Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2025)

Logično bi bilo da poredi 2 političke drame 😂 Borgen i House of Cards. Moji prethodni odgovori su u skladu sa tom pretpostavkom.

@phoboskv Dobio sigurno screener/ advance copy :p A i dobro to mu je tek sekundarni izvor inspiracije, primarni beše Peaky Blinders? 🤣

Poslednja izmena:
Nisam gledao, ali nesto mi u glavi da je neko spomenuo Borderwalk Empire kao jedan od uzora.

House of Cards je dobra dok je Spejsi tu posle ni ne znam izdrzao 2 epizode te 6 sezone i batalio.

Nije mi jasno...pitao si da uporedim House of Card vs Babylon Berlin? Babylon je bolji.
E sad, Borgen vs Babylon Berlin, Borgen je bolja, ali ovo je poređenje dve odlične serije, a House of Cards to za mene nije.
Pitao sam Šamana da uporedi House of Cards i Borgen pošto su i jedna i druga političke 😆

House of Cards i Borgen jesu uporedive ali koja je bolja, to je samo stvar ukusa.
U HoC je sve glamur, borba za vlasat na visokom nivou. Recimo da se likovi ponasaju onako kako i jeste u stvarnosti, tj, da otac bude uvek odsutan, radi, dok majka takodje zivi na visokoj nozi,, vecere, sastanci, itd, itd, tj, ne bavi se onim kucnim stvarima tipa, sprema rucak, pere, brine o deci. Govorim u globalu ne mislim konkretno ko je ko u seriji.
Borgen sa druge strane je isto borba za vlast ali glavni junak je zena, ako me secanje dobro sluzi i nju kroz seriju pokusavaju predstaviti kao politicarku ali i kao obicnu zenu, koja se brine o deci, kuci, itd, itd, a sto je sa druge strane daleko od stvarnosti, jer i na zapadu, mozda svuda, svaka zena koja je neki premi9jer, predsednik, nece sigurno raditi kucne poslove i brinuti o tome, jer za to ima placene dadilje, kuvarice, itd, itd.

Za moj ukus, bolji House of Cards jer ne volim kada mi neko potura nesto tipa Melanija Tramp koja kuci kuva, pere sudove, usisava, a u stvarnosti ona ne zna ni ukljuciti usisivac a kamoli usisati.

Pluribus posle 1 pogledane epizode mi je ok i liči mi kao da je mix Mrs Davis i BrainDead :)

Izgleda da ne može ni jedna serija iz US da prođe bez LGBT "reprezentacije"...

Pluribus odlična.

Meni je odličan F.
Bill Burru je vrhunski legla "uloga", zapravo glavnom liku je vrhunski legao Bill Burr.

Uh. Baš mi slabo ovo bilo. Iako je prva epizoda obećavala, stekao sam utisak da je sve viđeno u prvoj repetitivno razvučeno u narednim epizodama. Ne bih pravio paralele sa Ed Geinom (Monster) jer su različiti pristupi, mada mi je definitivno Ed Gain bio zanimljiviji, ali ovo mi je bila vrlo, vrlo dosadna i spora serija.
Sve je tu na visokom tehničkom nivou, ali moglo se ovo spakovati u (još) jedan film o serijskim ubicama, koji bi možda bio ispod proseka, a ovako su dobili prosečnu seriju.

6/10

3 body problem zanimljiva prva sezona, čeka se nastavak sledeće godine. 7/10

OFFTOPIC:

Može li neko sa Windowsom da isproba ovaj plejer?

