Šta je novo?

Honor Magic7 Pro

• Začetnik teme Začetnik teme nitro5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Takođe malo pre iz My Honor aplikacije pokrenuo ažuriranje i evo ga stiglo.

Prilozi

• Screenshot_20251120_012432_com_hihonor_ouc_FirmwareNewVersionActivity.jpg
    Screenshot_20251120_012432_com_hihonor_ouc_FirmwareNewVersionActivity.jpg
    64.3 KB · Pregleda: 64
Evo i ja My Honor prebacio na Srbija jer je bio na Global i pokrenuo update i skida istu verziju, prije toga ništa.

Ima i nova verzija 10.0.0.120
Samo jos uvek nije stiglo da sve regione, cak nece ni preko esim da je pronadje, verovatno je prvo za Aziju

Mislim se (napokon) prijec sa S23 Ultra, sto sam razmatrao neko vrijeme.
Prelazak se oduzio, jer jednostavno nisam naišao na nešto što me izuva.
Sad imam priliku uzet MG7 PRO za 619€ novo kod produljenja ugovorne obveze (HR), pa me interesira vaše mišljenje.
Neke prednosti i mane u odnosu na Samsung...., obzirom na cijenu, čini mi se kao dobar deal.

Mislim se (napokon) prijec sa S23 Ultra, sto sam razmatrao neko vrijeme.
Prelazak se oduzio, jer jednostavno nisam naišao na nešto što me izuva.
Sad imam priliku uzet MG7 PRO za 619€ novo kod produljenja ugovorne obveze (HR), pa me interesira vaše mišljenje.
Neke prednosti i mane u odnosu na Samsung...., obzirom na cijenu, čini mi se kao dobar deal.
Evo ja lično sam prešao sa S23 Ultra na Magic7 Pro čim je izašao. U apsolutno svakom segmentu je meni bolji Honor, osim S Pen ko je koristi. Kao što kažeš, za tu cijenu teško da će biti nešto bolje. Jedina je mana što očigledno ne drži cijenu kao Samsung jer ja sam S23 Ultra star 2 godine, taman izašao iz garancije, prodao za 650€. Doduše 512GB verzija ali malo ko to cijeni i kad kupuje polovno, a plaćaš skuplje prilikom kupovine. Ako te nešto konkretno zanima u odnosu na S23 Ultra slobodno pitaj.

Kako si zadovoljan kamerom (noć i video snimanje) i UI-em u odnosu na Samsung ?
Kod mene je isto 512Gb verzija.
Inače sam prije bio velik fan Huaweia, zadnje sam koristio Mate 20 PRO i to mi je uz ovaj Samsung bio telefon uz koji sam se najduže zadržao, tako da ne vjerujem da će mi Honor bit problem.

Meni je kamera dosta bolja po noći, po danu je to sve u nijansama meni. Ono što sam oduvijek zamjerao Samsungu (a nisu to sredili ni na S25 Ultra) je slikanje brzih scena koje na Honoru fantastično radi. Za noćne slike postiže bolji rezultat za puno manje vremena, jer se sjećam da je Samsung nerijetko tražio po 4-5 sekundi da izvuče sliku u noćnom režimu, dok je ovdje vrijeme duplo kraće. Za video zapise možda nisam mjerodavan jer ga ne koristim puno, pa što se tiče kvaliteta i stabilizacije nisam primjetio da je to uopšte lošije nego na Samsungu. U najgorem slučaju podjednako dobar. Ono što je možda, ali kažem možda, za nijansu bolje je snimljeni zvuk na video zapisu. Čini mi se da je Samsung u kasnijoj reprodukciji to malo bolje snimao ali nisam imao oba istovremeno pa da mogu uporediti. Ono što me odmah oduševilo je brzina punjenja i stereo zvučnici koliko je to dobro. Čak je podržan i Samsung standard brzog punjenja (25W i 45W) pa u autu koristim Samsung 45W koji odlično funkcioniše. Mana je generalno pronaći neku brendiranu masku i to jer za Honor nije neki izbor. I meni je Mate 20 Pro zadnji Huawei sa Google servisima, nakon toga P40 Pro izlet koji nije bilo slavan baš zbog nedostatka Google-a tako da sam generalno bio već upoznat sa sistemom koji mi je u potpunosti odgovarao.

Ja sam prešao sa Samsung S25 Ultre na Honor Magic 7 Pro.
Inicijalni razlog je veličina telefona u smislu ergonomije. Honor mi mnogo bolje leži u ruci.
Na Honoru je jači zvuk što je meni bitno, bolji je ekran i mnogo veći PWM.
Bolji modem(tamo gde Samsung ima jedva jednu crticu, Honor ima 3).
I naravno brže punjenje, koje mi nije toliko bitno, ali kod je tu...što da ne.

Jedini problem je pronaci zastitno staklo na kom ce raditi otisak prsta.
Od 3 razlicita samo ja jednom radi otisak.
Pricam o zastiti na aliexpresu, ali to ima i kod nas u prodavnicama mobilne opreme, tako da ko stavlja staklo dobro proverite da li ce raditi otisak.

Ja nisam skidao fabriku foliju.
Nego, desi mi je da mi se restartuje telefon dok sam u nekoj apk. Ulici se i onda nakon nekoliko trenutaka se restartuje. Mislim ds se javlja zato sto sam samo iskopirao aplikacije a ne sve ispočetka. Ali ako se nastavi moraću da odradim. Ds budem siguran da nije do telefona

Meni se odlepila posle koji mesec.
Hoce to da se desava ako si npr skidao app sa samsungove prodavnice, xiaomi prodavnice itd, ako nije islo preko play prodavnice.
Samo deinstaliras app i skines novu, mislim da ti se ne desava bas u svim app

Meni se opet restart ovako jutros. Nisam bio u aplikaciji. Probudio se i uzeo telefon, ukljucis wifi. Kako sam ukljicio wifi tako se ugasio. Razmisljam da vratim uredjaj.
M5P za dve godine mi se ni jednom nije restartovao

Pricam o zastiti na aliexpresu, ali to ima i kod nas u prodavnicama mobilne opreme, tako da ko stavlja staklo dobro proverite da li ce raditi otisak.
Moze li info sa Alija koje staklo radi ok?

Moze li info sa Alija koje staklo radi ok?
Drugo i trece radi otisak prsta.
Lepi se pomoci neke tecnosti i uv lampe, ali se meni zbog deblje maske odlepljuje na ivicama i udje vazduh
Drugo staklo HD daje bas lep ekran i zivopisne boje, dok trece staklo Matte Frosted daje nesto bledje boje.

Edit: preko coinsa moze da se uzme za 50% nizu cenu

Meni se opet restart ovako jutros. Nisam bio u aplikaciji. Probudio se i uzeo telefon, ukljucis wifi. Kako sam ukljicio wifi tako se ugasio. Razmisljam da vratim uredjaj.
M5P za dve godine mi se ni jednom nije restartovao
Vrvt je ploca pokvarena, davno sam imao situaciju istu takvu sa jednim htc-om.

Hvala na odgovoru.
Nov je telefon
Sacekacu jos malo.
Ako se nastavi mislim da ce biti cimanja oko Reklamacije tj kako dokazati da se restartuje

Hvala na odgovoru.
Nov je telefon
Sacekacu jos malo.
Ako se nastavi mislim da ce biti cimanja oko Reklamacije tj kako dokazati da se restartuje
Da li si ga vracao na fabricka podesavanja?
Mozes da probas i ovo da uradis

Ali zapamti redosled ranji i sta se klikce, jer moguce da ce ti biti kineska slova, kao i meni.

Ali zato face unlock radi ko secer. U mrklom mraku prepoznaje lice, otisak tako reci i ne koristim.

Ali zato face unlock radi ko secer. U mrklom mraku prepoznaje lice, otisak tako reci i ne koristim.
Bas to, to mi se mnogo dopadalo na Huawei i Honoru, ostali android modeli mogu da se ugledaju na njih, a ne da osvetle ekran do maksimuma da bi ga samo otkljucao.
Ne znam kako je kod drugih, ali svidja mi se i sto na Honoru app banke na primer podrzavaju face unlock, a ne samo otisak prsta.

Bas to, to mi se mnogo dopadalo na Huawei i Honoru, ostali android modeli mogu da se ugledaju na njih, a ne da osvetle ekran do maksimuma da bi ga samo otkljucao.
Ne znam kako je kod drugih, ali svidja mi se i sto na Honoru app banke na primer podrzavaju face unlock, a ne samo otisak prsta.
To je možda i glavni razlog zbog čega sam uzeo ovaj telefon. 😄

Mojim načinom korišćenja baterija odlična.

Prilozi

• Screenshot_20251126_000056_com_hihonor_systemmanager_HwPowerManagerActivity.jpg
    Screenshot_20251126_000056_com_hihonor_systemmanager_HwPowerManagerActivity.jpg
    40.8 KB · Pregleda: 44
Da li si ga vracao na fabricka podesavanja?
Mozes da probas i ovo da uradis

Ali zapamti redosled ranji i sta se klikce, jer moguce da ce ti biti kineska slova, kao i meni.

Odradio i opet isto. Sad mi se nicu gasi i restartuje. Preksinoć se ugasio, sinoc se restartovao. Pritom, nisam ukljicio zakazano isključivanje i ukljucivanje uredjaja.
Koliko se secam imam 14 dana od online kupovine da vratim uredjaj.
Da li se racuna 14 radnih dana ili kalendara lih i da li se racuna pocetak od preuzimanja posiljka ili od kreiranja porudžbine?
Ili je najbolje da ga odnesem na servis?

U Android svijetu jedino Honor Magic Pro i Huawei (Mate) imaju implementiran FaceID tj 3D mapiranje lica preko infracrvene kamere i dot projektora (otuda ona pilula na telefonima koji imaju FaceID) Svi ostali koriste najobičnije 2D prepoznavanje preko prednje kamere, bez ikakve dubine pa takvo rješenje možeš da otključaš najobičnijom fotografijom vlasnika npr... 🙂

Zašto i ostali ne guraju FaceID je nepoznanica, moguće zbog estetike jer do sada tehnologija još nije na tom nivou da FaceID spakuju u površinu prednje kamere kakvu viđamo na 90% današnjih flagšipova. 🙂 Meni lično ne smeta nikako ali vjerovatno tržište govori drugačije.

Odradio i opet isto. Sad mi se nicu gasi i restartuje. Preksinoć se ugasio, sinoc se restartovao. Pritom, nisam ukljicio zakazano isključivanje i ukljucivanje uredjaja.
Koliko se secam imam 14 dana od online kupovine da vratim uredjaj.
Da li se racuna 14 radnih dana ili kalendara lih i da li se racuna pocetak od preuzimanja posiljka ili od kreiranja porudžbine?
Ili je najbolje da ga odnesem na servis?
Izvini, nisam bas detaljno propratio od pocetka... Problem jeste iritirajuci ali da li si pokusao da ga resetujes na fabricka podesavanja pre bilo kakvog cimanja... Jer nosenje u servis, prvo ce da ga resetuju....

Nazad
Vrh Dno