Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

Ja imam trenutno Magnifica S i Dinamica i za običan kratki i duži espreso meni lepša kafa izlazi iz Magnifica S

Mislim da je aktuelna oznaka 380.95. Nijanse su u pitanju sto se verzija tice. A za kraci i produzeni espresso koristim doppio+ opciju koja izbacuje vise grama kafe, sto mislim da Magnifica S nema....

I ovo sam hteo da pitam, razlika između Magnifica S i Magnifica Evo?
Magnifica S je stariji model. Ima fizičke dugmiće, i samo jednu kafu sa mlekom, tj kapućino. Slabiju penu na mleku mi je pravio, koristio sam isključivo nemasno mleko kako bi pena kako-tako stajala.
Magnifica Evo ima ekran na dodir i mogućnost pravljenja Caffe Latte i kapućina..
Nema neke razlike u kvalitetu crne kafe, razliku sam video u jednostavnosti prilikom pravljenja mlečne kafe tj kapućina (mnogo jednostavniji dodatak za mleko u svakodnevnoj upotrebi). Nama je značilo i to da se ceo dodatak za kafu može prati u mašini za sudove kod Magnifica Evo (mora ručno da se pere kod Magnifica S).
Sad, znam da Magnifice imaju različite podmodele, kod nekih magnifica S ima točkić za podešavanje jačine kafe, kod nekih ne dolazi dodatak za mleko (naš Magnifica S je bio cappucino model), dok kod Magnifica Evo može isto da se desi da npr ima samo kapućino, ali ne i Latte.

Kod mene na poslu od oko 60ak zaposlenih koristi se Magnifica S (bez dodatka za mleko) iako je potpuno neprikladna za toliki kolektiv. Inače nam je kafa gratis, što ce reći da se napravi dnevno bar 80-100ak kafa.
Prva Magnifica S je izdržala 5-6 godina, kad je crkla uzeli opet istu, i evo vec 3-4 godine šljaka i ta druga. Mazga od aparata 😉

Hvala na komentarima, znače, BožićBata je zamutio vodu malo.
Ima li prevelike razlike između Magnifica Evo i Dynamica Plus?

Pitanje za vlasnike Delongi dedica aparata,a moze i za druge ko zna,da li gasite aparat na on/of dugme ili ga drzite na standby sve vreme?

nikad ga nisam ugasio na to dugme

Који апарат за еспресп узети за фирму од 15 плус људи где би се дневно правило 30ак кафа? Долази у обзир на онај дугме, и буџет је 500 е. Гледам Philips али ми је све то исто од најефтинијих до оних од 1200 плус еура. Да ли неко има савет ,

Ja sam ga gasio na to dugme, dok ono nije počelo da zeza i da se zaglavljuje. Onda sam prestao da ga gasim, ionako ode u standby
Pozdrav

Ima li neko neki Dolce Gusto aparat za kapsule?
Kupio sam ovaj model pre par meseci polovan,radio dobro ali kada sam pravio kafu,a da nisam pozadi proverio da li u posudi ima dovoljno vode,kao da je povukao vazduh,jer sada kao da radi ali ne vuce vodu uopste i kada sipam punu posudu pozadi.Probije kapsulu i to je sve. Popravio bih ga ako se isplati..1000001878.jpg

Hvala na komentarima, znače, BožićBata je zamutio vodu malo.
Ima li prevelike razlike između Magnifica Evo i Dynamica Plus?
Napisao sam na prethodnoj strani o tome da nema potrebe plaćati toliko više za Dinamica Plus ako ne planiraš da praviš mlečne kafe.
Magnifica Evo pravi puck od 10 gr, Dinamica od 15 gr tako da moguće da bude "bogatiji" espreso i crna kafa..
Dinamica pravi valjda 15-20 različitih vrsta kafe, Magnifica Evo samo 4-5 u zavisnosti od modela. To je najveća razlika.
Detaljnije već ne bih znao, nisam koristio Dinamica aparat 😉

Posle 3 neuspešne kupovine portafiltera za Xiaomi espresso aparat, iz četvrtog puta je našao onaj koji odgovara 🙂

Kod:
https://www.amazon.com/NEOUZA-Bottomless-Portafilter-Compatible-Replacement/dp/B0986W7RLV

1763388582340-2.jpg
1763388574603-2.jpg
1763388564291-2.jpg
1763388558393-2.jpg

Tako da ako nekome treba to je to provereno 🙂

Nakon par dana korišćenja mogu reći da xiaomi za te pare daje super rezultate, čak i sa lavacom upitne svežine.

