Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme maxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Opet radi na 1h? 🤔

Ja grejem sa Amber 9 Premium (2017) prizemlje od +60m2 (45m2 otvoreni, spavaca 15m2 i neki 5-6m2 kupatilo)
Temp. u poslednji 24h ---> 1-2c, vlaga 85-100% (kisa/susnezica)
DF u razmak od 2h30min, 4h pa sve do 7h
Pogledajte prilog 515038
Ta tvoja bas dobro radi 😀
Nisam nasao sad da ima negde 9ka.Doduse ja sam samo na par mesta i pogledao al sve su bile 12ke.

Bas hteo da pitam, posto prvu god sad koristim za grejenje, al po ovom grafikonu, ne verujem da joj nesto ako non stop radi pod tipa 850-950w...i moja tako zakucala ovih dana, reko to skoro u maks ide...

Nisam nasao sad da ima negde 9ka.Doduse ja sam samo na par mesta i pogledao al sve su bile 12ke.
9btu nema vise u prodaji
Bas hteo da pitam, posto prvu god sad koristim za grejenje, al po ovom grafikonu, ne verujem da joj nesto ako non stop radi pod tipa 850-950w...i moja tako zakucala ovih dana, reko to skoro u maks ide...
Sta moze da joj fali ako radi na 800w ---> A moze da povuce 2400w
Ona svakako ne ide ispod 500w 🙂

Ti imas 12 ?

I sad zamisli servis koji to nema pojma 😀 a i ditributer, nzm kako ide to, al brate ako prodajes nesto valjda treba da budes u toku sa tim...ima sigurno neka dokumnetacija ili nesto da pise to...
Bas mi bzv to sto radi na 1h, to kao ovi neki modeli hisens-a..msm okej ako je potrebno, al sad bezpotrebno da ulazi u df...
Jel traje bar krace taj df ? Nzm kolko inace traje na gree df

Svima Amber ultra radi defrost na 1h kada je vlasnost velika.Imam je i ja i tako radi evo vec cetvrtu godinu.

I sad zamisli servis koji to nema pojma 😀 a i ditributer, nzm kako ide to, al brate ako prodajes nesto valjda treba da budes u toku sa tim...ima sigurno neka dokumnetacija ili nesto da pise to...
Bas mi bzv to sto radi na 1h, to kao ovi neki modeli hisens-a..msm okej ako je potrebno, al sad bezpotrebno da ulazi u df...
Jel traje bar krace taj df ? Nzm kolko inace traje na gree df
8 min

Zbog pametnog odmrzavanja ona duze radi da ne upadne tako nesto prrocitao pri kupovini 😀

Nije to samo kod Gree da ide klima svaki sat u DF videli smo prosle nedelje da kod mnogi kovale na sat nije bitno dali je Gree, Daikin ili drugi brend itd.
Koliko ja znam Hisense (Pro X) kove kontrolni DF na svaki sat cim je temp. oko 0c

Nije to samo kod Gree da ide klima svaki sat u DF videli smo prosle nedelje da skoro kod mnogi kovale na sat nije bitno dali je Gree, Daikin ili drugi brend itd.
Koliko ja znam Hisense kove kontrolni DF na svaki sat cim je temp. oko 0c
Jos negde sam procitao da daikin radi tako isto na sat vremena

Da predjemo bolje u Gree temu da se ne zatrpa bzv. opsta tema
Samo ti i jos jedan lik imate te muke sa Ultru 12, kao da grejete sator 😀

Poslednja izmena:
Da predjemo bolje u Gree temu da se opsta tema ne zatrpa
Samo ti i jos jedan lik imate te muke sa Ultru 12 kao da grejete sator 😀
Ne ja sam lepo napisao imam snimke ali su veliki za ovde na 600 w je ulazila i iznad merac temperature na zidu koj je hladniji odmah pored klime 23.8 a klima setovana na 23

Ko se neckao, jedna fina akciji na koju sam naletao, jos par dana za 142k, MSZ-LN35VG2R/E2 u DoXXXg-u

Poslednja izmena:
Jeste vg2, MSZ-LN35VG2

Uh nisam ispratio tu poruku... Al dok je uredjaj u garanciji da se resiti, mada je ozbiljno cimanje...