Valjda ima mogućnost da generiše titlove i prevode preko OpenAI Whispera
Nadam se da mi neće zameriti uprava ovde na ovom malom off-u. :cool: Elem, isprobao sam LLplejer i ko velim da podelim utiske pošto isti obećava. Kad se raspakuje plejer nudi instalaciju OpenAI Whispera za generisanje titlova na živo ali nažalost to važi samo za engleski jezik. Za srpski prevod mu se mora pridodati ručno neki AI translate API. Recimo izabereš OpenAi platofrmu napraviš nalog i generišeš lični API ključ, koji dalje ubaciš u plejer, pa mu dodeliš neki model za prevod. I izgleda još i da mu je potrebno na kraju postaviti Translate Chat Metod na OneByOne jer bez toga izbacuje grešku. U mom slučaju jedino je gpt-4.1-nano bio oeprativan, ali na svega par linija koliko mu je verovatno bio limit u free verziji. Drugim rečima fercera, ali čini se da nema ništa od džabalesku varijante za prevod na srpski jezik... Međutim ima ugrađeni Subtitle downloader (vidi sliku) i to baš fino radi. Našao je titl bez problema. Dopada mi se što pored učitavnja imaš mogućnost i skidanja titla. Sad nisam imao prilike baš da ga testiram detaljnije pošto sam ga bukvalno smeknuo pre pola sata, ali vidim da ima integrisanu podršku za HDR, kao i pokretanje filmova putem URL opcije, što je u principu QL. Sva je prilika ako bude radio valjano da ću konačno otkačiti PotPlayer koji je barem meni bio do sada neko kompromisno rešenje za gledanje filmova u HDR modu.

Prilozi

• Watch_Dogs_HIDE_Trailer_(Gamescom_2013).mp4_-_LLPl231233.png
    Watch_Dogs_HIDE_Trailer_(Gamescom_2013).mp4_-_LLPl231233.png
    891 KB · Pregleda: 46
  • Settings_-_LLPlayer232210.png
    Settings_-_LLPlayer232210.png
    71.1 KB · Pregleda: 42
  • Settings_-_LLPlayer232220.png
    Settings_-_LLPlayer232220.png
    67.4 KB · Pregleda: 33
  • Subtitles_Downloader_-_LLPlayer000022.png
    Subtitles_Downloader_-_LLPlayer000022.png
    73.1 KB · Pregleda: 41
Nadam se da mi neće zameriti uprava ovde na ovom malom off-u. :cool: Elem, isprobao sam LLplejer i ko velim da podelim utiske pošto isti obećava. Kad se raspakuje plejer nudi instalaciju OpenAI Whispera za generisanje titlova na živo ali nažalost to važi samo za engleski jezik. Za srpski prevod mu se mora pridodati ručno neki AI translate API. Recimo izabereš OpenAi platofrmu napraviš nalog i generišeš lični API ključ, koji dalje ubaciš u plejer, pa mu dodeliš neki model za prevod. I izgleda još i da mu je potrebno na kraju postaviti Translate Chat Metod na OneByOne jer bez toga izbacuje grešku. U mom slučaju jedino je gpt-4.1-nano bio oeprativan, ali na svega par linija koliko mu je verovatno bio limit u free verziji. Drugim rečima fercera, ali čini se da nema ništa od džabalesku varijante za prevod na srpski jezik... Međutim ima ugrađeni Subtitle downloader (vidi sliku) i to baš fino radi. Našao je titl bez problema. Dopada mi se što pored učitavnja imaš mogućnost i skidanja titla. Sad nisam imao prilike baš da ga testiram detaljnije pošto sam ga bukvalno smeknuo pre pola sata, ali vidim da ima integrisanu podršku za HDR, kao i pokretanje filmova putem URL opcije, što je u principu QL. Sva je prilika ako bude radio valjano da ću konačno otkačiti PotPlayer koji je barem meni bio do sada neko kompromisno rešenje za gledanje filmova u HDR modu.
Sve jasno, zahvaljujem na utiscima kolega! :)

VLC inače pravi nešto slično, ali bi trebalo da radi u lokalu, tj. bez pozivanja eksternih API-ja

Glavna stavka da AI model prvo prodje kroz cast filma da zna ko je žensko a ko muško pa onda da nastavi 😅

Ima li je na Sky showtime?

Last Samurai Standing
(Original title: Ikusagami)

Za one sa jeftinijim ulaznicama ovo je Squid Game sa katanama.

Za one druge, ljubitelje serija smeštenih u vreme feudalnog Japana, ljubitelje dobrih borbi ili generalno battle royale tematike, ovo će biti poslastica. Ostali stop.

Nazad
Vrh Dno