Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Iz mog uzorka ljudi, u okruženju, ne dobija niko ništa 😀 5oro je pušteno u mts bez kontra ponude. Ne volim mts ali cifre su neumoljive...
Brojke su neumorme masovma bezanija iz Mts-a traje celu godinu imas ovde izvestaj iz 3 kvartala. 20000 ljudi pobeglo iz Mts-a jeste doslo 10000 ali razlika 10000.
A1 moze da se igra, racuna, i otkaci korisnike koji ih kostaju i na kraj pusti u Mts ili Yettel.
Isto tako u ovo vreme prosle godine kako je A1 uveo besplatan Mega plan 12 meseci ko prenese broj. Iz mog okruzenja sve prebacio u A1, ja mislio svi beze u A1 ali brojke su brojke i izvestaj u 1 kvartalu ove godine pokazao da nisu bas svi ili mnogo njih preslo u A1. Jeste A1 bio u plusu novih korisnika ali ne dramaticno. 😃
A1 jednostavno racuna ko ih kosta manje a ko vise . I naravno dosta ljudi puste , dosta vise dolazi u A1.
Tako bi uradio svako ko je vlasnik ,ja t, ti ili bili ko drugi. Pustis one na kojima imas manju zaradu a ostavis one koji vise donose. 😃

Prilozi

• Screenshot_20251121_150645_Gallery.jpg
    Screenshot_20251121_150645_Gallery.jpg
    71.6 KB · Pregleda: 91
Da li je internet u A1 neograničen za unutrašnji saobraćaj, radio sam speedtest i ide po max brzina kada izaberem server u Srbiji nakon potrošenog interneta za Neo pakete, da li ko zna šta oko ovoga? Naravno kada bih izabrao neki server van Srbije bilo bi oko 2mbps

Neo surf i neo super su neo net ali ostale npr neo 30 neo 5 itd nemaju uopste posle net, mora se uzeti dodatak

Da li je internet u A1 neograničen za unutrašnji saobraćaj, radio sam speedtest i ide po max brzina kada izaberem server u Srbiji nakon potrošenog interneta za Neo pakete, da li ko zna šta oko ovoga? Naravno kada bih izabrao neki server van Srbije bilo bi oko 2mbps
Ako radis speedtestove prema A1 serveru preko ookla speedtest aplikacije, nece ti trositi MB iz paketa, sta vise, mozes da trosis koliko god i nece ti se dodatno nista trositi/naplatiti. Ako si potrosio brze MB unutar tarife i ako radis prema A1 serveru nece ti biti taj limit na 2/2Mbps dok prema bilo kod drugom serveru hoce, kao i sam internet ce ti isto ici na 2/2Mbps

Jel po isteku besplatnog mega plana od prošlogodišnje promocije (12 meseci free) nude beše neki paket za 500 din mesečno ili?

Jel po isteku besplatnog mega plana od prošlogodišnje promocije (12 meseci free) nude beše neki paket za 500 din mesečno ili?
Nude u aplikaciji jos 90 dana bez naplate. Ako pokrenes prenos beoja u Mts dobijas ponudu 6 meseci po 1 dinar i 18 meseci po 50% popusta na neke tarife.

… da li sta tu ponudu, na još tri meseca, dobijali nakon ili neposredno pre isteka Mega plana…?!

Ma mislio je na ponudu za ostanak koju nudi A1, da može da se dobije uz pokretanje prenosa broja i u Yettel umesto strogo u MTS, ako je nekome to zgodnije, tipa bliže mu je ili iz bilo kog drugog razloga bolje. Lično nemam potvrdu da to prolazi, ali uklapa se u očekivanja, jer su MTS i Yettel jedna ekipa, da tako kažemo, dok im je A1 pravi konkurent.

Nude u aplikaciji jos 90 dana bez naplate. Ako pokrenes prenos beoja u Mts dobijas ponudu 6 meseci po 1 dinar i 18 meseci po 50% popusta na neke tarife.
Ja sam pisao u MNP temi da li sto su u MTSu omasili kontakt broj. Ali prenesen mi je na mts bez ikakve poruke i poziva ni od A1 ni od mtsa. Tako da budite spremni za prenos. Meni je svejedno i A1 i mts grme sa signalom.

Ma mislio je na ponudu za ostanak koju nudi A1, da može da se dobije uz pokretanje prenosa broja i u Yettel umesto strogo u MTS, ako je nekome to zgodnije, tipa bliže mu je ili iz bilo kog drugog razloga bolje. Lično nemam potvrdu da to prolazi, ali uklapa se u očekivanja, jer su MTS i Yettel jedna ekipa, da tako kažemo, dok im je A1 pravi konkurent.

Da. Meni su dali. Nisam još. Izašao iz Yettel radnje a stigla poruka.

Koji paket si imao?
Koji paket si imao?
Koji paket si imao?

Brojke su neumorme masovma bezanija iz Mts-a traje celu godinu imas ovde izvestaj iz 3 kvartala. 20000 ljudi pobeglo iz Mts-a jeste doslo 10000 ali razlika 10000.
A1 moze da se igra, racuna, i otkaci korisnike koji ih kostaju i na kraj pusti u Mts ili Yettel.
Isto tako u ovo vreme prosle godine kako je A1 uveo besplatan Mega plan 12 meseci ko prenese broj. Iz mog okruzenja sve prebacio u A1, ja mislio svi beze u A1 ali brojke su brojke i izvestaj u 1 kvartalu ove godine pokazao da nisu bas svi ili mnogo njih preslo u A1. Jeste A1 bio u plusu novih korisnika ali ne dramaticno. 😃
A1 jednostavno racuna ko ih kosta manje a ko vise . I naravno dosta ljudi puste , dosta vise dolazi u A1.
Tako bi uradio svako ko je vlasnik ,ja t, ti ili bili ko drugi. Pustis one na kojima imas manju zaradu a ostavis one koji vise donose. 😃
Sve ovo je zato što A1 ima najjeftinije postpejd tarife u poređenju sa ostalim za isti ili veći, bilo koji saobraćaj. Nema to veze sa pripejdom, postpejdom ili nekom bežanijom. Ali zato A1 ima najslabiju pokrivenost, pa kome šta treba.

Da li kod A1 mora vlasnik broja (majka) da dodje licno da bi se na clana porodice izvrsila promena vlasnistva/registracije prepaid broja? Kod yettela ne mora - dobije se sms kod i odgovori se na poruku.

Da li trenurno moze da se dobije popust na pretplatu pri prelasku na postpaid?

Sve ovo je zato što A1 ima najjeftinije postpejd tarife u poređenju sa ostalim za isti ili veći, bilo koji saobraćaj. Nema to veze sa pripejdom, postpejdom ili nekom bežanijom. Ali zato A1 ima najslabiju pokrivenost, pa kome šta treba.
Nije tacno da A1 ima najlosiju pokrivenost. Kod mene je recimo ima mts.

To kod tebe, je kod tebe. Globalno je onako kako sam napisao. O romingu EU i Balkan,da i ne govorim. Iz iskustva pišem. 3 pp broja u A1 i 2 pp broja u MTS-u. Neka kombinacija uglavnom zajedno putuje. Kako sam i rekao , šta kome odgovara. Kod mene na lokaciji rade svi odlično. Na lokaciji od mene 4km(vazdušne linije ) A1 ne želi da potpiše ugovor na 24 meseca za kućni net.(pre par dana) Kažu pošteno sami, ne može. Isto moja lokacija... Ne zarađuje više ni jedan operater na pripejd brojevima. To je samo pumpanje broja korisnika. Postpejd u preko 90% slučajeva danas ima EU roming GB. Zašto? Pa verovatno je takvo tržište da oni na tome dignu cenu paketa, manji broj korisnika koristi to (za njih trošak) , a veći nikad (totalna zarada u odnosu na poskupljenje paketa) Ovo se odnosi na sve provajdere.

Poslednja izmena:
Meni ističe za 5-6 dana godišnji.A1 megaplan, niko me još nije kontaktirao. Znači opcije su da se produži megaplan na još 3 meseca u aplikaciji ili ako se podnese zahtev za prenos, oni zovu sa ovom ponudom 6 meseci dinar + 18 meseci 50 posto.

Niko ne spominje zahtev za prenos u Globaltel 🤔 Gade mi se i mts i yetttel pa bih podneo zahtev za prenos u Globaltel. Internet mi je prioritet a koliko sam shvatio, oni imaju 200 GB dobrodošlice koji važe na duži rok. Ovo naravno ako me ne pozovu iz A1.

Ali zato A1 ima najslabiju pokrivenost, pa kome šta treba.
Za ovo i nisam bas siguran. U starom stanu A1 sam raskinuo bez penala jer je imao slab signal. IZadjem na ulicu sve ok ali u stanu haos. Desavalo se da mi stigne poruka propusten poziv, a meni nije zvonilo jer nisam imao signal. Ispostavilo se da na par mesta u stanu uopste nema signal. Presao u MTS, ali povremeno se pojavi novi problem. TEsko se uspostavlja veza ili uopste nece da uspotavi. Nije uvek ali desavalo se. Na par lokacija dok sam bio u MTS-u imao sam slabiji signal nego A1. Bas sam skoro uporedjivao sadasnji A1 sa MTS signalom i ispostavilo se da A1 ima jaci signal.
Mozda ima veze ko se gde krece, koji uredjaj koristi itd.. ali definitivno mi se sad pookazao A1 kao bolji od MTS-a sto se tice pokrivenosti i jacine signala
Mislim da je sve stvar gde ko naleti..

