Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme maxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I ovde je 28h, imam one giga max bodove 5000 din! Ima li neko te TCL klime, valja li to nesto ?

Trebam da kupim inverter klimu, 9-ku, verovatno neki Hisense model.
Imam nedoumicu dal da kupim neki najeftiniji model za 40.000 ili da doplatim jos 15.000 za modele koji imaju preciscavanje vazduha...
Dal neko ima iskustva sa tim, dal se isplati tolika doplata za preciscavanje vazduha i dal zaista to klima radi ili je to samo neki gimmick?

Ima li jos Fuji Electric 12LMCBN Nordic verzija gde da se kupi u Srbiji, da li neko zna?

Ima neka tri dana kako mi brljavi l-Fill komanda. Daljinski stoji na istom mestu od prvog dana grejanja i funkcionisalo je solidno.
Od jutros katastrofa, moram stalno da resetujem.

Ostale komande rade normalno, ajde zameniću ih pa javljam da li je to problem.
U pitanju je Hisense Expert Smart 12k

Gree Clivia 12k, imam je od jula, prva godina u grejanju. Pošto je predimenzionirana za prostor i radi kao on/off smanjio sam joj snagu na maks da ne drnda uvek kompresor na punoj brzini kad se uključi. Za onih par jutara sa temperaturom oko i malo ispod nule spoljna jedinica pobeli, ali ne ide u defrost.
Sinoć, temperatura 2,5°C, kiša lije kao iz kabla, pustio sam klimu na 23, spoljna jedinica bez leda i oko 22h se klima ugasi. Okej, ništa čudno, pali/gasi se uvek ali ovoga puta plastika unutrašnje jedinice krcka i klima "diše" kao bronhitičar. Kažem sebi "vot d fak", žena kaže "što ovo ne greje", uzmem fon da pogledam tapo aplikaciju i vidim da vuče oko 900w, a pre toga bila na 450.
Srećan defrost svima koji slave 😁
Eto, sad znam kako i to izgleda

Sad me @jozza bacio u razmisljanje 😆 Da li je bolje ugraditi FTXC50E/RXC50E ili bi FTXF35E/RXF35E bila dovoljna (eventualno umesto 12ice da ide 14ica - FTXF42E/RXF42D)? U pitanju je stan u novoj zgradi, dobro izolovan (stiropor 10cm, spusteni plafon staklena vuna, nova pvc stolarija) , primarno dnevna soba sa kuhinjom otprilike 35m2, u spavacoj (10m2) ima norveski za sad, ali eto da kazemo mozda bi nju grejala indirektno. ne bih da bude prevelika pa da se pali gasi non stop. Meni nekako deluje da bi ova 14ica bila taman ali bih voleo da cujem jos neciji savet.

Za tako dobro izolovan prostor i 12ica bi radila ali hajde da imas lufta i da ti greje tu sobu, 14 je ok. 18-ica je prejaka, ne razmisljaj, duva kao mecava.

Sad me @jozza bacio u razmisljanje 😆 Da li je bolje ugraditi FTXC50E/RXC50E ili bi FTXF35E/RXF35E bila dovoljna (eventualno umesto 12ice da ide 14ica - FTXF42E/RXF42D)? U pitanju je stan u novoj zgradi, dobro izolovan (stiropor 10cm, spusteni plafon staklena vuna, nova pvc stolarija) , primarno dnevna soba sa kuhinjom otprilike 35m2, u spavacoj (10m2) ima norveski za sad, ali eto da kazemo mozda bi nju grejala indirektno. ne bih da bude prevelika pa da se pali gasi non stop. Meni nekako deluje da bi ova 14ica bila taman ali bih voleo da cujem jos neciji savet.
Mislim da bi 50ica bila prejaka za taj prostor,ja sa 35com grejem 43m,doduse ja imam M.E.ap.koju toplo preporucujem i za tebe,jedino ne znam kako se sad krecu cene i da li je ima posto je izasao nov model,a ova Daikinova 35ca je tu negde kao moja po spec.,isto zivim u zgradi okruzen stanovima koji se greju.

Da li neko uzo u skorije vreme amber ultra 12. Interesuje me zamenjena cela klima po drugi put na sat vreme df kad je 1 stepen pa nize napolju. Postize zadatu modulira na 600 w i oper ide. Da nisu menjali nesto senzore na novinim modelima. Hvala

Ja isto planiram amber 12 ultra za drugi sprat, i sad kad sm uzimao sam mislio nju ali ipak odo n fujitsu, ali msm da bi se fuji mucila tamo gore..eto ako neko ima iskustva s ovom neka podeli 😀 znam samo da ispod 450-500w ne spusta(to iz druge teme).
Fuji na 0-1° spoljnu, radi na tacno 2h df (danas je izg vlaznost manja, celo jutro vrti a nije otisla ni jednom i df) al ona je oko 30kg spoljna, ova ultra cini mi se da je dosta jaca, oko 45kg je spj.