Ima li neko neki Dolce Gusto aparat za kapsule?
Kupio sam ovaj model pre par meseci polovan,radio dobro ali kada sam pravio kafu,a da nisam pozadi proverio da li u posudi ima dovoljno vode,kao da je povukao vazduh,jer sada kao da radi ali ne vuce vodu uopste i kada sipam punu posudu pozadi.Probije kapsulu i to je sve. Popravio bih ga ako se isplati..Pogledajte prilog 513194
Ne isplati se, sem ako sam ne provališ šta je, možda je neka glupost. To je aparat star 15-20 godina, ni džabe nije trebalo da uzmeš, a ne da platiš. Naš je bukvalno svuda počeo da truli i curi, bacio sam ga u kontejner.

@_Molic_

Na netu kažu da su uspevali time što bi napunili tank vodom i ubacili u ležište, skinuli sa ležišta, stavli na ležište, skinuli i tako par desetina puta dok vazduh nije u potpunosti izašao.

Obzirom koliko je mator taj aparat, ne isplati se nositi u servis, više će koštati popravka no sam aparat.

Nakon par dana korišćenja mogu reći da xiaomi za te pare daje super rezultate, čak i sa lavacom upitne svežine.
Odlicna, budzet varijanta. Ja ga kupio, iskljucivo, da bih ga odneo u vikendicu, ali ga ostavljam definitivno, kao brzu varijantu, kad imam drustvo (Silvia trazi 20ak min zagrevanja, da bi to bilo vrhunski). Bolja opcija nego Dedica, jer je stimer bolji 2x, a ostale opcije maltene iste (beskorisna preinfuzija i volumetrijsko podesavanje). Za 10-15ak hiljada, nema bolje kupovine trenutno, na trzistu. Ecp 35.31 je najbolja varijanta i dalje, do tih nekih 20ak hiljada- stainless steel bojler.
Posle 3 neuspešne kupovine portafiltera za Xiaomi espresso aparat, iz četvrtog puta je našao onaj koji odgovara 🙂

Kod:
https://www.amazon.com/NEOUZA-Bottomless-Portafilter-Compatible-Replacement/dp/B0986W7RLV

1763388582340-2.jpg
1763388574603-2.jpg
1763388564291-2.jpg
1763388558393-2.jpg

Tako da ako nekome treba to je to provereno 🙂

Bravo Stock, legendo. Vec sam probao 3 razlicita pf i nisu pasovali. Jedan je uspeo da se zakljuca, ali ne dovoljno dobro, pa curi ipak sa strane... Oci mi ispadose, ovih dana, gledajuci Temu i AliEx.

Pozdrav ljudi planiram da uzmem neki kafe aparat u skorije vreme..do sada sam imao Saeco incanto deluxe i poslednji Saeco Philips..Sta je najbolje pazariti do 600e?

Gde ima Barista express ima za ispod 600€? Tražio sam i nema puno izbora za nov aparat a da nije blizu 800€.

Gde ima Barista express ima za ispod 600€? Tražio sam i nema puno izbora za nov aparat a da nije blizu 800€.

Da... našao sam taj. Valjda sam ga eliminisao sa liste zbog ovog:
1000009588.jpg
Nisam ulazio u detalje. Hvala.

Који апарат за еспресп узети за фирму од 15 плус људи где би се дневно правило 30ак кафа? Долази у обзир на онај дугме, и буџет је 500 е. Гледам Philips али ми је све то исто од најефтинијих до оних од 1200 плус еура. Да ли неко има савет ,
DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110 trenutno na odlicnom popustu na Ananasu.
Mislim da za ~300 evra bolje od ovog ne moze.

Delonghi Aparat za espresso kafu ECAM220.22.GB​

Mozda se samo meni zadesilo tako ali mislim da bi ovaj aparat trebalo izbegavati, kupio sam ga preko shopstera, nakon nepune 3 nedelje aparat je prestao da radi i da izbacuje samo paru iznutra i nakon 20ak dana kod njih u servisu obavestili su me da ga ne mogu popraviti i da ce mi refundirati novac.

Drugar ga uzeo i radu mu super, za sada... Tako da verovatno je do tebe 🙂

Tražim automatski kafe aparat koji bi pravio u proseku 2 kafe dnevno za oko 300e.
Ovi polovni su u opticaju:
Melitta Caffeo Ci
Jura F70 TOUCH
Jura C60
Miele CM5100
Jura Ena Micro 9
Jura F90 Touch
Jura C70 One Touch
Jura F50.5

Koji je najbolji izbor?

Nazad
Vrh Dno