Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2025)

@Gileb Nisi mi javio 😂 Čim nisi oduševljeno komentarisao BrainDead ne računa se da si gledao.
BoB probao reprizu pre mesec-dva i batalio posle 2 epizode 😁😁 Ne rade me ti manevri po rovovima.

Witcher 4 sezona je bukvalno mogla stati u 4 epizode. Dosta prazne priče, filer epizoda....
Zanimljivo je da je na IMDB masa ljudi unakazila 4 sezonu ocenama ali ponajviše zbog zbig promene gl glumca. Elem, čak i jedina epizoda , 6, koja je bila cela u akciji, a masa kuka kako nema akcije, je ocenjena ispod svakog zdravog razuma. Čist dokaz kako se ocenjuje nerelano na IMDB, što naravno svi znamo.

nije kriv IMDB krivi su ludaci danas koji nemaju zivot ;)

inace witcher je 4ta sezona je buildup za kraj to jest za 5tu, i takva je i knjiga (filer epizode su takve jer prate knjigu manje vise)

Ala si postao zaboravan.
Odgledao ja januara 2023. Na tvoju preporuku
Za kaznu da odgledas Band Of Brothers - Najbolja serija ikada,i kako neko napisa-pojacas TCL na maximum . ;)
@Gileb Ja rekoh da se odvrne volume.
Za one koji ne znaju, Band Of Brothers je jedna od retkih serija koja nema muziku a kao sto znamo, muzika doprinosi ukupnom utisku, tj, sprema te recimo na ono tipa, tiho, tiho, pa sve brze dok ne explodira neka recimo zestoka akcija, sacekusa, ubistvo itd, itd. U BoB-u toga nema, sve je realisticno, jasno se cuje sve, okolina, a kada dodje borba, imate osecaj da ste stvarno tamo. Reci cu samo da je jako, jako tesko, napraviti nesto izvanredno a odreci se muzike.
Za one koji nisu gledali preporuka ali obavezno zvuk na gore, ili sluske na usi i odvrni.

Po meni, Pluribus nema osnova ni da se hvali ni da se kudi još uvek. Niti sam nešto oduševljen, a nikako nisam razočaran. Giligan je dokazani majstor, ume da izgradi dramu a bogami i likove, i verujem da će ovo biti dobro, samo treba biti strpljiv. Postavka priče je za sada odlična, a tu je i prepoznatljivi crni humor.
Slazem se u potpunosti.

nije kriv IMDB krivi su ludaci danas koji nemaju zivot ;)

inace witcher je 4ta sezona je buildup za kraj to jest za 5tu, i takva je i knjiga (filer epizode su takve jer prate knjigu manje vise)
AKo kopiraju knjigu, onda ok.
iskreno, ni novi Witcher mi nije legao nikako a mislim.da mu uloga nikako ne leži.
Za one koji ne znaju, Band Of Brothers je jedna od retkih serija koja nema muziku a kao sto znamo, muzika doprinosi ukupnom utisku, tj, sprema te recimo na ono tipa, tiho, tiho, pa sve brze dok ne explodira neka recimo zestoka akcija, sacekusa, ubistvo itd, itd. U BoB-u toga nema, sve je realisticno, jasno se cuje sve, okolina, a kada dodje borba, imate osecaj da ste stvarno tamo. Reci cu samo da je jako, jako tesko, napraviti nesto izvanredno a odreci se muzike.
Za one koji nisu gledali preporuka ali obavezno zvuk na gore, ili sluske na usi i odvrni.

Moraću uskoro da je repriziram. Ostala mi u sećanju , ali kroz maglu, da je odlična

Imate li da preporučite neke dobre evropske krimi/triler/misterija serije poput Gomorrah ili Bron?
Ili generalno neku dobru evropsku?

