Šta je novo?

TWS slušalice

Bog da vas vidi za 200e i na androidu i na iosu 😎

Nećeš se usrećiti na Samsung-u puno sa njima, osim ako nemaš S25... Nisam razumeo opasku za iOS. Što se codec-a tiče za iPhone je svejedno koje uzmeš, pošto iPhone ne podržava ništa osim praistoorijskog AAC na 320kbps.

Za sada što sam vidio
Senngeiser Momentu TW 4 ANC - oko 190€
Sony WF - 1000XM5 - oko 190€
Apple Earpods Pro 2 sa ANC - oko 250€
Beats Powerbeats Pro 2 - oko 270€

Da vam je bitno kvalitet izrade i dugotrajnosti, ANC jedan od većih prioriteta u svim parametrima koje zahtjevate, Android telefon koji koristite koje bi odabrali?

Od svih tih pobrojanih, najbolje su Sony i to ubedljivo. Senheiser bih pre uzeo od ovih Apple šodera sa AAC.
Cena je takva, pošto uskoro izlazi XM6. Ali ne očekuj neki čudesni ANC na njima, iako ih svi hvale. Daleko bolji je ANC na WH-1000XM4 ili XM5 (over the ear). Nemam WH-1000XM6, ne znam kakve su.

Primarno koristim iPhone 16 Pro Max, a za muziku Samsung S24 Ultra (LDAC).

Uzeo sam skoro FIIO Airlink adapter, pa ćemo videti kako radi na iPhone-u. Trebalo bi da omogući na iPhone-u i Mac-u AptX Loseless, AptX i LDAC...

IMG_0438.JPG

Sony WF-1000XM5 overkill?​

Da, ako ti je cilj osrednji ili loš zvuk.

Poslednja izmena:
Nećeš se usrećiti na Samsung-u puno sa njima, osim ako nemaš S25... Nisam razumeo opasku za iOS. Što se codec-a tiče za iPhone je svejedno koje uzmeš, pošto iPhone ne podržava ništa osim praistoorijskog AAC na 320kbps.
Ma vise sam naglasavao ios vs android jer neznam kako radi konkretno od apple earpods funkcije na androidu dali anc radi isto kao i na iphoneu i slicno.
Sama pretjerana kvaliteta zvuka ni nije bitna, nije audiofil, a extra zvuk je bonus.
Njoj je najbitnije da ne cuje nikog oko sebe kada je anc ukljucen, citam ima i opcija adaptivnog anc kada pođeš pricati to bi bilo extra takodjer da ima. Da ne cuju nju sta slusa, i da ne cuje ona njih sta pricaju dok ne pođe ona pricati.

A ima galaxy s25 telefon ako je puno bitno to.

Ma vise sam naglasavao ios vs android jer neznam kako radi konkretno od apple earpods funkcije na androidu dali anc radi isto kao i na iphoneu i slicno.
Sama pretjerana kvaliteta zvuka ni nije bitna, nije audiofil, a extra zvuk je bonus.
Njoj je najbitnije da ne cuje nikog oko sebe kada je anc ukljucen, citam ima i opcija adaptivnog anc kada pođeš pricati to bi bilo extra takodjer da ima. Da ne cuju nju sta slusa, i da ne cuje ona njih sta pricaju dok ne pođe ona pricati.

A ima galaxy s25 telefon ako je puno bitno to.

Zaboravi Airpods na Androidu. Plaćaš 250 eura za savršenu integraciju sa Apple uređajima, a u suštini to su slušalice u rangu nekih osrednjih bubica do 50-60 eura. Moja žena ima iPhone 16 Pro i naravno da je uzela Airpods neke od 200-250 eura. To zvuči u odnosu na Sony jako loše.

Što se ANC-a tiče, Ima obe opcije na Sony WF-1000XM5, ali ne mogu da skroz priguše eliminišu spoljašnje zvukove. Čuje se npr. TV u pozadini, ako ne ide muzika sa njih. Tako funkcioniše ANC. Mislim da joj se po tom pitanju neće dopasti, a svuda pišu da ove Sony bubice imaju najbolji ANC.

viber_image_2025-11-21_18-33-21-000.jpgviber_image_2025-11-21_18-37-08-094.jpg

Meni se isto cini kak sony mozda neki best buy, samo sto su ruzne u pm 😀
Vidjet cu s njom jos, ali ukratko mislim da je sve navedeno u zadnjih par postova top of the line do tog nekog budzeta, pa odaberemo nesto.