Poslednja izmena:
Naravno zavisi od toga gde se nalazite. Isto tako, jačina signala (u crtama na ikonici telefona) nije isto što i pouzdanost. Ja na Banovom brdu imam na A1 bolji signal (taj nacrtani) nego što sam imao 14 godina na MTS-u ali mi se na MTS nikada, ali nikada nije dešavalo da u sred poziva imam prekide u vidu blackout od par sekundi, što sada imam. Ume jako da nervira, pretpostavljam da je do A1 jer ponavljam - nikada mi se nije dešavalo na MTS. Ni telefon nisam menjao, imam isti duže od 2.5 godine. Ne dešava mi se ovo samo kada sam kod kuće, dešava mi se bilo gde i ne razumem o čemu se radi...

Nije do tebe do njih je, moji prijatelji, rodbina i ja smo već godinu dana na besplatnom mega planu i najveća zamerka je upravo to - 2 3 sekunde tisine u toku poziva, ili ne čuješ ti sagovornika ili on tebe. Nije ni do nas ni do telefona (u nasim slučajevima to su i iphone i honor i xiaomi i samsung...) već upravo do njih.
Drugi problem je seckanje zvuka u toku razgovora kao kada pričaš preko neke voice app sa velikim pingom.
Osim toga, navikli smo da u liftovima, garažama, podrumima, tržnim centrima u radnjama u prizemlju nemamo ni mreže. Govorimo o uštedi od 100-200 evra za ovih godinu dana ali svi smo produžili 3 meseca besplatnog mega plana i sad čekamo 5g da vidimo ima li pomaka 😄
Samo jedna drugarica nas je izdala, nju su zvali i ponudili joj 50% na 24 meseca na neo 5 a ona tražila neo super i dobila.

Radi li vam VoLTE? Ako da, možete da probate da ga isključite. Ako ne, onda suprotno. U mojoj okolini oba tipa poziva rade bez problema i sa praktično istim kvalitetom (ne primećuje se razlika), uz izuzetak toga što je VoLTE neophodan za korišćenje interneta tokom poziva. Žale se ljudi na svašta kod njih, ali ako na nešto ne, to su pozivi, hahah.

Poslovnice zbog popisa prakticno ne rade sa strankama do ponedeljka od 08h.. Placanje racuna preko aplikacije moze.

Nije do tebe do njih je, moji prijatelji, rodbina i ja smo već godinu dana na besplatnom mega planu i najveća zamerka je upravo to - 2 3 sekunde tisine u toku poziva, ili ne čuješ ti sagovornika ili on tebe. Nije ni do nas ni do telefona (u nasim slučajevima to su i iphone i honor i xiaomi i samsung...) već upravo do njih.
Drugi problem je seckanje zvuka u toku razgovora kao kada pričaš preko neke voice app sa velikim pingom.
Osim toga, navikli smo da u liftovima, garažama, podrumima, tržnim centrima u radnjama u prizemlju nemamo ni mreže. Govorimo o uštedi od 100-200 evra za ovih godinu dana ali svi smo produžili 3 meseca besplatnog mega plana i sad čekamo 5g da vidimo ima li pomaka 😄
Samo jedna drugarica nas je izdala, nju su zvali i ponudili joj 50% na 24 meseca na neo 5 a ona tražila neo super i dobila.
Potvrđujem ove prekide na par sekundi, Blokovi, ako negde nema problema sa signalom to je NBg pa opet se ovo dešava. Znači ovo se ne dešava postpejd korisnicima, nego samo nama na ovom free Megaplanu 🤔

Ondak je stvarno pitanje da li produžiti ta tri meseca, preći na postpejd ako ponude za onaj net paket onako kako očekujem ili promeniti operatera.

Znači ovo se ne dešava postpejd korisnicima, nego samo nama na ovom free Megaplanu 🤔
Pa ne, Note10 je na postpejdu, a on je prvi to pomenuo. Da ponovim, preporučujem vam da testirate podešavanja VoLTE-a, možda se tako nešto promeni, budući da je A1 poznat sa neobjašnjenom frkom po tom pitanju (lako im 4G zakaže na ovaj ili onaj način, a navodno ni oni ne znaju zašto). Možda je i do lokacije, npr. krećete se tamo gde su bazne stanice preopterećene, što ne bi bilo neobično za pomenuti NBG, pa to možda pravi nevolje. Oko mene, kako već pomenuh, niko nema taj problem (mada ima drugih), ali nije BG u pitanju.

Nazad
Vrh Dno