Poslednja izmena:
Da li je bolje ugraditi FTXC50E/RXC50E ili bi FTXF35E/RXF35E bila dovoljna (eventualno umesto 12ice da ide 14ica - FTXF42E/RXF42D)? U pitanju je stan u novoj zgradi, dobro izolovan (stiropor 10cm, spusteni plafon staklena vuna, nova pvc stolarija) , primarno dnevna soba sa kuhinjom otprilike 35m2, u spavacoj (10m2) ima norveski za sad.
Imam Daikin FTXF35D, ovo je treća zima. Kuća 45m², (Kuhinja 16m², kupatilo 3m², dnevna 16m², spavaća 10m²). Podešena na 25°c, 24h. Izolacija 10cm stiropor, plafoni nisu izolovani, gore poluotvorena ploča, dole garaže. Prošle zime bilo par dana -13°c najniže i radila je sa pola snage. Defrost 5-7 minuta traje. Na grejanju najniža modulacija 160w ali obično radi na 200-220w većinu vremena. Najviše može oko 1600w da povuče. Nema ugrađen wi fi, posebno se kupuje i onda ima merač potrošnje struje u aplikaciji, ali ne pokazuje trenutnu već dvočasovnu potrošnju, dnevnu, nedeljnu, mesečnu, godišnju. Nije baš u svim prostorijama ista temperature, ide od 23-25°c, kada je baš minus onda padne i na 21-22°c u udaljenim prostorijama ali kod klime je uvek 25°c. Ako je prostor izjedna, grejaće, naročito stan, još ako se stan ispod i sa strane greju, nema zime.
Brat ima Daikin FTXC35E, ja sam ga ubeđivao da uzme 18-ticu ali nije me poslušao. Ima ugrađen wi-fi. Za sad greje oko 50+ kvadrata sa njom, ali ima dobru izolaciju, vuna na plafonu, zidovima, spolja stiropor 10cm, sunčana strana, dosta prozora. Čak se od sunca u podne i ugasi klima. Videćemo kad zahladi hoće li moći i koliko da zagreje. Ovo je prva zima sa tom klimom. On je uzeo samo za hlađenje ali ipak se i greje trenutno na nju.
Spoljna je tiša od moje, bar sad u plusu, nisu bučne ni jedna ni druga, tek kad priđem na 2-3 metra je čujem da radi. Ove klime su predviđene za 25-35m². Nakon ažuriranja firmware-a su mi se izbrisali prethodni podaci o potrošnji. Za bolji komfor je bolje dve klime. Nećeš pogrešiti ni ako izmeš 14- ticu. Svakako nisko modulira. Temperaturu održava jako precizno na auto fenu. FTXF je bolji za grejanje od FTXC.
U ACS su Malezija, za druge zaista ne bih znao.
FTXF je Turska, FTXC je Malezija, Comfora i Perfera Češka. Nema to veze sa ACS-om.

Prilozi

• IMG_20251128_174527.jpg
    IMG_20251128_174527.jpg
    78.1 KB · Pregleda: 62
  • IMG_20251128_175335.jpg
    IMG_20251128_175335.jpg
    70.7 KB · Pregleda: 34
  • IMG_20251128_174552.jpg
    IMG_20251128_174552.jpg
    69.2 KB · Pregleda: 37
  • IMG_20251128_174636.jpg
    IMG_20251128_174636.jpg
    64.8 KB · Pregleda: 74
Ðubre skinuto, mašina ugradjena..
Gori sve kako greje. Napolju 1°C provejava susnežica, Fuji radila na Turbo 20ak minuta, kondenzator vani Suv potpuno…. Zver od klime, jedva je podigoh.

U prilogu snimak rada na turbo i pri odrzavanju temp, klima je izuzetno tiha..

Prilozi

• IMG_4841.jpeg
    IMG_4841.jpeg
    247.9 KB · Pregleda: 82
  • IMG_4846.jpeg
    IMG_4846.jpeg
    93.5 KB · Pregleda: 87
  • IMG_6413.jpeg
    IMG_6413.jpeg
    74.8 KB · Pregleda: 87
  • IMG_6408.jpeg
    IMG_6408.jpeg
    346.6 KB · Pregleda: 97
  • IMG_4839.jpeg
    IMG_4839.jpeg
    817.5 KB · Pregleda: 94
Ðubre skinuto, mašina ugradjena..
Gori sve kako greje. Napolju 1°C provejava susnežica, Fuji radila na Turbo 20ak minuta, kondenzator vani Suv potpuno…. Zver od klime, jedva je podigoh.

