju da to menjam. Znam da je postojalo kada sam prvi put pokrenuo telefon.

Sa 6 je redovna opcija, mogao je pre da se se zezne sistem pa da ide i na 4 bez OK...

Ako želiš pravo porešenje, stavi ih na istu udaljenost i isti ugao od predmeta fotografisanja.
Sasvim je moguće da je druga fotka ispala iz fokusa zbog tog ugla.
Te dve slike sam dao kao primer samo. Napravio sam preko 10-15slika za poredjenje i uvek je fe bio bolji.

Te dve slike sam dao kao primer samo. Napravio sam preko 10-15slika za poredjenje i uvek je fe bio bolji.

OK, to je već druga stvar. Ne razumem se mnogo u fotografisanje, ali desna je definitivno van fokusa i to sigurno nije reprezentativan primer fotografije telefona iz ove teme. Ni mnogo lošijeg telefona.

Ja nemam, ali vidim da oba modela imaju izgleda identične kamere.
Glavna je f/1,8 što je prilično uska dubina polja (depth of field).
Telefoto ima f/2,4.

Nemojte me držati za reč, ali mi se čini da sam negde pročitao da se za makro snimke (kakav je u primeru), (može) koristi(ti) telefoto kamera.

Ako je to istina, onda je različita kamera izabrana od strane softvera na jednom za razliku od drugog uređaja.
I otud različita dubina fokusa.

Može se proveriti, kada se prekriju sve kamere sem glavne prilikom slikanja (tako da se na oba modela koristite iste kamere) ili
koristiti Manual mode (pretpostavljam da ima) u kome se (ako može) odabere koju kameru koristiti.

Plus, razmišljam još nešto..
Neki modeli naprave po jednu sliku sa svim kamerama istovremeno, pa se kroz obradu u softveru kamere od svih njih kombinovano napravi jedna finalna.

Ako S25 to radi, onda se razlikuju softveri za kamere.

Sve u svemu, meni iz datog primera liči da nije isti otvor blende (aperture) korišćen.

Za takve zahtevne slike, kao što je makro, dobro je koristiti ručna (manual) podešavanja, jer auto hoće da pogreši.

Izvinite što pišem, a Samsung nemam, pa možda i grešim,
nego.. gledam sa fotografske strane, a to je univerzalno.

Oba su koristila glavnu kameru. Verovatno je razlika u procesorskoj obradi. Fizika 99% nije.

Razmišljam da odem do Tehnomedie/Gigatrona danas i još jednom pogledam S25 Ultra, skroz su mi ok ovogodišnji Black Friday popusti...
Vuklo me da kupim Z Fold 7, ali znam da mogući problemi sa šarkom i zaštita od prašine i dalje nisu rešeni, preveliki je rizik.
Imam S23 Ultra od proleća prošle godine, kupio sam ga neplanirano nakon što mi se Fold 4 pokvario i telefon je za moje potrebe bio tenk.
Bez nekih nedostataka, i dalje brz, dobra baterija, odlična konstrukcija...
Iskreno, sem dobrih popusta ne vidim puno razloga za zamenu.
Više puta sam poredio S25U i S23U i prvi utisak je da je S23U udobniji za korištenje zbog zaobljenih ivica, bolje leži u ruci

^ E onda ne kupuj telefon ili AKO ipak odlucis kupovati idi na Dijaspora.shop pa kupi uz kod CRNIPETAKTRAJE sa jos dodatnij 10% na vec spustenu dijasporinu ceno od 5% i naravno Samsungov popust na telefone.
Na dijaspori nema crnog na stanju (nije bilo kad sam ja kupovao), pa sam "morao" (jašta već morao) uzeti sivi (ionako ce biti u masci pa se nece videti boja)...

Nillkin frosted shield je maska koju koristim na svim telefonima, meni bar najvise odgovara, imas i magnetic.