Dojadilo sve moguće američko 😆

Sve te misterija/invazija/zombi/elijen/apokalipsa serije imaju dobru prvu ep
Lost ep1 je bila potpuno ludilo itd...
A ova iz pluri mi je na ivici da se pretvori u Skajler v2.0
Istina. Sećam se kada sam prvi put gledao TWD, prva epizoda me oduvala, najež samo takav, već kasnije kako odmiču sezone kvalitet drastično opada...

Imate li da preporučite neke dobre evropske krimi/triler/misterija serije poput Gomorrah ili Bron?
Ili generalno neku dobru evropsku?

Dojadilo sve moguće američko 😆
Kontam sa si većinu gledao, neke su delimično "crnacke", ali evo neke uopštene liste, da ne ulazim u detalje šta mi se u kojoj (ne) svidja.

Slow Horses
Gang of London
Peaky Blinders
The Gentleman
Bodyguard
Broadchurch
Dark
Kalifat
The Fall

I htedoh da spomenem medju pomenutim izraelskim, ova isto nije loša. Mislim da je po istinitom događaju.

Kontam sa si većinu gledao, neke su delimično "crnacke", ali evo neke uopštene liste, da ne ulazim u detalje šta mi se u kojoj (ne) svidja.

Slow Horses
Gang of London
Peaky Blinders
The Gentleman
Bodyguard
Broadchurch
Dark
Kalifat
The Fall

I htedoh da spomenem medju pomenutim izraelskim, ova isto nije loša. Mislim da je po istinitom događaju.

Lista manje/više i po mom ukusu. Dodao bih još "The Missing", "Der Pass", "The Day of the Jackal", "Line of Duty", "Happy Valley", "Babylon Berlin", "Aranyelet". "The Killing" (skandinavska verzija) isto može da prođe.

Gledao, solidna :)

Lista manje/više i po mom ukusu. Dodao bih još "The Missing", "Der Pass", "The Day of the Jackal", "Line of Duty", "Happy Valley", "Babylon Berlin", "Aranyelet". "The Killing" (skandinavska verzija) isto može da prođe.
Staviću na listu, sa tvog spiska sam odgledao samo The Day of the Jackal, a za Babylon Berlin sam čuo ranije, kakav je?

Slow Horses
Gang of London
Peaky Blinders
The Gentleman
Bodyguard
Broadchurch
Dark
Kalifat
The Fall

Odgledao Slow Horses, Peaky Blinders, The Gentlemen, Dark oprobao i nije mi nešto legao. Kakvi su utisci za The Fall?

Inače, mogu da preporučim sve navedene:
Dept Q.
Mobland
Slow Horses
The Jackal
The Gentlemen
Kin
Taboo
Berlin Station
Gomorrah
Luther
Time
Vigil
Bridge/Bron
Hunted

Lista koju sam sastavio sinoć:
The Valhalla Murders
Giri / Haji
Deutchland 86 / 88 / 89
Bad Banks
Babylon Berlin
Trapped
The Bureau
The Tunnel
The Fall
Bergen
The Killing

I kad se odgleda Band of Brothers, preći na Pacific.
Inače, retko dobri WWII serijali, svaki na svoj način.

Poslednja izmena:
Kombinacija trilera, istorijske drame i noir estetike. Dosta podseća na našu "Senke nad balkanom". Zaboravih da pohvalim i "The Bureau" ali vidim da ti je na listi.
Misliš, senke na balkanu podsećaju na Babylon Berlin :ROFLMAO:
Odlična nemačka serija, vrlo lako može da se pronađe prilično bliska veza našeg trenutka u kome živimo.

Drugačiji tip serije skroz.
U HoC ono Spejsijevo obraćanje gledaocima / pričanje sa kamerom prilično brzo dosadi.

Top Boy, Power, Godfather of Harlem, Snowfall, Bel-Air i slično

Borgen generalno bolja ili lošija?
Nije mi jasno...pitao si da uporedim House of Card vs Babylon Berlin? Babylon je bolji.
E sad, Borgen vs Babylon Berlin, Borgen je bolja, ali ovo je poređenje dve odlične serije, a House of Cards to za mene nije.

Nazad
Vrh Dno