U prilogu snimak rada na turbo i pri odrzavanju temp, klima je izuzetno tiha..

Okreni slike, polomi vrat 😀
Zezam se ---> 👍

@igor84 , Hvala, sve u svemu znaci bice okej svakako i jedna i druga..razmislicu da li ima smisla uloziti u 14icu jos 20ak+ hiljada. Naginjem ka 14ici ali malo smara sto bih morao da cekam jer se porucuje a i doplatio bih i za wifi pa i ugradnja..izacice bas dosta.
@jozza hvala za preporuku ali zamalo ne moze da stane,isao sam cak da premerim ponovo.

@tomap U inelektronik je ima na stanju. Wi-fi možeš i kasnije da ubaciš. A ako dodaš još 20.000 imaš na akciji Perferu 136.000, Daikonov premium model ima i wi-fi. 🙂 Inače je 166k. Da je bila po ovoj ceni kad sam kupovao moju, sigurno bih uzeo nju, ne bih razmišljao. Nećeš pogrešiti koju god da odabereš.

U Srbiji je Daikin mnogo jeftiniji nego kod nas u BiH.

@tomap U inelektronik je ima na stanju. Wi-fi možeš i kasnije da ubaciš. A ako dodaš još 20.000 imaš na akciji Perferu 136.000, Daikonov premium model ima i wi-fi. 🙂 Inače je 166k. Da je bila po ovoj ceni kad sam kupovao moju, sigurno bih uzeo nju, ne bih razmišljao. Nećeš pogrešiti koju god da odabereš.
To je taj zacaran krug, krenes od Midee i LG-ja od 60k, zavrsis kod Perfere od 136k 😆
Nadjoh 14icu u nekoj radnji za 107 ali se porucuje i ceka 2-3 nedelje. Nadao sam se nekim popustima juce ali nista.

Bio sinoć kod drugara. Propisno instaliran i lijepo ususkan na balkonu Hisense Hi Nano, stan grijan sa svih strana, 'novogradnja' sa izolacijom to jest petnaestak godina star objekat.

Inverter je ladna supa, dnevni i nekako grije, ostalo nista...

Setovano na 26 već satima, u sobi izmedju 23.
Vani +6
Nemre i to ti je.
Jest to malo slabiji Hisense, al ovo je stvarno smiješnan zadatak za stan u zgradi.

BiH, MPC je oko 790€.
Može u par rijeci isksutvo sa Hisense i koja joj je dalja sudba?

Mtsubishi heavi 12, non stop duva toplo a defrosti jako retki, vode ispod spoljne skoro da i nema ili bude za ceo dan jako malo.

Bio sinoć kod drugara. Propisno instaliran i lijepo ususkan na balkonu Hisense Hi Nano, stan grijan sa svih strana, 'novogradnja' sa izolacijom to jest petnaestak godina star objekat.

Vani +6
Nemre i to ti je.
Jest to malo slabiji Hisense, al ovo je stvarno smiješnan zadatak za stan u zgradi.

Može u par rijeci isksutvo sa Hisense i koja joj je dalja sudba?
Kazu greje dok ne padne oko nule, kad krene ispisivati dF gotovo je..
Ćerke im iznad njih žive, imaju on/off Mideu staru bezmalo 20god, kažu im roditelji (mušterije moje), mi smo mislili premjestiti Hisense gore kod vas..
Ćerke - Ne pada mi napamet sklanjajte tu smećarsku klimu od mene ova matora troduplo bolje radi..

Toliko😂

A LMCB suva ko barut.. prede

Vani +6
Nemre i to ti je.
Sve je to otpad

Kazu greje dok ne padne oko nule, kad krene ispisivati dF gotovo je..
Ćerke im iznad njih žive, imaju on/off Mideu staru bezmalo 20god, kažu im roditelji (mušterije moje), mi smo mislili premjestiti Hisense gore kod vas..
Ćerke - Ne pada mi napamet sklanjajte tu smećarsku klimu od mene ova matora troduplo bolje radi..

Toliko😂

A LMCB suva ko barut.. prede

Sve je to otpad
Nemoj tako ko je kadar sam sebi to instalirati može to lijepo da rashladi neki prostor. Plaćati instalaciju već ima manje smisla, 🤭🤭

Nazad
Vrh Dno