Šta je novo?

Vivo X300 Series

Ja sam se već navikao na grbu, za sad nemam problema sa gabaritima telefona.

Da li neko prati situaciju po pitanju PWM-a kod ovih novijih kineskih telefona? Konkretno mislim na vivo, oppo, honor.

Razmišljam da u budućnosti, najkasnije do proleća zamenim svoj iphone 13 pro sa nekim od gore navedenih.

Neka logika mi govori da da ne mogu biti “gori” od ajfona po pitanju PWM-a, već samo bolji.

58:00

Takodje ne znam koliko se može verovati ovim testovima, po ovome vivo ispade bolji za oči i od honora. A honor M7 pro važi za jednog od najboljih za oči.

Iphone mi je daleko bolji od samsunga, ali opet ni sa njim nisam bez simptoma. Zato bih da predjem na nešto bolje. A zbog kamere, vivo mi je favorit.

Vidim pojavili su se i u Emiratima. Global sa normalnom baterijom + ima crveni i cene su relativno ok.

Da li neko sa kp donosi telefone iz Emirata?

@fkloznica , jel su global X300 u Rusiji otključani svi, znaš li? Imao bih varijantu da mi donesu telefon odande, pa da znam da li je sve ok i da mogu negde da nadjem link i da poruče za mene to.

Mora biti otključan ako se kupuje bez ugovora? Valjda je tako svuda na svetu.

Ne znam, nešto mi čovek pričao da naši telefoni ne rade tamo (nije tehničko lice, tako da mi nije nešto detaljno objasnio na šta misli). Kao da pazim da li će taj telefon raditi kod nas, to mi je samo rekao da proverim.

Ne rade jer zbog rata svi tamo imaju ograničeni net, koji se i kontroliše od strane vlasti.
Sada da li su Kinezi u saradnji sa Rusijom odradili neke blokade, ne verujem.. ali možeš tamo na forumu (4pda) da postavis pitanje sa Google translate da li će RST ( ruska verzija ) raditi normalno u EU. Odgovoriće ti odmah

Nisi ga lepo preveo 🙂
Ali mislim da ti ga nisu obrisali, nego ne možeš da postavljas postove ako imaš 0 postova na forumu, to jest cenim da admin mora da ga odobri. Isto je kao na svakom forumu

E pa sad, google translate je prevodio. 😀

Da li neko prati situaciju po pitanju PWM-a kod ovih novijih kineskih telefona? Konkretno mislim na vivo, oppo, honor.

Razmišljam da u budućnosti, najkasnije do proleća zamenim svoj iphone 13 pro sa nekim od gore navedenih.

Neka logika mi govori da da ne mogu biti “gori” od ajfona po pitanju PWM-a, već samo bolji.

58:00

Takodje ne znam koliko se može verovati ovim testovima, po ovome vivo ispade bolji za oči i od honora. A honor M7 pro važi za jednog od najboljih za oči.

Iphone mi je daleko bolji od samsunga, ali opet ni sa njim nisam bez simptoma. Zato bih da predjem na nešto bolje. A zbog kamere, vivo mi je favorit.

Da probam da ti bar malko pomognem.
Imao sam Vivo X100, X100 Pro, Vivo X200 i X200 Pro, Oppo Find X7 Ultra, i ranije modele Oppo. Trenutno koristim Honor Magic 7Pro i ranije Pro modele sam imao.
Za moje oči najbolji ekran ima Honor, pa onda Oppo, a Vivo mi ne odgovara kao i Samsung i iPhone.

@marinko98 hvala na podeljenom iskustvu. Honor je izgleda sigurica kada je pwm u pitanju. Čitao sam i neka iskustva na redditu, na honor se skoro niko ne žali . Dok su za vivo iskustva podeljena, nekima smeta, nekima ne. Sve zavisi koliko je neko osetljiv.

^@Detonate, hvala za info o Vivu i developer modu.
Treba do nove godine da mi stignu zajedno Oppo Find X8 Ultra i Vivo X Fold 3 pa ću baš probati na Vivu tu opciju.

Zanimljivo je da mi je čovek koji uvozi iz Kine Oppo, Vivo, i još neke kineske telefone, rekao da Vivo ima lošiji ekran(PWM, il šta već...) od ostalih kinezа, i da zaista smeta ljudima(i njemu takođe )koji su osetljivi na to trperenje ekrana.

^@Detonate, hvala za info o Vivu i developer modu.
Treba do nove godine da mi stignu zajedno Oppo Find X8 Ultra i Vivo X Fold 3 pa ću baš probati na Vivu tu opciju.

Zanimljivo je da mi je čovek koji uvozi iz Kine Oppo, Vivo, i još neke kineske telefone, rekao da Vivo ima lošiji ekran(PWM, il šta već...) od ostalih kinezа, i da zaista smeta ljudima(i njemu takođe )koji su osetljivi na to trperenje ekrana.
Nema na cemu

1000003175.jpg

Samo kada se to izabere gubi se opcija da se podešava refresh po pojedinačnim app.

Na ova 2 SS su i objašnjenja, pa ko shvati shvatio je 🙂 Kinezi.. takva su im i ostala podešavanja, promeniš nešto u nekom trećem meniju a on deluje na neki totalno sedmi meni to jest setting.

Prilozi

• Screenshot_20251125_210805.jpg
    Screenshot_20251125_210805.jpg
    68.7 KB · Pregleda: 27
  • Screenshot_20251125_210819.jpg
    Screenshot_20251125_210819.jpg
    47.5 KB · Pregleda: 31
U Austriji uz kupovinu x300 Pro dobija se na poklon grip, a ona budza ide upola cene.

Sad sam pogledao poređenje, deluje da x300p daje lepše i dinamičnije fotografije i ako su preoštrene za moj ukus. Ono što me iznenadilo je da je stabilizacija vidno bolja na x100u a i video ništa ne zaostaje u odnosu na x300p. Zvuk pri snimanju mi je takođe bolji na x100u i ako je to meni najveća mana ovog telefona. Sve u svemu tačno se vidi da je x100u za photo entuzijaste a x300p za široke Instagram ready narodne mase. 😁

U vezi GSM Arene, čini mi se da svaki noviji flagship može da napravi slične fotografije. Sve već viđeno i podjednako dobro (loše). Nije spektakularan poduhvat napraviti wow fotografije kada odeš u Sevilju i fotkaš u plavom času. Dođi u Borču predveče pa pravi promo materijal 😉 Pomenuo bih krkojzline fotografije iz Španije od ove godine čini mi se iz teme fotografije sa mobilnih koje zaista ostavljaju bez daha. Ove sa Gsmarena i ne toliko. Ipak je nešto i do fotografa i njegovog znanja. Takođe, sve su u 12Mpx. Čemu onda 50Mpx ako ne možemo to da vidimo i da Pixel peepujemo do besvesti? Mislim da smo došli do neke granice što se tehnike tiče i da bi se dobio veći kvalitet mora se ići na veće senzore i bolju optiku, a to je onda više nešto što ne staje u džep.

Za ovaj prvi deo se sve slažem, mogu da ispadnu super fotke i sa telefonom od 150e ako si na pravom mestu u pravo vreme.
Što se drugog dela tiče, možeš da praviš 50/200mpx fotografije sa svim senzorima, x100u ima tu opciju a verujem i x300p samo ne vidim neku poentu, niti za svakodnevno korišćenje, niti za neko upoređivanje...jer sve to na kraju gledaš preko ekrana mobilnog telefona.

Sad sam pogledao poređenje, deluje da x300p daje lepše i dinamičnije fotografije i ako su preoštrene za moj ukus. Ono što me iznenadilo je da je stabilizacija vidno bolja na x100u a i video ništa ne zaostaje u odnosu na x300p. Zvuk pri snimanju mi je takođe bolji na x100u i ako je to meni najveća mana ovog telefona. Sve u svemu tačno se vidi da je x100u za photo entuzijaste a x300p za široke Instagram ready narodne mase. 😁

Meni samo nije jasno, pocevsi od X200 Pro, zbog cega su toliko nabudzili Natural mode sa saturacijom i kontrastom, ako vec postoji Vivid? Kod X100U obozavam to sto mogu da biram. Cesto koristim Vidid zapravo, ali ne zelim uvek da mi fotke imaju automatski jake boje i S curve. O ostrini da ne govorimo.

Raw Light mode mi se svidja.

Nazad
Vrh Dno