D
Deleted member 253540
Guest
I da ih ima to je min procenat. Tesko da neko ko koristi 9800x3d ili 9950x3d ne cita IT forume. Ti koji ne citaju forume kupuju gotove konfiguracije i kada nesto ne radi oni niti imaju pojma sta ne redi niiti se sa time zamaraju, odnesu tamo gde su kupili i kazu "ovo ne radi".Takođe je problem što ne možemo da znamo šta se dešava vam redita/foruma. Ko zna koliko još slučaja ima kod ljudi kojih nema online da to obelodane.
ASRock je poznat po jako losim biosima ima sve ali je nekako sve razbacano. Mada sam se ja navikao. Inace komponente koje stavljaju na njihove ploce su vrhunske.Kada sam počinjao da se zanimam kompjutere jedan mnogo više upućeniji čovek mi je rekao: "Kad kupuješ sebi kompjuter nemoj nikada štedeti na matičnoj i napajanju." I dan danas se držim toga, a iako sam uvek imao ASUS matične, uzeo sam Aorus X870E Pro Ice zato što je "najbelja" od svih matičnih ploča, iako nisam ljubitelj Gigabyte-a, ali su me BIOS i mogućnosti matične brzo ubedile da grešim. Da, Gigabyte-ov Control Center je ubedljivo najgluplji softver za matične ploče, ali hardver je odličan. A imao sam i Aorus X570 Elite, koja i dan danas lepo radi kod tipa kojem sam je prodao. Imao sam i ASUS ROG Strix X670E-A, sa kojom sam imao sitnih, beznačajnih problema, ali sa ovom Gigabyte sve fercera kako treba i bez greške.
Zato ne razmišljaj previše, sve X870E ploče su dobre, kompanije se ne zezaju sa tim i zato su skupe.
Mada, za ASRock nisam siguran, ne znam šta se dešava u toj firmi i ko im pravi takve propuste..
Poslednja izmena od urednika: