Šta je novo?

BeotelNet

Migriraće oni vas sa bežičnog polako, nudiće vam da pređete na 4G/5G čuda neka kod mts-a.

Sada sam zvao beotel hosting što se tiče imejla kažu ostaje sve po starom, naravno ne može niko ništa da garantuje ali za sada je informacija da je sve po starom i da neće gasiti imejlove u ovom postojećem obliku.

Trebalo bi da nas pismeno obaveste o promeni cena bar 30 dana unapred. To mts do sada nije uradio. Ja placam 1190 din 15/1 adsl. Po mts-ov cenovniku bi placao 2849 za 20/1 bez UO.

Kako su mi danas rekli u call centru, svi Beotel korisnici će biti migrirani na aktuelnu komercijalnu ponudu telekoma.

Još sutra mogu da se raskinu ugovori bez posledica.
Bez posledica bi trebali da raskinemo i sledeceg meseca ako Telekom zvanicno obavesti sve nas na koji to paket prelazimo i po kojoj ceni.
Naravno znajuci Telekom ne bi bilo iznenadjenje da nam naplacuju po novim visim cenama vec od 1. Decembra.

Bez posledica bi trebali da raskinemo i sledeceg meseca ako Telekom zvanicno obavesti sve nas na koji to paket prelazimo i po kojoj ceni.
Naravno znajuci Telekom ne bi bilo iznenadjenje da nam naplacuju po novim visim cenama vec od 1. Decembra.
Upravo može da se dogodi drugi scenario gde vidite uvećane račune i zbog izostanka obaveštenja, teći će opšti rok za raskid od datuma izdavanja računa. Međutim i kod poslednje migracije za mts/Supernova korisnike je bilo natezanja, ali za razliku od ranijih godina, odobravali su se raskidi bez medijacije sa institucijama. S obzirom da je osnov raskida promena cena i specifikacija usluga, može se tražiti i storniranje poslednjeg računa nakon podnošenja zahteva za raskid (po članu 131 ZEK troškovi u vezi sa raskidom) tako da otkazni rok u tom slučaju ne važi.

Sada sam zvao beotel hosting što se tiče imejla kažu ostaje sve po starom, naravno ne može niko ništa da garantuje ali za sada je informacija da je sve po starom i da neće gasiti imejlove u ovom postojećem obliku.
Mislim da je njihov domen jedan od najstarijih na našem tržištu, ja imam njihov email od 2005 godine i stvarno sam bio zadovoljan i koristio sam ga samo za ozbiljne stvari. Ali izgleda da je vreme da se počne na vreme migracija na neki drugi, postepeno uz "reply to" na novu adresu i sl... 🙁

Mislim da je njihov domen jedan od najstarijih na našem tržištu, ja imam njihov email od 2005 godine i stvarno sam bio zadovoljan i koristio sam ga samo za ozbiljne stvari. Ali izgleda da je vreme da se počne na vreme migracija na neki drugi, postepeno uz "reply to" na novu adresu i sl... 🙁
Kod mene je solidno ali se nadam da ipak nece da ga diraju

Razmisljam da sutra 30.11. preko mejla raskinem ugovor sa beotelom kako ne bih ulazio u novi mesec i tako izbegnem moguce komplikacije sa Telekomom. Opremu bi im vratio 01.12. Inace nisam vezan sa UO. Vidim da se u opstim uslovima pominje otkazni rok od 30 dana. Da li je neko raskidao sa njima na ovaj nacin i da li su insistirali na otkaznom roku?

Onda ides na 2850
Verovatno ce da vas prebace na @mts.rs a neko vreme ce da preusmeravaju mejlove sa starog domena a mozda ce i zauvek da ga zadrze kao sto su zadrzali @ptt.rs, @open.telekom.rs uporedo sa @mts.rs

Razmisljam da preko mejla raskinem ugovor sa beotelom kako ne bih ulazio u novi mesec i tako izbegnem moguce komplikacije. Opremu bi im vratio 01.12. Nisam vezan sa UO. Vidim da se u opstim uslovima pominje otkazni rok od 30 dana. Da li je neko raskidao sa njima na ovaj nacin i da li su insistirali na otkaznom roku?
Jesam, bila mi je istekla UO, ali kod Beotelovog zastupnika (IBS Leskovac) su insistirali na tome da ako u sistemu je prošlo 30 dana od zabeležbe da se korisnik obratio mejlom, onda mu se odobrava raskid i razduženje opreme. Isto je bio neradan dan kada sam uputio izjavu i računalo se od tog datuma. S druge strane, bilo je na forumu i navoda gde su na licu mesta prihvatali da se ugovor raskine pa možda zavisi od distributera.

Jesam, bila mi je istekla UO, ali kod Beotelovog zastupnika (IBS Leskovac) su insistirali na tome da ako u sistemu je prošlo 30 dana od zabeležbe da se korisnik obratio mejlom, onda mu se odobrava raskid i razduženje opreme. Isto je bio neradan dan kada sam uputio izjavu i računalo se od tog datuma. S druge strane, bilo je na forumu i navoda gde su na licu mesta prihvatali da se ugovor raskine pa možda zavisi od distributera.
Hvala na informaciji. Ja cu svakako danas da posaljem mejl u kome trazim raskid ugovora usled novonastalih okolnosti. Ja sam iz Beograda pa cu sutra da idem direktno kod njih u centralu da vratim opremu. Javicu ovde na forumu sta sam uradio.

