Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
GTT.jpg
Da sa GTT je upisan prijem (RS) i Estimate delivery

Meni na ninji čak piše za CN pošiljku da će mi naplatiti PDV 318 RSD.

Prilozi

• Screenshot_20251121_204846_com_android_chrome_SameTaskWebApkActivity.jpg
    Screenshot_20251121_204846_com_android_chrome_SameTaskWebApkActivity.jpg
    96.3 KB · Pregleda: 60
Da, piše sve na PostalNinja, a piše i u TrackChecker Mobile kada se uključi AliExpress shipping (Cainao) (cn_cno).

Stići će mi 12 paketa i nigde nije naplaćeno dodatno (svi LA123456789HU) osim za ovaj novi CN1234567891011 broj!

Za stvar od 9$ naplatiće 227 din!
Received by local delivery company. Receipt (Note:VAT will be collected by Serbian Post from the recipient upon delivery. VAT Fee(RSD): 227

Na AliExpress-u nema te informacije 🙂

CN posiljka 16$ bez popusta pise 202rsd vat.
AliExpress selection standard shipping

Poslednja izmena:
Meni je takođe Selection Standard, pošiljka 12€ a pdv 318 RSD.

LR...NL pošiljci trebalo nepunih 7 dana da stigne u Srbiju, baš da vidim koliko će našim šampionima trebati da je dostave. Ako je dostave.

Koji su sad ovi cainiao kodovi sto pocinju sa AP?
Selection standard je u pitanju, ali mi je kod nepoznat..

Dobićeš drugi kod sa CN brojem I naplati e ti obavezno pdv 20% na te CN pošiljke. Upravo mi stigao punjač za fon plaćen 12€ i naplacen pdv od 318rsd,CN posiljka.

Hvala. Ne znam kako da prepoznam da ce tom logistikom da salju, osim sto je ovo choice...mada imam i drugih choice paketa koji su normalno isli aliex standard shippingom, preko Madjarske, ne znam sto sad ovo, moracu izgleda da pisem Kinezu pre nego sto porucim.

Privremen, dobices drugi kad ga preuzme kurir. Ako imas jos neku choice kupovinu ,postoji mogucnost da ih spoje u jednu posiljku. Dobijao sam po tri letos.
Hvala na upozorenju, ali znam, pravim uvek dobar razmak izmedju porudzbina ili menjam primaoca, da mi ne spoje.

Ovaj konkretno je vrednosti oko 16.5 dolara, to verujem da ce i napisati na adresnici, te mi sleduje verovatno oko 330 dinara pdv-a, sto je ok.

Izgleda da je CN Express Aliexpress Selection a LA pošiljke idu Standard Shipping.

Koji su sad ovi cainiao kodovi sto pocinju sa AP?
Selection standard je u pitanju, ali mi je kod nepoznat..
I meni je ista situacija. Selection standard, sve sto je "Choice" dobijam te brojeve za pracenje posiljke sa AP.
Naknadno na mejl su mi slali za te posiljke regularne brojeve LA************HU za one sto imaju "skuplju" isporuku i UC***********HU za one sto imaju jeftiniju isporuku od "European Chinese Supply Chain Zrt."

Tako da proveri mejl koji ti je vezan za Ali nalog.

@Bocko Bockovic

Sad sam baš gledao, svaki "Choice" na koji sam kliknuo je Aliexpress selection standard, što može značiti da će sve da ide sa tim AP, i za sve da naplaćuju PDV, što mi se ne isplati baš uvek, osim ako mi nešto baš nije potrebno. Možda ću malo da batalim "Choice" dok ne vidim šta se dešava.

@sasa022
Pre par sati mi je promenio AP u LA....HU, znaci ide preko Madjarske svakako...

Ne znam, ja sam prošlog meseca dobio jednu stvar sa AliExpressa preko pomenutog CN Express-a (CNxxxxx) i nisam platio nikakav PDV. Jedino možda ako nije zato što je bila u pitanju nagrada sa Prize Landa koj sam platio $0.10 ? Ne sećam se koja je vrednost bila naznačena na deklaraciji.

Meni bas sad ide jedan paket koji je prvobitno dobio AP broj, pa CNG broj, pa je zatim stojao tako jedno 7-8 dana u Kini bez promene statusa da bi dobio CN broj pred izlazak iz Kine i sa tim brojem je poslat ka meni.

Ja imam jedan CN koji je stigao u Srbiju ,kolko mu jos treba do mene videcu ,pise i koliko ce da mi naplate PDV.

Trackchecker rules!!!

Trebalo bi da utegne dizajn, ovako npr. izgledaju poslednja tri obaveštenja o pošiljci na parcelsapp:

Screenshot-2025-11-26-14-53-11-503-com-vivaldi-browser-1.jpg

A ovako na CT:

Screenshot-2025-11-26-14-56-41-277-com-metalsoft-trackchecker-mobile-1.jpg

Poslednji update je bio u boldu i narandžastim slovima, u trenutku sam prevideo da je ovo: "THE NETHERLANDS" samo trenutna lokacija, a ne konačna destinacija i već hteo da kukam ovde.

Generalno je zbunjujuće što pošte iz tranzicione zemlje i konačnog odredišta naizgled nasumično objavljuju prispeće, iako je samo za info o narudžbini (tako sam bar razumeo?), ne i samom paketu:

2025-11-26 15.07.30 parcelsapp.com 0e97b71a-6ab5-4b1c-84c7-a67016de4380_1_1_1.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno