Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Evo ja po centru Beograda imam povremeno te pauze od nekoliko sekundi tokom razgovora.
A1 postpaid u pitanju, isti aparat kao i kad sam bio u MTS do pre nekoliko meseci.

Kada istekne ugovorna obaveza na NeoSurf paketu, a ne obnovi se, koliko će onda iznositi mesečna pretplata? Čuo sam tumačenje ne 1899 koliko stoji na sajtu vec 2499 rsd ?!?

Kada istekne ugovorna obaveza na NeoSurf paketu, a ne obnovi se, koliko će onda iznositi mesečna pretplata? Čuo sam tumačenje ne 1899 koliko stoji na sajtu vec 2499 rsd ?!?
trebalo bi da je 2.254

Nisam to nikad primetio u NS. Pa odlepio bi da mi se to desava.

Što se tiče prekida na par sekundi u razgovoru dešava mi se povremeno i to isključivo u jednoj prostoriji na poslu tako da mislim da je to isključivo do lošeg signala na tom mestu uz povremenu opterećenost mreže.

Koliko je zahtev za prenos broja obavezujući? Ako podnesem zahtev u MTSu ili Yettelu, i A1 mi nakon toga potencijalno ponudi dobru ponudu, da li imam neke obaveze premu mts/yettelu?

Ako mi ugovor u A1 ističe recimo 06.12., kada mogu da podnesem zahtev za prenos?

Te pauze od nekih 5-6 sekundi su redovna pojava na A1 već jako dugo, i na VoLTE, i na 2G mreži.
Preganjao sam se mesecima i uvek im je bio kriv moj telefon, i kako više nije bilo svrhe objašnjavati se sa njihovim živim automatima, prebacio sam broj.

Koliko je zahtev za prenos broja obavezujući? Ako podnesem zahtev u MTSu ili Yettelu, i A1 mi nakon toga potencijalno ponudi dobru ponudu, da li imam neke obaveze premu mts/yettelu?

Ako mi ugovor u A1 ističe recimo 06.12., kada mogu da podnesem zahtev za prenos?
Nemaš nikakvu obavezu, ako prihvatiš od A1 tu bolju ponudu oni ponistavaju zahtev za prenos broja i to je to. Na dan isteka ugovora ili nakon toga možeš da podneses zahtev za prenos broja, nikako ranije.

Nemaš nikakvu obavezu, ako prihvatiš od A1 tu bolju ponudu oni ponistavaju zahtev za prenos broja i to je to. Na dan isteka ugovora ili nakon toga možeš da podneses zahtev za prenos broja, nikako ranije.
Mora da se čeka poslednji dan ugovorne obaveze 🤔 Prošle godine mi je isticao ugovor u Jetelu ali mislim da nisam čekao baš do poslednjeg dana da zatražim prenos u A1. Ustvari podneo sam prvo zahtev za prelaz u jetelov pripejd ali svakako pre poslednjeg dana ugovora, trebalo bi da to može bez penala bar poslednjih 15 dana.

Čak i meni koji ne razgovaram često, zaista su iritantni ovi kratki prekidi. Znači izbor je lagan, loše ili gore, živela Srpija 💪

Mora da se čeka poslednji dan ugovorne obaveze 🤔 Prošle godine mi je isticao ugovor u Jetelu ali mislim da nisam čekao baš do poslednjeg dana da zatražim prenos u A1.

Čak i meni koji ne razgovaram često, zaista su iritantni ovi kratki prekidi. Znači izbor je lagan, loše ili gore, živela Srpija 💪
Znaju lagano da ti odbiju prenos broja zbog tog jednog dana, pa je bolje otići dan nakon što istekne ugovorna obaveza.

U NS mi se to stalno dešava. Sad već dobrano smeta.
I ja sam isto imao problem u NS sa time, i onda sam zamenio eSIM koji sam imao ( nije bio stariji od 6 meseci ) i sad sa tim novim eSIM - om nemam vise toliko cesto da se to desava. Idalje bude ponekad, al ne toliko cesto kao pre. Probao sam takodje i sa novim APN podesavanjima i to mislim da ima neke veze sa time da bolje radi. U starim APN- ovima ima i stavka Authentification type i stojalo je PAP, sad toga nema, i takodje u APN type pored default je stojalo supl, sto sad takodje isto ne stoji
To i ja imam. Uglavno kada je sagovornik korisnik Yetel mreže
Isti problem je i kod mene. Najvise sa yettel korisnicima se primeti

Znaju lagano da ti odbiju prenos broja zbog tog jednog dana, pa je bolje otići dan nakon što istekne ugovorna obaveza.
Ne mogu ds ti odbiju prenos ako ti tog dana ističe UO jer je rok 48 sati da ti odrade prenos od podnošenja zahteva. U tih 48 sati ili ti ponude nešto bolje ili te puste, ne mogu da te odbiju ako nemaš dugovanja, čak i ako ne platiš poslednji račun mogu ds ti isključe broj iako si preneo u drugu mrežu. Dakle, možeš podneti zahtev za prenos na dan isteka UO, pre toga ne jer odbijaju, provereno nekoliko puta.

