Šta je novo?

Mehanicke Tastature

Max mi već neko vreme u korpi na Amazonu, 92e, ne deluje loše.

Stigao Keychron Q1H-M1
U G prodavnici sa 30k na 20k popust. Preporuka.
Mada ima jednu manu koju sam primetio tek nakon updejtovanja firmware: kad se nagne tastatura, shift dugme se detektuje kao pritisnuto.

Jel ima neko Lemokey tastature? Dobio sam na poklon Lemokey X2 i poprilicno sam zadovoljan sobzirom na cenu

Koje je vaše mišljenje, Yunzii AL75 Pro ili AULA F75 Max?
Yunzii je daleko ispred sto se tice kvaliteta i izrade. Kod aule je jedino prednost volume knob, sve ostalo losije (i dalje solidna tastatura ali full plastika u porednju sa aluminijumom i stavili su joj onaj odvratan tft ekrancic)

Yunzii je daleko ispred sto se tice kvaliteta i izrade. Kod aule je jedino prednost volume knob, sve ostalo losije (i dalje solidna tastatura ali full plastika u porednju sa aluminijumom i stavili su joj onaj odvratan tft ekrancic)

Knob i ekran su mi višak na Mac-u. Uzeo sam belu Yunzii AL75 i dodatne Mac kapice, pa ćemo videti hoću li se navići posle Apple Magic Keyboard,

Spremi windows kompjuter ili virtuelnu masinu, ako ti pobrljavi ili ako hoces da menjas bajndove.

Spremi windows kompjuter ili virtuelnu masinu, ako ti pobrljavi ili ako hoces da menjas bajndove.

Znam to, editovao sam već config fajl na VMWare Fusion da omogućim USB pass-through ka periferijama. Tako sam setovao AJAZZ AK980 preko onog njihovog softvera.
Junzi ima i nekakav web interfejs... Nije VIA/QMK, ali ima neke opcije.

Da li postoji neki servis za mehaničke tastature u Beogradu?
Otišao mi je stabilizator levog shift i nemam način da to rešim....

sto veca tastaura to je skuplje

Nervira me više što mora da se čeka. Ima oko 2.5kg. 🥹

***a nije plastikaner 🙂

Nervira me više što mora da se čeka. Ima oko 2.5kg. 🥹
To i nije mnogo za full size tastaturu. Neo65 Cu ima oko 2.5kg, heh...

A što mrzim kad izbace tastere sa full size tastature zarad nekog glupavog gimmicka, ne mogu da vam opišem...
Cela poenta nabavke full formata je da imaš sve te tastere...

Nisam naveo kao nesto lose, naprotiv. 🙂

Da li postoji neki servis za mehaničke tastature u Beogradu?
Otišao mi je stabilizator levog shift i nemam način da to rešim....
Ček a neka uradi sam varijanta ili nemaš način da sam iradiš? Zamenski stabilizatori se mogu naći

Ček a neka uradi sam varijanta ili nemaš način da sam iradiš? Zamenski stabilizatori se mogu naći
Ne znam jureći po Asus sajtu ispostavilo se da su ovo neki custom stablizatori (da, u pitanju je ASUS ROG Strix Flare II Animate)...pre neki dan sam vadio svič i držače...msm da sam stabilizator ne mogu da vadim bez šrafljenja....a nisam siguran da će to imati dobre posledice. xD...

Btw jel neko uzimao od njih nešto...Kako volim Šulcove Peanuts ovo mi je full simpatično, a ne bih da plaćam toliko ako i sama tastatura nije veoma dobra:

Ne znam jureći po Asus sajtu ispostavilo se da su ovo neki custom stablizatori (da, u pitanju je ASUS ROG Strix Flare II Animate)...pre neki dan sam vadio svič i držače...msm da sam stabilizator ne mogu da vadim bez šrafljenja....a nisam siguran da će to imati dobre posledice. xD...

Btw jel neko uzimao od njih nešto...Kako volim Šulcove Peanuts ovo mi je full simpatično, a ne bih da plaćam toliko ako i sama tastatura nije veoma dobra:
Koliko ja vidim po slikama na netu, na toj Asus tastaturi su obični plate mount stabilizatori, nešto što se menja za pola minuta.

javi utiske 🙂

Silikonske gumice providne ima li neko 13 komada viska?
Vracam kada mi stigne.

sta mislis da ces sa njima postici? switch ne mozes da utisas time

sta mislis da ces sa njima postici? switch ne mozes da utisas time
Utišava se udar kapice u switch / tastaturu. Sam kraj stiska je nekako amortizovaniji.
Jednostavno moraš da probaš da bi to "doživeo". 😄
Ne kažem da je razlika ogromna ali i meni prija (pogotovo što mi tastatura ima crvene prekidače odnosno nisku "klikabilni" pa svako utišavanje zvuka znači).

utisas, ali dzaba kada switch bottomout napravi glasniji zvuk

Nazad
Vrh Dno