+1 najbolja zaštita, grip i vrlo jak magnet. Ja sam za svaki telefon kupio nju i još nekoliko drugih, ali samo nju nosim

Ima na KP da se kupi i Spigen Liquid Air, ja sam 4 godine koristio na S21u i jos 3 godine na S9+ i veoma sam zadovoljan s njom.
Telefoni ispadali pa barem 10-12 puta sa 0,5 do 1,2m visine na asfalt, beton i nista im, potrefilo se da padaju bokom, na dedja, na ravno...

Nego da vas pitam, ovi prstenovi u futroli ili sto se dodaju u futrolu izmedju telefona i leđa futrole, da li je to magnet ili su feromagneticni (čelični) prstenovi na koje kasnije deluje magnet?
Dakle da li je telefon stalno pod uticajem magneta (sam prsten je magnet) ili je prsten čelik koji sam od sebe nije magnet?

Pitam da znam da li i KOLIKO utice to (prsten, magnet) na sam telefon, ekran, olovku?

Smeta li takva futrola ili dodatak bežičnom punjenju?

Koliko i zasto smeta radu olovke?

Poslednja izmena:
Razmišljam da odem do Tehnomedie/Gigatrona danas i još jednom pogledam S25 Ultra, skroz su mi ok ovogodišnji Black Friday popusti...
Vuklo me da kupim Z Fold 7, ali znam da mogući problemi sa šarkom i zaštita od prašine i dalje nisu rešeni, preveliki je rizik.
Imam S23 Ultra od proleća prošle godine, kupio sam ga neplanirano nakon što mi se Fold 4 pokvario i telefon je za moje potrebe bio tenk.
Bez nekih nedostataka, i dalje brz, dobra baterija, odlična konstrukcija...
Iskreno, sem dobrih popusta ne vidim puno razloga za zamenu.
Više puta sam poredio S25U i S23U i prvi utisak je da je S23U udobniji za korištenje zbog zaobljenih ivica, bolje leži u ruci
Kupio na kraju S25 Ultra Jet Black 12/256.
Realno mi nije trebalo, ali neka ide život 😉

Ima na KP da se kupi i Spigen Liquid Air, ja sam 4 godine koristio na S21u i jos 3 godine na S9+ i veoma sam zadovoljan s njom.
Telefoni ispadali pa barem 10-12 puta sa 0,5 do 1,2m visine na asfalt, beton i nista im, potrefilo se da padaju bokom, na dedja, na ravno...

Nego da vas pitam, ovi prstenovi u futroli ili sto se dodaju u futrolu izmedju telefona i leđa futrole, da li je to magnet ili su feromagneticni (čelični) prstenovi na koje kasnije deluje magnet?
Dakle da li je telefon stalno pod uticajem magneta (sam prsten je magnet) ili je prsten čelik koji sam od sebe nije magnet?

Pitam da znam da li i KOLIKO utice to (prsten, magnet) na sam telefon, ekran, olovku?

Smeta li takva futrola ili dodatak bežičnom punjenju?

Koliko i zasto smeta radu olovke?
Ne znam sta je ali ne smeta olovci pri koriscenju iste.

Kakvi su komentari za Mobile outfitters?
Ko ima iskustvo? Koliko je trajna zastita?
Da li se isplati?

Ako mislis na ekran, ne svidja mi se, gumeno je dosta ako koristis olovku jos vise ce ti biti cudno.

S25u bar ima ravan ekran pa ne moras da brines, stavis staklo. Najbolje je da odes uzivo da isprobas mozda tebi bude ok.

Najgore je što ne može da se promeni indikator baterije da procenat napunjenosti bude pored logo baterije - što je i logično .

Kakvi su komentari za Mobile outfitters?
Ko ima iskustvo? Koliko je trajna zastita?
Da li se isplati?
Ja imam onu "skuplju" varijantu, ne foliju, i meni je odlicna evo vec 7 meseci... Padao mi je telefon kao nijedan do sada, jednom sam ga cak i nagazio nesvesno 😂😂

Nazad
Vrh Dno