Hvala vam

Koja je preporuka foruma za neke slusalice do 70eur. Gledam devojci da uzmem a ako dam 200 eur za slusalice (za ono sto bih ja uzeo sebi tjst njoj) ona ce me ubiti, takodje nije neki audiofil vise joj treba za dok je u prevozu, kuci gleda serije ili sl.

Stigao FiiO Airlink... "Must have" za svakoga ko ima iole bolje slušalice i npr. iPhone 🙂

Ja sam ga primarno uzeo da mogu i sa računara da puštam LDAC.
Nisam upario sve slušalice koje imam, niti ima neke potrebe da povezujem npr. JBL 770 koje imaju samo AAC.

Zgodno je što, kada se upare sa Airlink-om, slušalice, logično, ostaju uparene. Posle toga gde god da se poveže Airlink (MacBook, MacStudio, iPad, iPhone...), automatski se povezuje sa slušalicama sa kojima je uparen i pušta zvuk u LDAC-u ili drugom HiRes codecu.

Zvuk je jako dobar na WF-1000XM5 bubicama preko AirLink-a.
Nisu mi pri ruci over-ear WH-1000XM5 da probam (uzela žena...), ali i WH-1000XM3 zvuče odlično.

Mana: kada su povezane preko Airlink-a, Sony app ih ne prepoznaje. Mada vidim ih u app na Androidu gde su paralelno povezane, tako da nije neki problem.

airlink.jpg

Koja je preporuka foruma za neke slusalice do 70eur. Gledam devojci da uzmem a ako dam 200 eur za slusalice (za ono sto bih ja uzeo sebi tjst njoj) ona ce me ubiti, takodje nije neki audiofil vise joj treba za dok je u prevozu, kuci gleda serije ili sl.
ove su OK

Pazi brate, što kažeš ako daš velike pare za recimo AirPods neki nema smisla ako cura ima neki stariji iPhone.
Po meni nema logike da sad neko kupi AirPods 3 Pro (nećeš imati sve funkcije niti će zvuk biti isti- Apple te tako tera da kupuješ najnovije proizvode) a ima stariji recimo iPhone 13 Pro Max.
Nemoj davati velike pare.
Vidi Capsule što ti je društvo preporučilo ali i Anker ima veliku ponudu, baci pogled.

Scarbir je nahvalio Oneplus Buds 4, prve su mu i izboru do 100 dolara.

Koristim earpods na iphone 16 pro, jel ima smisla uzeti airpods 4 anc, trenutno su na amazonu 140 eur?

Po netu čitam da je kvalitet zvuka bolji na Airpods što mi je malo čudno (iako su mnogo skuplje, kabl je kabl)

Pre par dana sam uzeo Huawei Freebuds pro 4. Prvenstveno jer bi trebao da ima dobar zvuk prilikom telefonskog razgovora.
Za 10tak poziva koliko sam imao, pokazale su se dobrim, sagovornik sa druge strane nije imao problem nikakav sa kvalitetom zvuka. Mada sam uglavnom razgovarao iz prostorije koja nije bila bučna.
Što se tiče zvuka (muzike), za mene je odličan, mada imam 50 godina; neko ko je 2-3 decenije mlađi, to bi bolje procenio.
Nemam Huawei telefon, tako da koristi LDAC kodek.
Stoje sasvim dobro u ušima, a sa čepićima od memo pene, jako su i udobne za duže nošenje.

Poslednja izmena:
Planiram da kupim slusalice do 100 eura. Prateci forum video sam da svi hvale SoundPEATS Capsule3 Pro+. Video sam da su se pojavile i slusalice SoundPEATS H3. Da li neko ima radi poredjenja, koje su bolje u zvuku, kvalitetu izrade, udobnosti i sl. ili mozda neke druge slusalice u tom rangu?

Ne nalazim SoundPEATS H3 već samo SoundPEATS Air3 Deluxe HS TWS earphones ovde kod nas, jesu to iste slušalice?

SoundPEATS Capsule3 Pro+ (sa plus) nema na stanju kod nas (jedan prodavac i nema), samo SoundPEATS Capsule3 Pro.

Sad sam u visestrukoj nedoumici sta uzeti (poklon)...
1. SoundPEATS Air3 Deluxe HS TWS earphones
2. SoundPEATS Capsule3 Pro (bez plus)
3. ONEPLUS Buds 4 TWS
4. SoundPEATS Air 5 Bluetooth (bez pro)
Redni broj nevazan, samo sam ih tako odokatvino poredao bez nekog posebnog reda, sat sam nasao da bi mozda valjalo...

Ja nemam pojma sta od ovog valja i sa cim se necu obrukati kao poklonom...

Ja sam nasao na Aliju. Imaju oba modela. Razlika je nekih 25 eura. Capsule3 pro plus je 44 eura, a H3 model je 69 eura. Capsule3 nje dosta hvaljen stariji modem. H3 je noviji model, pa ne znam da li opravdava cenu razlike od 25 eura...

Koji Ali store, tj jel moze link? Ja sam danas narucio Soundpeats capsule3 Pro+ za 56USD, sto ispada oko 48eur.
Razlog zasto pitam je jer sam planirao da klincu uzmem EarFun Air Pro 4 sa Earfun zvanicnog sajta (tj da testiram koje mi vise leze kad stignu oba para 😀 ) da bih sad shvatio da Earfun ne salje u Srbiju... tako da ce mozda da padne jos jedan Soundpeats.
Jel ima neka druga varijanta odakle moze da se naruci Earfun a da nije KP?

Tracking
Delivery: Dec 05 - 19

Nisu još, ali pojavile su se 21.11 u našoj pošti kao Prijem. Tad su verovatno učukane u PostNL odakle stižu.

Tracking
Delivery: Dec 05 - 19

Nisu još, ali pojavile su se 21.11 u našoj pošti kao Prijem. Tad su verovatno učukane u PostNL odakle stižu.
I meni stoji to 21.11 kada pretrazim u nasoj posti, a kada pretrazim na globalnom pretrazivacu, stoji mi zadnji status 25.11.
Ispada da je to stiglo u neki centar za sortiranje kod nas, ali me buni sto se jos ne pojavljuje u nasoj posti.
Screenshot_20251201_095651_com.opera.browser.jpg

A onda vas rebnu za pdv i carinu za jos 33% više i izadju 100e 🙁

Koje Ancer valjaju?
Sta mislite o:
  • Anker Soundcore Liberty 4 Pro (101e)
  • Anker Soundcore Liberty 4 NC (69e)

Sta je bolje i zasto između Anker Soundcore Liberty 4 Pro i ONEPLUS Buds 4 ?
Koliko i po cemu zaostaju za obicno koristenje Anker Soundcore Liberty 4 NC u odnosu na ovo dvoje gore?

A onda vas rebnu za pdv i carinu za jos 33% više i izadju 100e 🙁

Koje Ancer valjaju?
Sta mislite o:
  • Anker Soundcore Liberty 4 Pro (101e)
  • Anker Soundcore Liberty 4 NC (69e)

Sta je bolje i zasto između Anker Soundcore Liberty 4 Pro i ONEPLUS Buds 4 ?
Koliko i po cemu zaostaju za obicno koristenje Anker Soundcore Liberty 4 NC u odnosu na ovo dvoje gore?
Plaćene su 49$, ne mogu nikako da izađu 100e. A i ne sećam se da su mi ikad na slušalice naplatili carinu.

Zavisi odakle poručuješ, u Beogradu ne carine manje pakete, u većini ostalih gradova otvaraju i carine. Ali to nije tema, imate posebne teme o tome na OnLine Kupovina podforumu.

@Zeha ako ti treba tws za android, imaš gomilu Samsung Buds 3 Pro dobijenih kao poklon na KP po ~100e ceni.

H3 je izgleda prošao bez carine, otpremljen iz sorting centra, sledeći korak je isporuka.

Drugačiji status za kapsulu, ali izgleda da je i ona portrčala kroz status samo u carini i da je već u sorting centru.

Nazad
Vrh Dno