Stalno čitam istu frazu za EV, kada u realnosti EV bude prvi auto, a ne drugi, s obzirom na to da se koristi 95% vremena i tako i treba da se gleda na to. Kupuje se EV da bi bio prvi auto u porodici, da zameni neki dizel recimo, a taj dizel ostaje kao drugi auto, sporedni, rezervni, za retka putovanja koja su daleka.EV ima 100% smisla sad i odmah za drugo vozilo onog ko ima mogućnost punjenja kod kuće
Ne znam na koju drugu priču i druga pravila konkretno misliš. Ja sam u toj priči sa povoljnijim EV, to mi je jedini auto u porodici, koristi se za vožnju po gradu i Srbiji. A jednom godišnje na letovanje idem avionom. I to je to. Nema ništa komplikovano, a rekao bih da se veliki broj ljudi uklapa u to, s obzirom na to da većina i ide samo jednom godišnje negde van zemlje.Imati EV kao jedno i jedino porodično vozilo [...] jeste neka druga priča, i tu važe neka druga pravila.
Ovi povoljniji EV nisu iz te priče.
Crvena je elektr(vidrse vratanca za punjač napred FIAT znak su vratanca), braon je hibrid. Počeli smo velike serije klot Pandi sa halogenim svetlima, štopovima, bez mulrimedije samo nosač za telefon kojim se isti povezuje sa autom, pozadi ručice za prozore...
Za koliko vremena si presao 10k? Ja sam sa hibridom presao 11k za 9 meseci, i to dva puta Srb i 1 more tako da za prvi servis svakako ispod 15k koliko je i godisnji limit. . Lokalno i dalje vozovi i gradski. *** kada sve lepo funkcionise u minut a auto koristim samo za dalja putovnja. Na granici isplativosti ali ipak povoljnije od lezernog koriscenja rent a car-a bez obzira sto aam nov auto uzeo.Nikad čuo za takvu grupu. Misliš na neku internacionalnu Viber grupu ili domaću? U svakom slučaju, nije zanimljivo diskutovati samo o Teslama kad postoji toliko različitih brendova i modela. BTW, otkucao sat 10 000 km jutros 🥳
Pogledajte prilog 510922
Zato sto je Tojota, 10 god garancije, najbolja pouzdanost. Zato sto nema benzinaca a da nisu 3 klipa, i bar ne ono sto je meni odgovaralo da valja, tj karavan. odustao od Tesle jer nemam garazu a bolji BYD modeli su tek nakon sto sam kupio krenuli da se pojavljuju, mada opet bih uzeo hibrida karavan samo plug in i sa vecom i puno skupljom baterijom a pitanje da li bih je dovoljno koristio.Zašto si odabrao hibrid za duža putovanja?
Za koliko vremena si presao 10k?
Pa taj isti Piroški poseduje i panele i kućni punjač i ev i to već neko vreme...To samo pokazuje koliko je neobavešten i pristrasan bio prethodno, što nijedan novinar ne treba da bude. Inače, to što Piroški misli ili je mislio o EV verujem da ne zanima 90% učesnika ove teme, jednom kad napraviš takav gaf, ljudi izgube poverenje i ne shvataju te više ozbiljno.
Kul je VW ID.3, ali ja recimo ne bih išao ispod ID.3 Pro S varijante, koja je 45k evra, što nije mala cifra. Pre bih išao na ID.4 Pro za 47k evra, koji je prostraniji i generalno privlačniji model.
a gde je srbija tuPogledajte prilog 513068
Занимљиве бројке.
Штета што је набацано и непрегледно, да су барем сортирали према укупном броју регистрација. Занимљиво ми је да Чеси имају толики број новорегистрованих возила.Pogledajte prilog 513068
Занимљиве бројке.
Pa taj isti Piroški poseduje i panele i kućni punjač i ev i to već neko vreme...
Pre će biti da slabo čitaš između redova... Svakako onda preskoči opus ovog novinara, jer ti ne leži.Pa? Nek ima, to ne menja situaciju. Ne znam ko mi je odavde sa teme skrenuo pažnju na dotičnog i neki klip "propast elektrifikacije" gde su on i njegova žena (oboje mi deluju kao totalni snobovi i idioti) krenuli na put od BG-a do Portoroža, sa autom koji ima malenu bateriju (54kWh), puneći usput SVAKI put kad su stali od tipa 15% do maksimalnih 100% na nekim ultra sporim punjačima do 50kW i bunili se što im je putovanje trajalo 4 sata duže nego što je trebalo, haha.
Totalna neobaveštenost u kom trenutku se automobil puni na dugačkim relacijama i u kom rasponu, pritom ne iskoristiti ni u jednom momentu 175kW punjenje koje auto podržava je suludo. Što znači, džabe takav novinar koji ne zna kako tehnologija punjenja funkcioniše i nije se edukovao pre njihovog OZBILJNOG testa kako ga je samoproklamovao. Još gori su komentari na YT na tom klipu, tipa "bravo na odličnom videu", "hvala na realnom i objektivnom testu" i "smrt strujašima, dizel je zakon", od kojih sam dobio ozbiljan slučaj transfera blama i uvid u to koliko je domaća publika lakoverna i generalno negativno orijentisana prema električnim vozilima.
Takvom liku treba da verujem da nepristrasno ocenjuje stanje električnih vozila tad u 2024. godini? Neka hvala, nasmeješ se, zatvoriš video i više dotičnog "novinara" ne pratiš, barem kad su EV u pitanju, jer se vrlo očigledno pokazao kao pristrasan i hejter tehnologije. Opet kažem, da li je čista neobaveštenost bila u slučaju, ili su svesno i namerno išli na worst case scenario putovanja sa EV-om da ciljaju na preglede, ne znam i iskreno me nije briga, hvala bogu pa ima boljih izvora informacija na YT.
@Dautovic
Vrlo zanimljivo, zeleni se statistika više nego što sam očekivao. Tačno vidiš iz broja registracija EV-a koje zemlje su u zaostatku, a koje su skapirale da je isplativo i da ima nečeg u toj struji 🙂
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari