Prenosom se dobijalo 12 besplatnih Mega planova. Svaki traje tačno 30 dana, tako da faktički sve traje ukupno 12 × 30 = 360 dana, što je ipak malo kraće od pune godine. Trajanje je, pritom, određeno do na sekundu, a tačno vreme se može pronaći iskljčivo u SMS-ovima koje A1 šalje svakog meseca. U aplikaciji se vidi samo datum, ali ni on nije nužno tačan.
Ako se gleda stavka 12 meseci promotivnog perioda za Mega plan bez naplate, iz nekog razloga kao datum stoji dva dana pre nego što je stvarno kraj. Ne znam da li je to neko pravilo, ali tako je u svim meni poznatim slučajevima. U sledećem pasusu ću dati i jedan primer toga. Tačan datum vidi se tek na stavci Mega plan (i povezanim) tokom trajanja poslednjeg plana, a svakako može i ručno da se izračuna pre toga. Ista priča je važila i kad su bila tri meseca (zapravo 90 dana) nešto kasnije, a verujem da važi i sad kad je šest (zapravo 180 dana).
Konkretan primer, jedan meni poznat broj ušao je u mrežu 1. februara u 05:38:13 i tad je krenuo prvi Mega plan. On je istekao tačno 30 dana kasnije, što je bilo 3. marta u isto vreme, i automatski je aktiviran drugi Mega plan. Poslednji, dvanaesti, isteći će 27. januara isto u 05:38:13. U aplikaciji, međutim, piše da promotivni period traje do 25. januara, što je problem koji sam prethodno pomenuo, ali to treba zanemariti. Nije, dakle, ono što piše u aplikaciji (25. januar), a nije ni puna godina (1. februar), nego nešto između – 360 dana (27. januar).