Evo obrasca, pa pošaljite odmah njega na mail sa koga vam stižu računi za uslugu.

Prilozi

Koliko je Beotel nesposoban da nisu uspeli ni da napisu pravi racun za placanje vec salju dodatni mejl za to.
Meni cak stoji istek ugovorne obaveze 01.01.2027,totalna nesposobnost.
Inace racun mi je 1.400din jer je raskinut prosle nedelje ugovor.

Prilozi

• Screenshot 2025-11-30 at 16-06-38 Obaveštenje-privatni.pdf.png
    Screenshot 2025-11-30 at 16-06-38 Obaveštenje-privatni.pdf.png
    44.8 KB · Pregleda: 47
  • Screenshot 2025-11-30 at 16-07-15 2025_11_409452-l.pdf.png
    Screenshot 2025-11-30 at 16-07-15 2025_11_409452-l.pdf.png
    43.1 KB · Pregleda: 48
ja na sve mailove podneo zahtev za raskid jer bez mog pitanja prelazim na mts da sam to hteo nebi njih uzimao. Prvo kopernikus pa uzoh exe net pa i to kupiš sad beotel net 5 godina begam od mts da prosto ne veruješ naravno da ću i sa odustati i preći na ninet valjda njih neće da kupe

Kolko je ovo sve konfuzno... Poslali račun koji treba da se plati do 5. u mesecu i koji je ustvari pretplata (kao i uvek do sad) za decembar, u dodatnom PDF-u kažu da se NOVEMBARSKI račun i sva preostala dugovanja uplaćuju na novi tekući (nema spomena o pozivu na broj i ostalim podacima), a na MyBeotel kad se ulogujem stoji "Nema aktivnih ugovora".

Na Beotel početnoj link "saznaj više" vodi ka početnoj stranici mts i jedino gde može da se traži više informacija je mts-ov kontakt centar. Sačekaću nekoliko dana da se situacija izbistri, jer ne verujem da su operateri upućeni.

Za svaki slučaj sam se ulogovao i na moj.mts, da vidim dal mi tamo nisu već aktivirali uslugu, ali nema ništa.

A sve je to moglo da se napise na racunu ali ne oni salju dodatni mejl za novi racun.
Hvala Bogu te sam se spasio bede.
Inace meni pise rok za placanje 20.12.

Ako neko plati neka napise da li je pisao poziv na broj ili se koristi onaj iz racuna,kontam da ide on.

Poslednja izmena:
Ne radi im call centar. Svi telefoni su iskljuceni. Moguce da su skroz zatvorili poslovnicu preko puta sajma. Izgleda da smo zakasnili mi koji smo vikendom slali zahtev za raskid.
U Nišu radi poslovnica, ja bio i poslali me u mts, tamo sa podneo zahtev za raskid. Sad sve ide preko mts-a kako su mi objasnili, samo sto ovi u u mts nemaju pojma

Meni na mail stigao racun,isto kao do sada, ali kad kliknem plati, nepostoji stranica.

Evo malo pre proverio na moj.mts, i sad mi se pojavila i internet usluga, Net 20. Do sada sam koristio 15/1. Verovatno ćemo sada kao i svi ostali Telekomovi korisnici dobijati račun po završetku meseca. U mom slučaju račun za internet bi bio 2.849 (možda umanjeno za 100 din zbog eRačuna - samo dok traje UO)

Poslednja izmena:
I meni se pojavilo na mts sajtu, imao sam ugovor do decembra 2026 ali mi sad stoji 21.12. 2025, tako da su oni raskinuli ugovor sa mnom.
Čekam poziv da čujem šta će ponuditi.
Imam samo jednu alternativu a to je A1.
Svi u A1.

Da prenesem moje utiske.
Zvao sam danas mts da raskinem ugovor. Nisu mi pravili problem. Pitali su me da li želim da ostanem uz popust od 50%. Kada sam rekao da ne želim samo su me pitali za razlog prekida. Rekao sam im da prekidam zbog porasta cene i promene usluge. Rečeno mi je da će me kolege sa dodatnim informacijama pozvati u toku nedelje.

Bio danas do poslovnice Beotela preko puta sajma u Bg-u. Poslovnica je trajno zatvorena. Bio je ispred neki verovatno zaposlen u Beotelu i ja ga pitam za vracanje opreme i ko ce da resi status nas koji smo podneli zahtev za raskid, kaze ne zna za raskid a za vracanje opreme ili da posaljemo postom na istu tu adresu ili u mts. Odem u mts, radnica pogleda u komp i kaze vi se ste vec prebaceni u mts i imate paket 20/1, pita zasto zelite da raskinete i uzme moj broj tel. i kaze zvace vas kolega.
Vratim se ja kuci, kad ne radi net. Pogledam mejl kad ono obavestenje od Beotela da mi je odobren raskid ugovora i da opremu vratim postom na adresu gde sam vec danas bio tj. Bulevar vojvode Misica 37.

Nazad
Vrh Dno