Šta je novo?

LG Televizori

Pozzz narode
Zamenio bih svoj stari par god LG sa QNED 50 ili 55 inca , ali se ne razumem valja li sta taj QNED. Nemam para za one velike , a i ne bih imao gde da ga postavim pošto mi je u dnevnoj sobi 65 inca NANO .
Hvala

Pogledaj ovaj video

Uglavnom, jeftiniji QNED televizori su sa Direct LED tipom osvetljenja i klasicnim led svetlima, od QNED85 modela pa do QNED87 modela (mislim da je tako, pogledaj video) koristi se Edge LED osvetljenje ali se koristi Mini LED a top QNED modeli koriste full array sa Mini LED. Po meni su to pravi Mini LED modeli (kao sto ima TCL, Hisense, Panasonic, Samsung...) jer Edge LED osvetljenje nije dugotrajno i sklono je kvarovima.

Uglavnom, jeftiniji QNED televizori su sa Direct LED tipom osvetljenja i klasicnim led svetlima, od QNED85 modela pa do QNED87 modela (mislim da je tako, pogledaj video) koristi se Edge LED osvetljenje ali se koristi Mini LED a top QNED modeli koriste full array sa Mini LED. Po meni su to pravi Mini LED modeli (kao sto ima TCL, Hisense, Panasonic, Samsung...) jer Edge LED osvetljenje nije dugotrajno i sklono je kvarovima.
U pravu si skroz, ja sam bio ubedjen da su full array ovogodisnji mini led modeli od LG (serija 87) dok se nisam uverio da su zapravo svi QNED edge led. Marketing je cudo i bas veliki minus za LG.

Meni na qned86a3a ima probijanja svjetlosti po ćoškovima, na tamnim trakama, u mračnoj prostoriji. Tako da nije za neku preporuku.

Imam pik na ovaj, navodno je ok varijanta. Razmisljao sam o ovome ili pandanu od 65 inca. Da li ima neki bolji izbor od ova dva u ovogodisnjoj LG oled seriji ?

Ja sam uzeo pre 5 dana Lg G5 od 65 inča i prezadovoljan sam. Za C5 kažu da je takodje odlican. Neces pogresiti, ako možeš, uzmi veći.

Ja planiram C5, samo je kod nas u BiH dosta skuplji.
Premium modeli su dosta jeftiniji u Hrvatskoj
Srednja klasa je tu u pet deka.

Ovde ukucaj šta te zanima
Biće možda akcija za Božić

tehno-mag.hr
svijet-medija.hr

Imaju odlične cijene, i garanciju 5 godina.

Koliko je realno da ce 55" C5 ici ispod 920 eura? Sve nesto cekam hoce li menjati cene na K/P za Black Friday ali ne primecujem neke promene. Madjari bas rokaju cene. Negde su im po 700e skuplji 65" C5 nego 55" C5. Zbog toga sam i spustio kriterijum na 55" ali ne vidim bas neke popuste ove godine. Iste su cene kao sto su i bile.

Ne ocekuj neke popuste na KP zbog crnog petka. Ja sam kupio C3 bas u ovo vreme pre dve godine ni tad nista nije bilo. Svakako je cena bila niza za 100k rsd nego kod nas na snizenju.

Pozdrav, sta kazete za LG 55" Qned 70A6A. Otisla sam u tehnomaniju da kupim tv i prodavac me ubedjuje da je QNED definitivno nesto sto je bolje od npt TL 55C6KS ili nekog samsunga uhd.

Pozdrav, sta kazete za LG 55" Qned 70A6A. Otisla sam u tehnomaniju da kupim tv i prodavac me ubedjuje da je QNED definitivno nesto sto je bolje od npt TL 55C6KS ili nekog samsunga uhd.
Priča gluposti, ne može običan direct led da bude bolji od mini led modela, nije uopšte za poređenje. Ima i LG mini led modele, ali oni u toj dijagonali idu od nekih 80k pa naviše ako se ne varam.

70A ima Direct LED sa klasicnim LED dok ostatak serije ima Edge LED sa Mini LED a tek najskuplji QNED ima full aray Mini LED.

Ovaj Direct LED se nemoze meriti sa C6KS iako je to nesto oslabljeni C6K model TCL-a.

Moze, moze, itekako moze.
Kvalitet slike zavisi od vise faktora, a ne samo od vrste pozadinskog osvetljenja.
Naravno, ali mini led se uvek pozicionira kao viša klasa LCD TV-a pa se tu ugrađuju bolji paneli, procesori itd.

70A ima Direct LED sa klasicnim LED dok ostatak serije ima Edge LED sa Mini LED a tek najskuplji QNED ima full aray Mini LED.

