Šta je novo?

EON Smart Box (2024-2026) [nije tema za EON aplikacije]

Moraćeš "klon" aplikaciju da stavljaš i to će onda raditi jer "Play Store" verzija Eon SmartTV aplikacija NE šalje / ne koristi serijski broj boxa. A "blokada" aktivacije fabričke app je određena po serijskom broju.
Sad mi je jasnije. Moze li pomoc kako da dodjem to te aplikacije koja bi meni trebala, moze i privatna poruka.
Na vreme da znaš da ako ikad uradiš factory reset tog "polovnog" boxa nećeš moći ni za koju drugu aplikaciju da ga koristiš jer ti neće dozvoliti (posle factory reset) da sa Home tasterom na daljinu izađeš iz tog ekrana za aktivaciju fabričke Eon app.
Hvala za ovaj dodatni info, srecom znao sam za to inace bi ga verovatno resetovao i napravio belaj. Svakako ce ostati ovde za one koji ne znaju.

Jos nesto zanimljivo u vezi Eon box-a, ovog kog sam dobio od SBB-a, otkacio sam ga sa SBB onog cga rutera i prikacio ga na drugi net ( Yunet optika, neki Nokia ruter koji daju ), odsrafio onaj koax kabal sa boxa, i rade svi do jednog kanali. Secam se nesto da nije ranije tako htelo da radi ako si na SBB mrezi, al eto radi i ovako, bar na ovom netu.

Imaju u vidu da će tako aktiviran boks raditi u OTT modu, tj. preko interneta.
DVB-C neće funkcionisati.

Pa kako ti piše na ekranu za aktivaciju: pozoveš SBB podršku i izdiktiraš im serijski broj sa TV ekrana.

= aplikacija će ostati u smislu nećeš morati da je (re)instaliraš ali njen data će biti obrisan sa factory reset pa samim tim mora ponovo da se aktivira.

Možeš da je "skloniš" da se ne startuje makar (i da nemaš u listi 2 aplikaciju sa istim imenom) sa "adb shell disable-user" komandom.
Isto možeš i za ostalih 8-10 United Cloud aplikacija 😏😏😜

Možeš da je "skloniš" da se ne startuje makar (i da nemaš u listi 2 aplikaciju sa istim imenom) sa "adb shell disable-user" komandom.
Uf, suvise mi je to komplikovano ( sad sam malo istrazivao ), taman podesio sve kako mi odgovara pa ne bih da zeznem nesto.
Aplikacije koje mi ne trebaju sam - deinstall koje su mogle, ili -onemoguci koje nemaju ovu prvu opciju.

Smart Tube, Hbo Max, Popcorn Time, MX Player, Browse Here, X-plore i ovu sad EON. Weather i Screensaver sam ostavio i to je sve sto mi treba.
Sistemske aplikacje nisam smeo da diram.
Pored toga svega ostalo je 2-2.1 gb slobodno ( na starom boxu sam imao do 1.5 gb ), dosta za po neki brzinski low quality film na Popcorn-u.
Jedino mi pade na pamet i Jutub da obrisem ( ako bude moglo ) mada, neka ga i ovako zasad 🙂

Da, moze li ovaj box da ishendla externi HDD od 500gb da to lepo radi bez bagova ? Mislio sam da natrpam neke serije koje stalno vrtim u krug, stoji disk badava, pa eto taman 🙂

Instaliraj ADB TV i preko njega disable-uj EON i prateće UG aplikacije, da ne rade bez potrebe u pozadini. Nije komplikovano, samo je bitno da se ne dira ništa od sistemskih aplikacija. Sve što ima "ug" u prefiksu može da se isključi.

Pod sistem se podrazumeva operativni sistem, tj. android. EON (i njegovi "ug" patrljci) je aplikacija/launcher i bez njega će sve raditi bez problema.

@dulenator Nisi napisao sistem nego sistemske aplikacije, a sistemske aplikacije su kako je očigledno iz imena aplikacije na /system particiju gde "žive" i UC aplikacije.

Da li EON box moze da radi bez coax kabla, nisam siguran čemu on služi? Poseban protok za net ili? Čemu onda ide lan kabl u Ubee ruter?
Prebacio bi EON box u prostoriju sprat ispod gde naravno nema coax koji ide preko krova sa tavana.

Moze da radi ali ako ima coax prikljucak gledanje uzivo ce biti onemogućeno a da bi mogao da gledas moraces da vracas par sekundi unazad. LAN/ wifi je za vracanje unazad programa, a coax za live bez kasnjenja.

Ma nema šanse da će moji to da skontaju.
Ako neko može na PM kako se radi root ili šta već da može da radi EON app

Ne znam da li moze da se izmeni rezim rada sa hybrid na gledanje samo preko interneta neko drugi ce ti pomoci ako je moguce, ali ono sto moze da posluzi kao resenje, uz manu, je da nadjes ovde "modovanu" aplikaciju za eon box, instaliras je i zauzmes tv slot, jer ta aplikacija radi samo preko interneta.

Može da se izmeni režim rada fabričke Eon aplikacije (jer iste te boxeve sa DVB-C tunerom su davali / delili i korisnicima se van SBB coax mreže) . Ali naravno da to ne može da odradi sam korisnik već da to treba da odradi SBB podrška.

Tu varijantu budženja dodatne "klon" aplikacije može sam korisnik da završi ali tako 1 fizički box je potrošio 2 slota...
Čemu onda ide lan kabl u Ubee ruter?
Služi za premotavanje sadržaja u nazad. Live TV radi preko coax signala, čim vratiš TV kanal i sekund u nazad prebacuje te na stream verziju istog tog kanala.

Jeste malo smor kada se pri pokretanju pojavi ono za aktivaciju, no sreca pa kruzic na daljincu to zaobilazi.
Inace radi Yettel-ova Hypernet TV aplikacija na boxu bez problema, cisto informativno.

Da li neko ima sličnu situaciju:
Eon smart box i EonTv app zaključani Hbo kanali,
Eon glupi box(d3 mini-coax) rade najnormalnije?
Paket je Eon full duo.

Nešto me zanima, ako je bilo pitanje - izvinjavam se...🙂
Instalirao sam na EON box dve aplikacije za praćenje kamera za nadzor (HikVision kamere). Obe aplikacije su instalirane ručno, jer ih nema Play prodavnici...
E, sad, one rade, ali se ne vide medju instaliranim aplikacijama....Samo se vide kada se udje u Podešavanja, pa tamo instalirane aplikacije....malo daleko/duboko...🤣
Jel se to nekako može postaviti da se vide malo inznad, da bi se mogle staviti i u favorite/omiljene....

Poslednja izmena:
Zavisi koji box.
Ima različitih modela i sve zavisi koji ti je modela dopao i sa kakvim launcher-om.

TvLauncher (desktop okruženje/home screen interfejs) možeš instalirati po svojoj želji, proguglaj Malo android TV launchers, i vidi koji ti se sviđa pa instaliraj.
Mnogi imaju mogućnost customizacije početnog ekrana, odabir prečica, background slike, slide show, vesti....i sto čuda

Hoće li se Android pomeriti sa devetke, zna li se šta? Već ima aplikacija koje traže Android 10+ a i Android System WebView se više ne apdejtuje.

Nazad
Vrh Dno