Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

Koliko treba racunati na ove cene sa Alija da se da za carinu i porez?
U cemu je fora sa ovim keramickim nozevima umesto celicnih?

Da li neko uzima kafu u Koppa coffe i kakva su iskustva sa njihovom kafom?
Meni je i dalje okej, Brazil Daterra Sweet Collection mi je fantastična. E sad, interno se raspadaju izgleda jer kod hrama su stalno neki novi ljudi, ostao je možda jedan tip od ranije koji znam da pravi odlično, a čim stalno menjaš ljude onda znači da nešto ne valja. Svakako uzmem samo u zrnu i to je to, pa dok su tu, tu su.

Da li je automatika De'Longhi EC.685.M. Vidim da se kreće nov ok 22.000.
Da li nešto bitno dobijam sa Delonghi Magnifica ECAM12.121B at koji je skoro 13.000 skuplji (ili nekim novijim modelom) do 35.000?

Poslednja izmena:
1. Nije
2. Dobijas automatiku

Da li je automatika De'Longhi EC.685.M. Vidim da se kreće nov ok 22.000.
Da li nešto bitno dobijam sa Delonghi Magnifica ECAM12.121B at koji je skoro 13.000 skuplji (ili nekim novijim modelom) do 35.000?
Imas nov i za manje od te sume,ali na KP.Ja sam kupio bas taj pre 10 dana,pricam o 685M.

Mislim da bi mogla i posirana jaja da se spreme...

Može savjet,

Espresso Deluxe Noir aparat za kafu da li neko zna koji je promjer ili obim portafiltra navedenog aparata​

Sa ovim od indukcijske prakticno napravis obicnu ringlu 🤣

Vidim da je na Aliju pocela neka akcija koja traje do 20.11,iskoristio bih to za neki rucni mlin,e sad pitanje,sta bi bilo najbolje uzeti,a da bude korektno za ulozeni novac?Najvise bi se pravio espresso.

Mislim da bi mogla i posirana jaja da se spreme...
Pitanje je laika koji je odgledao par recenzija, nema potrebe za ruganjem. Kažu može da se sprema crna kafa i Američka. Crnu kafu negde zovu Turska kafa. Kao što u Grčkoj zovu Grčka kafa, neće je zvati Turska, ali klimnu glavom da je to Grčka kafa i da to imaju. Ovde većina kaže domaća kafa, u Egiptu kažu crna kafa a misle na Tursku..

Kratak odgovor: ne može.

Domaća/Turska kafa je nečin pripreme napitka. Kao što je i espresso.
Treba ti džezva i ringla, ne esresso aparat.
Hvala.

Preporuka za ovakav Beko aparat za tursku kafu, imamo ga u firmi, ispadne odlična kafa za par minuta, mnogo brže i bolje... 🙂
Zanimljivo, nisam naleteo na ovo.

To je za stanove koji nemaju šporet ni ploču u kuhinji, a možda ni kuhinju. Ne znam zašta će to nekom ko ima normalno opremljenu kuhinju?

Pitanje je laika koji je odgledao par recenzija, nema potrebe za ruganjem. Kažu može da se sprema crna kafa i Američka. Crnu kafu negde zovu Turska kafa. Kao što u Grčkoj zovu Grčka kafa, neće je zvati Turska, ali klimnu glavom da je to Grčka kafa i da to imaju. Ovde većina kaže domaća kafa, u Egiptu kažu crna kafa a misle na Tursku..
Amerikanci kad kažu crna, misle na ono što mi zovemo filter.
Američka kafa je espresso razvodnjen sa toplom vodom.

Dobar popust na AE, morao sam da naučim MHW-3Bomber Blade R3 mlin 🙂

Screenshot-20251111-144138-Ali-Express.jpg

Nego gledam sad za Xiaomi portafilter, da li će ova korpica odgovarati u kombinaciji sa njim jer originalna je uža pri dnu na visini od 5-6mm:

Screenshot-20251111-144739-Ali-Express.jpg

Možda ću morati da skinem oni plastiku sa xiaomi portafiltera, ali čak i da odgovara opet nije "botomless" i ostaje onaj metal sa 2 veće rupe (bez plastike) !?

Možda je bolje odmah kupiti ovu za De'Longhi sa 3 "uveta" od 51mm?

Screenshot-20251111-151932-Ali-Express.jpg

Poslednja izmena:
Bolje da nije bottomless, jer neće da prska. Odavno ne koristim, to se brzo izgustira.

@Stock
Прово премери дебљину ушију, чак и "De'Longhi" има различите дебљине за своје 51mm моделе.

Dobri saveti, tu debljinu nisam ni gledao niti negde vidim da piše...
Znači ni to nije standardizovano 🙂
Na ovom xiaomi PF-u je 3x 4mm

Dobri saveti, tu debljinu nisam ni gledao niti negde vidim da piše...
Znači ni to nije standardizovano 🙂
Na ovom xiaomi PF-u je 3x 4mm
Ако је 4мм заобиђи моделе за "De'Longhi", они не одговарају јер су 5+ мм. Погледај Али и Тему, ако их нема на КП, такође погледај и корпе кад већ поручујеш (добре су "Muvna, Ikape, MHW-3Bomber).

Мала помоћ, ево једног који одговара Портафилтер са 4мм ушима

Poslednja izmena:
Dobar popust na AE, morao sam da naučim MHW-3Bomber Blade R3 mlin 🙂

Screenshot-20251111-144138-Ali-Express.jpg

Nego gledam sad za Xiaomi portafilter, da li će ova korpica odgovarati u kombinaciji sa njim jer originalna je uža pri dnu na visini od 5-6mm:

Screenshot-20251111-144739-Ali-Express.jpg

Možda ću morati da skinem oni plastiku sa xiaomi portafiltera, ali čak i da odgovara opet nije "botomless" i ostaje onaj metal sa 2 veće rupe (bez plastike) !?

Možda je bolje odmah kupiti ovu za De'Longhi sa 3 "uveta" od 51mm?

Screenshot-20251111-151932-Ali-Express.jpg

Ja sam za EC 685 kupio upravo ovaj, doduše sa amazona, i pasuje savršeno.

Nazad
Vrh Dno