Ovaj Direct LED se nemoze meriti sa C6KS iako je to nesto oslabljeni C6K model TCL-a.
U ponedeljak mi donose C6K , mada sam hteo prvobitno QNED ali i prodvac navijao za QNED , ali neki drugi ljudi rekli C6K . Razmišljao sam i o Samsungu , ali nisam znao ni koje ni sta je .
Prvo sam onlajn platio C6KS , pa posle doplatio za 55 inčni . Videću jesam li se zeznuo . Mada LG volim

@IgorilaTekila
To je uglavnom tacno, ali ne gledas siru sliku. Gledas samo po vertikali, a trebas gledati i po horizontali.
U ponedeljak mi donose C6K , mada sam hteo prvobitno QNED ali i prodvac navijao za QNED , ali neki drugi ljudi rekli C6K . Razmišljao sam i o Samsungu , ali nisam znao ni koje ni sta je .
Prvo sam onlajn platio C6KS , pa posle doplatio za 55 inčni . Videću jesam li se zeznuo . Mada LG volim
Zavisi koji je Qned bio u igri, ali mislim da se nisi zeznuo. Qned serija se nije nesto proslavila po optimalnosti kupovine (preskupa, a kvalitet slike nije bas na visokom nivou), zato i sada idu dole sa cenama qneda

Poslednja izmena:
nije tema koji TV izabrati ni modeli drugih brendova ni poređenje sa drugim brendovima

Nemoj ocekivati da ces ovde dobiti ispravan i konstruktivan odgovor jer ovde ima previse neukih ljudi (konkretno na temu mislim), ljudi koji nikad nisu imali uredjaj a komentarisu i znaju sve i najpametniji su, i da ovo je tema koju treba preimenovati u LG OLED jer ovde se samo oledi promovisu i o njima se samo prica i ako 80% i vise ljudi kupuje tv od 300-600€ a kad se pomene neki tv nizeg ranga to je tek haos.

Podelicu sa tobom iskustvo posto sam se i ja interesovao za taj tv QNED70A6A samo 65", nije mi ga niko preporucio samostalno je interesovanje isao sam u par radnji i gledao tv je sasvim ok (ima DIRECT LED pozadinsko osvetljenje, ima zadovoljavajucu svetlinu sdr i hdr, ima 100% DCI-P3 pokrivenost boja, ima dobre uglove za gledanje, 4k 60hz za filmove i striming servise sasvim ok) vise nego dobar za svakog iole normalnog i ne zahtevnog korisnika, a kome treba dlaka u jajetu nek da 200k i kupi oled.

Nije sramota ne znati, ali jeste sramota hvaliti se svojim neznanjem.
Da je @The Witcher ® koristio OLED tv u kucnim uslovima znao bi zbog cega je toliko hvaljen.
Nije tacno da se preporučuju samo televizori od 200k dinara, oled tv se moze naci i za 700-800 eura. Mozda se u ovoj temi stekao takav utisak jer je LG znacajno podbacio u tom srednjem segmentu (QNED) pa se ljudima savetovalo da doplate za oled.
Da je @The Witcher ® koristi QNED u kucnim uslovima znao bi zasto se ne moze olako ljudima preporuciti QNED kupovina.
Pojavili su se novi jeftini QNED modeli, ali treba vremena i okolnosti da se to proveri i testira da bi se moglo preporuciti. Nije dovoljno otici u radnju, pogledati TV i doneti brzopletu odluku o kvalitetu.
Spomenuti TV kosta 500e, ne mozes nekom reci kupi ga sasvim je ok i ima zadovoljavajucu svetlinu.
Pa nije to 200-300e nego 500e, sto nije malo za tv koji je samo ok i zadovoljavajuce svetline (garantujem da ni ne znas kolika mu je svetlina).
Jos si napisao Direct Led velikim slovima. Ko ima iskustva zna da je direct led najgore osvetljenje koje tv moze da ima (fald direct led tu ne racunamo).
Ima dobre uglove gledanja (ako stvarno ima dobre uglove znaci da je ips panel, a znamo svi sta to znaci)
4K 60Hz 🙂 pa koji tv to nije ( neki kinez od 100e) Filmovi i striming generalno na 120Hz izgleda mnoooogo bolje nego na 60Hz (uz adekvatno podesavanje smooth motiona).
Itd. Itd.
Od celog tvog posta imao si samo jednu tacnu konstataciju, a to je da ovde ima previse neukih ljudi.
Tu si definitivno bio u pravu 🙂

Da li je normalno da se na mom C4 čuje pucketanje otprilike LED diode pri gašenju,čujem 2,3 puta i to je to?

Da li je normalno da se na mom C4 čuje pucketanje otprilike LED diode pri gašenju,čujem 2,3 puta i to je to?
Čuje se nakon gašenja jedan klik, kao prekidač, to je normalno, jer je to znak da je završen Pixel Cleaning koji sprečava pojavu burn-ina.

E sad ne znam da li se tebi čuje nešto drugo možda?

E u pravu si,jeste jedan klik.To je to,hvala ti.Kupljen je pre pola godine.I još jedno pitanje.Kako da podesim sliku kad je DV?Evo gledao sam Beast in me i sad Absentiu na Netflixu i mnogo mi je tamna slika.Može pomoć oko podešavanja?Kad stavim na FILMMAKER mode pogotovo.

Cak se čuje i kad se pali i kad se gasi, to je normalno.

A jel ti se aktivira DV? Jel ti izađe u gornjem desnom ćošku obaveštenje? Mora osvetljenje da ode na 100 za DV materijal.
Pogledaj na linku ispod podešavanja. Svaki mod moraš posebno da podesiš.

Nazad
Vrh Dno