Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

produzena akcija a1 za mega plan na 6m do 31.12
Za korisnike koji prenose broj iz mreža drugih operatora u A1 mrežu na prepaid, promocija važi do 31.12.2025. i uključuje korišćenje Mega plana bez naplate tokom 6 meseci od prenosa broja.

Kako u A1 iskljuciti njihove ponude/obavestenja?
Recimo ovo:
"Da li znas da mozes da dupliras GB u okviru mesecnog Mega plana?
Aktiviraj i Mega dodatak koji sadrzi dodatnih 10 GB za surf po ceni od 400 dinara, a vazi do isteka tvog Mega plana.
Aktivaciju mozes da uradis u Moj A1 ili pozivanjem kratkog koda *123#.
Tvoj A1"

Kako u A1 iskljuciti njihove ponude/obavestenja?
Obratio sam se zahtevom da mi isključe promotivne i servisne poruke pa prigovorom, čak i išao do Ratela pa su mi to na kraju regulisali. U jednom periodu mi je broj bio prenet u Yettel-u pa vraćen u A1, ali i ostali brojevi koji su naknadno preneti ne dobijaju promotivne poruke. Zaključak: primenjuje se za konkretnog korisnika.

Ovde se pisalo da onima kojima je isteklo 12 meseci besplatnog mega plana su dobili jos 3 meseca. Kevi sutra istice 12 meseci, nigde nista ne pise za 3 meseca. Ne stize nikakav sms. U aplikaciji samo datum do kada traje 05.01.2025. Ili ce kad istekne da dobije tu ponudu?

Ovde se pisalo da onima kojima je isteklo 12 meseci besplatnog mega plana su dobili jos 3 meseca. Kevi sutra istice 12 meseci, nigde nista ne pise za 3 meseca. Ne stize nikakav sms. U aplikaciji samo datum do kada traje 05.01.2025. Ili ce kad istekne da dobije tu ponudu?
Sigurno si mislio na 05.11. umesto na 05.01. Treba da prođe ceo 05.11. tako da čim nastupi 06.11. poseti A1 aplikaciju i u opciji Moj broj, pa onda u Dodaci pogledaj da li joj se pojavila ta opcija. Ne stiže nikakva poruka, samo preko aplikacije. Nadam se da će tvoja majka dobiti taj poklon dodatak, a ti nam javi da li je dobila.

PS Ako ti je taj broj povezan preko A1 portala, možeš i tamo proveriti.

Meni je istekao besplatni mega plan 2. novembra. Nisu mi ponudili taj besplatni dodatak.

Evo i mene sa novostima. Na drugom prenetom broju promocija mi je isticala 05.11. i sad sam proverio da i na njemu imam pravo 90 dana besplatnog Mega plana. Za treći broj videćemo u decembru.

• Like
Reagovanja: uji
Када истиче дефинитивно Мега план, тачно 12м касније, од датума преноса?

Prenosom se dobijalo 12 besplatnih Mega planova. Svaki traje tačno 30 dana, tako da faktički sve traje ukupno 12 × 30 = 360 dana, što je ipak malo kraće od pune godine. Trajanje je, pritom, određeno do na sekundu, a tačno vreme se može pronaći iskljčivo u SMS-ovima koje A1 šalje svakog meseca. U aplikaciji se vidi samo datum, ali ni on nije nužno tačan.

Ako se gleda stavka 12 meseci promotivnog perioda za Mega plan bez naplate, iz nekog razloga kao datum stoji dva dana pre nego što je stvarno kraj. Ne znam da li je to neko pravilo, ali tako je u svim meni poznatim slučajevima. U sledećem pasusu ću dati i jedan primer toga. Tačan datum vidi se tek na stavci Mega plan (i povezanim) tokom trajanja poslednjeg plana, a svakako može i ručno da se izračuna pre toga. Ista priča je važila i kad su bila tri meseca (zapravo 90 dana) nešto kasnije, a verujem da važi i sad kad je šest (zapravo 180 dana).

Konkretan primer, jedan meni poznat broj ušao je u mrežu 1. februara u 05:38:13 i tad je krenuo prvi Mega plan. On je istekao tačno 30 dana kasnije, što je bilo 3. marta u isto vreme, i automatski je aktiviran drugi Mega plan. Poslednji, dvanaesti, isteći će 27. januara isto u 05:38:13. U aplikaciji, međutim, piše da promotivni period traje do 25. januara, što je problem koji sam prethodno pomenuo, ali to treba zanemariti. Nije, dakle, ono što piše u aplikaciji (25. januar), a nije ni puna godina (1. februar), nego nešto između – 360 dana (27. januar).

I meni je omoguceno jos 3 meseca posle 12 meseci, ali tek po isteku poslednjeg promo paketa. Udjes u aplikaciju i aktiviras promo od 3 meseca.

Evo, i mojoj komšinici se pre pola sata očitala promocija od 90 dana na aplikaciji. To je treći slučaj da znam da poklanjaju.

A gde se pojavi ta promocija za aktivaciju? Kod mene na jednom broju stoji da je aktivan dodatak besplatni mega plan i da važi do 4.12., što je nekih 12 dana više nakon datuma isteka ovih godinu dana besplatno.

Evo i kevi se pojavilo za dodatnih 90 dana. Kliknuo i sad jos 90 dana ima besplatan mega plan. Super akcija 15 meseci ne placa nista.
Ostali koji su imali 12 meseci beplatnog mega plana su isli na dve varijante uglavnom i niko se keve nije produzio na 90 dana.
Jedna grupa se opredelila za 6 meseci po dinar i 18x50 popusta.
Druga grupa je presla u Mts i uzela silne mesece (15) po dinar ali svi prezadovoljni.
Jedan lik (kolega) je u septembru preneo primaran broj u Mts, a rezervni koristi besplatan mega plan do nove godine.
Krajem godine , ako ne produze akciju besplatan mega plan, vraca primarni broj u A1 i kobinacijom dva broja sabrace 20 meseci beplatnog Mega plana a mozda i vise. 😃
A1 je pokrenuo bas extra kampanju , naravno da se njima na kraju ispalti, dobice silne korinike i na kraj profit.
To je razdrmalo Mts i Yettel , priznali ili ne otvorili su se i poceli da nude korisnicima bas dobre popuste , davanje do 70-75% popusta sve cesce , je bilo nezamislivo pre godinu dana.
@optical
Kad istekne 12 meseci , ali tacno tada a to ti pise u aplikaciji i pojavi se u aplikaciji da kazem ponuda-reklama da se aktivira tih dodatnih 90 dana. Ali pazi da ne istice vazenje kredita na tom broju.

Isto nema 3 meseca ponude. Bilo je kredita ali mozda je bio kraj perioda kad je trebalo da se uplati jos. Prvo nije koriscen uopste pa onda nekoliko zadnjih meseci korisceni mobilni podaci itd.
Druge mreze nemaju nista slicno za prenosenje u prepaid pretpostavljam?

Samo kratak info: Na tri broja (svi iz porodice) dobio sam i aktivirao Mega plan na dodatnih 90 dana. Istek 12 meseci postojećeg besplatnog Mega plana je sutra.

Kod mene nema ni tih 90 dana besplatno ni ovog popusta na Top i Mega plan
Na A1 sam i danas sam dobio poruku da se niza cena za Top i Mega plan, odnosno umanjenje za 200 din, produzava do kraja avgusta. 🙂
Sacekao i preko 24h nakon isteka Mega plana, kredit vazi jos mesec i po ali ponude nema. Aktivirao sam Dobar plan dok ne vidim sta dalje, treba mi bar 6-7GB i 200-250min na tom broju.

A1 prepaid, da li je VoLTE automatski omogućen, kako piše na sajtu kod njih? Pošto kod mene nema VoLTE ikone niti HD ikone prilikom poziva? Ili zavisi od kredita možda? Takođe, ako je ipak potrebno zatražiti aktivaciju, da li donosi neke probleme povodom prijema poziva/SMS, čuo sam da je znalo da se dešava?

Ne znas kako ce te zadesiti ali svakako moras traziti aktivaciju,ako nije automatski .

Da li kod besplatnog mega plana moram da imam kredita da bi ga obnovili za sledeci mesec?

A1 prepaid, da li je VoLTE automatski omogućen, kako piše na sajtu kod njih? Pošto kod mene nema VoLTE ikone niti HD ikone prilikom poziva? Ili zavisi od kredita možda? Takođe, ako je ipak potrebno zatražiti aktivaciju, da li donosi neke probleme povodom prijema poziva/SMS, čuo sam da je znalo da se dešava?
Zvao call centar u vezi VoLTE na A1 pre paidu i kao sve je ok i kod mene i kod njih ali nisam imao aktivnu uslugu. Kada sam im pisao na fb i trazio da mi proslede zahtev naprednoj podrsci da mi aktiviraju VoLTE sredili mi za 5 min.

Jel zna neko za prepaid ako pokrenem prenos a kontakt telefon je pogrešan da li ce se prenos izvršiti ili moram ići da to poprave. Broj za prenos je dobro unesen

Mislim da pravilnikom nije određeno da kontakt telefon mora da bude ispravan podatak. Štaviše, pretpostavljam da je to neki interni unos kod A1 koji u suštini nije obavezujući. Kod ostala tri operatora nisam primetio da se u zahtevu za prenos navodi.

Nazad
Vrh Dno