I ja sam isto imao problem u NS sa time, i onda sam zamenio eSIM koji sam imao ( nije bio stariji od 6 meseci ) i sad sa tim novim eSIM - om nemam vise toliko cesto da se to desava. Idalje bude ponekad, al ne toliko cesto kao pre. Probao sam takodje i sa novim APN podesavanjima i to mislim da ima neke veze sa time da bolje radi. U starim APN- ovima ima i stavka Authentification type i stojalo je PAP, sad toga nema, i takodje u APN type pored default je stojalo supl, sto sad takodje isto ne stoji

Isti problem je i kod mene. Najvise sa yettel korisnicima se primeti
Ja imam iphone….nisam siguran i mislim da A1 ima neku vrstu pre podešavanja tako da tu ne može da se koriguje ništa vezano za APN. Ja sam menjao eSim i sada ne mogu da se setim kako je bilo sa starim…

Puna cena NeoSurf je 2449 , kad oduzmes popust za potpisivanje UO i e racun (500+50 dinara. Placao si 2449-550=1899. Kad istekne UO placas 2449, sve to ti pise na sajtu.

Zar nije neo surf 1899 din ?Gde se to vidi koja je prava cena ,pored nje nema nijedna druga ,precrtana ..?

Prilozi

• Screenshot_20251123_185140_Chrome.jpg
    Screenshot_20251123_185140_Chrome.jpg
    63 KB · Pregleda: 113
Kakva seljačka navlakusa .Znaci moraš da kopas po sajtu da bi našao .A i to je pitanje hoces li nac (evo ja nisam i dalje) ..
U dodatne informacije na samom dnu 😀 . Ovo je gore od malih slova ..

Prilozi

• Screenshot_20251123_193650_Chrome.jpg
    Screenshot_20251123_193650_Chrome.jpg
    139.3 KB · Pregleda: 106
Kakva seljačka navlakusa .Znaci moraš da kopas po sajtu da bi našao .A i to je pitanje hoces li nac (evo ja nisam i dalje) ..
U dodatne informacije na samom dnu 😀 . Ovo je gore od malih slova ..
A1 postpaid > preporucene tarife> spustis prozor na dole i imas > najcesca pitanja i DODATNE INFORM. E u dodatne info su detalji...

A1 postpaid > preporucene tarife> spustis prozor na dole i imas > najcesca pitanja i DODATNE INFORM. E u dodatne info su detalji...
Ma našao sam posle ,editovo sam bio prethodni post .Neo surf ispada sa 50% 1200 ,i dalje je to najpovoljnije . Veći problem mi sada predstavljaju komentari koje sam pročitao na prethodnih nekoliko stranica ,da ima tih prekida kod poziva ...

Ja sam prvi pomenuo blackout tokom poziva od par sekundi, na postpaid sam, kao što sam 14 godina bio i na MTS postpejd.
Dešava se tokom poziva sa svim mrežama, tri najčešće osobe sa kojima razgovaram su A1, Yettel i MTS, sa svima se dešava.
Ne dešava mi se samo kod kuće, dešava se i na poslu i sinoć u gradu u par navrata.
Koliko god sam jedva dočekao da se ratosiljam MTS-a zbog odvratne politike uvećanja računa i promene paketa, ovo je ipak najosnovnija stvar - razgovor. Tome služi telefon. A to nije pouzdano. Dešava se i na Volte i bez volte, probao sam oba palo mi je na pamet, inače ne volim Volte jer zvuči kao iz bunara da ječi kada sa nekim pričaš.
Imam fizičku SIM karticu, a eto dešava se i ljudima sa eSIM, znači nije do kartice, nije do telefona, nije do lokacije, nije do Volte... do mreže je. Pa ko voli nek' izvoli, nadam se da će rešiti to jer je užasno iritantno.

Meni je u zadnje vreme na pstpejdu loš signal, prekidi i sl. Ali je i internet jako loš, baš je kilav..
Ja sam mislio da je zbog telefona, prešao sam na Samsung A55.
Ali sada nisam siguran, mislim da je do mreže. Zadnjih 2 god sam u A1 i bilo je sve odlično..ali zadnjih 2 meseca možda i malo više je katastrofa.

1000002308.jpg
Evo kako izgleda forum..

Ma našao sam posle ,editovo sam bio prethodni post .Neo surf ispada sa 50% 1200 ,i dalje je to najpovoljnije . Veći problem mi sada predstavljaju komentari koje sam pročitao na prethodnih nekoliko stranica ,da ima tih prekida kod poziva ...
50% popusta se računa na cenu koja stoji gore (1900), znači 950 je cena Neo Surfa sa 50% popusta. 2400 je cena kada istekne ugovorna obaveza.

50% popusta se računa na cenu koja stoji gore (1900), znači 950 je cena Neo Surfa sa 50% popusta. 2400 je cena kada istekne ugovorna obaveza.

Da. Za razliku od Yettela koji popust računa od pune cene van UO, A1 računa popust od cene tokom UO, tako da kada dobiješ isti popuast u Yettelu i A1 biće ti sve ukupno jeftinije u A1, naročito imajući u vidu da u A1 generalno dobiješ više za isti novac.

Zar nije neo surf 1899 din ?Gde se to vidi koja je prava cena ,pored nje nema nijedna druga ,precrtana ..?
Bas si pokazao gde pise da je beneficirana cena 1899, a cena bez benefita je dole u dodatnim informacijama. Da nije lepo od njih nije. Ali kad su cene bez UO i sa UO bile iste. Onda nema potrebe da se prave UO.
Precrtane cene imas samo u Yrttel-u kod Mtsa i A1 moras da ih potrazis.

Nazad
Vrh Dno