** Menjao si dva puta spoljnu jedinicu? Ili sam lose razumeo?

Ja isto planiram amber 12 ultra za drugi sprat, i sad kad sm uzimao sam mislio nju ali ipak odo n fujitsu, ali msm da bi se fuji mucila tamo gore..eto ako neko ima iskustva s ovom neka podeli 😀 znam samo da ispod 450-500w ne spusta(to iz druge teme).
Fuji na 0-1° spoljnu, radi na tacno 2h df (danas je izg vlaznost manja, celo jutro vrti a nije otisla ni jednom i df) al ona je oko 30kg spoljna, ova ultra cini mi se da je dosta jaca, oko 45kg je spj.

** Menjao si dva puta spoljnu jedinicu? Ili sam lose razumeo?
Celu klimu

iFeel srče baterije jer svakih par minuta šalje unutrašnjoj informaciju o sobnoj temperaturi

Na koliko držiš podešeno temperaturu na dajinskom? Jesi li probao da smanjiš? Mada 600W i nije neka potrošnja za tu krmaču, njen kompresor ide na bar 900W nominalno
Parno radi do 9 uvece posle ona da odrzava temp. Setovana na 23

iFeel srče baterije jer svakih par minuta šalje unutrašnjoj informaciju o sobnoj temperaturi

Na koliko držiš podešeno temperaturu na dajinskom? Jesi li probao da smanjiš? Mada 600W i nije neka potrošnja za tu krmaču, njen kompresor ide na bar 900W nominalno
Bunilo me je to što su sa pozicije gde je daljinski sve komande normalno funkcionisale.

Uff, ti ćeš to ugrejati o sa malo većom svećom. Bukvalno uzmi bilo koju kvalitetnu 12-cu. Ova FTXC42 piše da ima minimum 1.4kW u grejanju. Ima li neko ovu klimu da potvrdi koliki je minimum iz utičnice?
PS: Koliko ti prostor dozvoljava širinu unutrašnje? Za 99k ima Fujitsu ASEH12KGTE u Hladnoj Prodavnici. To je s vrha srednje klase Fujitsu ponude, i ide dosta nisko u grejanju, spoljašnja 31kg, senzori, tajmeri, dobar SCOP, itd.

Ogromantna je. Montaža danas oko 15h pa kačim slike i utiske. Prostor će biti dooobro ishladjen pa ćemo taman vidjeti koliko može da se zaleti i kako bljuje vatru.. R410A gas👌

Prilozi

• IMG_4832.jpeg
    IMG_4832.jpeg
    258 KB · Pregleda: 88
  • IMG_4834.jpeg
    IMG_4834.jpeg
    217 KB · Pregleda: 88
Sta znam, ja sve nesto gledam da se ne zeznem, a kao racunao sam grejace delom i tu sobu i kupatilo, (koje doduse ima i elektricno podno) pa sve ukupno izzadje 50m2 i onda rekoh da ne promasim, bolje i da ulozim malo vise od planiranog ali da sam siguran da ce da odradi.
Zidic na koji bi isla je izmedju prozora i balkonca, sirine 79-80cm i tu je idealna pozicija jer duva kroz dnevnu sa kuhinjom kad kupatilu i vratima od sobe koji su na drugom kraju, zato sam gledao neku koja moze da stane tu, druga varijanta je u cosak ali to mi je poslednja opcija , pre bih mozda namestio preko kutija od roletni.

Hvala na brzom odgovoru. Nije mi jasno zasto niko u Srbiji nema tu klimu u ponudi.

Da li neko uzo u skorije vreme amber ultra 12. Interesuje me zamenjena cela klima po drugi put na sat vreme df kad je 1 stepen pa nize napolju. Postize zadatu modulira na 600 w i oper ide. Da nisu menjali nesto senzore na novinim modelima. Hvala
Opet radi na 1h? 🤔
ako neko ima iskustva s ovom neka podeli 😀 znam samo da ispod 450-500w ne spusta(to iz druge teme).
Ja grejem sa Amber 9 Premium (2017) prizemlje od +60m2 (45m2 otvoreni, spavaca 15m2 i neki 5-6m2 kupatilo)
Temp. u poslednji 24h ---> 1-2c, vlaga 85-100% (kisa/susnezica)
DF u razmak od 2h30min, 4h pa sve do 7h
Screenshot_20251128-150012.png

Hvala na brzom odgovoru. Nije mi jasno zasto niko u Srbiji nema tu klimu u ponudi.
Imala je u inelek...

ASYG12LMCE/ROG12LALL​

Tek sad videh da nije ta klima xD... Imalo je na primer dva komada na stanju za 90000din u hladnoj prodavnici i ja sam jednu ugrabio, ali to je neki lager sto su nasi pokupili iz Evropskih skladista jer se resavaju tih klima, verovatno je slicaj i sa ovom...

ASHG14KMCDN/AOHG14KMCDN​

Poslednja izmena:
Opet radi na 1h? 🤔

Ja grejem sa Amber 9 Premium (2017) prizemlje od +60m2 (45m2 otvoreni, spavaca 15m2 i neki 5-6m2 kupatilo)
Temp. u poslednji 24h ---> 1-2c, vlaga 85-100% (kisa/susnezica)
DF u razmak od 2h30min, 4h pa sve do 7h
Pogledajte prilog 515038
Opet ajde kao vlaga mnogo bila cekamo minus mada mislim da su nesto petljali oko senzora nemoguce obe isto da ne valjalju

Nazad
Vrh Dno